Keresés

Részletes keresés

Crime78 Creative Commons License 2015.11.17 0 0 1

Hülyeség vagy nem, ezt olvastam valahol, és ha az összes terméküket nézzük lehet is benne igazság.

Azonban akkor is tény marad, hogy ehhez a boxhoz nincs driver, tehát más megoldást kell találnom...

Előzmény: Degeczi (0)
Degeczi Creative Commons License 2015.11.17 0 0 0

Hülyeség, nem így van (eleve mi az, h "Linux ellenes"?! Max. a zsebének nem ellensége, ha egyszer vmi ráfizetés lenne), az egykor használt Avermedia Volar HD USB tuneremhez is kínálnak Linux drivert

Előzmény: Crime78 (-)
Crime78 Creative Commons License 2015.11.16 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

A történet azzal kezdődik, hogy vettem egy AVerMedia Aver3d USB-s TV boxot, amivel majd UPC-t szeretnék nézni, ha sikerül működésre bírnom. Mármint működik tökéletesen, a saját szoftverével, de nekem ennél több kell! ;)

Szóval... Van nekem egy ZOTAC mini PC-m, ami a HTPC-s feladatokat látja el, a fedélzetén egy linux alapú kodi van (OpenELEC).

A probléma itt kezdődik. Az AVerMedia tulajdonosa linux ellenes, így egyetlen termékükhöz sincs hivatalos linux driver. Gondoltam sebaj, dobok egy windows-t a kis ZOTAC-ra, de miután a boot idő még SSD-vel is bő fél perc (az OpenELEC 5mp alatt feláll), és a hardver sem bizonyult elég erősnek ehhez (pedig 2 magos proci, és 4 GB RAM, de a windows, és a tuner progi megette), ezért visszaállt minden az eredeti kerékvágásba - OpenELEC a ZOTAC-ra.

Tovább gondolkozva eszembe jutott, hogy a homeserver-emet hívom segítségül. Úgyis állandóan megy, windows home server 2011 fut rajta, így driver probléma se lesz, felmehet rá még a backend is. És most itt vagyok elakadva. Nem találom a megfelelő frontend plugin, és backend program párosítást. Próbáltam párat, a NextPVR bizonyult eddig a legjobbnak, de a kapcsolatot ez is eldobja rendszeresen.

Tehát: van valakinek bevált, és tényleg jól működő párosítása? Esetleg hasonló kiépítésben működik a rendszere? Mondjuk nekem az is segítene, ha valakinek azonos gépen fut a backed-frontend páros, de stabilan, és tud róla nyilatkozni.

Köszi! ;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!