Keresés

Részletes keresés

rhénai Creative Commons License 2015.12.24 0 0 51

Bizd a moderációt a moderátorokra !

Ez nyilvános topik és nem blog.

Előzmény: Jávorfácska (50)
Jávorfácska Creative Commons License 2015.12.24 0 0 50

Légy szíves tartsd tiszteletben a topik nyitójának kérdését, és velem együtt csak olvasni járj ide... ez sem vitatopik...sőt, ez nekünk csak egy olvasótopik....

Előzmény: rhénai (49)
rhénai Creative Commons License 2015.12.24 0 0 49

Mulatságos válogatni az "igék" között. Ami tetszik azt kicsókolom,az ellenszenvesnél gyorsan továbblapozok.

Rengeteg böszmeség is a Bibliában van. Az nem ige ?

Mint a gyerek aki kiszedi  csak a mazsolát és közli hogy megette a kuglófot.

Előzmény: frissszél (46)
frissszél Creative Commons License 2015.12.23 0 0 48

Tudom! OLvasni! :)

Előzmény: Jávorfácska (47)
Jávorfácska Creative Commons License 2015.12.23 0 0 47

Hát akkor jöttem nem vitázni:)

frissszél Creative Commons License 2015.09.22 0 0 46

Zsid 13:7 

Emlékezzetek meg elöljáróitokról, akik Isten beszédét hirdették nektek,

figyeljetek életük végére, és kövessétek hitüket!

Ebben az Igében benne van, hogy ne csak a kezdetekre nézzünk, hogyan indult

egy szolgálat, hanem azt is, most hol tart, vagy mi lett a vége!

Mert indulhat jól, de aztán sajnos, letérhet a keskeny útról, és tévútra vihet!

Meg kell nézni, egyezik-e a hirdetett beszédük és életmódjuk, cselekedeteik Isten

Igéjével, és egymással is, a beszéd és a cselekedet, életmód!

Ha nem, akkor meggondolandó, hogy érdemes-e hallgatni, és főleg követni, mert

nagyon fontos, hogy hova érkezik!

Ha fertőz, akkor romlás a vége.

Ez 3:20 

És ha elfordul az igaz az igazságától, és álnokságot cselekszik, csapdát állítok eléje,

és meg fog halni. Ha nem intetted meg őt, saját vétke miatt hal meg, és nem lesz

emléke igaz cselekedeteinek, de vérét a te kezedből kérem számon.”

Ez 18:24 

És ha az igaz elhajol az igazságtól, és gonoszságot cselekszik, olyan utálatosságokat,

amelyeket a hitetlen szokott cselekedni: az ilyen életben maradjon-e?

Nem emlékezem meg semmi igazságáról, amelyet cselekedett.

Gonoszságáért, amelyet cselekedett, és vétkéért, amellyel vétkezett, meg kell halnia!”

Ez 33:12-13 

„Te pedig, embernek fia, szólj néped fiaihoz: Az igazat nem menti meg igazsága azon a

napon, amelyen vétkezik, és a gonosz sem esik el gonoszsága miatt azon a napon,

amelyen megtér gonoszságából.

Az igaz nem élhet az ő igazsága által azon a napon, amelyen vétkezik.

Ha azt mondom az igaznak, hogy biztosan életben marad, de ő igazságában bizakodva

gonoszságot cselekszik, akkor nem lesz emlékezete semmilyen igazságának, hanem

meghal gonoszsága miatt, amelyet cselekedett.”

Előzmény: frissszél (45)
frissszél Creative Commons License 2015.09.22 0 0 45

Zsid 1:1-3 

Miután sokszor és sokféleképpen szólt Isten hajdan az atyákhoz a próféták által, ez utolsó

időkben Fia által szólt hozzánk, akit mindennek az örökösévé tett, aki által a világot is

teremtette, aki dicsőségének visszatükröződése és valóságának képmása, aki hatalma

szavával fenntartja a mindenséget; aki miután bűneinktől minket megtisztított, a Felség

jobbjára ült a magasságban.”

Isten elkezdi a számonkérést, miután többször, többféleképpen szólt, figyelmeztetett,

kért, és aki nem hallgat Rá, az ítélet alá esik, részesül a csapásokban.

A vezetőkön, pásztorokon kezdi el.

Csak gondoljunk bele, micsoda hálózatok vannak egy-egy felekezetnek, egyháznak,

akik hierarchikus rendben épülnek egymásra, felépítve egy piramist.

Ennek a tetején áll a „főpásztor”, alatta sok-sok alpásztor, a helyi gyülekezetek,

egyházak, templomok vezetői (mindegy hogy nevezzük őket), akik alá vannak rendelve

a legfelsőbb vezetésnek, akik szintén alá vannak rendelve valakinek.

Nagy kérdés, hogy kinek?

Az építményből, a rendszerből ítélve, mivel nem egyezik a Bibliában megírtakkal, a

Szövetségben foglaltakkal, az isteni parancsokkal, elvárásokkal arra nézve, hogyan

is épüljön fel Isten Háza = Eklézsia, menyasszony, ezért kétséges, hogy Ő lenne a fejük.

Ha pedig nem Ő a fej, akkor más, akit Isten el- illetve megítél és mindenki, aki vele tart,

neki van alárendelődve a legkisebb mértékben is, kapni fog csapásaiból.

Ezért szól Isten, figyelmeztet, akár még a kövek, vagy szamár által is, hogy „fuss ki

belőle én népem!”, azok, akik igazán az egy igaz élő Istent akarják Uruknak, Őt akarják

követni, Neki engedelmeskedni.

Akik valóban bűnbánatra jutottak, és igénylik a Kereszt vívmányait, Jézus Vérét, Nevét

és szeretik Őt, bebizonyítva ezt azzal, hogy parancsait megtartják.

f.k.

Előzmény: frissszél (44)
frissszél Creative Commons License 2015.09.21 0 0 44

Isten ítélete közel van Babilon felett, vagyis Babilon SZELLEMISÉGE felett, ami

megtalálható a keresztény hierarchikus rendszerekben, egyházakban, gyülekezetekben.

Megfigyelhető a Bibliában, hogy Isten mindig először a „fejeket”, a vezetőket veszi elő,

kéri számon, és bünteti meg.

A népnek, a közembernek mindig van lehetősége választani, mert Isten figyelmezteti

prófétái, Igéje, álmok által.

Szól, megmutatja, mi a baj, miben sértik a szövetséget, miben hágják át törvényeit, parancsolatait, miből kell megtérni, és mit kell el- illetve otthagyni.

Aztán, ahogyan dönt az ember, a szerint részesül kegyelemben, vagy ítéletben.

Most is így lesz, hamarosan.

f.k.

Előzmény: frissszél (43)
frissszél Creative Commons License 2015.09.21 0 0 43

Jel 18:1-24 

Ezek után egy másik angyalt láttam leszállni a mennyből, akinek nagy hatalma volt,

és dicsősége beragyogta a földet.

Hatalmas hangon így kiáltott: Leomlott, leomlott a nagy Babilon, és ördögök lakhelyévé lett,

minden tisztátalan lélek börtönévé, és minden tisztátalan és utálatos madár börtönévé.

Mert paráznaságának borából ivott minden nép, és a föld királyai vele paráználkodtak, és

a föld kereskedői fényűzésének erejéből meggazdagodtak.

És hallottam egy másik hangot a mennyből, amely ezt mondta: Menjetek ki belőle,

én népem, hogy ne legyetek részesek bűneiben, és csapásai ne érjenek titeket!

Mert bűnei az égig hatottak, és Isten megemlékezett gonoszságairól.

Úgy fizessetek neki, ahogyan ő fizetett; kétszeresét adjátok vissza cselekedetei szerint,

és amely pohárba öntött, ugyanabba töltsetek neki kétszeresen, amennyire dicsőítette

magát, és dőzsölt, annyi kínnal és gyásszal fizessetek neki, mert ezt mondja a szívében:

Úgy ülök itt, mint egy királynő, és nem vagyok özvegy, és gyászt sohasem látok.

Ezért egyetlen napon jönnek rá a csapások: halál, gyász és éhínség, és tűzben ég meg,

mert erős az Úr, az Isten, aki megítéli őt.

Siratják és gyászolják őt a föld királyai, akik vele paráználkodtak és dőzsöltek, amikor látják

égésének füstjét.

Gyötrelmétől való félelmükben jó távol állnak tőle, és így szólnak: Jaj, jaj, te nagy város,

Babilon, te hatalmas város, mert egyetlen óra alatt jött el az ítéleted!

A föld kereskedői is siratják és gyászolják őt, mert áruikat már senki sem vásárolja: aranyat,

ezüstöt, drágakövet, gyöngyöt, gyolcsot és bíbort, selymet és skarlátárukat, mindenféle

tujafát és mindenféle elefántcsont edényt és nemes fából, rézből, vasból és márványkőből

készült mindenféle edényt, fahéjat, balzsamot és illatszereket, mirhát és tömjént, bort és

olajat, finomlisztet és gabonát, barmokat és juhokat, lovakat és kocsikat, rabszolgákat és

emberek lelkeit.

Emlékezzünk: Nimród lelkeket vadász!!

A gyümölcs, amelyet lelked kívánt, eltávozott tőled, és minden pompád és bőséged

odaveszett, és többé meg nem találod őket.

Akik ezekkel kereskedtek, és akik ezekből meggazdagodtak, távol állnak tőle, gyötrelmétől

való félelmükben sírnak és gyászolnak, és ezt mondják: Jaj, jaj a nagy városnak, amely

gyolcsba, bíborba és skarlátba öltözött, és arannyal, drágakövekkel és gyöngyökkel ékesítette

magát, mert egy óra alatt pusztult el ennyi gazdagság!

És minden hajókormányos és révész, hajósok és tengerészek, és akik a tengeren dolgoznak,

távol álltak meg, és amikor látták égésének füstjét, így kiáltottak: Mi hasonló e nagy

városhoz?

Port hintettek fejükre, és sírva és gyászolva ezt kiáltották: Jaj, jaj!

Az a nagy város, amelynek jólétéből mindenki meggazdagodott, akinek hajói voltak a

tengeren, elpusztult egy óra alatt!

Örülj rajta, menny, és ti is, szentek, apostolok és próféták, mert Isten végrehajtotta rajta

értetek az ítéletet!

És egy erős angyal egy nagy malomkőhöz hasonló követ emelt fel, a tengerbe vetette, és

ezt mondta: Ilyen lendülettel vettetik majd el Babilon, a nagy város, és többé sehol sem

találják.

Nem hallatszik többé benned hárfások, zenészek, síposok és trombitások hangja, és többé

nem található benned egyetlen mesterség egyetlen mestere sem, és malom zúgása sem

hallatszik többé benned.

Lámpás fénye sem világít többé benned, és vőlegény és menyasszony hangja sem hallatszik

többé benned, mert kereskedőid voltak a föld hatalmasai, mert varázslásodtól tévelyedtek

meg mind a népek.

És a próféták és szentek vérét találták benned, és mindazokét, akiket megöltek a földön.

// Erős párhuzam:

Jel 2:20-23 

De van valami kevés panaszom ellened, mert megengeded Jezábelnek, annak az asszonynak,

aki magát prófétának mondja, hogy tanítson, és félrevezesse az én szolgáimat, hogy paráználkodjanak, és a bálványáldozatokból egyenek.

Adtam neki időt is, hogy megtérjen, és nem tért meg paráználkodásából.

Jel 2:22  Íme, én betegágyba vetem őt, és azokat, akik vele paráználkodnak, nagy

nyomorúságba, ha meg nem térnek cselekedeteikből, gyermekeit pedig halállal sújtom,

és megtudja valamennyi gyülekezet, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója, és mindnyájatoknak megfizetek cselekedeteitek szerint.”

f.k.

frissszél Creative Commons License 2015.09.14 0 0 42

Ennek a vonalnak a jellemzője:

2Thess 2:3 

Senki semmiféle módon ne vezessen félre titeket.

Mert az Úr napját megelőzi a hittől való elszakadás, amikor megjelenik a törvénytipró,

a kárhozat fia.

2Thess 2:4 

Ez majd ellene támad, és fölébe emeli magát mindennek, amit istennek vagy

szentnek mondanak, úgyhogy beül az Isten templomába is, azt állítva magáról,

hogy ő isten.

Van még egy példa Eszter könyvében: ott Hámán az, aki amálekita, edomita,

mégpedig Agág király unokája!

Ahogyan Plagioklász is említette nemrégen. :)

Előzmény: frissszél (41)
frissszél Creative Commons License 2015.09.14 0 0 41

Említettem már Saul vs Agág, az amálekita király történetét:

2Móz 17:14 

Azt mondta az ÚR Mózesnek: Írd meg ezt emlékezetül egy könyvbe, és add tudtára

Józsuénak, hogy mindenestül eltörlöm Amálék emlékezetét az ég alól.”

Amálek Ézsau leszármazottja, akiről azt mondja az Úr, hogy:

5Móz 25:17-19 

Emlékezzél meg arról, amit Amálék tett veled az úton, amikor kijöttetek Egyiptomból: hogy

támadt rád az úton, és verte meg a sereg utolsó részét, akik elerőtlenedve hátramaradtak,

amikor magad is fáradt és lankadt voltál, az pedig nem félte az Istent.

Azért mikor nyugalmat ad majd neked az ÚR, a te Istened minden körülötted levő

ellenségedtől azon a földön, amelyet az ÚR, a te Istened ad neked örökségül, hogy tied

legyen, töröld ki Amáléknak még az emlékét is az ég alól.

El ne felejtsd!

Saul király bizony ezt elfelejtette!

1Sám 15:1-3 

Azután ezt mondta Sámuel Saulnak: Engem küldött el az ÚR, hogy királylyá kenjelek föl

népe, Izráel fölött. Most hát figyelj az ÚR beszédére.

Így szól a Seregek URa: Megemlékeztem arról, amit Amálék Izráellel cselekedett, hogy

útját állta, amikor feljött Egyiptomból.

Most azért menj el, és verd meg Amálékot, és pusztítsátok el mindenét. Ne kedvezz neki,

hanem öld meg a férfit és az asszonyt is, a gyermeket és a csecsemőt is mind, valamint

az ökröt, a juhot, a tevét, a szamarat.”

1Sám 15:7-9 

Saul pedig megverte Amálékot Havílától egészen a Súrba vezető útig, mely Egyiptommal

szemben van.

Agágot, az amálékiek királyát élve fogta el, de az egész népet kardélre hányatta.

Saul és népe azonban megkímélte Agágot és a juhoknak, marháknak a javát, azaz a másodellésüket és a bárányokat. Mindazt, ami jó volt, nem akarták elpusztítani, csak ami

hitvány vagy értéktelen dolog volt, azt pusztították el.”

A folytatásból tudjuk, miért tette ezt és hogy mi volt erről Istennek a véleménye.

1Sám 15:16-23 

Akkor Sámuel ezt mondta Saulnak: Engedd meg, hogy megmondjam neked, amit az ÚR

mondott nekem ma éjjel.

Ő pedig így felelt: Beszélj!

Erre Sámuel azt mondta: Nemde kicsi voltál a saját szemedben is, mégis Izráel törzseinek

fejévé lettél, és az ÚR királlyá kent föl Izráel fölött?!

Elküldött téged az ÚR utadra, és azt mondta: Menj, pusztítsd el a vétkes amálékieket, és

hadakozzál ellenük mindaddig, amíg csak meg nem semmisíted őket.

Miért nem hallgattál az ÚR szavára, miért estél neki a prédának, és tetted azt, amit rossznak

lát az ÚR?

Saul így felelt Sámuelnek: Én bizony hallgattam az ÚR szavára, és azon az úton jártam,

amelyre az ÚR elküldött, és elhoztam Agágot, az amálékiek királyát, és elpusztítottam az

amálékieket.

De a nép elvette a prédából a kiirtásra szánt juhoknak és ökröknek a javát, hogy feláldozza

az ÚRnak, a te Istenednek Gilgálban.

Erre azt mondta Sámuel: Vajon kedvesebb-e az ÚR előtt az égő- és véres áldozat,

mint az ÚR szava iránti engedelmesség?

Íme, jobb az engedelmesség a véres áldozatnál és a szófogadás a kosok

kövérjénél!

Mert olyan az engedetlenség, mint a varázslás, és az ellenszegülés, mint a

romlottság és a bálványimádás.

Mivel megvetetted az ÚR beszédét, ő is megvetett téged, hogy ne légy király.

f.k.

Előzmény: frissszél (40)
frissszél Creative Commons License 2015.09.13 0 0 40

Mit tett Dóég?

Amit vele és nemzetségével kellett volna tenni a zsidóknak, amint parancsolta nekik a Mindenható!

Azokat irtotta ki, akik Isten szolgái voltak, akik hallották Isten Szavát és szolgálták Őt.

Miért?

Mert támogatták Dávidot, az Isten szíve szerinti férfit, Izrael felkent királyát, aki

menekülni kényszerült Saul elől, akit elvetett az Úr, de még ő volt a trónon.

Tulajdonképpen Dávid és háza ellen ment a támadás, megakadályozandó a Megígért

vérvonalára vonatkozó próféciák beteljesedését.

És mit fog tenni az Antikrisztus?

Milyen az ő szellemisége, ami most is működik már?

2Thess 2:3

Nehogy valaki valamiképpen félrevezessen titeket, mert nem jön el az addig,

amíg be nem következik előbb a szakadás, és megjelenik a törvénytipró, a kárhozat fia,

2Thess 2:4 

aki ellene veti és fölébe emeli magát mindennek, amit istennek vagy

imádat tárgyának tartanak, annyira, hogy maga ül be Isten templomába, isten

gyanánt mutogatva magát.

f.k.

Előzmény: frissszél (39)
frissszél Creative Commons License 2015.09.13 0 0 39

Ez az edomita szellemiség = káini, nimródi, ézsaui szellemiség = sátáni szellemiség,

a sátán magja.

Tehát az antikrisztusi szellemiség, amelyben az összes istenellenes szellemiség benne

foglaltatik, hiszen ezeknek egy gyökerük van = a sátán magja, a sátán maga, mint

atyjuk.

Ennek működését láthatjuk pl. az edomita Heródesben is, amikor elrendelte a

gyermekek lemészárlását azért, hogy megölesse a Megváltót, Jézust.

Nézzük meg, mit tett Dóég:

1Sámuel 21. fejezet

Dávid menekült, és Nóbba futott, a papok városába, Abimélek paphoz.

Odaadta Dávidnak a megszentelt kenyereket.

1Sám 21:7 

Volt ott azon a napon Saul szolgái között egy Dóég nevű edómi ember, Saul pásztorainak a számadója, aki éppen ott tartózkodott az ÚR előtt.”

1Sámuel 22. fejezet

Dávid Gád próféta tanácsára elment Júda földjére, Héret erdejébe.

1Sám 22:6-19 

De meghallotta Saul, hogy felbukkant Dávid és azok az emberek, akik vele voltak.

Saul pedig Gibeában tartózkodott a hegyen egy tamariszkuszfa alatt, dárdája a kezében volt,

és szolgái mindnyájan mellette álltak.

Akkor Saul azt mondta szolgáinak, akik mellette álltak: Hallgassatok meg, Benjámin fiai!

Netalán Isai fia ad nektek mindnyájatoknak szántóföldet és szőlőhegyet, és ő tesz titeket

ezredesekké és századosokká, hogy mindnyájan pártot ütöttetek ellenem?

És senki sincs, aki fölfedte volna, hogy fiam szövetséget kötött Isai fiával ellenem?

És senki sincs közöttetek, aki megszánna, és megmondaná nekem, hogy saját fiam

fellázította ellenem a szolgámat, hogy leselkedjék rám, amint ez a mai napon is kitűnt?

Akkor így felelt az edómi Dóég, aki Saul szolgái között állt: Én láttam, hogy Isai fia Nóbba

ment Ahitúb fiához, Ahimelek paphoz, ő megkérdezte ügyében az URat, élelmet adott neki,

sőt a filiszteus Góliát kardját is nekiadta.

Erre hívatta a király Ahimelek papot, Ahitúb fiát és atyjának egész háza népét, a papokat,

akik Nóbban voltak. El is jöttek mindnyájan a királyhoz.

És Saul így szólt: Hallgass ide, Ahitúb fia! Ő pedig ezt mondta: Itt vagyok, uram.

Saul azt kérdezte tőle: Miért ütöttetek pártot ellenem, te és Isai fia, amikor kenyeret és

kardot adtál neki, sőt megkérdezted Istent is az ő érdekében, hogy fellázadjon ellenem, és

leselkedjék rám, mint ahogy most történik?

Ahimelek ezt felelte a királynak: Összes szolgád közül van-e hűségesebb Dávidnál, a király

vejénél, a testőrség parancsnokánál, aki tisztelt és megbecsült ember a házadban?

Vajon csak ma kezdtem-e Istent megkérdezni őérte?

Távol legyen tőlem! Ne tulajdonítson ilyet a király a szolgájának, sem atyám egész háza

népének, mert erről a dologról semmit sem tud szolgád, sem kicsit, sem nagyot.

A király pedig azt mondta: Meg kell halnod, Ahimelek, neked és atyád egész háza népének!

És azt mondta a király a mellette álló fegyvereseknek: Vegyétek körül és öljétek meg az ÚR

papjait, mert az ő kezük is Dávid mellett volt, mert tudták, hogy szökésben van, és mégsem

mondták meg nekem.

A király szolgái azonban nem akartak kezet emelni az ÚR papjaira és rájuk támadni.

Akkor ezt mondta a király Dóégnak: Fordulj ellenük te, és támadj te a papokra.

Erre ellenük fordult az edómi Dóég, és ő rohant rá a papokra.

Nyolcvanöt embert ölt meg aznap, akik gyolcs éfódot viseltek.

Nóbot, a papok városát is fegyver élével vágatta le, férfiakat és asszonyokat,

gyermekeket és csecsemőket, ökröt, szamarat és bárányt egyaránt.

f.k.

Előzmény: frissszél (38)
frissszél Creative Commons License 2015.09.12 0 0 38

Az ítélet:

7. Meg is ront az Isten téged, teljesen eltakarít, kigyomlál téged a te hajlékodból,

és kiszaggat téged az élők földéről.

// Romlást hoz rád Isten végleg, megragad, kigyomlál hajlékodból, és kiszaggat téged

gyökerestül az élők földjéről.

// Össze is tör téged az Isten végleg, megragad, kiránt sátradból, kitép gyökerestül az

élők földjéből.

8. És látják ezt az igazak, és félnek, és nevetnek rajta:

9. Ímé az a férfiú, a ki nem Istent fogadta erősségévé, hanem az ő gazdagságának

sokaságában bízott, és ereje az ő gonoszságában volt!

// Íme, egy olyan férfi, aki nem Istent fogadta erősségévé, hanem nagy gazdagságában

bízott, és gonoszságában volt az ereje!

// Ez az az ember - mondják -, akinek nem kellett Isten oltalma, hanem nagy

gazdagságában bízott, és a megrontásban volt erős.

// Ez 28:5-10 

Kalmárságod nagy bölcsességével megsokasítottad gazdagságodat, és fölfuvalkodott a

szíved gazdagságod miatt, ezért így szól az én Uram, az ÚR:

Mivel olyanná tetted szívedet, amilyen Isten szíve, íme, idegeneket hozok rád, a nemzetek legkegyetlenebbjeit.

Kivonják kardjaikat bölcsességed szépsége ellen, és beszennyezik fényességedet.

Sírgödörbe taszítanak, s meghalsz halálra sebzetten a tenger szívében.

Vajon mondod-e majd gyilkosaid előtt is: Isten vagyok én?

Csupán ember vagy és nem Isten a téged gyilkoló kezében!

A körülmetéletlenek halálával halsz meg, idegenek keze által. Mert én szóltam” – ezt mondja

az én Uram, az ÚR.”

f.k.

Előzmény: frissszél (37)
frissszél Creative Commons License 2015.09.12 0 0 37

6. Szeretsz minden ártalmas beszédet, és az álnok nyelvet.

// Szeretsz minden ártalmas beszédet, és álnok a nyelved.

// Szeretsz bántó szavakat mondani, álnok a nyelved.

Káin, Ézsau:

-  megvetették elsőszülöttségüket;

-  gyilkos indulattal támadtak testvéreikre, akik viszont félték Istent

-  minden módon támadták őket: szóban, tettben

-  orvul támadtak, amikor gyengeségben voltak testvéreik: Ábel egyedül volt,

védtelenül, a sereg lemaradt, fáradt tagjai szintén

Tehát vadászok voltak: lelkeket vadásztak!

Ez 13:9-23

Kezem a próféták ellen lesz, akik hiábavalóságot látnak, és hazugságot jövendölgetnek.

Nem maradnak népem gyülekezetében, nem írják be őket Izráel házának könyvébe, és

nem mennek be Izráel földjére.

Akkor megtudjátok, hogy én, Isten vagyok az ÚR.

Azért, mert áltatták népemet, amikor ezt mondták: „Békesség”, holott nincs

békesség.

És ha a nép falat épít, íme, ők bevakolják habarccsal.

Mondd meg a habarccsal vakolóknak, hogy leomlik az.

Mert majd ömlő záporeső lesz, ti pedig, jégesők, hulljatok, és törj ki, szélvihar!

És íme, leomlik a fal.

Vajon akkor majd nem azt kérdezik tőletek: Hol a habarcs, amellyel bevakoltátok?

Ezért így szól az én Uram, az ÚR: Izzó haragomban szélvihar tör ki, ömlő zápor lesz

haragomban, és jégeső kövei hullanak izzó haragomban, hogy véget vessek annak.

Ledöntöm a falat, amelyet habarccsal vakoltatok, a földig rombolom, és föltárul

az alapja, és leomlik.

Ti pedig elpusztultok közötte, és megtudjátok, hogy én vagyok az ÚR.

Véget vetek haragomban a falnak, és azoknak, akik azt habarccsal bevakolták, és azt

mondom nektek: Nincs már meg a fal, és nincsenek, akik azt bevakolták!

Tudniillik Izráel prófétái, akik Jeruzsálemnek prófétálnak, és látomásban békességet láttak

neki, holott nincs békesség! – ezt mondja az én Uram, az ÚR.

Te pedig, embernek fia, fordítsd arcodat néped leányai felé, akik saját szívük szerint

prófétálnak, és prófétálj ellenük!

Ezt mondd: Így szól az én Uram, az ÚR: „Jaj azoknak, akik varázsszalagokat varrogatnak

minden kéz csuklójára, és kendőket készítenek minden ember fejére a méretük szerint,

hogy lelkekre vadásszanak!”

Lelkeket vadásztok népemből, hogy a magatok életét megtartsátok?

Megszentségtelenítetek engem népem előtt néhány marok árpáért és néhány falat

kenyérért, hogy lelkeket öljetek, akiknek nem kellene meghalniuk, és lelkeket tartsatok

életben, akiknek nem kellene élniük, mert hazudtok népemnek, ők pedig hallgatnak a

hazugságra.

Ezért így szól az én Uram, az ÚR: Íme, én ellene leszek varázsszalagjaitoknak, amelyekkel

lelkeket vadásztok, mint madarakat.

Leszaggatom azokat karjaitokról, s a lelkeket, akikre vadásztok, mint a madarakra, szabadon bocsátom.

Elszaggatom kendőiteket, és megszabadítom kezetekből népemet; nem lesz többé zsákmány

a kezetekben, és megtudjátok, hogy én vagyok az ÚR.

Mivel hazugsággal szomorítjátok meg az igaznak szívét, holott én nem akarom őt bántani,

a hitetlen kezeit viszont megerősítitek úgy, hogy nem tér meg gonosz útjáról, hogy életben

maradjon, ezért nem látjátok többé a hiábavalóságokat, és nem jövendölgettek többé

jövendőt.

Mert megszabadítom kezetekből népemet, és megtudjátok, hogy én vagyok az ÚR.

Ez a szellemiség, a Jézabel szelleme az, ami elfordítja a szíveket az Örökkévaló,

Teremtő, Magasságos Istentől, ami varázsolja az embereket, elhomályosítja

gondolkozásukat és kárhozatba taszítja őket!

Lelkeket vadász!

Ez a szellemiség munkálkodott Káinban, Nimródban és feleségében, Ézsauban,

Amálekben egyaránt.

Ez a Babilon szellemisége karöltve:

Júd 1,11         

Jaj nékik! mert a Kain útján indultak el, és a Bálám tévelygéseivel bérért szakadtak ki,

és a Kóré ellenkezésével vesztek el.

f.k.

Előzmény: frissszél (32)
frissszél Creative Commons License 2015.09.12 0 0 36

Így van! Köszönöm ezt a hasznos kiegészítést. :)

Előzmény: plagioklász (35)
plagioklász Creative Commons License 2015.09.11 0 0 35

Amálek királyát, Agágot Saul király nem ölte meg, pedig Sámuel próféta meghagyta neki. Emiatt elvétetett tőle a királysága.

Agág kései leszármazottja volt Hámán, aki Mordechájt annyira gyűlölte, hogy ez oktalan gyűlölet miatt aztán az egész Babilonba száműzetett zsidó népet ki akarta irtani. Az Örökkévaló nem engedte. Ennek emlékét őrzi Eszter könyve és a purim ünnepe.

Előzmény: frissszél (30)
frissszél Creative Commons License 2015.09.11 0 0 34

Elolvastad elejétől? Ha igen, akkor megértheted, miért aktuális ma ez a téma.

Ha nem, akkor olvasd el, hátha rájössz.

Kérlek, ne romboljuk szét a topikot.

Köszönöm.

Előzmény: rhénai (33)
rhénai Creative Commons License 2015.09.11 0 0 33

A szent szólásszabadság nevében kérdezem hogy a téma miért érdekes ma 2015-ben ? milyen praktikus vonatkozása hozama lehetséges ?

frissszél Creative Commons License 2015.09.11 0 0 32

Nézzük mit ír róluk Dávid tovább az 52. zsoltárban:

4. Nyelved ártalmakon elmélkedik, s olyan, mint az éles olló, te álnokságnak

mestere!

//  Ártalmamra vagy te, ármánykodó, nyelved olyan, mint az éles borotva!

ártalmakon =   הַוָּה  (havváh)

- 1) vágy, kívánság, mohóság

2) romlás, pusztulás

3) rosszindulat, gonoszság

álnokságnak = רְמִיָּה  (rəmijjáh)

- 1) elengedés, elernyedés, tétlenség

2) csalás, becsapás, félrevezetés

5. Szereted a gonoszt inkább, hogy nem a jót, és a hazugságot inkább, mint

igazságot szólni.  

// Inkább szereted a gonoszt, mintsem a jót; és inkább hazugságot mondasz, mint

az igazságot.

// A rosszat szereted, nem a jót, a hazugságot, nem az igaz beszédet.

f.k.

Előzmény: frissszél (31)
frissszél Creative Commons License 2015.09.10 0 0 31

Kik ma Amálek, az amálekiták?

Mivel Amálekről nem sokat tudhatunk meg, ezért azt gondolom, hogy az edomita

szellemiséget kell megvizsgálni és akkor képet kapunk arról, miért is ilyen súlyos a

helyzete Amáleknek.

Az 52. zsoltárban az edomita Dóégról olvashatunk:

1. Az éneklőmesternek; Dávid tanítása;

2. Mikor az Idumeus Dóeg eljött és hírt vitt Saulnak, és ezt mondta néki: Dávid az

Akhimélek házába ment be.

3. Mit dicsekszel gonoszságban, oh te magabíró? Az Istennek kegyelme szüntelen

való!

// Mit dicsekszel gonoszságoddal, ó, te nagy hős? Isten kegyelme szüntelen megmarad.

magabíró = גִּבֹּר גִּבּוֹר  (gibbór gibbôr)

- 1) melléknév: erős, hatalmas, vitéz, hős

2) vitéz, parancsnok

Emlékezzünk meg Nimródról:

1Móz 10:6 

Hám fiai pedig: Kús, Micraim, Pút és Kánaán.”

1Móz 10:8 

Kús nemzette Nimródot is, aki hatalmassá kezdett lenni a földön.”

1Móz 10:9 

Hatalmas vadász volt az ÚR előtt, azért mondják: Hatalmas vadász az ÚR előtt, mint

Nimród.”

hatalmas = גִּבֹּר גִּבּוֹר  (gibbór gibbôr)

- 1) melléknév: erős, hatalmas, vitéz, hős

2) vitéz, parancsnok

• Érdekesség: Ábel, Jákob állattartók voltak, pásztorok.

Káin földművelő volt.

Nimród és Ézsau vadász.

Mindegyikőjükben felismerhetőek azok a jellemvonások, amiket Isten nem szeret:

lázadás, önfejűség, hatalmas ego, maga választotta istentisztelet, vagyis a sátán

szellemisége, természetének megnyilvánulásai.

Ézs 14:12-14 

Miként hullottál le az égből, fényes csillag, hajnal fia?

Lehullottál a földre, aki népeken tapostál!

Holott ezt mondtad szívedben: Az égbe megyek föl, Isten csillagai fölé helyezem trónomat,

és az összegyülekezés hegyén telepszem meg, messze északon.

A magas felhők fölé megyek föl, és hasonló leszek a Magasságoshoz.

Embernek fia! Ezt mondd Tírusz fejedelmének: Így szól az én Uram, az ÚR:

„Mivel fölfuvalkodott a szíved, és azt mondtad: Isten vagyok én, Isten székében ülök

a tenger szívében, holott te csak ember vagy és nem Isten, mégis olyanná tetted szívedet,

amilyen Isten szíve

Ez 28:3-8 

Íme, bölcsebb vagy Dánielnél, semmi rejtett dolog nem marad homályban neked!

Bölcsességeddel és értelmeddel gyűjtöttél magadnak gazdagságot.

Aranyat és ezüstöt gyűjtöttél kincseskamráidba.

Kalmárságod nagy bölcsességével megsokasítottad gazdagságodat, és fölfuvalkodott a szíved gazdagságod miatt, ezért így szól az én Uram, az ÚR: Mivel olyanná tetted szívedet, amilyen

Isten szíve, íme, idegeneket hozok rád, a nemzetek legkegyetlenebbjeit.

Kivonják kardjaikat bölcsességed szépsége ellen, és beszennyezik fényességedet.

Sírgödörbe taszítanak, s meghalsz halálra sebzetten a tenger szívében.”

f.k.

Előzmény: frissszél (30)
frissszél Creative Commons License 2015.09.10 0 0 30

Amálek

2Móz 17:14 

Azt mondta az ÚR Mózesnek: Írd meg ezt emlékezetül egy könyvbe, és add

tudtára Józsuénak, hogy mindenestül eltörlöm Amálék emlékezetét az ég alól.”

4Móz 24:20 

Amikor Amálékre nézett, így kezdte példabeszédét: Amálék első a nemzetek között,

de végül mindenestül elvész.

5Móz 25:17-19 

Emlékezzél meg arról, amit Amálék tett veled az úton, amikor kijöttetek Egyiptomból:

hogy támadt rád az úton, és verte meg a sereg utolsó részét, akik elerőtlenedve

hátra maradtak, amikor magad is fáradt és lankadt voltál,

az pedig nem félte az Istent.

Azért mikor nyugalmat ad majd neked az ÚR, a te Istened minden körülötted levő

ellenségedtől azon a földön, amelyet az ÚR, a te Istened ad neked örökségül, hogy tied

legyen, töröld ki Amáléknak még az emlékét is az ég alól.

El ne felejtsd!

2Móz 17:8 

Azután eljött Amálék, és hadakozott Izráel ellen Refídímben.”

Sokat gondolkoztam, vajon miért gyűlöli Isten Ameléket?

Miért mondja azt, hogy kiirtja emlékezetét is a Földről?

Miért parancsolta meg Izrael fiainak, hogy öljék meg, írmagot se hagyjanak belőlük?

Sajnos ők ezt nem tették meg…

Amálekről nem sokat ír a Szentírás.

Edomtól származik, Elifáz fia Amálek, vagyis Ézsau unokája.

Érdekes párhuzam azzal, hogy Kanaán pedig Noé unokája.

Mindkét fiú, Khám és Ézsau súlyosan vétkezett Isten ellen, és átkot vontak

cselekedetükkel a fejükre, ami az unokákon látszik kiteljesedni.

Isten Amálek fejére olvassa Ézsau bűneit: megvetette elsőszülöttségét; rátámadt

a zsidó népre, amikor az a pusztában vándorolt, és a menet végén haladó gyengékre

fáradtakra, lankadtakra.

NEM FÉLTE AZ ISTENT!

f.k.

Előzmény: frissszél (29)
frissszél Creative Commons License 2015.09.07 0 0 29

Bibliai vonatkozások:

Dán 8,9-14
És azok közül egyből egy kis szarv támadat és nagyon megnöve délre, napkeletre és

a kívánatos föld felé

És megnöve mind az ég seregéig; és a földre vete némelyeket ama seregből és a csillagokból,

és azokat megtapodá.

És a seregnek fejedelméig növekedék, és elvette tőle a mindennapi áldozatot, és

elhányattaték az ő szentségének helye

És sereg rendeltetett a mindennapi áldozat ellen, a vétek miatt; és földre veti az igazságot,

és cselekszik, és jó szerencséje van.

És hallék egy szentet szólni; és monda egyik szent annak, a ki szólt: Meddig tart e látomás

a mindennapi áldozat és a pusztító vétek felől? s a szent hely és a sereg meddig tapostatik?

És monda nékem: Kétezer és háromszáz estig és reggelig, azután kiderül a szenthely

igazsága.”

Kis szarv – Antiochos Epiphanesz

Dán 11,28-35

Dán. 11:28-36;
Azért visszatér az ő földére nagy gazdagsággal; de az ő szíve a szent szövetség ellen van,

és ellene tesz, és újra visszatér az ő földére.
Bizonyos időben megjön, és délre megy: de nem lesz utolszor úgy, mint először volt.
Mert kitteus hajók jönnek ellene és megijed, és visszatér és dühöng a szent szövetség ellen

és cselekszik ellene; visszatér és ügyel azokra, a kik elhagyják a szent szövetséget.
 És seregek állnak fel az ő részéről, és megfertőztetik a szenthelyet, az erősséget, és

megszüntetik a mindennapi áldozatot, és felteszik a pusztító utálatosságot.
És a kik gonoszul cselekszenek a szövetség ellen, azokat hitszegésre csábítja hízelkedésekkel; ellenben az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekszik.
És a nép értelmesei sokakat oktatnak, de hullanak fegyver és tűz miatt, fogság és rablás

miatt napokig.
És miközben elhullanak, megsegíttetnek kicsiny segítséggel, és sokan csatlakoznak hozzájuk képmutató beszédekkel.
És elhullanak az értelmesek közül is, hogy megpróbáltassanak, megtisztíttassanak és megfehéríttessenek a vég idejéig; mert a rendelt idő még hátra van.
És a király a maga tetszése szerint cselekszik és felfuvalkodik és felmagasztalja magát

minden isten felett, és az istenek Istene ellen is vakmerőn szól, és szerencsés lesz, mígnem

betelik a harag; mert a mi elhatároztatott, az végre is hajtatik.”

Kitteus hajók – rómaiak, 
az Istenét ismerő nép (felbátorodik és cselekszik), a nép értelmesei = makkabeusok

Feltehetően utalás a makkabeusokra:

Zsidó 11,35
mások kínpadra vonattak, visszautasítván a szabadulást, hogy becsesebb feltámadásban részesüljenek.
Zsid. 11.38
A kikre nem volt méltó e világ, bujdosva pusztákon és hegyeken, meg barlangokban és a

földnek hasadékaiban.

Jézus a Hanukka ünnepén a templomban:

Ján. 10.22
Lőn pedig Jeruzsálemben a templomszentelés ünnepe: és tél vala;
Ján. 10.23
És Jézus a templomban, a Salamon tornáczában jár vala.

f.k.

Előzmény: frissszél (28)
frissszél Creative Commons License 2015.09.06 0 0 28

A felkelés kezdete:

Modiin faluban egy idős, hasmoneus családból  származó pap, Matattjahu megtagadja,

hogy disznót áldozzon görög isteneknek.
Egy aposztata zsidó pap hajlandó lenne disznót áldozni, de őt és a király megbízottját

is Matattjahu megölte.
5 fia a zűrzavarban megölte a többi katonát is, lerombolták az oltárt, majd a júdeai

hegyekbe menekültek.

A felkelés:

Apja halála után Júda vette át a felkelés vezetését. Júda, zseniális hadvezérnek

bizonyult.
A Makkabeus nevet kapta, a makkává, kalapács szóból.
Kezdetben gerillaharcot vívtak, barlangokban rejtőztek, lesből támadtak.
A pogány oltárokat lerombolták, az aposztatákat megfenyítették.
Később nyílt ütközetekben is győzedelmeskedtek a görög-szír csapatokkal szemben.

I.e. 165-ben felszabadítják Jeruzsálemet, 3 évvel a megszentségtelenítés után

újjáépítik az oltárt és Kiszlév 25-én felszentelik a Templomot.
Ez a Hanukka (felavatás) ünnepe.

Júda ben Makkabi elesik a harcokban, testvérei Jonatán és Simon veszik át a vezetést,

i.e. 142-re felszabadítják az országot, a zsidó állam kivívja függetlenségét, Simont

főpappá nevezik ki.

Simon főpap szövetséget köt Rómával.
Őt és 2 fiát meggyilkolják, az életben maradt fia, Jóhanán Hürkánosz főpap és király

is lett egy személyben, megalapítva a Hasmoneus dinasztiát.
Simont veje, Abbosz fia, Ptolemaiosz, akit Jerikó kormányzójának jelölt ki, fiaival,

Júdással és Mattathiásszal együtt orvul ölette meg egy díszvacsorán Dokoszban,

mert át akarták játszani Júdeát Antiokhosz kezére, de nem sikerült.

A levita származású dinasztia nem adhatott volna királyt, hisz az csak Dávid házából származhatott volna.

f.k.

Előzmény: frissszél (27)
frissszél Creative Commons License 2015.09.06 0 0 27

Makkabeus felkelés

Előzmények:

IV. Antiokhosz Epifánész (A.E.) az északi szeleukida dinasztiához tartozó király

i.e.168-ban megtámadta Egyiptomot, a déli, ptolemaida királyságot.
Róma Egyiptom segítségére sietett.
Popillius Laenas római konzul vitte el a római szenátus levelét.
A.E. a levél elolvasása után időt kért, de a konzul botjával körberajzolta és felszólította,

hogy döntsön mielőtt a körből kilép: békét, vagy háborút szeretne Rómával.
Szégyenszemre vissza kellett vonulnia Egyiptomból.

Dühöngve tért haza, útközben mérgét a zsidóságon töltötte ki.
Hadvezérével leromboltatta Jeruzsálemet, városokat égetett fel, az embereket

lemészároltatta.
 A Templomot kirabolta és Zeusz tiszteletére alakíttatta át.
I.e. 168. kiszlév hó 15-én az égőáldozati oltáron felállíttatta Zeusz szobrát,

amely az ő arcvonásait viselte.
10 nappal később disznót áldozott az oltáron.
A tekercseket  disznóhús lével öntötte le, majd felvagdalta és elégette.
Halálbüntetés terhe mellett betiltották a törvény tanulmányozását és birtoklását,

a szombat és az étkezési törvények megtartását és a körülmetélkedést.
Az országban mindenfelé pogány szobrokat és oltárokat állítottak fel és kötelezték

a népet az áldozatokon való részvételre.

f.k.

Előzmény: frissszél (26)
frissszél Creative Commons License 2015.09.05 0 0 26

Dán11,25-26

És felindítja az ő erejét és szívét a déli király ellen nagy sereggel, és a déli király is hadra

készül nagy sereggel és igen erőssel, de meg nem állhat, mert cselt koholtak ellene.

És akik az ő ételét eszik, megrontják őt, és az ő serege elszéled, és sokan elhullanak seb

miatt.

Antiokhosz Epiphanész Egyiptommal háborúzott.
i. e. 170-ben elindította a 6. szír háborút Egyiptom ellen.
 Kiskorú gyermek volt ekkor Egyiptom trónján, ezt látta kedvező alkalomnak.

Egyiptom elvesztette a csatát.

ie. 168-ban még egyszer Egyiptom ellen vonult.
Mintegy hat kilométernyire ismét megközelítette Alexandriát, ez alkalommal azonban szembetalálta magát a római Popilius Laenasszal, aki megparancsolta neki, hogy

vonuljon vissza Egyiptomból.
 Amikor a király gondolkodási időt kért, a római egy kört vont köré a porba és

kényszerítette őt, hogy „döntsön, mielőtt elhagyja ezt a kört”.
Antiokhosz engedett neki.
A visszaúton, a müsziai zsoldosok parancsnokát húszezer emberrel Jeruzsálembe küldte, ez volt valószínűleg az a sereg, amire a Dán11,31 utal:

Dán11,31

És seregek állnak fel az ő részéről, és megfertőztetik a szenthelyet, az erősséget, és

megszüntetik a mindennapi áldozatot, és felteszik a pusztító utálatosságot.

Antiokhosz és tanácsadói, akik a hellenizált zsidóság szélsőségesebb irányzatának

véleményét tartották szem előtt, azt hitték, hogy a zsidó nép kész magáévá tenni a

görög kultúrát.
A hellenizációs folyamat lassúsága miatt türelmetlenkedő Antiokhosz elhatározta,

hogy Isten Házát Zeusz templomává alakítja, akit azonosított Izrael Istenével.
A lakosság heves ellenállása  a történelem első ismert vallási üldözéséhez vezetett.

Isten tiszteletét betiltották és a zsidókat arra kényszerítették, hogy más isteneknek áldozzanak.
Adószedőjét Epiphanész Jeruzsálembe küldte: gyilkolt, lerontotta a falakat.
i.e. 168 decemberében megszüntették az áldozatot.
A 10 parancsolat megtartása halálos bűnnek számított.
Zeusz oltárrá alakították az oltárt: Zeusz képét tették rá, Epiphanész vonásaival
.

Dán11,32

És akik gonoszul cselekszenek a szövetség ellen, azokat hitszegésre csábítja hízelkedésekkel; ellenben az Istenét ismerő nép felbátorodik és cselekszik.

Az üldözés felkeléshez vezetett, amely azonban nem Jeruzsálemben tört ki, hanem

a Modiin nevű városkában.
 Vezetője Mattathiász (Matattjáhu) a hasmoneus családból származó pap és fiai

megtagadták az engedelmességet a királyi rendelettel szemben és nem voltak

hajlandók Zeusznak áldozni.
 Mattatjáhu megölt egy zsidót, amikor az éppen teljesíteni akarta a parancsot, valamint

a király jelenlévő megbízottját, és lerombolta az ott álló oltárt. Mattatjáhu és fiai

elmenekültek, rejtekhelyükről továbbhaladva lerombolták az idegen istenek oltárait

és feltüzelték a zsidó falvakat a hellén barátok ellen.

Júda Makkabi aki apja halála után átvette a parancsnokságot, megtámadta a királyi

csapatokat és szétverte őket.

f.k.

Előzmény: frissszél (25)
frissszél Creative Commons License 2015.09.04 0 0 25

Dán11,23

Mert a vele való megbarátkozás óta csalárdul cselekszik ellene, és reátör és győzedelmet

vesz rajta kevés néppel.”

Jeruzsálemben világi párt vezetője, Jáson elérte, hogy szövetséget kössön Izraellel.
Pogány szokásokat akartak bevezetni Izraelben, a békét így akarták megvalósítani.
 Antiokhosz Epiphanész nyájas volt a zsidókkal, de ez csak színlelés és csábítás volt.
Egyiptomból hazafelé elment Jeruzsálembe, mert ott katonai nyugtalanság volt, bevette

a várost.
A hellenizált zsidók örömmel fogadták, elárulták Jeruzsálemet!
Ezután vérfürdőt rendezett, a vele szembeállókat kiirtotta.

Dán11,24

Alattomban még az ország gazdag részeibe is behatol, és azt cselekszi, amit nem

cselekedtek sem az ő atyái, sem az ő atyáinak atyái: zsákmányt, prédát és gazdagságot

tékozol előlök, és az erősségek ellen is cselt kohol, de csak egy ideig.”

Még alaposabban kifosztotta Izraelt.
Jutalmakat, tisztségeket adott azoknak, akik elárulták Jeruzsálemet.

f.k.

Előzmény: frissszél (24)
frissszél Creative Commons License 2015.09.04 0 0 24

Dán11,21-35 Antiokhosz Epiphanész

Dán11,21

„És ennek helyébe egy utálatos áll, akire nem teszik az ország ékességét; hanem

alattomban jő, és hízelkedéssel jut az országhoz.”

A rómaiak hazaengedték a fogságból a meggyilkolt testvére miatt, de nem engedték

meg, hogy király legyen.
IV. Szeleukosz fiai következtek volna a trónon.
Hízelgéssel és manipulálással sikerült megszereznie a hatalmat.
Ebben segítségére volt a Pergamoni király.

Heliodórosz és mindenki trónbitorlónak minősítette, de minden ellenállást le tudott

törni.

Dán11,22

És a beözönlő seregek elárasztatnak az ő orcája előtt és megtöretnek; még egy

szövetséges fejedelem is.”

Óniás főpapot megfosztotta a főpapi címtől, helyette Menelaoszt a hellenizált

főpapot támogatta, megszegte apja Jeruzsálemnek tett ígéreteit.

Vallási egység alapján kívánta királyságát megerősíteni, az összes istenség

integrálását akarta Zeusz fősége alatt.

f.k.

Előzmény: frissszél (23)
frissszél Creative Commons License 2015.09.04 0 0 23

Csodálatos ez!

Figyeljük meg, hogy a tűzből mentette ki őket!

Egészen megpróbáltatott a hitük, engedelmességük és megtisztíttattak:

Ézs 48:10 

Íme, megtisztítottalak, de nem úgy, mint az ezüstöt, megpróbáltalak a nyomorúság

kohójában.”

Isten beleengedte őket a kemencébe, egészen a legvégső pontig, és akkor

avatkozott közbe.

Azt olvassuk, hogy a tűz semmit sem tudott ártani nekik, még csak a szaga,

a füstje sem járta őket át!

Se egy hajszáluk nem égett meg, sem a ruhájuk!

Pedig rettenetes hőfok lehetett bent, mikor már kint megégtek az őket kísérő katonák!

És mindezt látták a főemberek, akik viszont térdet hajtottak a bálványnak!

A király dühében, önimádatában, elvakultságában, bosszújában az őt ért sérelem

miatt, megaláztatása miatt, tombolt és elrendelte, hogy hétszeresen! fűtsék be a

kemencét!

Így lesz ez az antikrisztussal is!

Jel 12:10-12; 

És nagy hangot hallottam a mennyben, amely ezt mondta: Most jött el a mi Istenünk

üdvössége és ereje és az ő országa és Krisztusának hatalma, mert levettetett a mi

testvéreink vádlója, aki vádolta őket éjjel és nappal a mi Istenünk előtt.

De legyőzték őt a Bárány vérével és bizonyságtételük beszédével, mert nem kímélték

életüket mindhalálig.

Azért vigadjatok, egek és akik abban lakoztok! Jaj a földnek és a tengernek, mert leszállt

az ördög hozzátok nagy haraggal, mint aki tudja, hogy kevés ideje van!

f.k.

Előzmény: frissszél (22)
frissszél Creative Commons License 2015.09.03 0 0 22

Az ott élő zsidók azonban nem borultak le, nem imádták a szobrot, a királyt, hatalmát.

Ezért káldeus férfiak bevádolták őket az uralkodónál.

A király az ifjakat hívatta magához, akik az ő udvarában éltek, és így a zsidók

elöljáróinak számítottak.

Mikor továbbra sem hajtottak térdet, hanem kitartottak Ábrahám, Izsák, Jákob Istene,

az egyetlen igaz, Örökkévaló Isten mellett, bízva szabadításában, a király rettenetes

dühében megparancsolta, vessék őket a tüzes kemencébe!

Luk 4:6-8; 

Majd azt mondta neki az ördög: Neked adom mindezt a hatalmat és annak dicsőségét,

mert nekem adatott, és annak adom, akinek akarom.

Azért ha imádsz engem, mindez a tied lesz.

Jézus így válaszolt: Meg van írva: az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj.”

Befűttette hétszerte jobban, mint szokásos volt, és serege legerősebb embereinek megparancsolta, vessék ezeket a férfiakat bele.

Annyira forró volt a kemence, hogy a zsidó ifjakat kísérő katonák elégtek, mikor

megközelítették, és így az ifjak beleestek a tűzbe és bent semmi bajuk nem lett!

Sőt!

Egy negyedik férfi is ott sétált velük a tűz közepette!

Akkor Nebukadneccar király megijedt, sietve fölkelt, és azt kérdezte tanácsosaitól:

Nem három férfit vetettünk a tűzbe megkötözve?

Ők így feleltek a királynak: Valóban, ó, király!

Ő pedig így szólt: Íme, én négy férfit látok szabadon járkálni a tűzben, és semmi

sérülés nincs rajtuk, és a negyediknek az ábrázata olyan, mint egy isten fiáé.

Nebukadneccar ekkor az égő, tüzes kemence ajtajához ment, és így szólt: Sadrak, Mésak

és Abédnegó, a felséges Isten szolgái!

Gyertek ki, jöjjetek ide!

Erre Sadrak, Mésak és Abédnegó azonnal kijött a tűzből.

Odagyűltek a kormányzók, az elöljárók, a helytartók és a király tanácsosai,

és látták, hogy a tűznek semmi hatalma nem volt e férfiak testén.

Egy hajszáluk sem égett meg, ruháikat sem érte kár, és a tűz szaga sem járta át őket.

f.k.

Előzmény: frissszél (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!