Keresés

Részletes keresés

[fidelio] braveheart Creative Commons License 2009.01.28 0 0 21

2009. január 28-án szerdán volt a magyar opera egyik legkimagaslóbb énekesének, Ilosfalvy Róbertnek temetése.

A Magyar Állami Operaházban felállított ravatalt követően a Batthyány téri Szent Anna templom urnatemetőben helyezik örök nyugalomra a világhírű énekest. A Budapesti Operabál szervezői is megemlékeznek a híres tenorról. Az idei Bál jótékonysági felajánlás részét képezi az Ilosfalvy Róbertet Des Grieux szerepében ábrázoló festmény árveréséből származó bevétel is.

Dárdai Péter a 2004-es Operabálra készítette a képet a nemrég elhunyt, nagyszerű énekesről, aki abban az évben az Operabálon is fellépett. A kikiáltási ár: 300.000.- Ft., licitálni az Operabál weboldalán keresztül, a www.operabal.com oldalon lehet. A festmény a bál éjszakáján a Főlépcsőházban lesz látható, ahol a vendégek is licitálhatnak. A licitből befolyt összeg kedvezményezettje a Magyar Állami Operaház, aki a Bál másnapján 2009. február 22-én vasárnap jótékonysági gyermekrendezvényt szervez.

[fidelio] szekidi Creative Commons License 2009.01.14 0 0 20
Requiescat in Pace!
Szóljon éneke, Odefent!
[fidelio] virius Creative Commons License 2009.01.14 0 0 19
Opera honlapjáról:

Ilosfalvy Róbert búcsúztatása

"... és őrizd tiszta énekünk
- a művészetben
hírünk fennmarad!"

A nürnbergi mesterdalnokok
/Hans Sachs/

A Magyar Állami Operaház igazgatósága, társulata, és az Oktatási és Kulturális Minisztérium mély megrendüléssel tudatja, hogy
ILOSFALVY RÓBERT
Kossuth-díjas, Érdemes Művész és Liszt-díjas magánénekes,
a Magyar Állami Operaház Örökös Tagja és Mesterművésze
2009. január 6- án, életének 82. évében elhunyt.

Búcsúztatása az Operaház előcsarnokában
2009. január 28-án 13.30-kor lesz,
amely után a művészt a Batthyány téri Szent Anna templom urnatemetőjében helyezik örök nyugalomra.

Kérjük, hogy tisztelői egy szál virággal róják le kegyeletüket.

Emlékét és művészetét megőrizzük
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 18
Egy csodálatos hang, egy nagyszerű színész,  egy ember: pihenjen békében!
[fidelio] rétiági Creative Commons License 2009.01.13 0 0 17
Édesapámnak nem volt énekes barátja, /főleg tenor nem!!/de, Ilosfalvy az volt már az ötvenes évek elejétől igaz barátok voltak. Rivalizálás köztük... az mi? Sokat járt nálunk és én büszke vagyok, hogy "földim"! Nyugodjék békében.
[fidelio] Vass Dániel Creative Commons License 2009.01.12 0 0 16
Igen, Réti József mellett ő. Személyesen ismerhettem, mint gyermek.  Néhai édesapám vezénylete alatt ő is a Honvéd Kórusban kezdett, mint olyan sokan. Talán egyszer megírják a Honvéd Művészegyüttes hiteles történetét.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 15
Some grumbles:

This Brave pulls out the matchstick even at WG's...
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 14
Dír brév, just lay off now, please. Sem a topik, sem az idő nem alkalmas erre.
[fidelio] braveheart Creative Commons License 2009.01.08 0 0 13
Lieber WéGé!

Ez egy könyvben jelent meg, azért kérdeztem rá, tehát nem én terjesztem a pletykát. De ha már haláleset kapcsán nem illik olyat kérdezni, ami könyben megjelent, akkor azt se vettem volna tőled zokon,  ha zenészre is rászólsz, hogy legalább ne a Gyurkovics RIP topicjában kezdjen szélsőjobboldalizni és fikázni Gyurkovicsot, hogy milyen jelentéktelen író volt! Igazán kár, hogy ez nem zavart téged. Nyilván ezt is én látom rosszul.
[fidelio] Judit Creative Commons License 2009.01.08 0 0 12
Most is vannak azért jó tenorjaink.
[fidelio] Kardkovács Creative Commons License 2009.01.08 0 0 11
Ilyen hang nem lesz még egy, előtte se volt, utána se lesz!! És nem csak itthon, a világon sincs még egy ilyen hang. Óriási művész volt, csodálatos EMBER!! Most már a túlvilágon éneklik Házyval: "Támaszkodj rám, egészen, ó én fáradt szerelmem..." És nekünk ki ad támaszt, vigaszt az énekével többé?????
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 10
Dír brév, bocs, de a tragikus haláleset nem a legjobb alkalom a pletykák felelevenítésére. Plííz, disztingválj.
[fidelio] Judit Creative Commons License 2009.01.08 0 0 9
http://www.youtube.com/watch?v=bBlaMcOvVMc

ÉS milyen volt az "Éjszakai repülés"-ben is.. 
[fidelio] Steff Creative Commons License 2009.01.08 0 0 8
Nem hallottam. Nem vagyok otthon Ilosvalvy-témában, bár a Manon Lescaut megvan.
[fidelio] braveheart Creative Commons License 2009.01.08 0 0 7
Steff, arról hallottál - régen nagy pletykatéma volt -, hogy állítólag Ilosfalvy Róbert vitte le a balhét gázoló felesége, Házy Erzsébet helyett. Így helyette a tenort vágták sittre, 'hálából' a szoprán elvált tőle (majd Kálmán Györggyel és Darvas Ivánnal kavart utána). A börtön után meg azért engedték külföldre szerződni, mert hogy a 'nagykutyák' tudták hogy a sittért cserébe adniuk kell neki valamit.
[fidelio] Steff Creative Commons License 2009.01.08 0 0 6

Ezt úgy mondják: volt mire szerénynek lennie.

[fidelio] zenesz Creative Commons License 2009.01.08 0 0 5
Sikerült tőle(is) autogramot kapnom.Nagyon barátságos volt, nem játszotta meg magát.Pedig lett volna mire.
[fidelio] braveheart Creative Commons License 2009.01.08 0 0 4
'Ilosfalvy a világhírű olasz karmester, Lamberto Gardelli legkedvesebb tenorja volt. Mindketten parázsló szenvedéllyel azonosultak a színpadra kerülő zeneművel. Minden operaházi évadban kiadtak egy-egy közös lemezt, mely méltán hozott világsikert. Együttműködésük csúcspontja az 1961-ben bemutatott Manon Lescaut volt, melyben a kiváló tenor Des Grieux szerepét énekelte, oldalán Házy Erzsébettel.'

http://i291.photobucket.com/albums/ll311/rharrie/messages/Candle_by_esword.jpg
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.08 0 0 3
S persze Radames, Des Grieux, Bánk, Alvaro, Alfréd, Lohengrin, Stolzingi, Otello, Eisenstein, Danilovics Danilo. Igazi all-round énekes volt a második világháború utáni operaéletünk egyik legmeghatározóbb személyisége.
[fidelio] Judit Creative Commons License 2009.01.08 0 0 2
Az "Arany meg az asszony" katonája, a "C'est la guerre" szökevénye. És mindig tiszta szövegmondás..
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.07 0 0 1
Számomra ő volt a TENOR! Lesz-e még Magyarországon ilyen szép színű, gyönyörű hang? Isten áldja és nyugodjon békében. Megcselekedte, mit megkövetelt tőle a haza!
[fidelio] ernani Creative Commons License 2009.01.07 0 0 0
Életkoromnak köszönhetően részese lehettem annak a fantasztikus Manon Lescaut főpróbának, amit Házy Erzsébet és Ilosfalvy Róbert énekelt. Annyira a hatása alá kerültem a tragikus sorsú szerelmespár történetének, ahogy ők énekelték, hogy még akkor is sírtam, amikor kijöttem az Operaházból. Egyszerűen el voltam varázsolva a zenétől is, és a csodálatos hangoktól is. Még sokáig hallottam a gyönyörű melódiákat, a gyönyörű hangokat, a legnagyobb csendben is. Nagyon hálás vagyok mindkettőjüknek. Éppen ezért, most ugyanúgy, mint Házy Erzsébet halálakor, ugyanazt kívánom Ilosfalvy Róbertnek is, hogy a lelke megnyugvást találjon az új helyén, békében, boldogságban létezzen Jézus szerető oldalán. Biztosra veszem, hogy odaát is boldogságban részesítik társaikat.
[fidelio] kutyamacsak Creative Commons License 2009.01.07 0 0 topiknyitó
"utam muzsikálva járom", idézett egy operettet egy TV interjúban. Csodálatos, nagy művészt veszítettünk el vele. Köszönöm a sok szép élményt. Isten nyugtassa!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!