Én a látványt nem is figyeltem. :-) Annyira elvont volt, az ének pedig -tisztelet a kivételnek- annyira gyönge.
Gigit nyomják mindenhová, mert muszáj. A saját stílusa lehet, hogy jó valakinek, de Sebestyén Márta után Rékának nem. Legalább a szavakat tudná k5ni, hogy ne a zutcáról és hasonlókról énekeljen.
Ha Varga Miklós öreg, az 1etlen zseni, akkor hogy mutatott mellette Keresztes Ildikó? Jó, tudom, színház...
Ki volt a leg(esleg)jelentősebb? Az álomalapító. Azóta álmodunk... révedünk valamikor volt szabad múltunkba. Tudod, mint a kalitkába zárt madár. De jó!
Megénekeljük? Jó, akkor énekeljük meg. Nem baj, ha hamis... Jól van, ez mindig hamis lesz; de akkor ki tud kottát olvasni... Senki? És kottából kottát írni? Na ugye... ki a király?:-)
Gigi vitán felül remek énekes, de ő nem Réka ... Varga Miklós jó volt, de ifjú királynak azêrt ... :)))
Szegény Deák Bill ... kár volt élőben engedni énekelni ... még szöveget is tévesztett ... de ami a mélypont volt ... a tesco gazdaságosított csata ... minecraft videóval kísérve
Sajnos időnként a hang is ... Koppány feleségeinek a dala botrányos volt ... lehet, hogy nem voltak hamisak, de, ha ilyenre volt átzenésítve, akkor is fülsértő volt ... a hat-hét lányból tán egynek volt értékelhető énektudása szólóban ...
Ez egy örök vita, hogy musicalben a színészet a fontos, vagy a dalok. Ez most színészileg volt csapnivaló. A rendezés jó volt, de a válogatás vacak. A királyról és a sámánról inkább nem mondok semmit, tisztelve nagy múltukat.
Az Alföldi rendezés sok újat tudott hozni és szellemes is volt. Az, hogy totál csapni való lett és szégyen: egy operában háttérbe szorította az zenei tudást és énekteljesítményt ez nem megbocsátható Alföldinek.
Most direkt nem guglizok, de biztos, hogy Szikora volt. Alföldi később rendezhetett másikat talán.
Mindegy, én főleg az emigrációból az ünnepi előadásra hazatérő nagy színészeket sajnáltam (pl. Szörényi Éva). Szegény nagyon zavarodottan mondta a kamerák előtt, hogy "hát ez valami más", kínlódott a szavakkal.
Ennyit a fideszesek kultúrális mélységeiről - igen, ez most orbánozás.
Az tetszett a legjobban, hogy végre Feke Pali volt Koppány. Végre a helyére került (és felnégyelték :-) )
Ez egy nagyon békeszerető változat. Az "adj békét uram" és a himnusz a teljes családdal, is tetszett. A ruhákat egyáltalán nem értem, kivéve az öltönyös papot. Azon jót nevettem, hogy megszólították. :-)
Igen, Alfoldi volt lucifer, azzal az erdekes ovvel a derekan. De en ugy emlexem, a rendezo is Alfoldi volt. Meg mintha remlene valami interju is ezzel kapcsolatban, vele.
"Az Alföldi Róbert rendezésében május elején bemutatott Az ember tragédiája című előadás újabb vitát robbantott ki a Nemzeti Színház körül."