Van egy stihl permetezőm eddig nem volt semmi gond vele de most elengedi a tartályból a permet lét Nem tudom mi lehet a gond a csap zárva akkor is elfolyik a lé Valaki valami ötlett mi lehet a hiba ?
Mert, ha addig megemeli azt a kis súlyú vízoszlopot, akkor az már elég. Az 1.5 m-en már képes folyni rendesen. Maruyama MD-150. Kevésnek találom a betáp. levegőlt
Miért kellene 2m magasra nyomnia? a tartály aljától a szórócső felső pontja max 1m körül van. ui: találkoztam már olyannal a tartály tömítés ok volt csak a túlnyomó cső a szűrőnél(oleo) részben eltömődött kitisztítottam s a tulaj örült.
Üdv.! A permetszer tartályba bevezetett levegőnyomás az annyira kicsi, hogy az nem tudja a szert felszállítani 2 méter magasra. Pedig a házból a levegő igen nagy nyomással jön ki a szóró felé. Valahogyan fel kéne "turbóznom" a kis csőben lévő nyomást és akkor nem okozna gondot a magassági szórás. Valaki csinált már ilyet?
A Solo háti permetezőt nem ismerem tapasztalatból. Akinek az van, egy értékelést legyen kedves megosztani. Nekem egy Régi Maruyama van és lehet, hogy veszek egy Solot. Kíváncsi vagyok, hogy melyik a jobb a fákhoz is.
Gondolom, hogy az ár miatt kérdezed. A Solo használtan a legjobban tartja az árat. A Maruyama nem annyira, pedig megbízható. A japán nem magassági szóró. A Solo talán jobban hord magasra. De ez nem számottevő. Ez 4-6 méter. 10 méterre az Oleo Mac permetezőt javasolják. Én nem is értem miért kell, mert én a fákat szorítanám vissza. Ha gyümölcsfáról beszélünk. Persze, ha kell a magasság, akkor Oleo Mac.
Sziasztok! Esetleg tud valaki véleményt, tapasztalatot mondani a Solo Master 412, vagy a Maruyama md150 permetezőkről? Megbízhatóság, szórási távolság vízszintesen és függőlegesen? Alkatrész ellátottságról. Sajnos nem találtam róla semmit. 😕Érdemes még ezekben a gépekben gondolkodni?
Sziasztok! Segítsetek légyszi! Solo port 423 permetezőben most cseréltem gyújtótekercset, mert a régivel nem adott szikrát. Az újjal beindult, járattam kb.2 percet, leállítottam, újra beindítottam, de sajnos 10 mp. múlva leállt és azóta megint nincs szikra. Mi lehet a gond? Köszi előre is.
Örülök a végkifejletnek! Ha beteszel a karbi elé egy kis üzemanyagszűrőt, akkor ilyen meglepi nincs.
Óhatatlanul beleeshet piszok a tankba. (hacsak nem szűrős tölcséred van :) Sok gond nélküli permetezést kívánok! (Ennél ez minimum. Nem úgy, mint pl. egy vadi új Straus-nál :):)
"de a karburátor az a kb. 40 évvel ezelőtti technikai színvonalat tükrözi, még ha japán is."
Nagyon megfelelő az, ha rendben van! Nekem egy fél rántás az indítón és ketyeg. Soha nem áll le, csak amikor leállítom. Hozzá nem kell nyúlni. Igaz, hogy a benzint mindig leeresztem télre. Látnád az új gépeken lévőket azok hogy működnek!
Ha mondhatok valamit így, hogy nem látom a géped. Ilyen idős benzines gépeknél a karburátor elkoszolódása sok problémát okoz. A tisztítása nem egyszerű. Sokszor az ultrahangos tisztítás is kevés. ( mindent visz, de tapasztalatom szerint az alumínium vagy spiáter oxidot nem. Ez állandóan lepattog és dugulást okoz. Mechanikusan el kell távolítani minél jobban. Nagy türelmet igénylő dolog.
Pillanatnyilag nekem a karburátorral van problémám már hosszabb ideje, éppen ma szívatott permetezés közben.
Általában az van, hogy elsőre indul. Alapjáraton jár szépen. Elkezdem a permetezést, majd egy idő után felpörög - gondolom benzinszegénnyé válik a keverék - és megáll. Ezt ma többször is eljátszotta velem, míg végül dolgom végezetlenül feladtam.
Ilyet már korábban is csinált, de egy szerelő kitisztította a karburátort és ideig óráig működött.
Valószínűleg valami oknál fogva akadozik a benzinellátás.
A szerelő azt mondta, hogy a motor hangját öröm hallgatni. Nem kopott, nincs lerakódás, de a karburátor az a kb. 40 évvel ezelőtti technikai színvonalat tükrözi, még ha japán is.
Szóval szükségem lenne egy Maruyama MD 150-es karburátorra.
Ami a függőleges permetmagasságot illeti, nekem újkorában is megállt a permet ha a tartály magassága fölé emeltem a csövet. Ezt már akkor sem értettem teljesen, de erre térjünk vissza később.
Én a gépet úgy vettem használta és üzemképtelen állapotban. Sajnos nem tudok segíteni a dokumentációban. A szórási távolsággal csak a függőlegessel volt problémám. A ventilátor hiába fújta a levegőt erőteljesen, mert amikor a csövet megemeltem, a folyadék (permetlé) nem tudott a kifolyó fúvókáig feljutni. Csak a tartály magasságáig ha emeltem akkor volt jó. (vízszintesen) Minden részt kitisztítottam (brigeciol nagyon jól oldotta a beszáradt cuccot) Most nagyon jól viszi a permetet. (nem hiába, mert Japán szerkezet :):)
Ez nem azonos a Maruyama Md-150-el szerintem. Bár a motor az az. Ennek hengeres a tartálya.
Ugyanúgy porozásra is alkalmas. Az egyik kezelőkar azt vezérli. A két oldalt a tartály alatt található a két lamella. Permetlé használatakor a porozó le van dugózva, de a levegő a másiknál megy be. Ott is van egy gumidugó, ami át van fúrva és onnan megy a levegő betáp a tartályba. ( egy gégecsövön a szűrőnél csatlakozik) Na, ez csak lehel. A ventillátortól van megoldva a táplálás. Ott valami nem oké. Meg fogom bontani és megnézem. Ha nem találok semmi bajt, akkor azt a gégecsövet nagyobbra cserélem. (átmérőben) Kap egy 10-est a nyolcas helyett. Úgy gondolom. hogy az tud már annyit, ami kell.
Hát lehet, hogy a magasság leküzdése nehéz neki, de a leveleket pörgeti még 6 m magasan is. Ha a tartály és a permet fúvóka közt leküzdi azt a max. 1.5 m-t permetoszlopban, (ami semmiség azon a tápcsövön) akkor felvinné símán. A tartályban kéne megfelelően nyomnia a levegőt. Ott valami bibi van szerintem.
Évtizedekig használtam a Maruyama MD 150-t,ez egy kettő az egyben permetező-porozó.Ez jó motorral a legnagyobb szórónyílással 4-5 méterre felvisz!Viz szintesen 6-8 méterre.A levegőt nem lehet állítani rajt,a fordulat adja a levegőt.Még a "szórótölcsért"teljesen előre húzva szűk a szóráskúp,így visz messzire.Több cuccom is maradt hozzá,ha valami érdekel.
Ilyen a gép, mint :---- shinkanzen012019.03.16 fényképén. A tartály már lent volt, mert meg kellett hegesztetnem. A levegő betápja a ventillátor házból a háttámla mögött van kiképezve. Megpróbálnám az egész rendszert bővíteni, ha lehet. A dróttal kipiszkálást nem látom esélyesnek, hogy jó legyen.( bár megér egy próbát) A gyári újat sem tudom, hogy mit tud eredetileg. Itt nincs folyadék úgyhogy a tömítettséget azt megoldom. ( legalább kellene nekem 4m függőlegesen amit tudnék kényelmesen szórni)