Keresés

Részletes keresés

EszV Creative Commons License 2024.06.29 0 0 55

Imádom! Évek óta minden nyáron megnézem. Az évadok valóban teljesen más hangulatúak, mégis, bármelyiket kezdtem nézni, beszippantott. Ákos számomra a favorit, és az Antilop Kid zenéje fantasztikus, annak ellenére, hogy nem igazán szoktam ilyen zenét hallgatni.

Egyszerűen nem tudom megunni!!! <3

kategorikusnem Creative Commons License 2022.12.15 0 0 54

a sorozat utolsó előtti részét láttam véletletűl a TV ben, és utána a neten visszafelé, részenként néztem meg, egyre jobban tetszett. :)

CérnaSzáll Creative Commons License 2022.09.23 0 1 53

És még mondja valaki, hogy az élet nem a filmet utánozza!

Rubóczki Márkó IRL feleségül vett egy nála 10 évvel idősebb szőke nőt (Bódi Barbara színésznőt).

F1 Hierro Creative Commons License 2019.06.29 0 0 52

Tegnap szakítottam rá időt, hogy megnézzem a befejezést.

Valóban kissé fura vége lett Bencét és Zsófit illetően, mintha cliffhanger lenne, de valahol meg jó ez így, hogy a fantáziánkra bízta, mi is lett. És talán még ez a jó pont arra, hogy lezárják, mielőtt esetleg szétfolyna az egész.

Ákos dala alatt pedig Luca mosolya - az sok mindent megér. :)

Előzmény: Beavis Butt-Head (51)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2019.06.18 0 1 51

A vége elég suta volt, de még sokkal többször sikerült igen kemény jellemábrázolásokat adni, mint eddig bármikor... ilyen szempontból kár, hogy ez volt az utolsó évad.

Beavis Butt-Head Creative Commons License 2019.05.02 0 1 50

Csak ma reggel értem rá megnézni... de megint nagyon súlyos jellemábrázolások vannak, ez tetszik...

Előzmény: F1 Hierro (49)
F1 Hierro Creative Commons License 2019.04.27 0 0 49

Közben ideje leszedni a pókhálót a topikról, elindult a negyedik évad. :)

Beavis Butt-Head Creative Commons License 2018.07.02 0 0 48

Jó is volt. Még úgy is, hogy bennem egy kicsit nagyobb adag igazságérzet van... Zsófi a kirúgása előtt még beszólhatott volna valami jót annak a b...atlan p...csa főnökasszonynak, és a biztonsági őrről is kiderülhetett volna ezek után szélesebb kör előtt, hogy gézának öltözik...

Luca személye és a kritikus beszólásai megint sokat dobtak a részeken, pláne ezen az utolsón volt is mit. Értem én, hogy nem lehet mindenki modell alkat, meg az apai génekből pláne nem lehetett többet kihozni, de amennyit fényezték Bajor Lilit, én sokkal jobb csajnak képzeltem látatlanban - mert ugye a bulvárt nemigen követem - nem egy ilyen Brünnhildának.

Igaz, erre a szerepre pont ő kellett... Gábor figurájához is jól passzolt, de inkább az ijesztő oldala tűnt fel nekem a karakternek: hogy hiába teszi oda magát tanulmányilag és közösségileg is, attól még egy falusi parasztpicsa marad, ahogy a barátnői is. Kicsit az első rész taxisára rímelve, de itt nagyon élveztem a limuzinsofőr agyeldurranását...

...az igazi flashback viszont Zsófi "bulizása" és "bepasizása" volt, pont úgy, mint a második szériában.

A legjobb viszont, hogy nagy tragédiák és megfejtések nélkül sikerült úgy lezárni és egyben nyitva hagyni a sorozatot, hogy majd a negyedik évadnak is legyen értelme. És ezek után szerintem lesz is.

Előzmény: F1 Hierro (47)
F1 Hierro Creative Commons License 2018.06.14 0 0 47
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2018.06.05 0 0 46

Dóra nekem nem hiányzik, túl jól volt alakítva az a(z egyébként tényleg vonzó) külsejét gátlástalanul kihasználó törtető ribanc archetípus.

A most hétvégi rész tényleg sokkal poénosabb volt, mert nagyon jól el vannak találva még a mellékszereplők is. A kapuzárási pánikos nők ugyanúgy, mint a grufti csaj, a PUA-kurzus vezetője és résztvevői, vagy a magukat jaj de fontosnak, viccesnek gondoló kisfőnökök karahokizása. Az egyik legjobb viszont mégis Enikő, igazi életművész, ahogy igyekszik kibújni minden munka alól, és mindent pozitívan próbál felfogni. Még akkor is, ha a főnök gyerekére kell vigyázni... az is telitalálat volt, hogy az anyjának elég volt az, hogy egy hülye nevet adjon neki, meg elbaszott módon próbálja nevelgetni azóta, de azért legbelül mégse egy törpe sátán ( (c) Munkaügyek).

Bencét én is egyre kevésbé értem, hogy miért megy el ebbe az irányba... neki is amúgy más sorozatok adják a vesztét, hiszen Rubóczkinak ott volt a Tóth Jánosban a belassult hülyegyerek szerep, amiben ráadásul annyira nem is volt vicces a többiekhez képest.

Előzmény: F1 Hierro (43)
F1 Hierro Creative Commons License 2018.06.04 0 0 45

Inkább ők buknak rá. :)

Azért látszik, hogy Bencének egyre inkább kényelmetlen a helyzet, ahogy a barátnőjének ketyeg a biológiai órája (Karolinnal annyival könnyebb, hogy ő már túl van ezen :P ).

Előzmény: Mazsola0070 (44)
Mazsola0070 Creative Commons License 2018.06.03 0 0 44

Bencénél mondjuk korábban utalás sem volt arra, hogy ennyire a lényegesen idősebb nőkre bukik. (Vagy ez egy kis nyúlás lenne a Korhatáros szerelemből?)

Az állandó nője is vagy 10 évvel idősebb nála, most meg "csak úgy" megkefélte a vagy 15-20 évvel idősebb hisztis főnökasszonyt.

F1 Hierro Creative Commons License 2018.06.03 0 1 43

Még egy balatoni évad talán már önismétlés lett volna. Szerintem jót tett, hogy kimozdították a sorozatot a megszokott keretéből, bár újabb eredeti szereplőket írtak ki, így már kicsit olyan, mintha inkább egy spin-off lenne.

Tényleg kicsit nyomasztó azt látni, ahogy mindenkinek gondjai vannak, mégha némelyeknél szép is a felszín, de pont ettől van kellő bonyodalom. A taxis jelentet az tényleg ült: egyfelől betalált, amiket mondott, de adott neki egy kis iróniát, hogy ő maga sem volt különb.

Az első részből bírtam azt a jelenetet, ahogy Luca dicséri Dórát Levi előtt, és közben nem veszi a lapot, hogy ezt most nagyon nem kéne. Dehát ez Luca. :)

Apropó, Dóri, leginkább amiatt aggódtam, kibírja-e az ő hiányát a sorozat, de eddig működik így is. Csak azt sajnálom, hogy Peti után az ő karakterét is kinyírták, úgy tűnt, Levi mellett megkomolyodik, erre most ez teljesen lerontva.

Sok a karikaturisztikus jellemábrázolás és szituáció, mégis valahogy sok dologra ráismerhet az ember a valós életből. Mondjuk a második részben feltűnő darkos csaj már kissé meredek, de pont a morbid komikum teszi érdekessé. Az első részben meg ugye ott volt Luca mint (esetlenül próbálkozó) táncoslány, abban is megvolt a túlzás, de vizuális elemnek az sem volt rossz. :)

Előzmény: Beavis Butt-Head (42)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2018.05.29 -1 0 42

Most délelőtt volt csak időm megnézni... szerintem nem volt jó ötlet Budapestre helyezni a cselekményt. Az egésznek egy nyomasztó keretet ad csak, hogy a szereplők itt próbálnak boldogulni, de inkább csak szívnak az egésszel... a prosztó taxis (telitalálat!!!) monológja ijesztően igaz volt. A beképzelt pöcsfej kis- és nagyfőnökök az építész cégnél ugyanúgy egy taszító világot idéznek fel, ahogy Bence irányításmániás nője is. És ez csak néhány a rengeteg nyomasztó figura közül.

Nem mintha a többieknek jobb lenne... ez már pont nem a nyári balatoni lazulásról szól, nem is annyira kaland az egész, mint kihívás és küzdés. Csak még nem tudni, mi akar ez lenni. Az érem másik oldala, vagy az, ami majd a lazulós nyarak után vár a diákokra, ha kilépnek abba a bizonyos nagybetűsbe?!

Meg ami még valahol zavaró, hogy a "felnőtt" szereplők többsége már szembejött más sorozatokban (Munkaügyek, Fapad), és így egy kicsit nehéz rájuk "szűz szemmel" nézni...

Előzmény: F1 Hierro (41)
F1 Hierro Creative Commons License 2018.05.13 0 0 41

26-án indul a harmadik évad, ideje leporolni a topikot. :)

derek Creative Commons License 2017.07.07 0 0 40
Pünkösdi Kató Creative Commons License 2017.07.06 0 1 39

Köszi a jó hírt, nem vagyok boldog. Sebaj, mástól majd az leszek. :) Az első évad az jó, azt megnézem újra. 

Előzmény: bendeguz90 (38)
bendeguz90 Creative Commons License 2017.07.05 0 0 38
Pünkösdi Kató Creative Commons License 2017.06.19 0 0 37

Azt a jelenetet többször visszanéztem, mármint amikor Dóri ment a matraccal és összefutottak a kertben Levivel. Olyan jót nevettem, türelmesen várt, az arcával üzent, de az üzenet nem ért el Levihez. Igen, ő tudta használni az arcát, a mimikát.

Előzmény: Spring76 (36)
Spring76 Creative Commons License 2017.06.19 0 0 36

Azért abban a "kiélvezem a nyarat más pasikkal" akcióban volt egy jó adag "csak azért is" dac:) Ezt Dóra ábrázatáról világosan le lehetett olvasni.Pl mikor Levi leszólítja h beszéljenek, de nem tud mit mondani...ott elég beszédes  Dóra arca...tetszenek egymásnak, így minden más pasi csak mellékvágány lehet Levi mellett, ill egyfajta "visszavágás". Ezért is kedveltem, mert az arcára/tekintetére bele voltak vésve a szavak. Talán más filmekhez képest néha kevés volt a szöveg, de szerintem pont ezért, a kifejező arcmimikából olvasni lehetett.Olvastam az origós cikket, de ott konkrétan nem említik hogy Dóra fog hiányozni, csak annyit h a szereplők nagy része benne lesz a 3 . évadban is. Én így is úgy is várom a folytatást, de azért jó lenne ha nem ő hiányozna.

Előzmény: Pünkösdi Kató (35)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 2017.06.18 0 0 35

Nagy hiány, hogy Dóra - lehet - nem lesz benne, mert az ő szerepe tartotta bennem a lelket, hogy nézzem a sorozatot. Tetszett a frizurája - dicséret a fodrásznak - és a szövege is, igen jól ironizált. Egyáltalán nem a csini buta liba formát hozta, hanem igenis, ha nem mentek flottul a dolgok, akkor nem  rohant fűhöz-fához sírni, ríni, magába roskadni, hanem igyekezett élvezni a nyarat és újra próbálkozni - miközben ott volt előtte Levi. 

Előzmény: derek (32)
F1 Hierro Creative Commons License 2017.06.18 0 0 34

Mi van Lucával és Gáborral? Valamelyik részben láthatóan féltékeny volt a Luca, most meg mikor történhetne valami, semmi nincs?

A diszkóban most is Luca volt az, aki berángatta Gábort táncolni, meg ő biztatta, hogy tegye magát túl a német csajon. Ők úgy is mindketten helybeli lakosok, szóval köztük simán alakulhatnak még a dolgok.

Előzmény: Spring76 (33)
Spring76 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 33

Az 5. rész is fura volt, de a 6. talán még "furcsább". De ez lehet hogy azért van, mert nem én már "öregebb" szemmel szemléltem az eseményeket.Kicsit összecsapottnak hatott ez a két rész...persze világmegváltó dolgokat nem vártam, de mégis...valami hiányzott.De mi?:) Nem tudom megfogalmazni....

Mi baja volt a Zsófinak?Rájött hogy mégsem működik?? Pedig az egymásratalálós jelenet mást mutatott...most akkor mi van? Már a gyűrűs jelenet előtt is volt valami gond, nem az verte ki a biztosítékot.

Mi van Lucával és Gáborral? Valamelyik részben láthatóan féltékeny volt a Luca, most meg mikor történhetne valami, semmi nincs?

Dóri döntése Levivel egyértelműen jó, hozzá már egy komoly srác illik, ez tetszett is.Pétert meg "lekomolytalanították" :)  , lehozták a fesztiválos, csajozós szintre.

Sajnálom amugy hogy vége lett, mert szeretem ezt a filmet, minden hibája ellenére.

Előzmény: F1 Hierro (31)
derek Creative Commons License 2017.06.18 0 0 32

Érdekes , hogy Vecsi Miklós karakterét itt is és a Csak színház és más semmiben (mindegyik sorozatban Peti volt a karakter neve és a csajozós figurát adták neki ) is negatív irányba vitték el.

Az origón írták , hogy már forog a harmadik évad. Viszont Dobos Evelin (Dóra) nem lesz benne. Gondolom az új Nemes Jeles László film , a Sunset miatt , mert abban kapott szerepet.

Előzmény: F1 Hierro (31)
F1 Hierro Creative Commons License 2017.06.18 0 0 31

Kurtafurcsa vége lett, de nyilván akartak cliffhangert a harmadik évadra.

Ahhoz képest hogy a Zsófi-Bence párosból elvileg előbbi lenne a komolyabb, mégis most úgy néz ki, rajta megy el a dolog (bár Bence rosszul időzíthetett, Zsófi túl zaklatott állapotban volt ehhez).

Az még nyitva maradt, vajon Luca és Gábor között alakulhat-e valami. Péter karakterét meg alaposan lerombolták, beáldozták Dóri és Levi egymásra találásáért (bár Levi amúgy is szimpatikusabb).

Beavis Butt-Head Creative Commons License 2017.06.15 0 0 30

Nagyon odavolt a feleségéért, aki viszont közben csalta... biztos ez derülhetett ki...

Előzmény: Pünkösdi Kató (29)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 2017.06.14 0 0 29

Akkor én lemaradtam, mert nem emlékszem, hogy mit is csinált az étterem tulaja. Semmi extrát, munkát adtak nyárra, nem sefteltek, csempésztek, lányokat sem futtattak, stb. Számomra értelmetlen volt, hogy rendőrségi kordonnal zárták le az éttermet. 

Előzmény: Beavis Butt-Head (26)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 2017.06.14 0 0 28

Nem fog eldőlni, hogy lesz-e jövője Bencééknek szerintem. 

Dóri-Levinek nem hiszem, hogy nagy dilemma lenne, hiszen Levi amúgy is Pesten él. 

Előzmény: Mazsola0070 (25)
Pünkösdi Kató Creative Commons License 2017.06.14 0 0 27

Gyanítom, hogy csak kérdések lesznek, semmilyen konkrét lezárása nem lesz a sorozatnak. Luca igen problémás, ami nem baj, van ilyen, de sok(k) már belőle... A riporterkedése teljesen felesleges volt. Bár, a riportalanya hatására kezd el regényt írni, borzalmas folytatás. Az egyetlen jó jelenet számomra Dóri-Levi-Gábor volt. A buli förtelmes, élettelen volt. Biztos, hogy van ilyen, de nem full berendezett házban. A végén a masszázsos csajt nem értettem, mit keresett a dohányzóban. Nem baj, már csak egy rész van hátra, annyit kibírok. 

Előzmény: Spring76 (24)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2017.06.13 0 0 26

Nem tudom, mintha a többiek valahol máshol lettek volna.

Ja, mindenki hőgutát kapott, mint ahogy arra a rész címe is utalt. Az a nyitás nagyon jó volt a kiskacsákkal a fürdőkádban... :-DDDD

Egyébként nekem tetszik a második széria is, valóban Luca van igen jól eltalálva.

Ami viszont nekem a legjobban odavert, az az első részben, amikor Bence és Zsófi mennének dolgozni, aztán az étterem körbekerítve rendőrségi szalagokkal, és mondja ott a nő, hogy "hát, beszélnek ezt-azt"... és az emberben máris felsejlik, hogy mit és hogyan csinált az előző részben Mucsi által megformált tulaj...

Előzmény: Spring76 (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!