Sziasztok! Jó volna feltámasztani a topikot, mert én úgy látom, ezt dobta ki a gugli egyetlen magyar kendama fórumnak, ami kissé elszomorító, mivel úgy látom itt is csak 4-en vagyunk (most már).:)
Köszi, itt tényleg kedvezőbb áron van, ha veszek még, lehet hogy itt szerzem be a következőt :) (jelenleg három kendamám van, két hagyományos és egy "mini").
Egy ismerősömmel a gyártáson is gondolkodunk, és hétvégén magyar neve is született: golyopács, a golyó és kalapács szavakból, épp Széphalmon, a Magyar Nyelv Múzeuma előtt jutott eszembe :)
Érdemes kipróbálni, persze elsőre (legalábbis nekem) még a legegyszerűbb "trükkök" sem mennek, de aránylag gyorsan bele lehet jönni. Addiktív játék, és a sok trükk miatt megunni sem lehet könnyen, hiszen állítólag kb. 1000 féle ilyen létezik.
Fejleszti az egyensúlyt, a szem-kéz koordinációt, és persze (a Kinizsihez hasonlóan) kitartásra, küzdésre, türelemre nevel, szóval minden szempontból hasznos dolog :)
Viszont az ismerősi körömben még senki sem hallott róla korábban, és nagyon kevés magyar nyelvű találat, hír van róla (hír, cikk lényegében még nincs is). Kíváncsi vagyok, Magyarországon elterjed-e jobban valaha. :)
(Meg hogy ebben a topikban lesz-e majd élet valamikor :))