Keresés

Részletes keresés

parsifal hendrix Creative Commons License 2018.09.15 0 0 41

"Fliegt heim, ihr Raben"       

ezt csak most futottam át ---hosszú idő után. vb, pszi, mindegy. nem  1111111.

https://www.youtube.com/watch?v=owFdFRoFKHk

[fidelio] mindegy Creative Commons License 2016.08.08 0 0 40

Megírtam a felületes szerzőnek, de maradt a sületlen-idétlen-meggondolatlan mondat:

Egy kiállítás kapcsán került képernyőre az alábbi kezdő mondat...

" Jász Annamária 2016.08.05. 08:00

Már a harmincas korosztály se emlékszik nagyon az okostelefon előtti időkre, hát még a 2010 után született generáció."

(A ferdítés tőlem)

[fidelio] mindegy Creative Commons License 2015.11.02 0 0 39

Kedves Fidelio! Kedves ZS. D.!, azaz Dávid!

Örömmel olvasom cikkeiteket, azokat is, amelyeket csak közvetítetek, pl. a Müpa szakíróitól. Most pl. K.ZS., aki lehet akár Kedves Zsuzsanna vagy Körmendy Zsolt stb. írt egy vonzó cikket a Fidelióba - Ismét világraszóló hangszerhungarikumok a Müpában. Igazán érdekes, mennék is, de a Fidelio Programkeresője sajnos nem ismeri ezt a programot...

Én beírtam volna a cikkbe, de a keresőbe tegyétek már be, ha már világraszóló a fesztivál: pontosan hol a Müpában, hánytól, és a jegyvásárlás is érdekelne, hacsak nem ingyenes a program!

Fent is, lent is: mindegy

[fidelio] mindegy Creative Commons License 2015.10.20 0 0 38

Kedves Fidelio, kedves Szerkesztőség, kedves Dávid!

Sziasztok, jó reggelt! Nekem még szórakozás a Fidelio olvasása és egyéb használata mellett a fórumozás, ami szinte már csak blogozás néhány témában, mert fórumélet az nincs. Kereshetitek az okát, nem is ez most a témám.

Az általam leginkább művelt verses rovat és a többiek felülete valóban fejlődött, a kereső is működik, de valami még nem jól:

Ma reggel is beírtam a topikba, igyekezvén a pontosságra és a megfelelő formázásra is adni, de mégis idétlenül jelent meg a két vers elválasztása, ahol egyértelműen több sort kihagytam, de - ahogy látjátok talán ti is - nem az jelent meg az elküldés után.

Mi ennek az oka?

Köszönettel,

mindegy

parsifal hendrix Creative Commons License 2015.10.10 0 0 37

https://www.youtube.com/watch?v=Qop7yNv-Mhc

Omega - Ha én szél lehetnék

dada

lovacska, lovacs, lovacska

falovacska

hun lovacska

betyár lovacska

hátán, a szél nyomában

Előzmény: vb_1 (36)
vb_1 Creative Commons License 2015.10.06 0 0 36

Parsikám, ez a fórum, úgy is, mint egymást ismerő, megszokó emberek közössége enyészetre van ítélve. Heteken át alig születik bejegyzés. Win10-zel - nem tudom, mi okból - be se tudok jönni. A Fidelio a lélektelenül végrehajtott váraltan és nem túl elegáns húzásával újra igazolta, hogy mindennek elébe helyezi az üzletet, a remélt előnyöket. Valójában azonban az internetezőket nagyon emberi motívumok mozgatják, és nem feltétlen viselkednek úgy, ahogy az üzleti gondolkodás elvárja. A Fidelio az Index leányvállalatává degradálódott, küllemében elvesztette saját arculatát, az idők folyamán egyre kevésbé lehetett érezni, hogy egy jól strukturált információs felületen vagy, mára inkább egy információzuhatagban, ami minőségében is mind egyenetlenebb, politikailag pedig sose volt elfogulatlan, ami azért nem ártott volna. A hősi korszaknak, amikor szellemi pezsgés volt a fórumon, rég vége. Évekig fontos volt, szerettük minden konfliktusossága dacára is, összeszoktunk, mint egy társasház bogaras és rigolyás lakói, de vége. És óhatatlanul dolgozik a megrugdosott önérzet is, hogy a Fideliónak miért ilyen szánalmasan kellett ezt az egészet végrehajtani. Kezdetektől fokozatosan idegenedett el a szerkesztőség a fórumosoktól - üzleti okból. Augusztusban annyit se mondtak például, hogy holnap elvesztem a hozzáférésem a régizenei bloghoz. Aztán csak behánytak mindent onnan szánalmasan az új keretekbe. Olyan, mint egy összedőlt ház a földrengés után.

Előzmény: parsifal hendrix (35)
parsifal hendrix Creative Commons License 2015.09.26 0 0 35

CSAK MOST VETTEM ÉSZRE, HOGY ITT JÁRT VÖRÖSBEGY!!!!!!!!!!!!!

-aki nem VB-1, hanem No. 1 !!!!!!!!!!!

Előzmény: vb_1 (32)
[fidelio] mindegy Creative Commons License 2015.09.24 0 0 34

Az elmúlt 36 napban többször reklamáltam a végül elért fórum témáinak visszatöltési hiányosságait, sajnos hiába. Augusztus 18-án jelentette be a főszerkesztő az átállást, én pedig két nappal később jöttem vissza Kaposvárról, és szerettem volna az ottani élményeimről, majd a folyamatosan elérhető beszámolókról, kritikákról egy összesítést betenni a vonatkozó témába.

Nem érthető ma sem a közel ezer elérhetetlen téma helyzete, és bár indíthatnék egy újat az említett érdekében, az előzményekre szükség van.

Az alábbival illusztrálom, mit látok, kérve ennek és más keresett hiányzónak is az elérhetőségét, ha már a többi között számtalan, több ezer elavult, így teljesen felesleges téma van.

A Kaposfest élő esemény, remélhetően a továbbiakban is sikeres lesz, így a kellő figyelem elengedhetetlen a tisztelt szerkesztőség részéről. A sok-sok anyagi támogató, beleértve a régi és új olvasókat is, megérdemli a törődést!

Új vezetők a Kaposfest élén [fidelio] cikkszerző
2015.08.18
-1.11.30 00

Újból kérdezem:

- mit jelent az anoním  cikkszerző?

- a topik nyitásának dátuma nem lehet 2015.08.18., valamikor idén tavasszal jelent meg egy cikk ezzel a címmel,

- a lenti számsor pedig továbbra is rejtély

A dátumok közti további ellentmondásokat nem részletezem újból, bizonyára feloldhatók.

A Fidelio egyöntetű kórusa, de akárcsak egy felelős basszus szólista, legalább reagáljon felvetéseinkre, hogy továbbra is élvezettel használhassuk a Fidelio honlapját!

parsifal hendrix Creative Commons License 2015.09.23 0 0 33

ezt a részt akartam:

HOWL PART 2 MOLOCH -ALLEN GINSBERG

https://www.youtube.com/watch?v=MHOhD0RT9NU

most indul a tv-ben valami "szahar a szarban " népi szórakoztató műsor. a Fidelió is gondolom errefelé áramvonalosódik Molloch jegyében.

Előzmény: parsifal hendrix (28)
vb_1 Creative Commons License 2015.09.23 0 0 32

Nem tudom, hogy a Fidelio fóruma ezzel kész-e. Eldőlt-e, hogy a Fidelio és a fórum között a jövében nincs érdemi technikai és tartalmi kapcsolat. Eldőlt-e, hogy az írásokra nem lehet reagálni, legfeljebb csak ajánlani. (Amúgy mókás, hogy a cikkeket ajánlani lehet, a fórumosok hozzászólásait viszont negatívan is lehetett értékelni anonim módon, bármennyire jellemromboló az ilyen lehetőség.)

Ha jól látom, az is az üzlet része, hogy az Index hírportáljának ettől fogva állandó linkje lesz a honlap egy frekventált pontján. Feltételezem, ezt alaposan meggondolták.

Kevésbé átlátható előttem, de nyilván az is valamely üzlet vagy megfontolás része, hogy a Fideóról több link új oldalt nyitva kivezeti a látogatót olvasni, blogolni, fórumozni, ahonnan aztán kevésbé sima visszajönni, sőt csökkenhet is rá az igény. Elég ritka megoldás az ilyesmi, mert józan ésszel nem szokták kiterelni a látogatót egy honlapról.

A helyzet jelen pillanatban ránézésre úgy fest, hogy az egész fórumos bagázs ki van zsuppolva, a Fidelio igyekszik szabadulni tőle. Ez kettős hatást vált ki: A fórum hamar le fog csengeni, a Fidelio látogatottsága pedig máris csökkenhetett. Ugyanis bármennyire hihetetlen, a látogatók egy része nem csak a cikkekre volt kíváncsi, viszont beszélgetéseiket új gondolatokra inspirálták a cikkek.

Természetesen van véleményem az új honlapról, de érvényesül az "ajtó elé kitett gyerek" szindróma: mi közöm hozzá. Window 10-zel eddig a fórum sem volt elérhető, most se azzal jöttem be.

Összességében azonban a Fideliónak hálás vagyok. Egyrészt a kezdeti időszakért, az olykor tapasztalt támogatásért és a tanúsított megértésért, másrészt, hogy Cleofide és  Takasts írásait a blogból nem törölték, legalább romokban minden megvan, és a fórumot is meghagyták. Feltelhetőleg, mielőtt végleg kikopok innen, lesz mód lementeni, ami itt igazán fontos bejegyzés volt az elmúlt 10 évben.

[fidelio] pszí Creative Commons License 2015.09.22 0 0 31

Ez az automatikus helyesírás-ellenőrző/javító rettenetes. Természetesen fel tudok.

Előzmény: [fidelio] pszí (30)
[fidelio] pszí Creative Commons License 2015.09.22 0 0 30

Kedves Parsifal!

Sajnálom, hogy nem sikerült regisztrálnod, és ezúton kérek elnézést a kellemetlenségért. Erre a biztonsági kérdésre a robotok kizárása miatt volt szükség. Enélkül sajnos ellepnék a fórumot a reklámok és hirdetések.

Én is feltudok Neked ajánlani hasonló lehetőséget. Kérlek, küldj egy levelet a komolyportal@gmail.com címre, és a többit elintézem - amennyiben igényt tartasz rá.

Üdvözlettel,

pszí

Előzmény: parsifal hendrix (27)
[fidelio] pszí Creative Commons License 2015.09.22 0 0 29

Kedves mindegy (szigorúan kisbetűvel, miután emlékszem rá, hogy erre érzékeny vagy)!

Örülök, hogy benéztél, és köszönöm a választ. Azonban, nem elcsábítani szerettelek volna, hanem invitálni hozzánk is - de természetesen elfogadom döntésedet.

További kellemes fórumozást kívánva,

pszí

Előzmény: [fidelio] mindegy (25)
parsifal hendrix Creative Commons License 2015.09.22 0 0 28

az eredeti szöveg valahogy úgy szólt, hogy HOLNAPtól már újból lesz forum. nos mint minden , úgy a Fidelió (már nem Fidi) is fejlődik, és tudjuk, hogy manapság mit jelent a fejlődés: picsa, segg, pénz, reklám stb. a Fidelió is pénzt akar csinálni és a forum (feltehetőleg miattam is) , csak akadálya volt a pénzeszsákok kinyitásának)

'Howl' by Allen Ginsberg (with subtitles

https://www.youtube.com/watch?v=lM9BMVFpk80

Előzmény: [fidelio] mindegy (26)
parsifal hendrix Creative Commons License 2015.09.22 0 0 27

kedves pszi!

először is örülök, hogy előbukkantál ( de mint valahol írtam mindegynek nem jó ha örömömnek hangot adok, mert annak forum megszünés a következménye)  )

Nálad nem igen tudom magam elképzelni, és attól is  tartok, hogy elriasztanám hűséges társaidat, Tomást, Sipit .

persze azért megpróbáltam hozzád most bemenni, de miután 5-ször (ötször) leírtam a regisztrációs kérdésre, hogy ki írta a Fideliót vagy hogy hány betűből áll Beethoven keresztneve, elfáradtam. az a javaslat van a regiszrációs lapon, hogy forduljak a kapcsolatfelvételhez, de olyat meg sehol nem találtam. 22-es csapdája. (ez nem csoda, mert én nem nagyon tudok bejelentkezni sehová) (ha munkám kapcsán be kell valahová jelentkezni az mindig kész vesszőfutás. legutóbb segítettek, hogy ők adtak egy jelszót, nem volt túl bonyolult:1234(!!!!) -na ezzel sikerült bejelentkeznem

11111111111111(mindegy). örülök, hogy müködik a forumod és majd megpróbálok majd mégegyszer regisztrálni.

üdvözlettel  

parsi

Előzmény: [fidelio] pszí (24)
[fidelio] mindegy Creative Commons License 2015.09.22 0 0 26

Hiba történt, az oldal nem található.

Most komolyan szórakoztok?

Úgy látszik valami tönkrement az oldalon vagy hibás webcímet gépelt be. Addig is hallgassa meg Mozart k404 szonátáját, mi pedig igyekszünk mielőbb kijavítani a hibát, amennyiben a mi készülékünkben van.

Fidelio - komolyan szórakozunk

Ezt olvastam megint, amikor az Anima Musicae ma esti koncertjének műsorát akartam megismerni innen elindulva, esetleg jegyet venni.

Azt a Mozart-szonátát már unom...

Hát igyekezzetek, és valószínűleg a ti készüléketek, készültségetek a hibás! :-)

Egyébként ez a műsor, a zenekar honlapjáról:

Zeneakadémia - Solti terem
1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8.

Dukay Barnabás: A hegy fái - vezényel: Dukay Barnabás
J. S. Bach: III. (G-dúr) brandenburgi verseny (BWV 1048)
Mozart: Serenata notturna (KV. 239)

- szünet- 

Dohnányi - Sitkovetsky: Szerenád op. 10
Vizeli Máté:'Amit tudok' - concerto grosso Szászcsávásról - vezényel: Cser Ádám

Házigazda: Lackfi János (költő)

Közreműködik: GóBé zenekar; Dinyés Soma (csembaló); Seprűs Pál Péter (fotóművész);

Anima Musicae Kamarazenekar Művészeti vezető: G. Horváth László

[fidelio] mindegy Creative Commons License 2015.09.22 0 0 25

Benéztem, hiszen még nem tudtam erről az oldalatakról semmit. De most már mindent, és habár nagyon vonzó a kezdeményezés, maradok a Fideliónál, mert hűséges típus vagyok, persze kellően kritikus is.

Én is elmondtam a Fidelio fórumáról, hogy halott, holott dehogy, most is feltámadt egyhavi tetszhalotti állapotából...

Az általam művelt néhány téma inkább a blogoszférába tartozik, és mivel a Fidelio kellően aktuális lehet, bízom benne, hogy a fóruma is visszaáll egy normális állapotba, ahol nektek is helyetek van. Parsi is inkább magányos farkas, aki nem csupán a tyúkólba néz be, hanem a KomolyPortal-ba is, mert tényleg komolyak vagytok, ahogy említettem - elismerésem.

Előzmény: [fidelio] pszí (24)
[fidelio] pszí Creative Commons License 2015.09.22 0 0 24

Kedves Parsifal és Mind(1)annyian!

Miért nem néztek be hozzánk is? További információ a nevemre kattintva, az adatlapomon érhető el. ;-)

Előzmény: parsifal hendrix (23)
parsifal hendrix Creative Commons License 2015.09.21 0 0 23

kedves 11111111111111111!

zsölény, vbegyelérhetők valahol? írogatnak valahová? nem  akarom feldúlni slayerékkel a világukat, de csak jó lenne őket olvagatni! (és vbegynek a szívemet kiöntögetni)(téged, illetve a verseidet is jó persze, de hála a magasságosnak gyorsan összehozott bennünket!)

parsi

[fidelio] mindegy Creative Commons License 2015.09.21 0 0 22

Kedves Fidelio Szerkesztőség! Főszerkesztőtől az alszerkesztőkig!

Talán lassan felszáll a köd, és újraéled a Fidelio fóruma, amit a 2015. augusztus 18-i szerkesztőségi cikkben "holnapra" ígértetek. Akkor, tehát másnap, évődő levelet írtam Morrow Úrnak (To Morrow!), amire türelmet kért a főszerkesztő úr. Hetekkel később egyik társunk (parsifal hendrix) véletlenül megtalálta az indexre tett rovatot, majd a "címoldalon" is elérhetővé vált, tettétek, azaz részben csak tetettétek. Írtam néhány közvetlen levelet a szerkesztőségnek, de mivel itt van ez a téma, ami az eddigi 7501 topikból a hozzászólásra érdemesnek tartott 6351 között van, megjegyzek néhány dolgot a fentekkel kapcsolatban, mielőtt elfelejteném:

1. Az új arculatban én a fidelio embléma második i betűje fölötti fórum szóra klikkeltem véletlenül, mire az index számtalan fórumán belül a kulturálisok között a Fidelio neve alatt elém került a most még eléggé kaotikus, hiányos, néha értelmetlen rovat. Ha az emblémára klikkelek, a fidelio címlapja jön be, amin most már közvetlenül is megjelenik a kiemelt fórum cím, ahonnan azonnal a Fidelio fórumára lehet ugrani.

Javaslom, hogy a korábbiak szerint ez a rovatnév a fidelio emblémája alatti fejlécbe kerüljön, mert így azonnal megtalálható!

2. Az értelmetlenségekről: az összes téma nyitásának dátuma 2015.08.18., de most a fórumra lépve azt látom, hogy 8 téma után az Utolsó nevű oszlopban korábbi dátum van. Ha pedig az Utolsó szóra klikkelek, akkor ez jelenik meg az első sorban: 

Batta András [fidelio] cikkszerző
2015.08.18
-1.11.30 00

Mit jelent az utolsó sor? És innen, vagyis a 6532. témától mindenhol ez a mínuszos számsor, és ezek az egyelőre elérhetetlen témák.

A hozzászólásom előtt még volt 6351 téma, ahol a Nyitó oszlopban a Fidelio-cikkszerző kitétel szerepel, az Utolsó fejlécű oszlopban egy fórumozó nickneve, de a hozzátartozó dátum többnyire korábbi a nyitónál, és a Hozzászólások száma alapján azt hihetnénk, hogy pl. a túlnyomó többségében általam művelt Zeneköltészet, zene és költészet témában ébrenlétem alatt átlag 5 percenként beírok egy-két verset stb., hiszen a 6568 beírás a fentiek szerint mindössze 32 nap termése. A valóságban 2006. áprilisában nyitottam ezt a témát.

Arról csak mellékesen beszélek, hogy a fórumösszesítőben lévő hozzászólások db-száma és az említett rovat sorszámozása nem azonos...

Ha fent említett klikkelés után újra az Utolsó szóra klikkelek, előjön az elérhető 6531 téma.

3. A hiányokról: az említett 6351 téma utániakkal mi lesz, legalábbis azokkal, amelyek a zűrzavaros fejlesztés előtt éltek, virágoztak, hiszen napi témákról szóltak, pl. Kaposfest, Várdai-variációk, hogy csak az általam művelt továbbiakat említsem?

Azt látom, hogy most már nem csupán a Fidelio cikkeihez lehet hozzászólni, hanem új topik is indítható, de az említettek esetében célszerű a folytatás.

4. Ha már ilyen feltétel nélküli és nekünk olvasóknak váratlan átalakítást határozott el a szerkesztőség, kiselejtezhette volna a fórumtémák jelentős részét, és rendbe tehette volna a megmaradók címeit, mert sok a hiányos cím!

Pl.: Ünnepeljen Virtuózokkal e Margitszigete

Menekültügy, terrorizmus, társadalomkrit

Minek ez a több mint 7500 téma, amelyben számos átfedés is van?

A selejtezést úgy is el tudom képzelni, hogy beállítanak egy nagy kukát, amibe belehányják az elavult, szavatosságukat vesztett vagy eleve romlott, tehát az elsőre oda illő témákat, és ha valaki mégis ott turkálva, továbbra is hasznos címet talál, visszatölthetné a megmaradók közé.

Elérhető lett pl. a Zene és közélet című, 2013.06.01-jén leállított (kimoderált) téma, bár 75936 hozzászólásával a vezető helyet foglalta el a keresettség szeint (a hozzászólások száma a fejlécben itt is eltér, 75569). Ezt a témát pl. még a kukába sem tenném bele!

5. Az előbbi alapján is: mi lesz a moderációval, mert a korábbi gyakorlat nem lenne illő az új arculathoz, én legalábbis sokszor szégyelltem magam az elfajult fórumozás miatt?

6. Hogyan lehet cikkekhez hozzászólni?

Egyelőre ennyi, és továbbra is élek a szerkesztőség felhívásával, közölve észrevételeimet, lehetőleg így, nyíltan, nehogy mások ugyanazzal keressék meg a bizonyára mindig időhiányos illetékeseket. Természetesen ide várom a választ is, ahogy működött már ez a gyakorlat ugyanazon főszerkesztő (ZSD) alatt is!

De van dícsérni való is:

- a hozzászólások formázása változatosabb lehet

- jól működik a kereső

Tisztelettel! Várva pl. a Kaposfest téma visszatöltését, mert sok mindent szeretnék hozzá tenni, mielőtt kimegy a fejemből!

[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2015.08.17 0 0 21

persze olvasok is.

Von Büchern umzingelt.

Was haben Sie in den letzten Wochen gelesen?

hendecsabáról, a maffiáról, a hot jazz bandről meg egyéb érdekességekről.

[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2015.08.17 0 0 20

és különben is. hende helyett Elisabeth társaságát választom.

Schubert - 12 Lieder - Schwarzkopf / Fischer  

https://www.youtube.com/watch?v=C8NtQtw6iHk

[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2015.08.17 0 0 19

talán kissé erőszakosnak imponál a folyamatosan elém toluló  aug. 20-ai együttlétre invitáló reklám hendecsabástuládlerestül.

de biztos csak én érzem így úgyhogy bocs.

[fidelio] vörösbegy Creative Commons License 2013.07.05 0 0 18

Örömmel látom, hogy egyre több a nemzetközi kitekintéssel szolgáló cikk a Fidelión. Hatalmas előrelépés.

[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2013.04.12 0 0 17

A gép megkavarodott Cage szellemétől, így gyorsan mentenem kellett, így a Fideló másik szekciója, a fehérneműi, az kimaradt.

Fehérnemű kedvelők számára ajánlanám  a parvenű meg comilfó "MODERÁLVA" helyett, pl.

vagy a kereskedelmi tévéken felnövekvő Debussy rajongóknak:

- egy apró helyesbítéssel: Nem Chuck Norris, hanem a Moderátor!

Sőt!

Ahogy a MÜPA hajdanán kiírt egy pályázatot az embereket beterelő  tehénkolompnak, úgy kellene egy Shut up! zenei pályázatot kiírnia a FIDElionak!

Maradok sok tisztelettel

és üdvözlettel

P. Hendrix

Kispipa vendéglő

[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2013.04.12 0 0 16

Tisztelt Szerkesztőség!

Nagy örömmel tölt el, hogy rendet vágtak/ vágnak a közéleti topikban! Türhetetlen volt, amit ott műveltek!  Főleg az a zsölény nevű, meg a Károly is, meg a wg is, aki most Moderálva álnéven dúl-fúl és teszi tönkre  közéleti értékeinket.

Egy apró megjegyzés, ha lehetne.

A Fidelió az egy közkedvelt zenei és fehérneműi fórum.

Olyan snassz, hogy egy  durva/ primitiv, profán  "Moderálva"  megjegyzéssel törlik az embert. Hisz ezzel tüntetik el az embert Magyarország legnagyobb internetes portárjáról is. Ne hallgattassanak el  már  egy tisztelt Wagner társasági tagot (aki ír is a lapjukba -nem árulom el közelebbről, hogy kiről van szó )

úgy mint a legnagyobb fórumon egy 18 éves kazincbarcikai fociszurkolót.

Valami ízlésesebbet kéne találni. Valami művésziesebbet.

Pl. SIE TACUISSES PHILOSOPHUS MANSISSES.

Vagy ha spórolnak a tintával, akkor írják aztat, hogy SAPIENTI SAT!

Vagy ha még jobban spórolnak, akkor legyen annyi elég, hogy:  SS

-ez talán nem jó ötlet, mert félreértésekre adna okot.

Vagy legyen  egy kis zenécske:

http://www.youtube.com/watch?v=9hUy9ePyo6Q

vagy egy képzűművészeti

vagy akár egy másik zenécske

http://www.youtube.com/watch?v=JTEFKFiXSx4

vagy

vagy akár irják ki, hogy "kussojjá mán!"

-de ez a "MODERÁLVA" olyan nem kreatív és nem művészies egyáltalán.

[fidelio] parsifal hendrix Creative Commons License 2011.01.13 0 0 15

Kedes Fidi!

Nem találtam a mostanában nektek írandó topikot, ezért ezt választottam - mert ezzel legalább felbukkant cisz moll is. Amiért írok: az agyarkörösztény szecskavágó cenzúra már a Fidipédiában van! Szemrebbenés kitörülték Mendelssohnt! (Így most másutt kutakodhatok, hogy milyen nyelven is mutattták be az Éliást. (Ez az a dal, hogy "Éliás, tóbiás, egy tál dödöle. Ettél belőle.? " mert ha erről van szó, akkor tudom a megfejtést: magyar nyelv!

http://www.youtube.com/watch?v=EDO_8jPdQTY

Vagy inkább erről van szó?

http://www.youtube.com/watch?v=n_Ay-ANAe8o

- mert ha erről, akkor a kérdés (a feladat) igen ravaszdi!  Az ének, mint az "ilyesmiknél"  általában , természetesen érthetetlen, az írás az valami idegen nyelv, talán angol, de azok a tevegelő csontkollekciók azok biztos nem angolok. (Az angolok, Angliában vannak vagy a Krokodil Daninál vagy  Nyújokban (

http://www.youtube.com/watch?v=flWP28y2cyw , de a sivatagot kerülik mer ottan nincsen gin csak sok napfény azt meg nem bírják az ánglius szeplők)

No most az a kérdés, hogy ők énekelnek-e (mert akkor valami tevegelős dal ez, mondjuk berberül ) vagy a háttérből valami öltönyös úriemberek és kosztumös urihölgyek, mert akkor meg német, mert azok szeretik az ilyen hosszú , unalmas, ünnepélyes nótákat, mert akkor nem félnek a sötét, üres templomokban.

No majd ha meglesz a megfejtés (nem 15 év múlva) , akkor már én is tudni fogom!

Tehát: Fiygeljetek, mert már a Fidipédiában vannak!

[fidelio] cisz-moll Creative Commons License 2009.10.02 0 0 14
Kedves Tremolo, hogy a megválaszolatlan  kérdéseidre válaszoljak: - szerencsére csak 3 napja tűntem fel hosszú idő után a fórumon, így elég nehéz 80 %-ban uralnom a fórumot és az orgonás topicokat. Még pozitívabb dolog (főleg azoknak, akik nem bírják stílusomat), hogy nem is leszek gyakran itt. Csak és akkor írok ide be, amikor szükségesnek érzem. - nem a szakma elvárásai begyepesedettek, hanem azon bemutató látogatóké,  akik az enyémnél valamivel magasabb félműveltségükben annyira elbizakodottak, hogy az orgonaprogramok látogatói számára csak egy helyes utat és ízlést  tudnak elképzelni: a sajátjukat.  Mindenki más dilettáns marha véleményük szerint, aki a talmiban turkál. Ha belegondolsz, igen szürke lenne a világ, ha egyszerre kellene menetelnünk a szent kultúra oltára felé. Több rugalmasság szükségeltetik, és igazán jó lenne hagyni az embereket, hogy eldöntsék saját maguk, mi szerez nekik örömet, kikapcsolódást, feltöltődést. Az említett  orgonabarát törzsmag normarendszere nagyon merev szerintem, és minden módon próbálják a saját véleményüket ráerőltetni a normál, nem előítéletes látogatókra is. Nem véletlen, hogy így megfogyatkozott a létszám. - a hazai orgonaállományt illető ismereteim tényleg hiányosak, de azért vannak támpontok, amikre támaszkodhatom, pl. kedves, volt orgonatanárom munkája a hazai orgonákról. Ezen túl engedtessék meg nekem annyira szubjektívnek lennem, hogy azon orgonákat mutatjuk be, amelyek valamiért fontossá váltak az idők során, vagy híresek, vagy az ott szolgáló orgonaművészre, illetve a hangszert építő, karbantartó építőkre vagyunk kíváncsiak. Számomra ez a 3 szempont a döntő akkor, amikor kiválasztjuk a meglátogatandó orgonát: - az ott szolgáló művész - a hangszer építője, karbantartója - a hangszer milyensége Figyelnem kell arra is, hogy ne tolódjon el a hangsúly egyes építők munkái felé, mint az valamelyest történt az utóbbi hónapokban, mert így is számtalan vád ér, hogy részrehajlóak vagyunk. Engem tényleg nem köt semmilyen érdek semmiféle csoporthoz - szerencsére. Szeretnék teret adni a kisebb, vidéki orgonaépítők munkáinak is, de ehhez nem bánnám, hogy  ha ők maguk ajánlanák fel a lehetőséget, hogy meglátogassuk őket. Adós vagyok 2 osztrák orgonalátogatási programmal is, a meghívást köszönjük, jövő nyáron remélhetőleg eljutunk oda is. - az orgonaprogramok látogatottsága, azaz a  közönség toborzása egyáltalán nem csak attól függ, hogy mennyire híres orgonát látogatunk meg. Sokkal inkább függ attól, milyen kapcsolatot ápolunk a jelentkezőkkel. Ha megkedvelnek minket, barátságosan fordulunk feléjük, a társaság kedvéért jönnek el sokan, és persze a szép zenei élményért is. De egy civilnek ezerszer fontosabb az, hogy kikkel megy el bárhová is, illetve milyen művész  játszik és mit, mint hogy milyen hangszeren teszi ezt - én így látom. Viszont pont arról szól a bemutató sorozat, hogy lássák, bizony fontos a hangszer minősége is, és nagyon érdekes tud lenni a hangszer működési elvének megismerése. - végül csak egy dolog: igen, felvetésedre válaszolva, itt mindenki írhat számtalan nicken. Ám nem tartom etikusnak ezt. Vállalja mindenki önmagát azon a nicken, melyen fórumra lépett, különösen akkor, ha kritizálni kíván másokat. Ne legyen már külön nick a kényesebb beszólásokra. Vallom, hogy csak egyféle tisztesség létezik, mind barátaink, mind ellenfeleink felé. Kedves Guillou, kérdésedre nem tudok most válaszolni, de a kérdés már sokak részéről és jóval korábban is felvetődött. Egyeztetnem kell ezt előbb az érintett művésszel, mint ahogy egyeztetésre vár a többi, 2010-es bemutatók nagy része is. Addig is  szeretettel várunk a Girolamo által idén szervezett programokra - pl. a jövő szombati, október 17-i debreceni úton. Girolamo felhívását az Orgonabemutatók topicban olvashatod. Ezzel tényleg elköszönök, és bár hozzászólásom talán ismét dagályosnak tűnhet, szándékom az volt, hogy korrekt, részletes választ adjak a felmerült kérdésekre. E-mailben továbbra is megtalálhat bárki: [url=mailto:cisz@c2.hu]cisz@c2.hu[/url], de jó a [url=mailto:cisz2@c2.hu]cisz2@c2.hu[/url] címem is.
[fidelio] Guillou Creative Commons License 2009.10.02 0 0 13
Cisz azt írja, hogy "egy bemutató nem attól lesz igazán élmény egy civilnek, ha a világ legjobb orgonáját mutatják meg neki, hanem elég csak a szép zene, kedves művészek és építők, nyitott hangszer, hogy be lehessen kukucskálni. A KOMMUNIKÁCIÓ milyensége dönti el, hogyan érezzük magunkat egy-egy helyen." Ezek mellett, merthogy ezek kétségkívűl fontos körítések, a legfontosabbról ne feledkezzünk el: a (zenei) színvonalról. A közönséget ez fogja meg leginkább, és itt ismét nem tehetem meg, hogy kedvenc vesszőparipámon, (csak nehogy félreértsék) Xavéron köszörüljem a klaviatúrám. A zenei  (esztétikai) színvonal kérdése nagyon háttérbe szorult. Talán éppen azért is mert a kommunikáció fontosabbá vált, mint a hangszer, mint a zenei kérdések. Ez nincs így jól!  Persze, jól kell tudni beszélni a hangszerről művekről, de azt is színvonalasan. Az érdekesség és a színvonalasság persze korántsem szinonim kifejezések. Az , hogy elbulvárosítjuk a magas kultúrát, teljesen tévút. Egy Bach passióról bulvárszinten sztorizni lehet, hogy "zseniális" dolog, de, hogy ízléstelen is, az is mindenképpen biztos. A zenei műveltséget nem a zenének magának a sárba tiprása, a (szellemi) kukázás szintéra züllesztése fogja felemelni, elllenkezőleg: a köznapi közönségesség szintjére zülleszti. Hangversenyt nem azért látogatunk, hogy azt folytatódjék, ami a külvilágban: szeretnénk, ha mégoly rövid időre is, de kiemelkedni a partikuláris nézőpontok harcából. Ezt jelenti (zene) kultúra és nem Bach szexuális életét. Ha ezt a kiemelkedést, egy művész, a személyiségével és az előadott művel képes megadni, akkor elfogadom, hogy ez számára az adekvát zenei kommunikációs csatorna. No,de ahhoz elsősorban orgonálni kellene és nem sztorizni (kommunikálni). Az orgona egy sokkal többre született, perspektivikusabb instrumentum, minthogy a "kedélyes" és partikuláris sztorizás szintjére züllesszük. Ha már a művészet sem kiemel, hanem belenyom a mindennapiság sártengerébe, akkor mivégre az egész? Ha a művészet nem egyfajta absztrakció többé, hanem közönséges hatásvadász hókuszpókusz, akkor az már régen rossz. Ott akkor már régen nincs meg az elvárható minimális alázat, de a tekintélyt és hagyományt adott esetben jogosan kikezdő zsenialitás se. A végén megint csak Guillouval tudok példálózni: van zsenialitás, kommunikációs és zenei színvonal, a tekintélyt és a hagyományt kreatívan átíró szellemiség. Ajánlom így Guillou  improvizációs "orgonabemutatóját". Beszéd (kommunikáció) zene, zsenialitás tökéletes összhangja: [url=http://www.youtube.com/watch?v=EtPDs0R7WBo]http://www.youtube.com/watch?v=EtPDs0R7WBo[/url] Ui: Cisz, amúgy mikor lesz Xavér "templomában" bemutató?
Törölt nick Creative Commons License 2009.10.02 0 0 12
Kedves Cisz! Nem arra válaszoltál amit írtam. Kettő: nem tudom miért probléma az igényesség. Cscsemőnek minden új, de ahogy növekszik egyre njobban nem vágyik  a gügyögésre. Az aranyos gyerekek egy része lehet, hogy már esetleg orgonálni tanu valahol. lehet újoncoknak bemutatót tartani, de ők mást fognak igényelni. Esetleg Te nem szeretnél továbbhaladni saját értékítéletedben és tudásodban az "imádott" hangszerről?????? Amúgy itt fejeztem be. Ennek nincs értelme.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!