Keresés

Részletes keresés

.ZsL. Creative Commons License 2015.09.22 0 0 4

Volt olyan gépem is, amelyikben 4 vinyó működött kifogástalanul. Persze az régi-régi Dell volt, és az IDE1 és IDE2-re is két csatlakozójú kábelt kötöttem, CD-egység meg nem volt benne. Megfelelően kellett jumperolni. Mostanában inkább a pendrájvokkal van problémám, mert amelyiket az egyik gép látja, azt a másik nem, még ha a TotalCommander érzékeli is, rákattintva az ikonjára "Nincs ilyen meghajtó" az üzenet.

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.21 0 0 3

SATA kábelek és az alaplapon használt csatlakozók rendben vannak?

A másik gépben most is jó a WD?

Ugye nem alaplapi RAID-1 egyik tagja volt?

 

Előzmény: Flippy86 (-)
Creativus Creative Commons License 2015.09.21 0 0 2

A régi alaplapok a hibás winchesterre akár több percig is várnak, hátha kapnak tőlük normális jelet, s addig a képernyőn bizony semmi mocorgás. Aztán pedig Kiírnak egy hibaszöveget.

 

Ma már nemigen tudunk ilyesmire 2 percet várni, és úgy véljük lehalt az alaplap.

 

Egyébként egy hibás wincsi a másikat is lebéníthatja, leginkább az IDE (ma PATA) buszon.

 

Még ki kellene próbálni a hibásnak vélt HDD-t egy másik alaplapon, mert lehet, hogy valamiféle kompatibilitási hiba okozza csak a problémát (vagy bedugni egy SATA/USB átalakítóba vagy külső dobozba, mert ott életjeleket mutathat mint USB háttértár egy Windows alatt).

 

Feltehető még, hogy a BIOS-ban le van tiltva a PC BOOT-olási folyamatának kijelzése, és csak LOGO-t mutat. Ekkor lefagyhat úgy is, hogy a WD Master Boot Rekordja kicsit sérült (a BIOS jónak látja az MBR végén lévő 55AA miatt), és megpróbál valahonnan boot-olni, de elszáll. Ha jó az MBR akkor az indító partíció elején lehetnek sérülések(VBR - Volume Boot Record). Ilyenkor meg lehet próbálni aktivizálni a BIOS BOOT menüjét, amihez ki kell bogarászni az alaplap leírásából, hogy ez mely billentyű folyamatos nyomkodása esetén (START vagy RESET-et követően azonnal!) bukkan elő. Ha itt nem mutatja a WD-t, csak a Toshiba-t, akkor valóban nem ismeri fel az alaplap. Ha mégis látszana, akkor a Toshiba-ról indítva egy rendszert a menüből, még vizsgálgatni lehet mi maradt a WD partícióiból.

 

Fel nem ismert - egyébként jónak talált - HDD esetén egy BIOS frissítéssel is lehet kísérletezni...

 

 

Előzmény: bakibaby (0)
Flippy86 Creative Commons License 2015.09.21 0 0 1

A gépemben 3 éve működik! :)

bakibaby Creative Commons License 2015.09.21 0 0 0

R0ssz a Wester Digitál.

 

bb

Előzmény: Flippy86 (-)
Flippy86 Creative Commons License 2015.09.21 0 0 topiknyitó

Sziasztok! 

 

Adott egy Intel D865GLC alaplap és egyenként egy Toshiba SATA III 500 Gb és egy Western Digital SATA II 500 Gb-os winchester. Az előbb említett alaplapra rádugom a Toshibát és szépen felismeri a BIOS, viszont, ha a Wester Digitált dugom rá, akkor a gép bekapcsolása után csak az Intel logó látszik. Nem tölt tovább a gép. És ugyanez a jelenség van, akkor is, ha mindkettőt rádugom egyszerre. Mi lehet a probléma?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!