Keresés

Részletes keresés

Falusi1 Creative Commons License 2025.07.08 0 0 218

Nagyon Köszönöm a felajánlást, de ez a régi vacak nem tudom megérdemel e ennyi kísérletezgetést és főleg pénzt.

Mindenesetre később még jelentkezem a végkifejlettel.

Előzmény: IsKol (217)
IsKol Creative Commons License 2025.07.08 0 0 217

Ha a szerelőd még nem adja fel akkor érdemes lenne kipróbálni a szintetikus üzemanyagot. Ha érdekel, adnék neked vagy 1-1,5 litert...

Előzmény: Falusi1 (216)
Falusi1 Creative Commons License 2025.07.07 0 0 216

Örülök, hogy ismét "találkoztunk". Köszönöm a hasznos infókat.

Én már régen el akartam dobni a Maruyamát, de a szerelő nem engedi. Azt mondja a motor hangja alapján olyan mint az új, valójában van vagy 40 éves, de tényleg jól működne, ha kb. 2 tank benzin után nem dugulna el a karburátor. 

Annak ellenére, hogy a szerelő tapasztalt, nem bír rájönni mitől gyűlik össze a karbiban fekete ragacsos trutyi, de nem akarja feladni. Már majdnem mindent kicserélt a benzinellátó rendszerben, most a tank következik.

Mindenesetre "leírhatatlan élmény", amikor a hátadon több mint 10 L permetszerrel, röviddel a permetezés megkezdését követően, leáll a szerkezet. A lomb nagysága miatt most már erre lenne pedig szükség, mert az akkus ehhez már kevés.

Nem tudom mi lesz a vége, de már nagyon unom.

A Kaseit már én is néztem, de eddig senki nem tudott róla mondani semmit. Amit írtál hasznos infó.

Előzmény: IsKol (215)
IsKol Creative Commons License 2025.07.07 0 0 215

Stihl sr 430 amit használok 4. éve. Kaptam kölcsön egy sr 340-et és utána nem volt kérdés mi lesz a márka. 

1/4 ha szőlő illetve 9 gyümölcsfa amit kezelek vele. Mondjuk a szőlőben 4-6 leveles állapotig akksis van de utána már csak a Stihl.

Ökológiai gazdálkodásban engedélyezett anyagokat/szereket használok, és nincsenek rezisztens fajtáim, hogy évi 2 permetezéssel megússzam...

2x cseréltem légszűrőt, szezonban csak Orlen Verva 100-at (mindennapi használók ajánlásával - nincs benne bioetanol) használok szintetikus olajjal, majd az utolsó alkalommal kap Aspen 2-őt. (az összes 2 ütemű így működik, kivéve a láncfűrész és a földfúró mert azok csak 2-3x vannak használatban azok Aspen-t kapnak)

Pöc-Röf!!!!!!

Néztem a Makita 40V akksis permetezőjét de fél millát nekem nem ér meg...

Ha estleg elég lenne az sr 200 is nagyon jó gép és könnyebb is. Most még bírom a 28 kg-ot emelkedőn ( a lejtőn jobban ;-) ) - erősíti a törzsizmokat - de már agyalok rajta, hogy lehetne valami quadra ráinstallálni...

Az udvari husqvarna beszállítóm - legénykori cimborám - még a Kasei-t ajánlja különösen fákra... (1/3 az ára a Stihlnek...)

Előzmény: Falusi1 (214)
Falusi1 Creative Commons License 2025.07.05 0 0 214

Meguntam a régi Maruyama géppel való kínlódást, ezért új gépet / nem kínait/ szeretnék venni. Kíváncsi lennék a javaslataitokra, melyiket ajánlanátok első sorban kisebb méretű szőlőültetvényhez.

Amennyiben még használ valaki régi Maruyama MD 150-es gépet  kérem szintén írja meg a tapasztalatait különös tekintettel a karburátor problémákra, mert nálam az a visszatérő probléma.

Ha kitisztítja a szerelő kb. két tank permetszert tudok kiszórni vele aztán leáll. Kis várakozási idő után ismét elindul, majd leáll. Valószínűleg a benzinutánpótlással van baj. Gyanítom, hogy a bezin egy idő után az üzemanyag rendszer valamely eleméből kiold valamit, ami dugulást okoz a karburátorban.

fefe73 Creative Commons License 2025.01.04 0 0 213

Sziasztok!Újra szeretném cserélni a 14 évig hiba nélkül használt cifarelli permetezőmet.A kérdésem az,hogy szerintetek melyiket érdemesebb megvenni a régi m3a típust,vagy picit többért az újabb m1200-ast,ami praktikusabban adagolja a vegyszert de gondolom bonyolultabb a lent elhelyezett benzintank miatt.Más gépben nem gondolkodom,mert megszoktam az erejét és a megbízhatóságát.Üdv:fefe.

Falusi1 Creative Commons License 2024.07.22 0 0 212

Nekem is van egy Flinke néven. Ezek mind egy kaptafára készült kínai csodák, csak a forgalmazó más. Néhány nappal ezelőtt hasonlóan jártam én is. Azt hittem az akkunak vége, mert több órás töltés után sem akart zöldre váltani a töltő, de ,sűrű ellenőrzések mellett, egyszer csak zöldre váltott, kb 10 óra után. A ledek és a mutató lényegében csak dísz rajta, ha bekapcsolom a permetezőt mindig ugyanazt mutatja, a zöld és a piros led mindig világít.

Azóta legalább 50 L vizet kipermeteztem vele és még most sem merült le.

Tegyél egy próbát még de gyakran nézz rá, nehogy az akku, vagy a töltő felrobbanjon. Nem vagyok a kérdés szakértője, de a kínai produktumoknál minden előfordulhat.

Emlékezetem szerint nekem kb. 10ezer Ft-ért hozták, na annyit is ér. Sok szerencsét hozzá.

Előzmény: Törölt nick (210)
RJancsi Creative Commons License 2024.07.22 0 0 211

Lehet, hogy már nem 100%-os az akku. Ugyan valamennyire még fel lehet tölteni, de már nem éri el az üresjárati feszültség az új értéket, ill. a töltőáram sem csökken az új érték szintjére. A töltő ezért úgy érzi, hogy még nincs teljesen feltöltve, az akku pedig már nem tud több töltést felvenni.

Előzmény: Törölt nick (210)
Törölt nick Creative Commons License 2024.07.14 0 0 210

Sziasztok!

Van egy Straus akkus permetezőm és az a töltő amit gyárilag hozzá adtak, egyáltalán nem akar a feltöltés végeztével kikapcsolni.

Az akkumulátorát ugyan feltölti, de a kis viszzajelző led nem vált át zöldre. Mi lehet a hiba? Tudtok ebben segíteni?

Előre is köszi!

RJancsi Creative Commons License 2024.06.16 0 0 209

Köszi, megpróbálom.

Előzmény: kormos* (208)
kormos* Creative Commons License 2024.06.15 0 0 208

Emelj egy kicsit a benzin szinten a karburátorban és jó lesz. Nekem van egy 1979-es és a mai napig jó, még az édesapám vette.

Előzmény: RJancsi (206)
Kapa bácsi Creative Commons License 2024.06.14 0 0 207

Ha adsz egy tel.számot elmonfom mi lehet a baj.Nem szeretek írni,ha kilehet kerülni,jobb a beszéd!

Előzmény: RJancsi (206)
RJancsi Creative Commons License 2024.06.11 0 0 206

A tűszelep jónak tűnik, mert ha kinyitom a benzincsapot sehol sem csöpög a benzin. De valami bibi van, mert nem lehet szabályozni a fordulatszámot. Ennél a gépnél nem folyamatosan, hanem "foganként" lehet a gázt állítani. Hiába van vagy 8 pozíció, középtájon ha egy fokozattal lejjebb veszem a gázt megáll, ha még időben visszarakom először fulladozik majd teljes fordulaton pörög. Ha megy egyáltalán nem füstöl, a gyertya is szép barna, tehát a keverék is jónak tűnik. 

https://img.casual.hu/shops/10802/images/item/maruyama-md-150-hati-motoros-permetezo-gazkar-allito-kulissza-888586.jpg?v=1717953502

Előzmény: Kapa bácsi (205)
Kapa bácsi Creative Commons License 2024.06.10 0 0 205

A megszakítóhézag 0,6 mm.A tűszelep zár?A jelekkel ne foglalkozz.

Előzmény: RJancsi (204)
RJancsi Creative Commons License 2024.06.10 0 0 204

Sziasztok! Nemrég birtokomba került egy eléggé leharcolt Maruyama MD150 motoros permetező. Ugyan beindul, de több sebből vérzik. Iszonyat fogyasztása van, kb. 2/3 tartály vegyszer (8-10 liter) kifújása alatt kifogy a benzintank. Szerintem ez nem egészen normális. A porlasztót kitakarítottam, egyszerű mint a faék, a porlasztótű magasságán kívül semmit sem lehet állítani rajta. Egyenlőre békén hagytam. Kapott új benzincsövet, gyújtókábelt, pipát és gyertyát. A gyújtását szeretném beállítani, de nem találtam hozzá a neten semmi leírást. Ha valaki tudna infót adni azt megköszönném. 

Ebben Mitsubishi motor van (logo alapján), hagyományos mechanikus megszakítós gyújtással. Mennyire állítsam a megszakítóhézagot? A lendkeréken több jel is van, ezekről sem tudom mik lehetnek. Nagy eséllyel a "T" jelölheti a felső holtpontot, az "F" a megszakítás (előgyújtás) helyét. De mi a bánat az "U" és az "A"? Ráadásul kb. 180 fokra elfordítva is vannak jelölések, "D", "I", "M". Ezekről végképp gőzöm nincs mire szolgálhatnak... Érzésre a "D" az alsó holtpont lehet, de mire jó, hogy megjelölik és mi a másik két jel? Bármilyen tanácsot szívesen veszek.

pjana72 Creative Commons License 2024.02.06 0 0 203

Szervusztok!

Keresnék olyan szerelőt, aki ért a Cifarelli motoros háti permetezőkhöz.

Karbantartatni szeretném, meg a karburátort precízen beallíttatni.

Köszönettel:

Jana

Falusi1 Creative Commons License 2023.07.12 0 0 202

Nagyon köszönöm a tippet, megmondom a szerelőnek.

Előzmény: kormos* (201)
kormos* Creative Commons License 2023.07.12 0 0 201

Az úszóházban meg kell emelni a benzinszintet és jó lesz!!!!!

Előzmény: Falusi1 (194)
Falusi1 Creative Commons License 2023.07.07 0 0 200

Ja, a Marsexpedícióról nem is beszélve.(-:

Előzmény: kaktusz 22 (199)
kaktusz 22 Creative Commons License 2023.07.07 0 0 199

Hát, ezért nem hiszek én a holdraszállásban! :):) Attól egyszerűbb dolgokban is beletörik a bicska.

Előzmény: Falusi1 (198)
Falusi1 Creative Commons License 2023.07.06 0 0 198

Az úszóházon kívül az úszót is kicserélte. Azért nem az egész karbit mert, mint írtam az úszónál lévő "rézizé" elvolt törve és meg kell forrasztani. A tűszelepet nem tudom cserélte e.

Ami a karbitisztítást illeti, valóban hosszadalmas volt, mert nem tudtuk, hogy a trutyi micsoda és honnan jön.

A tank alatt lévő benzincsapra gyanakodtunk, mert a csap betétje fekete színű. Úgy gondoltuk, mivel a karburátorban lévő trutyi is fekete, hogy ezt oldotta fel a benzin. Kicserélni viszont nem lehet, mert közvetlenül úgy van aplikálva a benzintankra, hogy mással nem helyettesíthető.

Úgy tűnik elfogyott a feketeség. A csap átfolyóra van állítva és alája a benzincsövön van egy másik csap berakva, amit nyitunk ill. zárunk.

Jelenleg ennyi, de tartok tőle, hogy a szappanopera folytatódik.

Előzmény: kaktusz 22 (197)
kaktusz 22 Creative Commons License 2023.07.05 0 0 197

Akkor minden oké! Végül is mi lett cserélve? Mert, ha csak az úszóházz, akkor az érdekes  ügy. Nem akartam én látatlanból a szerelőt minősíteni, csak a karbitisztítás nekem hosszadalmasnak tűnt.

De,ha szerzett egy donort, akkor mindent jóvátett. :):)

Előzmény: Falusi1 (196)
Falusi1 Creative Commons License 2023.07.05 0 0 196

A hétvégén azóta a következők történtek:

A szerelő szerzett egy donor Maruyamát egy hulladéktelepről. Van benne gyújtótekercs, karburátor, berántó és motor. Nem tudom milyen állapotban vannak, de a karburátorházat kicseréltük amit a csonkhoz való illesztés előtt lecsiszolt, mert szerinte falsot szívhat ha nem illeszkedik jól.

Azért cserélte csak a házat, mert a donor karbiban az úszót tartó rézből készült kengyel (vagy mi az) eltört, amit majd megforraszt. Gyanakszik még motor szimeringre is, de ezt majd később nézi meg.

Jelenleg az a helyzet, hogy minden rendben lévőnek látszik. A gép könnyen indul, percekig történő járatáskor sem áll le. Hátamra is vettem, vízzel permeteztem, minden oké, de hittük már ezt többször is.

A karburátor, mint írtam, már nem trutyis. A legutóbbi leállás már tiszta karburátorral történt, úgy látszik megszűnt a trutyi utánpótlás.

A szerelőben megbízok, nem pancser.

Köszönöm a tanácsokat és, hogy szántál rám időt.

Előzmény: kaktusz 22 (195)
kaktusz 22 Creative Commons License 2023.07.05 0 0 195

Üdv.! Szerintem gyújtás, de már nem mondok rá bizton semmit sem. A karbitisztítás is bonyodalmat okozott, ha jól emlékszem. Sajnos ez úgy a legegyszerűbb, ha próbára van cseredarab. Ugyanis ez időszakos hiba. Amikor bemelegszik akkor jön elő. Új alkatrész az horror áron van. Esetleg valami elektromos áthúzás is szóba jöhet, ami olcsóbban kijön. De, szerintem a trafó.

Van egy tanácsom! Ezt a motort nézd meg és kérdezd meg, hogy a gyújtás benne van e. Kapsz egy főtengelyt és egy hengert is bagóért. (legfeljebb azokat eladod.) 

https://www.jofogas.hu/csongrad/Maruyama_ms_100_e_permetezo_138589431.htm  Valami hozzáértő szerelőt nézz. Karbitisztogatás után dolgoztál vele?

Előzmény: Falusi1 (194)
Falusi1 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 194

Ahogy látom nem nagyon pörög az oldal, pedig most elő kell venni a permetezőket.

Már régebben is írtam az Maruyama Md  150-es permetezőmről, most ismét kénytelen vagyok. 

Egy régi, de keveset használt gépről van szó.

Korábban valamilyen ismeretlen eredetű fekete ragacsos anyag okozott gyakori dugulást a karbiban. Ekkor a szerelő kitisztította és egy két permetezést kibírt.

Amit most produkál az még rejtélyesebb. A szerelő állítása szerint dugulása már nem lehet, mert a karbi teljesen tiszta. Amikor összerakta tökéletesen működött. Hosszasan próbálgattuk alapjáraton és fullgázon.

Abban a hitben, hogy most már tényleg jó permetezni akartam, de még mielőtt a vizet beleöntöttem volna, többször kipróbáltam, minden rendben. Ezt követően permetlé bele, indítás, minden oké, megindultam a szőlő sorok felé. Ekkor a motor fordulata elkezdett mutálni, majd néhány másodperc után leállt. 

Szerelő szétszedte, dugulás nincs. Gyertyacsere, benzintank szellőzés kitisztítva. Minden rendben lévőnek látszott. Hosszas próbálgatás, minden rendben. Permetlé bele, indulás a szőlősorokhoz. Motor fordulata elkezd mutálni majd leáll. Az az érzésem mintha a probléma a gép mozgatására jelentkezne.

Nem tudom át tudjátok e érezni a helyzetet, de csoda, hogy nem kaptam gutaütést.

Egyszóval van e ötlet a problémára és főleg a megoldásra?

Nem akarom a gépet eldobni, mert aki hallotta működés közben azt kérdezte, hogy ez hol volt eddig hiszen még új.

Amennyiben van valaki, aki kihívásnak tekinti a megoldás megtalálását és nem a határ mellett lakik, hajlandó lennék a gépet elvinni hozzá. (Aszód mellett lakom)

berkes_laszlo Creative Commons License 2023.06.20 0 0 193

Sziasztok! Van nekem egy 21 éves Solo 450-es permetezőm, amely ugyan elindul, de gázadásra fullad. Mi lehet itt a probléma? 

kormos* Creative Commons License 2023.05.15 0 0 192

5600 Ft volt, meg kellet rendelni.

Előzmény: Kapa bácsi (191)
Kapa bácsi Creative Commons License 2023.05.14 0 0 191

Mibe fájt?Semmi sem olcsó ma a Stihlnél.Bár szerintem jobb vele a gép!

Előzmény: kormos* (190)
kormos* Creative Commons License 2023.05.14 0 0 190

Megjött a hosszabbító és tényleg jó nem kell hozzá szivattyú!

Előzmény: Kapa bácsi (185)
kormos* Creative Commons License 2023.04.19 0 0 189

Ezt láttátok, hátha valaki még nem?

"Felelős gyártóként a STIHL úgy döntött, hogy visszahívja és kijavítja az említett gépeket.

Csak szakképzett személyek ismerik fel a sérült lendkereket!

Érintett sorozatszámtartomány: 369259472 – 370391433

Amennyiben Ön 2020/2021-ben SR 430 vagy SR 450 típusú permetezőgépet vásárolt, kérjük, hogy a továbbiakban ne használja gépét!

Kérjük, hogy a lendkerék átszerelése ügyében forduljon STIHL szakkereskedőjéhez! A lendkerék cseréje ingyenes."

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!