Sziasztok! Nem tudom, értesültetek-e róla, de megjelent az Amazon PrimeVideo és a HBO GO app is itthon is (végre!) a pz AppleTV-re (a tvOS-t futtató modellekre, tehát 4. generációtól felfelé). A HBO GO-t pedig már külön is meg lehet rendelni, akár a tévészolgáltatótól függetlenül is. Jelenleg ez az egyetlen mozifilmes video streaming alkalmazás itthon, amit tényleg a magyar piacra (is) szántak, idegennyelv-tudás nélkül is telkesen élvezhető, mert a filmek és sorozatok nagy része magyar szinkronhanggal is nézhető, magyar felirat pedig mindegyikhez van. A kínálat pedig hatalmas, főleg sorozatokból...
Ha szoktál nézni számítógépen internetről letöltött filmeket, és van otthoni wifi hálózatod, akkor imádni fogod a Plex-et. Telepítesz egy Plex szervert (ingyenesen letölthető emlékeim szerint) a számítógépedre, ráállítod arra a könyvtárra, amelybe töltögeted a filmeket, az AppleTV-re pedig felteszed a Plex appot, és tévén tudod nézni a számítógépre töltött filmeket, de a trükkös része most jön: mindezt úgy, mintha egy saját ondemand-tévéadód / streamer szolgáltatásod lenne, vagyis a Plex beszerzi a filmek borítóképeit, ajánlóit, szereplőgárdát, feliratokat, stb, ha sok filmed van, ajánl közöttük a megnézettek alaján, stb. Érdemes kipróbálni, egyszerűen zseniális. És ingyen van (nem kötelező a Plex előfizetés ezrkhez, ha nem akarod távolról /az otthoni wifihálózatodon kívül, mondjuk a világ más pontjáról/ elérni a Plex-stervered tartalmát.
A másik kedvencem a Netflix, ez is elérhető az AppleTV-n, de ez egy előfizetéses szolgáltatás.
Youtube-ot, Vimeót, dailymotion-t nézegetni AppleTV-n szintén jó mulatság - és ingyen van.
Én szeretem a TED-et is.
A fentiek mind mozgókép-tartalomszolgltató alkalmazások, és ilyenekből van még kismillió.
Ha viszont szereted játékokkal tölteni az idődet, akkor elég sok játék van mr AppleTV-re, köztük igen jól sikerültek is, én pl. imádom a Shadowmatic-et...