Keresés

Részletes keresés

balkan_kobra Creative Commons License 2017.11.12 0 0 135

http://www.kultura.hu/uj-kertesz-muveket

 

Új Kertész-műveket olvashatunk

Kiadatlan Kertész Imre-művek megjelentetését is tervezi a 88 éve született irodalmi Nobel-, Kossuth-, Herder- és József Attila-díjas magyar író, a Magyar Szent István Rend birtokosa nevét viselő intézet. A tervezett megjelenések között hangoskönyv, interjúkötet, monográfia, valamint több műfordítás is szerepel.

Hun az ősanyám? Creative Commons License 2017.11.11 0 0 134

rasutik a balliberalis belyeget. (nem mintha az persze szitokszo lenne.)

 

Pedig az. Még pedig egy erős, szinte már vulgáris szitokszó.

Előzmény: altimus (130)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.11 0 0 133

Ez az. Hurrrrrrá!!!!

Igy kell érvelni. Meggyözöen, tartalmassan, nívósan. Mint most te.

Előzmény: Hun az ősanyám? (126)
balkan_kobra Creative Commons License 2017.11.11 0 0 132

az izraeli dumája miatt

Előzmény: altimus (130)
altimus Creative Commons License 2017.11.10 -1 0 131

ha kertesz imre a magyar irodalom masodvonalaba tartozik akkor ugyanmar ki a fene tartozik az elso vonalba?

 

kertesz abszolut a magyar irodalom elso vonalaba tartozott, sot abba is fog tartozni a jovoben is. az irodalomban se konnyu hosszu ideig ervenyes minoseget alkotni, o megtette ezt. hasonlo szinvonalu kortars ironk talan ketto van/volt, nadas es esterhazy.

 

 

Előzmény: Hun az ősanyám? (129)
altimus Creative Commons License 2017.11.10 -1 0 130

az a helyzet, hogy inkabb te erolkodsz. a nobel dij elott igen kevesen ismertek/olvastak mo-on kertesz imret. (nyugat europaban, kulonsen nemetorszagban joval tobben olvastak.) en speciel mar a nobel dij odaitelese elott sok evvel megjosoltam, hogy kertesz eselyes es meg fogja kapni.

 

mindenesetre a nobel dij utan lett kertesz mo-on ismert, es a skonyvei temavalasztasa okan rogton ra is sutottek a balliberalis belyeget. pedig ebbol semmi se volt igaz. ahogy kertesz irja egesz eletet egy kis lakasban, nelkulozve toltotte, aztan ahogy nyugaton egyre ismertebb lett (meg a nobel dij elott) ugy koltozott egy nagyobb lakasba a szilagyi erzsebet fasorra, majd kesobb elso dolga volt berlinbe koltozni, ahol igen jol erezte magat. ez se tetszett a magadfajtanak, mert a magyarsag elarulasat latta benne. mint ahogy abban is, hogy pl. kepes volt nemetul epkezlab mondatokat gyartani, nyuilatkozni ...

 

mindenesetre kertesz a leheto legkonzervativabb jobboldali polgarnak gondolta magat egesz eleteben, es annak megfeleloen is viselkedett legtobbszor. el nem tudom kepzelni mi az ami miatt rasutik a balliberalis belyeget. (nem mintha az persze szitokszo lenne.)

Előzmény: Hun az ősanyám? (126)
Hun az ősanyám? Creative Commons License 2017.11.10 0 0 129

Persze, hogy nem rossz, hiszen - ahogy írtam - Kertész Imre  a magyar irodalom másodvonalába tartozott.

Előzmény: balkan_kobra (128)
balkan_kobra Creative Commons License 2017.11.10 0 0 128

naplóiba beleolvastam, nem olyan rossz

Előzmény: Hun az ősanyám? (121)
balkan_kobra Creative Commons License 2017.11.10 0 0 127

Deák Bill Gyula is akkor született  (nov.9.)

Előzmény: altimus (118)
Hun az ősanyám? Creative Commons License 2017.11.10 0 0 126

Fölöslegesen erőlködsz a pofátlan hazugságaiddal.  Balliberális.

Előzmény: altimus (122)
Hun az ősanyám? Creative Commons License 2017.11.10 -1 1 125

Egyáltalán nem keverem és több könyvet olvastam mondjuk 20 év alatt, mint amennyit te az egész szaros, mihaszna életedben valaha is el fogsz olvasni.

Előzmény: Rekortermés (123)
altimus Creative Commons License 2017.11.09 -1 0 124

nem, nem keveri kertesz imret kertesz akossal. annyira nem, hogy az egyik lenti hozzaszolasaban az utolso kocsmabol masolt be par sort.

 

ellenben valoban nem erti kertesz imret, igen sok mas emberrel egyetemben. valahogy elterjedt es a balliberalis baromsag kertesz imrevel kapcsolatban, aki soha nem volt az. abszolut jobboldali, de fuggetlen, gondolkodo volt kertesz imre.

 

persze kertesz akost se ertik a legtobben. na, o valoban baloldali es liberalis. de a ket iro nyilvan nincs egy szinvonalon. noha en speciel kertesz akos konyveit is szeretem, de azert o valoban inkabb egy kozepes iro, mig kertesz imre a legmagasabb szinvonal.

Előzmény: Rekortermés (123)
Rekortermés Creative Commons License 2017.11.09 -1 0 123

Kertész Ákos egy másik író és valóba balliberális. Kevered, ami nem csoda, hisz "életedben" 0 db könyvet olvastál. A kötelező olvasmányokat filmen nézted  meg, így 2,-val megúsztad a karót, mivel nagy nehezen ki tudtad dadogni a kerettörténet cselekményét és néhány fontosabb főhős nevét.

Előzmény: Hun az ősanyám? (121)
altimus Creative Commons License 2017.11.09 -1 0 122

kertesz soha nem volt balliberalis, epp ezt irtam lentebb. mindig is jobboldali volt. nem tudom mibol gondolod, hogy balliberalis volt? az irasaibol biztosan nem, kozeleti tevekenysege meg nem nagyon volt, a napi ugyek nem erdekeltek.

 

szinten nem tudom mibol gondolod, hogy kertesz magyar ellenes lett volna. magat a magyar nyelvet, amin alkotott, adottnak vette, hiszen ez volt az anyanyelve. jobban orult volna ha valamelyik nagyobb nyelvbe szuletik bele, leginkabb a nemetbe, hiszen a nemzetkozi irodalom csucsa volt az amit o megcelzott. de ettol meg nem sz valaki magyar ellenes.

 

mo-ra a betegsege miatt tert vissza, nem valami megvilagosodas vezette erre. berlinben jobban erezte magat, ahogy azt az utolso kocsma is mutatja.

 

 

Előzmény: Hun az ősanyám? (121)
Hun az ősanyám? Creative Commons License 2017.11.09 0 0 121

Kertész Imre a magyar irodalom egyik másodvonalbeli írója volt.  Mindenesetre nagyon örvendetes, hogy halála előtt megvilágosodott, hazajött és megtagadta korábbi balliberális, magyarellenes énjét.

Előzmény: altimus (120)
altimus Creative Commons License 2017.11.08 -1 0 120

kevesen ismerik igazan kertesz imret. a vegso kocsma ugyebar egy naplo, nem irodalom. igen erdekes amugy, jol mutatja azt, hogy kertesz mennyire kovette a napi esemenyeket (szinte semennyire), viszont pontosan latta a fokuszpontokat. (talan epp azert, mert nem a napi esemenyekre koncentralt.)

 

sokan nem ertettek azt amikor peldaul atvette a corvin lancot. foleg a liberalis baloldal hibaztatta ezert. mar azokon a forumokon is megirtam, hogy kertesz nem volt se liberalis, se baloldali. egy alapvetopen konzervativ, jobboldali ember volt. (ami ugyebar erthetetlenne teszi az imre kerteszezest is.)

 

mindenesetre kertesz jo iro volt, igen jo iro, ha nem is erte el azt a mercet amire vagyott. az ambicioit viszont mindenkepp illik ezugyben tisztelni.

Előzmény: Hun az ősanyám? (119)
Hun az ősanyám? Creative Commons License 2017.11.08 0 0 119

Miután ezt megírta, mindenképp megérdemli az emléktáblát:

 

 

Még a politikáról kellene egyet s mást mondanom, de az igazán fölösleges és unalmas időfecsérlés lenne. Arról volna szó, ahogyan a muzulmánok elárasztják, s majd birtokukba veszik, magyarán elpusztítják Európát; ahogyan Európa mindezt kezeli, az öngyilkos liberalizmusról és az ostoba demokráciáról; demokráciát és szavazási jogot a csimpánzoknak.

Mindig ez a vége: a civilizáció eléri azt a túltenyésztett állapotot, amikor többé már nemcsak hogy képtelen rá, de már nem is akarja megvédeni magát; amikor, látszólag értelmetlen módon, a saját ellenségeit imádja. Ráadásul mindez nem mondható el nyilvánosan. Miért nem? A kérdés nem nyugtalanítana, ha időközben nem vált volna belőlem »közéleti ember«.

Kezdem megérteni a kényszert, amelyből az általános nagy hazugság táplálkozik; egyszerűen lehetetlenség megvívni a kényszerrel, a politikusnak azért, mert elveszíti népszerűségét, az írónak ugyanezért; a jó modor a hazugság és a totális önfeladás. (...)

Lemondtam a Neue Zürchernek írandó cikkemet, holott szívesen elmondanám a véleményemet az előttünk álló várható változásokról. Gyilkos világ kezdődik, rasszizmus, nacionalizmus; Európa kezdi felismerni, hová juttatta őt liberális bevándorláspolitikája. Hirtelen ráébredtek, hogy olyan állatfajta, amelyet multikulturális társadalomnak hívnak, nem létezik. Érdekes paradox zsákutca: miközben az Európai Uniót kibővítik, az Unió egyes országai beszűkülnek. A várható törvények ellentétben állnak az Unió alkotmányával, másrészt ki tagadná alapvető fontosságukat. Az a baj, hogy nem differenciálnak: külön törvények illetnék meg a szabad polgárt, és más törvényeknek kellene vonatkozniuk a muzulmánokra. Ez azonban kirekesztő politika lenne. Viszont lehetetlenség elgondolni, hogy, mondjuk, Franciaország két-három emberöltő múlva muzulmán ország legyen. Az általános félelem és hisztéria keltette indulatok által felkavart mélységekből előbukkanó politikusok inkább a saját hatalmuk javára akarják fordítani a helyzetet, semmint hogy valódi megoldásokon törnék a fejüket. Magyarán: megnyílt a lehetőség új diktatúrák előtt, amelyek a veszélyhelyzet ürügyén elsősorban a saját állampolgáraikra hoznak veszedelmet.”

 (Kertész Imre: A végső kocsma. Magvető, 2014, 224-25.; 289-90. o.)

 

Előzmény: Xetra1 (116)
altimus Creative Commons License 2017.11.08 0 1 118

november 9-en szuletett, talan az lehet az apropo, nem a noszf.

Előzmény: Xetra1 (116)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2017.11.07 0 0 117

És ki nem szarja le?

Előzmény: Xetra1 (116)
Xetra1 Creative Commons License 2017.11.07 -6 0 116

Ezentúl Kertész Imre emléktáblája mögött isszuk a red eyet

 

Ütvefúrókkal, csavarhúzókkal, tiplikkel fölfegyverkezett kétfős brigád jelent meg az amerikai-filipino Ryan kávézója (Barako) előtt a Török utcában, és a Nagy Októberi Szocialista Forradalom századik évfordulóján súlyos, fekete márványtáblát rögzített a 3-as szám falára: „E házban élt és alkotott Kertész Imre, Nobel-díjas író”.

medve talp Creative Commons License 2016.09.24 0 0 115

Igen, az MTV meg NÁCIKAT alkalmaz.

 

Nácibarát műsorvezető tanítja az embereket a köztévé új műsorában

Azt már megírtuk, hogy elindul a már a franc se tudja hányadik köztévés töltelékcsatorna , most éppen M5 néven költenek milliárdokat, hogy legyen az államnak ismeretterjesztő adója is. Nézettségi elvárás nincs (miért is lenne?), a cél a diákok és oktatók segítése[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

Előzmény: nagyanyo5:0 (114)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.09.24 0 0 114

Állítólag szabad vélemény nyilvánítás van:)))) Vagy nem egészen?????

Előzmény: medve talp (113)
medve talp Creative Commons License 2016.09.22 0 0 113

Nyírő zseni volt, Kertész nem magyar - vallja az M5 műsorvezetője

A közszolgálati média új csatornája, az M5 oktatási műsorokkal is vár bennünket, melyek között vannak igen érdekesek is. Na, de valamin fennakadtam. Lesz egy irodalmi-történelmi beszélgetős műsor , melynek egyik házigazdája Takaró Mihály lesz . [...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

 

 

IVPetya Creative Commons License 2015.09.11 0 0 112

Azt elfelejtetted beleszámolni, hogy még a Jobbiknál is jobban tiltakoznak a liberális nézetek ellen.

Előzmény: opinionater (99)
kalászos Creative Commons License 2015.09.11 0 0 111

igen!!!!!!

 

Az író kijelentette: Orbán Viktor „veszélyes tekintélyelvű politikát folytat, kiüríti a demokráciát (...), de ez nem azt jelenti, hogy alkalomadtán nem tehet helyes kijelentéseket is. (...) A schengeni határt jobban kell védeni ezzel a cunamival szemben”. Hozzátette: „Orbán fala kudarcot vallott (...) de nem könnyű alternatívát találni”.

Előzmény: 4perC (110)
4perC Creative Commons License 2015.09.11 0 0 110

Még egy szenilis:)))

 

Orbán Viktor mellett állt ki Konrád György

 

 

 

 

Orbán Viktor ugyan a politikai ellenfele, de ez nem jelenti azt, hogy mindig nonszensz dolgokról beszél – nyilatkozta Konrád György író az olasz La Repubblicának a migráció kapcsán. Konrád úgy látja: a muszlim bevándorlás rizikót és kihívásokat is jelent; és vannak valódi problémák, amikről különösen a baloldal nem gondolkodott el és nem vonta le a következtetéseket sem.

 

 

 

4perC Creative Commons License 2015.09.11 0 0 109

Döbbenet, hogy egy ilyen kretén hozzászólással valaki lenyúlhatja a 100-as sorszámot. Ez ellen tenni kéne valamit:))

Előzmény: fák, juh, madár2 (108)
fák, juh, madár2 Creative Commons License 2015.09.11 0 0 108

Ez nem kívánságműsor a gazdasági bevándorlók részére.

Előzmény: opinionater (100)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2015.09.11 0 0 107

Hát, ha hagyják, majd megbánják!!!! Mi nem hagyjuk:))))

Előzmény: opinionater (100)
ys7hg1 Creative Commons License 2015.09.11 0 0 106

bekalat = bekakalt

Előzmény: ys7hg1 (105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!