Keresés

Részletes keresés

nadtom72 Creative Commons License 2015.09.21 0 0 17

Remélem most már tényleg sikerül...

nadtom72 Creative Commons License 2015.09.21 0 0 16

Majd most:-)

Előzmény: nadtom72 (15)
nadtom72 Creative Commons License 2015.09.21 0 0 15

Dobok fel egy-két képet.

nadtom72 Creative Commons License 2015.09.21 0 0 14

Kb. 15 perc kell most nekünk, de ez az első alkalommal hosszabb volt, mert nem tudtuk pontosan mit, hogyan kell csinálni. 2-3-szor fújtuk még fel csak a kajakokat, így rutinról még nem beszélhetünk (lehet később kevesebb idő is elég lesz).

A pumpálás meglepően gyorsan megy, semmi szükség elektromos pumpára, illetve a pumpa alkalmas a levegő kiszívására is, így nem kell használat után kipréselni a levegőt. A leghosszabb idő - nekünk - a BackBone (alsó alumínium merevítő) pozicionálása volt, de arra is találtunk már egy jobb módszert, így gyorsabb lesz. 

A kajakozás után hagyjuk kicsit a parton száradni még felfújva, illetve ronggyal áttöröljük a PVC részeket. Tisztítani akkor kell ha sáros helyen jártál, de max. az alját (vizes szivaccsal). Ha hazaértünk kitesszük még száradni 1-2 napra (konkrétan egy létrára), hogy a nem PVC, kék színű laminált részek is teljesen megszáradjanak.  

  

Előzmény: Fourty (12)
nadtom72 Creative Commons License 2015.09.21 0 0 13

Köszi a tippet, a bérlés már nem téma :-) de a Bodrogon biztosan fogunk előbb-utóbb kajakozni (már csak azért is, mert nincs messze tőlünk). 

Előzmény: emodigyu (11)
Fourty Creative Commons License 2015.09.21 0 0 12

Mennyi idő kell a csomagtartóból kiszedve a vízreszállásig?  Hogyan tisztítod és szárítod a kajakot elcsomagolás előtt?

Előzmény: nadtom72 (10)
emodigyu Creative Commons License 2015.09.21 0 0 11

Helló. Én nemrég voltam a bodrogon kajakozni pár kollégával, bodrogkeresztúr nem tudom milyen nevű kikötőből indulva. Ott a kétszemélyes kajak bérleti díja 700 Ft. A 4 ezret kicsit sokallanám egy napra, de biztos van drágább hely is. Bodrogkeresztúrból indulva tokajig eveztünk ez kb. 14 km oda-vissza /tokajban ebéd/. Szép a környék és nagyon nagy élet van a vízen. Olyan nagy sétahajó fordult meg azt hittem el sem fog férni. csak ajánlani tudom a környéket. Rengeteg kajakossal és kenussal találkoztunk és ahogy láttam útközben több bérlési lehetőség is van a parton.

Előzmény: nadtom72 (10)
nadtom72 Creative Commons License 2015.09.17 0 0 10

Sajnos tényleg nem olcsó, de ha azt nézem mibe kerül a kemény kajak, vagy mit kérnek egy jobb bicikliért...

 

Nálam azt volt a döntő gazdasági érv, hogy ha bérlek egy-egy napra vagy több napra egy kajakot akkor pár év alatt kifizetem ezt az összeget. Ha évente 12-13 napot kajakozok a fiammal az (4eFt/nap/kajak bérleti díjjal számítva) akkor kb. 100eFt/év a költségem, plusz el kell menni mindig a kajakért ami megint 10-20eFt/év. kb. 5 év alatt kifizetem azt az összeget amibe ez a két kajak kerül, és ebben az esetben az élményeken kívül "nincs semmi a kezemben", amíg a kajakvásárlás esetén 5 év után ha csak 150-200eFt-ért el tudom adni a két kajakot (nem db-ját hanem összesen) akkor azzal már előrébb vagyok (plusz van egy szabadságom, hogy akkor, oda megyek ahová akarok).

Arról még nem is beszélem, hogy ha bérlem a kajakot a szállítást akkor is meg kell oldani valahogy, futó vagy tetőcsomagtartó is kell.      

Előzmény: Tevemadár (9)
Tevemadár Creative Commons License 2015.09.17 0 0 9

Klassz kajak lehet...

 

Nálunk sajnos a kis pénz-kis foci elv van. Én nem is nézegettem olyan kategóriát, mert annyit nem adtunk volna érte. (Én ugyan szívesen :-), de a feleségem hallani sem akart komoly cuccról....)

 

Most szombaton is megyünk Poroszlóra egy utolsót kajakozni még az idén. :-)

 

-

 

Nem akarok bele szólni, de nekem nem termék reklámnak tűnik ez a topik.

 

 

Előzmény: nadtom72 (5)
Boar... Creative Commons License 2015.09.16 0 0 8

Jó, legyen igazad.

Előzmény: nadtom72 (7)
nadtom72 Creative Commons License 2015.09.16 0 0 7

Szerinted mi érdekem lenne reklámozni ezt a kajakot??? Magyarországon nem is lehet kapni!?! Én nem árulom!!!

Majd akkor gyere a rosszindulatú megjegyzéseiddel ha belinkelem a webshop-om vagy a boltom elérhetőségét addig viszont kímélj meg a hülyeségeidtől...

 

Előzmény: Boar... (6)
Boar... Creative Commons License 2015.09.16 -1 0 6

Miért nem lepődik meg az ember soha kis hazánkban...

Tényleg nem lepődik meg az ember, amikor megjelenik egy null hozzászólásos nick és nyit egy topicot EGY BIZONYOS TERMÉKNEK, mindezt úgy, hogy a hajós témakör talán legpörgősebb topicja a "Gumicsónakok", mindig elöl van, nem lehet nem észrevenni.

Aztán jön az ártatlan szempillarebegtetés...

Aztán meg jó esetben jön  egy moderátor is és elhajt a fenébe az ingyenreklámoddal.

Előzmény: nadtom72 (2)
nadtom72 Creative Commons License 2015.09.16 0 1 5

Szia,

 

Teljesen egyetértek veled, nem egyszerű a választás. Én kb. 2-3 hétig olvasgattam napi rendszerességgel a külföldi fórumokat, hogy mit lenne érdemes venni. Kemény kajakot nem akartam a tárolási és szállítási problémái miatt, de nem szerettem volna olyan kajakot sem ami inkább a "gumicsónak" kategóriába tartozik és tipikusan csak a partközeli csónakázásra alkalmas, de túrázásra nem. 

A cél tehát egy rövidebb vagy akár 3-4 napos túrázásra is alkalmas elfogadható menettulajdonságokkal rendelkező egyszemélyes kajak vásárlása volt. 

A Seylor K1, a Nortik Scubi 1, Grabner Explorer, Gumotex valamint az AE kajakjait nézegettem. 

A Seylor K1-ről rosszakat írtak a külföldi fórumokon. A Nortik Scubi 1 nagyon jó kajak csak jókat olvastam róla, csak a 110 kg-os terhelhetőséget keveseltem, ez volt sokáig a befutó (árban ez kedvezőbb is, illetve Mo.-n is lehet kapni). A Grabnerről is jókat írtak de ez 2x árkategória. A Gumotex Framura-ról is jókat írtak, de nagyon magas a vízből kilógó része ami a szélre és hullámokra szerintem érzékenyebbé teszi, illetve egy új típus amiről sok tapasztalat még nincs. Az AE kajakokról csak jókat olvastam, több éve kapható a piacon, így van többéves tapasztalat, alumerevítés van elöl-hátul, az aljában végig (BackBone), illetve végső de nem utolsó sorban design-ban is ez tetszett a legjobban. Egy AirTraveller és egy AirFrame kajakot rendeltem Németországból mivel itthon nem kapható tudomásom szerint. 

2 túrán voltunk eddig 2 hete a Sajón eveztünk egy 16km-es hosszon, illetve a legutóbbi hétvégén a Tiszatavon csináltunk egy 20km-es túrát (Poroszlóról indulva Kis-Tiszán ki a nagy Tiszára, majd vissza a VI. öblítőcsatornán, majd a Tiszatavon keresztül vissza Poroszlóra). 

Eddig abszolúte csak pozitív a véleményem az AE kajakokról, kényelmes, könnyen evezhető, jó az iránytartása, hullámokra nem érzékeny, nagyon stabil. 

Előzmény: Tevemadár (3)
Törölt nick Creative Commons License 2015.09.16 0 0 4

Régen itthon is kapható volt ilyesmi ami jó átmenetnek tűnik.

Előzmény: Tevemadár (3)
Tevemadár Creative Commons License 2015.09.16 0 0 3

Hello!

 

Én is sokáig kerestem egy ilyen fórumot egy évvel ezelőtt.

Akkor vettünk egy Sevylor Tahiti 2 személyes kajakot a sportsdirect -ről. (épp akciós volt).

És utána is jó lett volna még(tapasztalat okán), sok kínlódástól megkíméltek volna.

 

Mi a Tisza -tavon szoktuk használni. A leges-legfontosabb dolog vele kapcsolatban: Skeg (iránytartó) nélkül nem megy. :-( Azaz: megy az, csak a legkisebb szélre-hullámra össze-vissza fordul. Így aztán barkácsoltunk hozzá egy iránytartó lapátot hátra. Így már elfogadható az irányban tartás. Nagyjából egyenesen halad. :-) Egyszerre 2-2,5 órát bírunk vele egyhuzamban evezni, ezalatt röpke 5-6 km -et tudunk megtenni max.

Kipróbáltuk (bérelt) tengeri túrakajakot is, merev falút, igazit. Nos az idő az marad a 2-kb.3 óra (nem tudok többet ülni, mert már nagyon kényelmetlen), annyi apró különbséggel, hogy ezalatt kb. 11-13 km -et tudunk megtenni.

 

Szerintem a belépőszintű felfújható kajakok nem jók túrára. Partközelben evezgetni kellemes, többre sajna nem nagyon. Ha meg komolyabb felfújható kajakot néz az ember, annak az árából (100-200e között) meg bőven kijön egy igazi túra kajak.

Tudom: a merev falút tudni kell szállítani és tárolni, de a felfújhatónál meg a felállítás/összeszerelés a macera, meg aztán a maguk 15-2x kg -jával azokat is elég szállítani :-) (autó javallott!)

 

Mindezektől függetlenül tetszik nagyon. De ha vásárlás előtt lett volna mód kipróbálni 1-2 órára, akkor biztos nem vesszük meg. :-) Így, hogy meg van, azért használgatjuk. :-)

 

Túra is érdekel, mert még soha nem voltunk olyanon. :-)

Előzmény: nadtom72 (2)
nadtom72 Creative Commons License 2015.09.16 0 0 2

Miért nem lepődik meg az ember soha kis hazánkban...

Bármilyen hihetetlen nem árulom ezeket a kajakokat sem itthon sem máshol és nem is tervezem, illetve ezek népszerűsítéséhez semmilyen érdekem nem fűződik! Szóval nem a TV-shop a cél... 

 

Nekünk is van 2 db AE kajakunk. Olyan embereket várok ide, akinek ilyen vagy más gyártótól (Gumotex, Grabner, Sylor, stb.) van már felfújható kajakja, szívesen megosztaná a tapasztalatait és eljönne közös vízitúrákra.     

Előzmény: halaloszto (1)
halaloszto Creative Commons License 2015.09.16 -1 0 1

tvshop.

Előzmény: nadtom72 (0)
nadtom72 Creative Commons License 2015.09.15 0 1 0

A kajak felfújása:

 

 

nadtom72 Creative Commons License 2015.09.15 0 0 topiknyitó

A felfújható kajakokról itt találtok bővebb infót:

http://www.advancedelements.com/

és itt:

http://www.advancedelements.de/

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!