Nem baj, hogy régen is létezett Horgony út néven? Mikor még a Tabán is állt.
Te nem szereted, hogy ott megy a sok autó. (Még kit zavar?) Más meg nem szeretné, hogy a Délinél a mainak a négyszerese menne. Az utóbbi környék sokkal sűrűbben lakott.
Hát hogy kellett volna csinálni? Az emberek a városból és a városba utaznak és az Erzsébet híd az már létezett. Ugye mikor a Tabán létezett nem nagyon volt autóforgalom, de mondjuk a Horgony utca az kb. a Hegyalja nyomvonalán ment. Ma meg óriás van. Szóval, hogy kellett volna? (Megjegyzem a Tabánt nem az autóforgalom miatt bontották le.)
Olyan minta régi Tabán. Mindenki áradozik, hogy milyen romantikus meg szép, de azért ma ott lakni senki nem szeretne azokban a házakban, ha még meglennének.
Óriási hiba volt a Tabán lebontása, csináltak egy halott vidéket, s ezzel megnyitva a Hegyalja út borzalmát
Valamikor a 2000-es évek elején, a lakásépítési láz tetőzésekor a Népszínház utcában is felhúztak egy társasházat. Nagy tacepao hirdette rajta: 19! m2-es "lakások" horror áron eladók. A legdrágább utca már akkor elkezdődött.:)
ezzel meg nem tudok sokat kezdeni, ettől még a potenciál ott van!!!!
Ami meg az Illatos út rehabilitációját illeti, mi lenne a sok betonüzemmel? Nem kispályás cégekről van szó, Strabag, Magyar Aszfalt és hasonlók. A sintérteleppel?
Ja, ha valaki az alapfogalmakat (például bérház és nem bérház közti különbség), nem érti, az sértődjön nyugodtan!
Nem fogok sírva fakadni, ha nem érsz rám. A kötözködést meg nem emlékszem, hogy én kezdtem volna, te szólítottál meg először kioktatólag, ha nem is emlékszel. Hogy nem vagy képes ezek után elviselni, hogy más többet tud mint te egy ügyről (nem jött be az okoskodásod), az legyen a te bajod!
Hol írtam én olyat, hogy mindenki megválaszthatja, hol lakik? Olyasmin vitatkoznál (nem először), ami el se hangzik. Te a Wekerlét ismered, vagy csak hallottál róla? Mert az mind bérház volt, csak a fele nem városias beépítéssel, de nem kis része emeletes házakban. telepszerűen. Épp mint a lakótelepek, csak alacsonyabb házak, döntően kisebb lakásokkal.
"Egyébként ha két gyerek van, a dugást is megoldották valahogy, nem? :)"
Mielőtt megszülettek a gyerekek? Vagy míg baba volt a nagyobbik? Nem mondod?
Ki a fene akar szoba-konyhás lukakban élni amihez egy ötven négyzetméteres "kert" tartozik, amit ma legtöbben kocsibeállónak használnak?
Szerinted ez nem hangzik lenézően?
Erre írtam, hogy sokan nem választhatják meg, hol laknak. Ha te megteheted, örülj neki. Én is inkább itt maradok a 350 négyszögöles telkemen a 120 négyzetméteres házamban, de ha választanom kellene, bérházba, panelba, társasházba nem költöznék, inkább a Wekerle.
Egyébként ha két gyerek van, a dugást is megoldották valahogy, nem? :)
Nem lenéző, tényszerű volt. (Mi volt a lenéző benne?) Kis lukakban élnek, ez tény. Ha te ott laknál szívesen, az a te dolgod! Én inkább tágas terekben élnék, mint két gyerekkel negyven négyzetméteren, hogy dugni se lehessen egy jót az asszonnyal, mert ott alszanak az ágy lábánál a gyerekek.
Mondtam, hogy a Dzsumbujnál, vagy a Tripolisznál nem jobb? Nem mondtam. Csak azt mondtam, hogy sokan egészen mást képzelnek róla mint a valóság. Olyan minta régi Tabán. Mindenki áradozik, hogy milyen romantikus meg szép, de azért ma ott lakni senki nem szeretne azokban a házakban, ha még meglennének.
Egyébként a Wekerle éppen az állami jellege miatt egészen sokáig rendkívül fegyelmezett környék volt. Kocsma is alig volt/ van. Aki hangoskodott, mások nyugalmát bármivel megzavarta, gyorsan kinn találta magát a telepi lakásából meg az állásából is. Ez azért nagyon sokáig meglátszott. Ma már nem annyira. Ma ugyanúgy elhanyagolják az utcákat, járdákat, a környezetet mint máshol. Ugyanúgy szarnak a szabályokra, mint máshol.
Egy téves fogalom. Kistisztviselőknek (hivatalszolga, portás, stb.), állami alacsonyabb rangú alkalmazottaknak építették anno. Annak megfelelő lakásméretekben.
Nekem is van olyan ismerősöm, de egy olyan is aki elcserélte panelra. Attól még egy nyomortelep, hogy vannak akik szeretik, mert ott születtek. Ki a fene akar szoba-konyhás lukakban élni amihez egy ötven négyzetméteres "kert" tartozik, amit ma legtöbben kocsibeállónak használnak? Mert e legtöbb ilyen. Van néhány nagyobb is, de a legtöbb szoba-konyhás. És mivel műemléki környezet, nem is nagyon lehet felfelé sem bővíteni. Kívülről feltétlenül barátságos, talán még szépnek is mondható (bár nekem nem az ízlésem), de belül, lehangoló. Ahol én vagy húsz éve jártam, ott három lakás volt egy cca. 120 nm-es házban, egymás mögött (az utcához képest), egy tenyérnyi udvaron, kerítéssel elválasztva egymástól. És ahogy elnéztem, a legtöbb pont olyan volt az utcában. De tudom, hogy vannak nagyobbak is, csak nem az a jellemző.
Valamikor a 2000-es évek elején, a lakásépítési láz tetőzésekor a Népszínház utcában is felhúztak egy társasházat. Nagy tacepao hirdette rajta: 19! m2-es "lakások" horror áron eladók. A legdrágább utca már akkor elkezdődött.:)
Ami meg az Illatos út rehabilitációját illeti, mi lenne a sok betonüzemmel? Nem kispályás cégekről van szó, Strabag, Magyar Aszfalt és hasonlók. A sintérteleppel?
Na, akkor most más a magyarázat? Arra még nincs, hogy miért ilyen buja a növényzet. Te hoztad a képet, az egyik oldal buja, a másik nem. Akkor most mi az igazság? Nem a szennyezést tagadom, de nem úgy tűnik, hogy megindokoltad a növényzettel. Azt sem vonom kétségbe, hogy régen milyen volt. A környékre leginkább a beépített, ipari terület a jellemző.