Keresés

Részletes keresés

nagyanyo5:1 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 905

Ajánlom szegény embernek:))))))

Előzmény: nagyanyo5:1 (904)
nagyanyo5:1 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 904

Sokak Mo.a csak ne magyarokkal:DDDDDD

vonakodó Creative Commons License 2017.11.14 0 0 903

Sajnos a magyar politikai berendezkedés nem zárja ki a bizonyíthatóan agyhalott, vagy tolvaj, vagy káros alakokat a magyar közéletből.

Így juthat szóhoz Szili Katalin, Boros Péter, stb. és persze Gyurcsány is.

Ezek politikai hulladékok, semmi új, semmi hasznos nem várható el tőlük! 

Előzmény: nogradi medve (901)
piacvezető babapopsikrém Creative Commons License 2017.10.28 0 0 902
nogradi medve Creative Commons License 2017.05.08 0 0 901

http://europakavezo.blog.hu/2017/05/08/mar_a_dk_a_legnagyobb_demokratikus_ellenzeki_part

 

Három olyan választás volt, ahol semmiféle összemosódás nem volt a Demokratikus Koalíció és a Magyar Szocialista Párt között. Az európai parlamenti választás, a dunaújvárosi, és a mostani debreceni időközi választás. (Az országgyűlési választáson közös lista és közös jelöltek voltak, az országos önkormányzatin is sok helyen fordult elő közös indulás. Közös jelöltje volt a két pártnak korábban Újpesten, Salgótarjánban, Veszprémben, és legutóbb Zuglóban is.)

Az európai parlamenti választás előtt a közvéleménykutatók többsége a DK kiesését jósolta, ehhez képest Gyurcsány Ferenc pártja 10 százalékot kapott, alig egy százalékkal kevesebbet, minél a jóval magasabb népszerűségre taksált szocialisták. Sőt, az EP-voksoláson Budapesten a Fidesz mögött már a DK volt a második legerősebb párt. Itt tehát tévedtek a kutatók a két párt támogatottságát illetően.

Mivel az MSZP nem tartotta be a pártok közötti korábbi megállapodást, és nem fogadta el a DK jelöltjét, a két párt külön indult Dunaújvárosban is. (Ha közösen indultak volna, legyőzték volna a Fideszt...) A kohászvárosban a DK 21, az MSZP 8 százalékot kapott... Itt is tévedtek a közvéleménykutatók...

Tegnap Debrecenben is külön indult a két párt. Itt a Fidesz volt eleve esélyes, így a megmérettetés egyfajta előválasztásként, ellenzéki erőfelmérésként volt értékelhető. A DK több mint 9 százalékot kapott, az MSZP pedig még az 5 százalékot sem érte el. Itt is tévedtek a közvéleménykutatók...

Mindebből annyi megállapítható, hogy a DK-t a felmérések valós támogatottsága alatt, az MSZP-t pedig valós támogatottsága felett mérik. Lehet, hogy országosan már a Demokratikus Koalíció a legnagyobb demokratikus ellenzéki párt? 

Akár így van, akár nincs, az MSZP és Botka László pökhendi magabiztosságát semmi sem indokolja. Gyurcsány Ferenc nem akadálya, hanem feltétele a demokratikus ellenzéki győzelemnek - a korábbinál nagyobb erővel és felelősséggel.

balkan_kobra Creative Commons License 2017.04.13 0 2 900

Gyurcsány: " Én is festékes vagyok! "

 

 

(by Franky)

vonakodó Creative Commons License 2017.04.08 0 1 899

'A történelem arra tanít meg bennünket, hogy az emberiség semmit sem tanul a történelemből.”  A. Einstein

 

Ahogy így elnézem - sajnos - a felsoroltak 80%-a valamilyen szinten "felelősen" közreműködött abban, hogy az ország 28 év után ilyen mélyre jutott! Őket "koronázta meg" a jelenleg regnáló Orbán-horda!

Ki az, aki ezeket hiteles, jobbító szándékú, és/vagy azt megvalósítani képes "erőnek" hiszi?

Lejáratódottak, mint az egész magyar rendszerváltás! Ők eszközök vagy tényezők voltak - itt a végeredmény!

El kell ezeket a politikai múmiákat felejteni, ők alkalmatlanok a mérhető váltásra!

Azt hogy a dupla-farkúak behódoltak volna - nem hiszem, illetve nem szeretném hinni, mert őket a Momentum mellet tudnám hasznosnak elképzelni!

 

"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen.”  A. Einstein

Előzmény: Törölt nick (893)
John Doe(520i) Creative Commons License 2017.04.08 0 0 898

Felröppent Feri a galamb, és odapottyantott egyet a Magyar Nemzet (höhö) asztalára.

Előzmény: nogradi medve (896)
The Lazy SwordFish Creative Commons License 2017.04.08 0 0 897

"Nem tudja kizárni, hogy újra miniszterelnök lesz,"

Fletó miniszterelnök akarna lenni megint? Mennyire meglepő és mulatságos ez
egyben! :-DD

Előzmény: nogradi medve (896)
nogradi medve Creative Commons License 2017.04.08 0 0 896

https://mno.hu/belfold/gyurcsany-ferenc-orban-viktor-minden-bizonnyal-lop-2393668

 

"Nem tudja kizárni, hogy újra miniszterelnök lesz, az őszödi beszéd kiszivárogtatása és a 2006-os utcai zavargások megszervezése mögött is Fideszt látja, a jelenlegi kormányfőt szerinte az oroszok zsarolhatják – egyebek között erről beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában Gyurcsány Ferenc, akit gyanús cégügyeiről és az ellenzék 2018-as esélyeiről is kérdeztünk."

érdemes elolvasni.......

fidesznyikeknek, persze túl bonyolult.....

Hun a nagyapám? Creative Commons License 2017.03.22 0 0 895

Orbán Viktor és világa. :)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: nogradi medve (894)
nogradi medve Creative Commons License 2017.03.22 0 0 894

http://nepszava.hu/cikk/1124224-gyurcsany-az-ellenfel-orban-viktor-es-vilaga

 

Eljött a változás időszaka, "az ország változásért kiált" - jelentette ki a jövő évi választásokra utalva a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden Debrecenben.

Gyurcsány Ferenc országjáró körútja első állomásán azt mondta: az elmúlt hét év sokkal szörnyűbb volt, mint az azt megelőző nyolc, amire olyan sokat hivatkozik a jelenlegi kormányzat.

 

A DK és ő maga is azért küzd, hogy bebizonyítsa: lehet nyugodt országot létrehozni, mert "sokak számára ez nem élhető ország" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a kormányfő úgy viselkedik, mintha háborúban állna az ország egy részével. Mi nem háborúzni akarunk, a magunk életét akarjuk élni - jegyezte meg.

Gyurcsány Ferenc a Debreceni Művelődési Központban, több száz érdeklődő előtt arról is beszélt, az ország polgárai megérdemlik, hogy munkájuk után tisztességes bért kapjanak. Szerinte sok éven át, folyamatosan infláció fölötti béremelésre van szükség az országban.

 

"Az ország felemelkedésének egyetlen forrása, hogy tisztességesen lehessen dolgozni, és azt tisztességesen fizessék meg" - hangoztatta. Az ellenzéki politikus szerint a javakból tisztességesen kell osztozni, így "ha az országnak jól megy, abban az évben legyen nyugdíjextra" - mondta, hozzátéve, hogy ez akár tizenharmadik, vagy tizennegyedik havi nyugdíjat is jelenthet.

 

"Vádolom ezt a kormányt, mert nem érti, milyen az élet a magyar nyugdíjasok sokaságának", akik 50-80 ezer forintokból élnek - jelentette ki. Meglátása szerint a nyugdíjasoknak érdemben soha nem kellett panaszkodniuk, ha az országnak baloldali kormánya volt.

 

Gyurcsány Ferenc beszélt az egészségügyről, amit szerinte nem lehet rendbe tenni "érdemi költségvetési kiigazítás" nélkül. Felhívta a figyelmet az egykulcsos személyi jövedelemadó hátrányaira is.

 

A DK elnöke - arra utalva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a Modern városok program keretében kedden Salgótarjánban volt, előtte meg Szegeden - azt mondta: baloldali polgármesterek úgy gondolják, "ha a kormány pénzt ígér, le kell mondaniuk a kormány kritikájáról". Szerinte a polgármesterek nem mondhatnak le arról, hogy jelezzék: "amit kapunk fejlesztésre azért megdolgoztunk, és az nem a kormány, hanem mindannyiunk pénze". És el kell mondani azt is a miniszterelnöknek: "Ön tönkre teszi az országot!" - figyelmeztetett.

 

Ha erről lemondunk, lemondunk a szabad Magyarországról - hangoztatta, kiemelve, hogy a következő egy év arról szól, meg tudja-e szerezni a magyar demokratikus sokaság a többséget. Hozzátette: a DK a kormány kérlelhetetlen ellenfele, jelenleg félmillió szavazója van, "jövő tavaszra lesz lényegesen több". Ő maga politikusként képviseli a választóit, ez a hivatása, és senki kedvéért nem mond le - jelentette ki a résztvevők nagy tapsa mellett. "De nincs szándékomban kakaskodni" - tette hozzá, megjegyezve: ugyanakkor megvédi a 2010 előtti közös teljesítményt, "nem lehet kidobni 27 évet".

 

Gyurcsány Ferenc a Fidesz politikájával való szembenállás gyengeségének nevezte, ha valaki azt mondja: "2010 előtt minden rossz volt". Szerinte "óvatosan kell bánni, kit kínálunk fel ellenségnek". Bírálta a "fizessenek a gazdagok" politikát is, mert "egy csoportot odadobni bűnbaknak, nincs rendben" - mondta, jelezve, hogy egy csoport megbélyegzése csak indulatokat szül, abból nem lesz nyugodt kormányzás.

 

Megerősítette azt a korábban kifejtett nézetét, hogy nem ért egyet az alapjövedelemmel. "Erőfeszítés viszi előre az országot" - fogalmazott, hozzátéve: aki bajban van, azon segíteni kell, de nem szabad az embereket leszoktatni a munkáról.

 

"Nem ér annyit a politikai győzelem, hogy butaságokat beszéljünk. Én átélem a felelősséget" - mondta, és azt kérte, "bármilyen heves a kampány, ne egymásban lássuk az ellenfelet".

 

Az ellenfél "Orbán Viktor és világa" - nyomatékosította a Demokratikus Koalíció elnöke, aki beszéde végén a béke, a nyugalom megőrzésére hívott fel. "Nem lehet helyreállítani a törvényes Magyarországot alkotmányon kívüli eszközökkel" - hangoztatta Gyurcsány Ferenc.

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.16 0 0 893

Az "Európai Erők" (EU elveket támogató) pártjainak együttműködése:

Európa Párt szövetségének tagjai: Demokratikus Koalíció (DK),
Együtt Korszakváltók Pártja (Együtt), Párbeszéd (P),
Modern Magyarországért Párt (MoMa), Magyar Szocialista Párt (MSZP), Liberálisok,
Polgári Konzervatív Párt, Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP),
Negyedik Köztársaság (4K)

Európai Erők (Egyesület) társelnökei: Gyurcsány Ferenc (a Demokratikus Koalíció pártelnöke),
Szigetvári Viktor (Együtt Korszakváltók Pártja elnöke), Újhelyi István (MSZP),
Kovács Gergely (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), Karácsony Gergely (Párbeszéd)

Európai Erők (Egyesület) szóvivői: Gulyás Márton (Együtt Korszakváltók Pártja),
Budai Bernadett (MSZP), Tordai Bence (Párbeszéd), Gréczy Zsolt (Demokratikus Koalíció)

Európai Erők (Egyesület) elnöksége (alelnökök): Vadai Ágnes (Demokratikus Koalíció),
Hajdú Nóra (Együtt Korszakváltók Pártja), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Szanyi Tibor (MSZP),
Bősz Anett (Liberálisok), Bokros Lajos (MoMa), Béndek Péter (Polgári Konzervatív Párt)
Papp Réka Kinga (Negyedik Köztársaság)

Miniszterelnök-jelölt: Nyakó István (MSZP)
Miniszterelnökhelyettesek: Dr. Harangozó Tamás (MSZP), Hiller István (MSZP),
Szabó Tímea (Párbeszéd), Szent-Iványi István (Liberálisok)
Miniszterelnökséget vezető miniszter-jelölt: Fodor Gábor (Liberálisok)
Külügyminiszter-jelölt: Szent-Iványi István (Liberálisok)
Belügyminiszter-jelölt: Botka László (MSZP)
Terrorelhárítási Ügynökséget vezető miniszter-jelölt: Újhelyi István (MSZP)
Európai Erők koalíciós együttműködéséért felelős miniszter-jelölt: Horn Gábor (független)
Vidékfejlesztési miniszter-jelölt: Andrásfalvy Bertalan (független)
Európai integráció erősítéséért felelős miniszter-jelölt: Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció)
Európai uniós ügyekért felelős miniszter-jelölt: Gyurcsányné Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció)
Európa demokratikus megvédéséért felelős kommunikációs miniszter-jelölt: Heller Ágnes
(független)
Médiaügyi miniszter-jelölt: Vágó István (Demokratikus Koalíció)
Pénzügyminiszter-jelölt: Bodnár Zoltán (Liberálisok)
Gazdasági miniszter-jelölt: Molnár Gyula (MSZP)
IMF-el újratárgyalásokat kezdeményező miniszter-jelölt: Szelényi Zsuzsanna (Együtt Korszakváltók Pártja)
EU fejlesztési pénzekért felelős miniszter-jelölt: Tóth Bertalan (MSZP)
EU projektek megvalósításáért felelős miniszter-jelölt: Szanyi Tibor (MSZP)
Honvédelmi miniszter-jelölt: Dr. Harangozó Tamás (MSZP)
Igazságügyminiszter-jelölt: Dr. Bárándy Gergely (MSZP)
Emberi erőforrás miniszter-jelölt: Szabó Tímea (Párbeszéd)
Sportminiszter-jelölt: Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció)
Nemzetpolitikáért felelős miniszter-jelölt: Medgyessy Péter (MSZP)
Bevándorlásért felelős miniszter-jelölt: Kovács Gergely (Magyar Kétfarkú Kutya Párt)
Vállalkozásfejlesztési és kereskedelmi miniszter-jelölt: Puch László (MSZP)
Közlekedési miniszter-jelölt: Horváth Csaba (MSZP)
Informatikai miniszter-jelölt: Kóka János (független)
Külgazdasági miniszter-jelölt: Oszkó Péter (független)
Ipari és energiaügyi miniszter-jelölt: Tóth Mihály (MSZP)
A Városliget megvédéséért felelős miniszter-jelölt: Karácsony Gergely (Párbeszéd)
Esélyegyenlőségért felelős miniszter-jelölt: Bősz Anett (Liberálisok)
Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter-jelölt: Kovács László (MSZP)
Munkaerőképzésért és foglalkoztatásért felelős miniszter-jelölt: Bokros Lajos (MoMa)
Európai kultúra terjesztéséért felelős miniszter-jelölt: Kaltenbach Jenő (Párbeszéd)
Titkosszolgálatokért felelős miniszter-jelölt: Dr. Molnár Zsolt (MSZP)

Az Európai Erők kormányának szóvivői: Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Szabó Rebeka (Párbeszéd), Juhász Péter (Együtt Korszakváltók Pártja), Kuncze Gábor (Demokratikus Koalíció),
Béndek Péter (Polgári Konzervatív Párt)

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 892

Mondom névtelenek!!!!!!

Előzmény: gillotine (891)
gillotine Creative Commons License 2016.09.15 0 0 891

Az lehet hogy másokra gondoltál, de a fideszfrakciót sikerült jellemezni.

Előzmény: nagyanyo5:0 (890)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 890

Nem, nem, kicsit másokra gondoltam:))))))

Előzmény: gillotine (889)
gillotine Creative Commons License 2016.09.15 0 0 889

Frideszfrakció, egész jól leírtad.

Előzmény: nagyanyo5:0 (888)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.09.15 0 0 888

És akkor ne beszéljünk a névtelen, de a volt vörös ernyő alatt sütkérező megmondóktól, akik még ma is adják az écát, főleg kifelé:((((((

Előzmény: Jaka46 (886)
Wesch Creative Commons License 2016.09.11 0 0 887

Akinek esetleg még kételkedése van hogy az emberi rasszok genetikailag erosen kulonboznek, annak elég figyelmesen megnézni ezeket az arcokat és kételyei mindjàrt eloszlanak.

Előzmény: Szabálytalan nicknév_6 (882)
Jaka46 Creative Commons License 2016.09.11 -1 0 886

Magyarországi volt és jelen erői:

Matolcsy György MSZMP tag,III/2 ügynök,

Stumpf István MSZMP tag

Járai Zsigmond MSZMP tag III/2 ügynök,

Martonyi János MSZMP tag,

Chikán Attila MSZMP tag,

Pintér Sándor MSZMP titkár

Boros Imre MSZMP titkár III/2 ügynök,

Mikola István Hazafias Népfront Elnöke,

Fónagy János MSZMP tag

Vonza András MSZMP tag

Szabadi Bála MSZMP tag,munkásőr

Varga Mihály,Deutsch Tamás,Orbán Viktor,Kövér László KISZ-titkárok,

Pozsgay Imre,Szűrös Mátyás MSZMP KB tag

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (881)
nogradi medve Creative Commons License 2016.09.11 -1 0 885

http://www.gyomroi-hirhatar.hu/index_cikk.php?hh=hoppa-elkeszult-a-dk-kampanydala

 

 

"A címe: Csak a szeretet kell. Lehet dalt készíteni ötvenezerből is.  Zenéjét, szövegét barátai, kollégái írták, énekelték fel. "Ne mondj nemet, ne mondj igent, a válasz semmit nem jelent..." , írta Facebook-posztjában Gyurcsány Ferenc vasárnap. "

 

letölthető

nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.08.23 0 0 884

Ezektől is!!!!!!:)))))

Előzmény: Törölt nick (881)
MátéBence5 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 883

Ez így viccnek kicsit erős :)

Előzmény: Törölt nick (881)
Szabálytalan nicknév_6 Creative Commons License 2016.08.21 0 0 882

Európai Erők

Előzmény: Törölt nick (881)
Törölt nick Creative Commons License 2016.08.20 -2 0 881

Az "Európai Erők" (EU elveket támogató) pártjainak együttműködése:

Európa Párt szövetségének tagjai: Demokratikus Koalíció (DK),
Együtt Korszakváltók Pártja (Együtt), Párbeszéd Magyarországért (PM),
Magyar Szocialista Párt (MSZP), Liberálisok, Polgári Konzervatív Párt,
Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Negyedik Köztársaság (4K)

Európai Erők (Egyesület) elnöke: Molnár Gyula (az MSZP elnöke)

Európai Erők (Egyesület) szóvivői: Gulyás Márton (Együtt Korszakváltók Pártja),
Budai Bernadett (MSZP), Bősz Anett (Liberálisok)

Európai Erők (Egyesület) elnöksége: Szigetvári Viktor (Együtt Korszakváltók Pártja)
Újhelyi István (MSZP), Vadai Ágnes (Demokratikus Koalíció),Suchmann Tamás (MSZP)

Miniszterelnök-jelölt: Gyurcsányné Dobrev Klára (Európai Erők)
Miniszterelnökhelyettesek: Szigetvári Viktor (Együtt Korszakváltók Pártja),Újhelyi István (MSZP) , Hajdú Nóra (Együtt Korszakváltók Pártja), Molnár Csaba (Demokratikus Koalíció)
Miniszterelnökséget vezető miniszter-jelölt: Fodor Gábor (Liberálisok)
Külügyminiszter-jelölt: Vágó István (Demokratikus Koalíció)
Belügyminiszter-jelölt: Mészáros Szabolcs (MSZP)
Vidékfejlesztési miniszter-jelölt: Andrásfalvy Bertalan (független)
Európai integráció erősítéséért felelős miniszter-jelölt: Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció)
Médiaügyi miniszter-jelölt: Hajdú Nóra (Együtt Korszakváltók Pártja)
Pénzügyminiszter-jelölt: Bodnár Zoltán (Liberálisok)
Gazdasági miniszter-jelölt: Botka László (MSZP)
Egészségügyi miniszter-jelölt: Sándor Mária (független)
Oktatási miniszter-jelölt: Pukli István (független)
EU fejlesztési pénzekért felelős miniszter-jelölt: Tóth Bertalan (MSZP)
Honvédelmi miniszter-jelölt: Dr. Harangozó Tamás (MSZP)
Igazságügyminiszter-jelölt: Dr. Bárándy Gergely (MSZP)
Emberi erőforrás miniszter-jelölt: Gréczy Zsolt (Demokratikus Koalíció)
Sportminiszter-jelölt: Gyurcsány Ferenc (Demokratikus Koalíció)
Nemzetpolitikáért felelős miniszter-jelölt: Medgyessy Péter (MSZP)
Bevándorlásért felelős miniszter-jelölt: Szigetvári Viktor (Együtt Korszakváltók Pártja)
Alapjövedelem bevezetésért felelős miniszter-jelölt: Szabó Tímea (Párbeszéd Magyarországért)
Vállalkozásfejlesztési és kereskedelmi miniszter-jelölt: Puch László (MSZP)
Közlekedési miniszter-jelölt: Lampert Mónika (MSZP)
Külgazdasági miniszter-jelölt: Oszkó Péter (független)
Ipari és energiaügyi miniszter-jelölt: Kovács László (MSZP)
Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter-jelölt: Kunhalmi Ágnes (MSZP)
Munkaerőképzésért és foglalkoztatásért felelős miniszter-jelölt: Bangóné Borbély Ildikó (MSZP)
Európai kultúra terjesztéséért felelős miniszter-jelölt: Kaltenbach Jenő (Párbeszéd Magyarországért)
Nők esélyegyenlőségéért harcoló miniszter-jelölt: Papp Réka Kinga (Negyedik Köztársaság)
Titkosszolgálatokért felelős miniszter-jelölt: Dr. Molnár Zsolt (MSZP)

Az Európai Erők

Törölt nick Creative Commons License 2016.07.16 0 0 880

Vitányi Iván Öszödről:

 

https://www.facebook.com/groups/412118755606558/permalink/644879308997167/

 

"Akkor jött a szocialisták ülése Őszödön. Gyurcsány elmondta, hogy milyen helyzetben vagyunk, ha most nem fogunk hozzá a reformok megvalósításához, nagy baj lesz. Racio­nálisan ismertette a feladatokat. Akkor következett a pokol. A többség hallgatott, de a régi vezetőség, Horn Gyula, Szekeres Imre és mások, ellenálltak. Horn Gyula – aki külön megbeszélést tartott a híveivel – patriarchális fölénnyel intette le Gyurcsányt: „Ugyan, Feri, ne bolonduljál meg, nem kell ezt ilyen komolyan venni.""

 

"Emeszpés kutyából nem lesz dékás szalonna!"

 (Kövér után szabadon!)

 

 

Előzmény: Törölt nick (879)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.16 0 0 879

"Aki nem egy populista haszonleső volt, hanem a hosszú távú jólét érdekében elfogadta a gazdasági racionalitást (Bokros-csomag)."

 

Elfogadta a gazdasági racionalitást (Bokrost)- egy évre!
Aztán a következő, választási évben - biztos, ami biztos- leváltotta!

Előzmény: nogradi medve (876)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.07.16 0 0 878

"2018-ban ki kell szavaznunk Orbánt és bandáját Putyin pusztájába!!!!!!!!!!!!!!" szvsz 1 sivatagi menetre inkább szükség lenne:)))))

Előzmény: Törölt nick (874)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.13 -2 0 877

nogradi medve Creative Commons License 2016.06.27 -2 0 876

http://nyugatifeny.blog.hu/2016/06/27/10_kokemeny_idezet_horn_gyulatol_amit_erdemes_lenne_ma_is_megfogadnunk

 

 

Sokakat meglepett, amikor Gyurcsány Ferenc a hétvégén azt mondta: Horn Gyula, ha élne, a DK tagja lenne. Kíváncsiak voltunk, mire gondolhatott, ezért kicsit belelapoztunk Horn Gyula életművébe.

Hátborzongató volt olvasni Horn 15-20 évvel ezelőtti mondatait, lévén azok ma is tökéletesen aktuálisak és megállják a helyüket.

Egy olyan kormányfő képe rajzolódik ki belőle,

  • Aki pontosan értette, hogy Magyarország egyetlen tisztességes fejlődési útja Nyugat-Európa felé vezet.
  • Aki őszinte és mély híve volt a NATO-nak és az Európai Uniónak.
  • Aki nem egy populista haszonleső volt, hanem a hosszú távú jólét érdekében elfogadta a gazdasági racionalitást (Bokros-csomag).
  • Aki munkáscsaládból jött és tudta, mi az a keményen dolgozó kisember – ellentétben a Habony-Rogán-Szijjártó bagázzsal, akik csak ócska szlogenként dobálóznak vele.

Úgy gondoltuk, nem lenne haszontalan megosztani Horn Gyula gondolatait, melyek ma is releváns üzenettel bírnak.

 

 

1. Lehajtott fejjel nem lehet messzire nézni.

2. A szomszédokkal nem pereskedni, hanem kereskedni kell.

3. Olyan Európát, olyan világot kell teremtenünk, ahol nemcsak születni és meghalni lehet, hanem élni is érdemes. Ha ezt az esélyt elmulasztjuk, soha nem bocsáthatjuk meg magunknak és nem lesz, aki megbocsáthat majd nekünk.

4. Nem szabad urizálni egy parlamentnek és egy kormánynak abban az országban, ahol a lakosság többsége rossz körülmények között él.

5. Nemzeti ügynek tekintjük, hogy gyerekek ne éhezzenek az iskolákban - de azt is, hogy tehetséges fiatalok, tudósok itthon is megtalálhassák boldogulásukat. Becsüljük meg az írókat, művészeket, a pedagógusokat, a művelődés valamennyi közalkalmazottját és vállalkozóját!

6. Az a politikus, aki csak a másról szóló humort tudja elviselni, aligha tud szót érteni az emberekkel.

7. Magyarország modernizációja, fejlődése és biztonsága szempontjából elengedhetetlen, hogy mielőbb és a legkedvezőbb feltételekkel csatlakozzunk az Európa Unióhoz. 

8. Aki támogatja az uniós csatlakozást, az gyermekei, unokái jövőjét akarja szolgálni, jelentette ki Horn. Véleménye szerint a Fidesz a csatlakozás kérdésében kétszínű, mert megnyilatkozásaival kétségeket kelt. A szocialista exminiszterelnök szerint Orbán Viktor a saját rossz hangulatát keveri össze a lakosságéval.

9. Döbbenetes, hogy néhány demagóg frázissal, szakmailag jelentéktelen, üres jelszóval milyen sikeresen tudták a jobboldaliak manipulálni a falvakat. [...] A választások után sokszor töprengtem azon, hogy milyen könnyű a kóklereknek becsapni az embereket. Keserves lesz a kiábrándulás, nagy árat kell fizetni az elszalasztott lehetőségekért.

10. Európa nem csak egy földrajzi fogalom, hanem egy magatartásforma; a humanizmus, a felvilágosodás, a reneszánsz, a szabadság, az emberi jogok összessége is. Számunkra Európa egy kulcsszó, és az egyetlen lehetőség, hogy nemzetünket is felemeljük.

 

Hogy Horn melyik pártnak lenne ma a tagja, az már egy történelmietlen kérdés - így nem is foglalnánk benne állást.

De egy biztos: nincs szégyenkeznivalója annak, aki ma felvállalja Horn Gyula értékrendjét és örökségét.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!