Keresés

Részletes keresés

pici mici a pók Creative Commons License 2024.04.07 0 0 29

Csoda ha ez a nemzeti cel?

 

https://index.hu/belfold/2024/04/07/nagy-istvan-palinka-nemzeti-kultura/

 

Nagy István: A pálinka a nemzeti identitásunk és kultúránk része

pici mici a pók Creative Commons License 2024.02.02 0 0 28

https://index.hu/belfold/2023/04/04/alkoholizmus-magyarorszag-betegseg-toplista-nok-ferfiak/

 

 

 

  • A World Population Review a WHO adatai alapján összeállította a top 10-es listáját azokról az országokról, amelyeket a legsúlyosabban érint az alkoholizmus. Az adatokból az látszik, hogy a magyar férfiak több mint kétharmada alkoholistának számít az „alkoholizmus” orvosi definíciója szerint

 

 

 

és akkor az Index lehozza, hogy IGYUNK TÖB bort,

meg az alkoholizmus ellenes kampány az rossz mert lám Afganisztánban nem isznak és mégsem élnek sokáig, de ha bort innának akkor bezzeg !!!

 

 

https://index.hu/velemeny/2024/02/02/borfogyasztas-kampany-alkohol-egeszseg/

 

Gentleproli Creative Commons License 2022.04.25 0 0 27

Szia! Várunk a "Mától nem iszom!" topicban, az aktív. Segítőkész, tapasztalt, a piától megszabadult emberekkel beszélgethetsz ott.

Előzmény: Althahn (26)
Althahn Creative Commons License 2022.04.25 0 0 26

Le kéne állnom, a család egyre kevésbé tolerálja az ámokfutásaimat.

 

Hétközben jól elvagyok, szellemi munkát végzek, kell a tiszta fej, viszont már szerdán remegve várom a pénteket. Főleg téli kora tavaszi hétvégéket. 

 

Szóval péntek: meló vége, kocsiba be irány haza. Alig várom h letegyem a verdát, haza sem megyek míg a legközelebbi kocsmában be nem nyomok vagy 2-3 korsó csapoltat. Hazamegyek, elküldenek boltba, előtte jövet-menet korsó az útba eső másik krimóban. Akármit kell venni, biztosan veszek 6-8 doboz sört is, ugye ki ne száradjak az éjszaka.... Bolt után még egyszer leviszem a szemetet, vagy elmegyek dohányboltba, természetesen sör+ ilyenkor már megjön a kedvem egy tüskére is. Utána haza, a dobozosakból beverek annyit amennyit csak bírok.

 

 

Másnap reggel zsongó fejjel, de egészen jól ébredek, irány a piac, meg kell venni a főznivalót, 9 fél 10 felé beugrik az első korsó egy kávéval a piaci büfében. Napközben szigorúan autómentes programok és persze sör ahol csak tudok.... délután 2-3 órára már dadogok, ilyenkor alszom egy kicsit. Miután felébredtem folytatás, estére már megint eljutok a rövidekig. Igyekszem úgy alakítani a napot hogy legyen ürügy inni, ha más nem áthívok egy másik alkeszt, hogy legyen kire fogni. 

 

vasárnap: hát már elég szarul ébredek, remeg a kezem, fáj a fejem, a család tök ideg, csesztetnek (jogosan) én meg ettől még szarabbul érzem magam és újra szomjas leszek. Önkontrollom maradékával szugerálom magam, hogy csak egy sör, puff kettő lett... holnap dolgozni kell, semmi rövid -mantrázom ezt azér már sikerül betartani többnyire, de így is lemegy 6-8 sör. Tompa delíriumban bambán vigyorogva alszom el a híradón

 

hétfő: a totális szétesettség, depresszió, nincs egy normális gondolatom, képtelen vagyok koncentrálni, nincs étvágyam, cigi és ipari mennyiségű kávé tart életben, megfogadom h soha többet így, szégyellem magam, világvége.

 

kedd: egészen jól vagyok, meló, sport, absztinencia, fogadkozás

 

szerda: délutánra a f*-om kivan a világgal, még fogadkozom, de már összefut a nyál a számban ha egy kocsma mellett elmegyek... 

 

 

bombahoppa Creative Commons License 2019.10.12 0 0 25

Egészségedre!

 

 

Előzmény: Cooperx (24)
Cooperx Creative Commons License 2019.10.09 0 0 24

Miért halott ez a fórum, amikor még annyi piás él?

Talán lehetne itt piciny szolidaritást kapni...

bombahoppa Creative Commons License 2019.09.27 0 0 23
Cooperx Creative Commons License 2019.08.08 0 0 22

Piás vagyok.

Nem jó így.

Van itt valaki????

ovisista2b Creative Commons License 2016.05.27 0 0 21

Szia Ifjoncka és nagyon nagy bajban Levő! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Előre is minden Jókat és mindég!

 

Hálásan Köszi, hogy Jeleztél!

 

Én csak azt mondhatom 2 estet "felhánytorgatva", hogy aki még csak "heveny" alkoholista, Ő még Menekedhet! Illetve aki nincs tökre túl azon határon, ami mindenkinél más és más, szóval, amikor a betegség már életveszélyessé tombolódik, nos, talán még Ő is Mentődhet!

 

Ha Gondolod egyik volt Barátom (Én sajnos ŐFelőle nem nagyon voltam az, mert folyton csak kihasználni próbált és a Lényegi Kérdésekben soha se engedett Igazából is belefonódni az Életébe) szóval ennek a Barátomnak az Életéből maradt némi a Skizofrénia - Terápiás topik-ban is Jelződésképp, de nem ijesztenélek azzal hogy kikerestessem Veled! Inkább csak azt mondanám, hogy egy nem tökre idült Illetőképp el Tudta hagyni a piát majdnem 6 vagy 8 évre és csak azért krepált be mégis nagyon csúfosan, mert sajnos Türelmetlen voltam Vele is és sehogyan sem Bírtam Rá Igazi Katharzisra, azaz hogy egy nap leglább azt mondhatta volna, hogy eddig hazudoztam még Magamnak is orrba-szájba, de innédtől megkísérlem csökkenteni hogy egyszercsak csakugyan is elhagyhassam!

 

A másik példa éN volnék, de nem beszámíthatóan, mert éN csak vagy 5 hónapig voltam alkoholista és mint kiDErült el sem ittam az Eszem se, illetve függővé sem sanyargatrtam Magam a piától!

 

Viszont Nálad nagyon "megfogott", hogy valahogyan mintha nem Lenne Értelme az Életednek és így ne is nagyon Csodálkozz, ha pótlékkal kell "makózz"!

 

Folytathatjuk?!?

 

Hálásan Köszönve ha Igen és mindenképp! Minden Jókat és mindég és hajrá előre a Gyógyulandokba!

foapo Creative Commons License 2016.01.27 0 0 20

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.15 0 0 19

Szia!

 

Köszönöm! Igen, egyedül. :)

Előzmény: julio66 (11)
Termelékeny burgerforgató Creative Commons License 2016.01.06 0 0 18

Nem részegedek le mindennap, bár mostanság igen. De pl az utóbbi 1 évben ez nem volt jellemző. Nem kocsmázom, mindig megveszem a piát és itthon iszom le magam és nem is iszok olyan brutális mennyiségeket.

 

Nem vagyok eleresztve anyagilag, se nem bűnözök, van megtakarított pénzem meg ellát az állam munkanélküliként (nem Mo.on élek). 

 

Havonta 100-150 euró körül költök alkoholra. Sok magyar bagós elcigizik ennyit havonta. Az embereknek a szenvedélyére mindig van pénz.

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.06 0 2 17

Annak ellenére, hogy az "egészségesnek érzem magam és alkoholistának" kijelentésed kicsit kérkedésnek tűnik, azt hiszem, hogy hajnalonta a tükörben, vagy hányás közben a vécécsésze fölött te magad is tudod, hogy nagy a gáz.

Ez az élet, amit élsz és amit hosszan megosztottál itt velünk, nem méltó egy emberhez. Ezért - tudniillik hogy mindennap részegre idd magad és másnap kezdd elölről - nem érdemes élni. Nem tudom, mitől vagy ilyen jól eleresztve anyagilag, hogy finanszírozni tudod ezt a mértéktelen ivást - de tudod mit? Nem is szeretném tudni. Tisztességes úton, munka nélkül (írod, hogy "munkanélküli" vagy) nem lehet ennyi pénzhez jutni. Erről ennyit.

 

Huszonöt éves vagy. Az unokaöcsém is ennyi. Lassan elvégzi az orvosi egyetemet és munkába áll egy kórházban, havi nettó 240 ezerért. Jár egy lánnyal, rövidesen - ha minden igaz - összeházasodnak és családot alapítanak. Készülnek az életre. Te mire készülsz? Végigpiált hétköznapokra nap nap után? Még öt-tíz évig, vagy amíg a szervezeted bírja?

 

Apád példája nagyon komoly figyelmeztetés, és az "ősöké" is, mert azt mutatja, hogy a génjeidben van a függőség. Nem vagy ezzel egyedül, de nincs okod rá, hogy optimista légy vagy félvállról vedd az alkoholizmusodat.

Huszonöt éves vagy, nemsokára harminc, aztán negyven - és a pia rövidesen meglátszik majd a külsődön is. Komoly ember - nők is - elkerülik egy piás társaságát, úgyhogy ha így folytatod, szépen besorolod magad a hasonszőrűek közé.

 

Huszonöt évesen már én is alkoholista voltam, már abbahagyni is próbáltam. Nem ment, és még vagy huszonöt évig nem ment. Pedig sokkal hosszabb szüneteim voltak, mint neked - hetek, hónapok. De az első pohár után "felszállt" a léghajó, és legtöbbször zuhanva ért földet...

abbahagyni akkor is nagyon nehéz lesz már ennyi átiszogatott év után is, ha elhatározod. Ha csak nem vagy különösen szerencsés, többszöri visszaesés, állapotromlás, filmszakadások, megalázó helyzetek, fokozatos lelki, szellemi és fizikai leépülés vár rád. Akkor is, ha eldöntöd, hogy leteszed a poharat. Ha el se döntöd, ugyanaz lesz a sorsod, mint annak az egymilliónak, akik ugyancsak nem döntöttek így.

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (15)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.06 -2 0 16

Szia!

 

Jó, hogy megosztottad velünk, hogy mit tettél/teszel magaddal.

 

Az, hogy jelenleg egészségesnek érzed magad, még nem jelenti azt, hogy az is vagy. Mikor a májad, hasnyálmirigyed, vagy egyéb szerved károsádását érezni is fogod, akkor valószínűleg már nem sok esélyed lesz a gyógyulásra:(

 

A fórum jó arra, hogy megoszd a gondolataidat másokkal, de meggyógyítani nem fog.

 

Menj el a háziorvosodhoz, mutasd meg neki, amit itt topicnyitásként leírtál, és keress fel egy addiktológust. Az talán még segíthet rajtad, ha Te is akarod.

 

Sok sikert kívánok!

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (15)
Termelékeny burgerforgató Creative Commons License 2016.01.05 0 0 15

"Mikor voltál utoljára vérvételen? vagy félsz elmenni egy állapot felmérésre?"

 

Sose voltam ilyesmin. Nem úgy mondanám hogy félek tőle, hanem inkább úgy hogy én nem értem miért kéne felméri az állapotom. Egészségesnek érzem magam fizikailag. Meg alkoholistának

 

A józan éjszaka nem jön össze már részegedek...

julio66 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 14

"Én mégis masszívan piálok. Mert szeretem mikor felszáll a léghajó."  Itt már nem te vezetsz, azt a léghajót az alkohol irányítja.

 

Irod ,hogy nincsenek fizikai megvonás tüneteid, bár most abbahagyni nem tudod. Most még fiatal vagy, a tested még birja a pusztitást, de ez nem lesz örökös állapot.

 

Irod, hogy az édesapád abbahagyta az ivást, mert ö is alkoholista, akkor talán probálj meg vele beszélni öszintén, biztosan megértene. 

 

Mikor voltál utoljára vérvételen? vagy félsz elmenni egy állapot felmérésre?

 

"Letenni viszont nem tudom hogy le akarom e."

 

Egyébbként ha meg inni akarsz, akkor igyál, tudod ha magad nem látod be, akkor kivülröl úgy se tud senki meggyözni? 

 

Remélem azért a mai józan éjszaka összejött.

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (13)
Termelékeny burgerforgató Creative Commons License 2016.01.05 0 0 13

"Ha lesz kedved, írd le hogy a közvetlen környezeted, hogy éli meg az alkoholizmusodat?"

 

Az alkohol tabu a családunkban. Az egy férfira jutó alkoholisták száma a szűkebb családi körben kb 40-50 éve folyamatosan 1 körül mozog. Tehát mindenki alkoholista volt. APám a 90-es éveket végigitta, delírium tremens, de leszokott. 

 

Szóval a szüleim nem igazán rajonganak az alkoholizmusomért. Próbálom őket nyugtatni és igazság szerint kicsit sarkítok is, szépítem kicsit a helyzetet, hogy annyira nem iszom sokat, nem is nagyon kívánom, stb. Nem akarom hogy túl sokat aggódjanak.

 

Letenni viszont nem tudom hogy le akarom e.

 

Tudom hogy ez az út a semmibe vezet, pontosabban a temetőbe, talán már tényleg 30-35 évesen.

 

Igen, alkoholista vagyok, ráadásul különösebb okom sincs a masszív ivásra, hiszen egészséges vagyok és egyéb komoly gondjaim sincsenek. Az hogy nincs barátnő és a nőkkel általában szerencsétlen vagyok, egyáltalán nem ok a masszív piálásra.

 

Én mégis masszívan piálok. Mert szeretem mikor felszáll a léghajó.

 

Most erősen gondolkodom hogy megpróbáljak e egy alkoholmentes éjszakát.

Termelékeny burgerforgató Creative Commons License 2016.01.05 0 0 12

Köszönöm hogy elolvastad! Igazuk van hogy szerkeszteni kellett volna kicsit hogy olvashatóbb legyen de így sikerült! 

 

Az alapvető gond tényleg az hogy én szeretek inni. Nagyon szeretem a bódult állapotot, úgy érzem akkor a világ egy kicsit elengedi a nyakamat és kihúzhatom a fejem a szorító béklyóból.

 

Fizikai elvonási tüneteim egyébként nincsenek, olvashattad hogy viszonylag sok megszakítással piáltam át az utóbbi cirka 10 évet.

 

Pl most teljesen tiszta vagyok, 1 sört sem ittam meg, viszont nagyon jól esne. Kézremegés pl nincs.

 

Arról fogalmam sincs hogy fogom lerakni. Most úgy gondolom hogy csökkenteni kéne az adagot. Tehát 2 üveg bor helyett csak 1 vagy ilyesmi. 

 

Csakhogy 1 üveg bortól nem jön az a kellemes bódult könnyed állapot.

 

Nem tudom hogy fogok leszállni a körhintáról.

 

Nyáron a sport segített, mikor futottam és gyúrtam. Teljesen alkoholmentes voltam 3-4 hónapon át. Akkor működött. De egyik napról a másikra visszaestem és rohantam alkoholért a boltba.

Előzmény: julio66 (7)
julio66 Creative Commons License 2016.01.05 0 0 11

Gratlálok! Egyedül sikerült? vagy más úton? Teljesen igazad van, csak úgy lehet lejönni róla, ha tényleg elhatározod, és soha többet nem nyúlsz hozzá.

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.05 0 2 10

Sziasztok!

 

Szvsz csak úgy lehet lejönni róla, ha tényleg elhatározod, és soha többet nem nyúlsz hozzá.

Nekem így sikerült leszoknom 23 évesen, 6 év piálás után. Ennek már 13 éve.  

 

foapo Creative Commons License 2016.01.05 0 3 9

Van visszaut.nem könnyü de megoldható Ha érdekel nézd meg a honlapunkat és ha tetszik gyere el közénk.adj egy esélyt magadnak

 http:/gamma.shp.hu 

 

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (-)
julio66 Creative Commons License 2016.01.04 0 1 8

Elnézést ha beleszolok, de itt talán nem ez a legfontosabb probléma. Ha igaz amit írt egy józan pillanatában, akkor az is csoda, hogy ezt így összerakta.

Előzmény: forgione1 (6)
julio66 Creative Commons License 2016.01.04 0 1 7

Üvözöllek 25 éves fiatalember (sorstárs)!

 

Nagyon szépen köszönöm hogy leirtad a történeted. Igazad van, nagyon kevesen válalják be az alkoholizmusukat, manapság ez nem divat. A szomszéd topikban (Mátol nem iszom) is csak néhányan küzdünk, de amit erröl a betegségröl tudni lehet, azt ott megtalálod. Igaz nagyon sok parazita beirás is van, ott végigolvashatod több sorstársunk küzdelmét. Ha érdekel, légy kirtartó, mert a több mint 15 ezer hozzászólást nem egyszerü átnézni. En ürülök annak, hogy megnyitottad ezt a topikot, talán itt olyanok is megszolalnak majd, akik ott nem mertek vagy nem válalták fel magunkat. Kivábcsi vagyok arra is, hogy te mint topikgazda, te mennyire leszel kitartó.

 

Most beszéljünk rólad:

 

"A kérdés már csak az hogy 40 évet akarok e élni mámorban, átmulatva az életemet"

 

Miböl gondolod, hogy még 15 évig birni fogod? Lehet, hogy idén nyáron elpatkolsz. Nem lesz szép halál, hacsak álmodban nem fulladsz bele a hányásodba és nem fogod érezni. Az alkoholisták általában nagyon csunyán mennek el.

 

Nagyon jó és szép az hogy ilyen "korán" (én 40 felett kezdtem komolyabban venni) rájöttél a helyzetedre, szerintem minden esélyed megvan arra hogy egy normális életet élj, de ehhez menj el egy szakorvoshoz, csináltass egy vérvételt és egy alhasi ultrahangot. Tudd hogy mi van, az is lehet hogy már késö. Ha ilyen ütemben fojtatod, nem hogy negyvenet, de még a harmincat sem fogod megélni.

 

"Én rájöttem hogy szeretek inni és nem tudom hogy akarok e harcolni ellene."

 

Amíg így van, esélyed sincs. Ezt nem lehet félmegoldásokkal kezelni, itt vagy abbahagyod vagy nem. Kiderült, hogy alkoholista vagy, az elsö nagy lépést megtetted, beismerted ez a legnehezebb. Mostantól ha élni akarsz, mindent megteszel annak érdekében hogy tünetmentes maradj, vagyis nem iszol többet.

 

Ha lesz kedved, írd le hogy a közvetlen környezeted, hogy éli meg az alkoholizmusodat?

 

Üdvözlettel!

 

Julio

 

 

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (-)
forgione1 Creative Commons License 2016.01.04 -2 0 6

Pár enter nem ártott volna a bemásolt zagyvaság közé, tudod tördelés, bekezdés meg ilyesmik, hogy az embernek legyen kedve elolvasni. 

 

Mert így külalakra is olyan igénytelenséget sugall, amit kár elolvasni mert a szerzője arra sem méltatott, hogy odafigyeljen az olvashatóságra, akkor nyilván a tartalma is azonos az igénytelenséggel.

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (-)
and0626 Creative Commons License 2016.01.03 0 0 5

'A kérdés már csak az hogy 40 évet akarok e élni mámorban, átmulatva az életemet, vagy csendes lemondásban éljem, meghúzva magam, nem piásan egy keserves 70-80 évet"

 

 

A te mámorod és mulatásod a leendő családod nyomorúsága árán fog megvalósulni. Ezt addig kellene megérteni, amíg tudsz néha tiszta fejjel gondolkodni. 

 

Nem piásan mitől is lenne az az élet lemondás és keserves amúgy?

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (-)
linfury Creative Commons License 2016.01.03 0 0 4

Ja, és még valami ... az alkoholizmus nem gyógyul, sajnos. Max. tünetmentes lehetsz ... hogy meddig, te döntöd el.

linfury Creative Commons License 2016.01.03 0 0 3

Abból a léghjóból minden alkalommal qrva nagyot esel fejre ... ez sem tart vissza?

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (-)
lxt Creative Commons License 2016.01.03 0 0 2

Feldmár szerint az alkohol, fájdalomcsillapító - ami nem is olyan rossz megközelítése a problémának.:-)

 

Félreértés ne essék, nem az a probléma: ha alkoholt fogyaszt az ember, akkor felszabadultabbnak (tehát jobban) érzi magát, hanem az, hogy egyre többen, csak akkor érzik jól/jobban magukat... hogy a fűfélékről és szintetikus tudatmódosító szerekről ne is beszéljünk. Mi a gond?

A(z idomítottan lebutított) környezet diktálta társadalmi elvárások miatt, vagy az arra való 'alkalmatlanság' felismerése okán isznak egyre többen, egyre többet? Ha szektás volnék, ráadásul abban a helyzetben, hogy fogyatékos téveszméimre rímelő törvényeket is faraghatok, én bizony arra tippelnék: elfordultunk Istentől (az egyetlen igazságtól), nincs elég alázat bennünk, a renitenseket vasra kell verni – lefordítom: minden jobbágy, amelyik (el)rendeltetés szerint használja a kaszát, s tűri sorsát büszkén felszegett fejjel, élete végéig... meglásd, a mennybe jut. A többiek 'értelemszerűen' pokolra. Halleluja.

Az a véleményem: mindenki, aki iszik, más véleményem van.:-)

Ha valakinek nincs, vagy csak korlátozottan van lehetősége akként meg-és leélnie az életét, aminek született, az csak keres valamilyen kiutat? Apropó! Ami az öngyilkosok fajlagos átlagát illeti... ugyancsak dobogósok vagyunk.:-)

Nehéz ügy ez.

Fontos a család – a környezet.

(...)

De vissza térve Feldmárra (mert így lesz jobb nekem is): Te döntöd el – hogy döntesz-e. Iszol, vagy vezetsz.:-)

Mr. Heisenberg Creative Commons License 2016.01.03 0 2 1

Ez a lejtő, de van visszaút.

Az a kérdés, akarsz-e játszani majd az unokáiddal. Korainak tartod még ezt a kérdést, de előbb utóbb szembesülsz majd vele.

 

Sokaknak sikerül lejönni róla, de még többen elbuknak.

 

Kezdd azzal, hogy ne tarts otthon alkoholt.

Nekem még van egy üveg pezsgő a hűtőben szilveszterről, a feleségem vizsgaidőszaka egy hét múlva véget ér, addig nem akarom felbontani. De annak a piának sorsa már akkor megpecsételődött, amikor bekerült a hűtőbe. De ne legyen utánpótlás.

 

Figyelj arra, ha már nagyon kívánod, ne menj boltba, inkább küldj el valakit magad helyett kajáért.

Kocsmázó haverokat kerüld el :-)

 

Keress motivációkat:

sport, meló, barátnő, család, nyelvtanulás, stb.

Előzmény: Termelékeny burgerforgató (-)
Ficium Creative Commons License 2016.01.03 -1 0 0

0 esély :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!