Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.05.12 0 0 6
unartis: Creative Commons License 2015.05.05 0 0 5

Szia!

 

Az esős idő tényleg meghozta néhány magnál a csírázást. Úgy látszik ez hiányzott, igaz még valamelyik nem mozdult, és az amelyik csírázik, az remélhetőleg nem gyom lesz.

Előzmény: kles (4)
kles Creative Commons License 2015.05.04 0 0 4

Szia!

 

Már jó pár éve csak külföldről rendelek magokat, magyar webáruházakkal felemás (inkább negatív) tapasztalatom van. Nem küldik a magokat, ha egy darab mag csírázik az már siker. Ráadásul külföldi weblapokon sokkal nagyobb a választék. Viszont egy kivétel van a magyar piacon a valeyracexotics. Pontos elérhetőséget most hirtelen nem tudom, de nem volt probléma a vásárolt magokkal, mindig kicsíráztak.

Előzmény: unartis: (3)
unartis: Creative Commons License 2015.05.02 0 0 3

Szia kles!

 

Köszönöm az infót!

 

Nekem, az általam korábban leírt külföldi cégeken kívül csak magyar cégekkel van tapasztalatom.

Általában magot szoktam rendelni, mert az jóval olcsóbb(pláne, ha külföldről rendeljük!)

A Goldenpalm-tól rendeltem magot korábban, ott elég felemás a tapasztalatom, jukka és pálma magokat vetettem, a jukkák egy része, kb 15-20% kelt ki, a pálma magokból egy sem:-(.

 

Prérikert-től rendeltem amerikai fűfélék magjait, illetve néhány szárazságtűrő virágzó amerikai flóraelemet. Az aquilegia desertorum és a Salvia roemeriana még a hűtőszekrényben van, a többi el lett vetve két hete, elég nagy intervallumot írtak némelyik korábban kelő mag kelésére pl 1 és 4 hét között. Eddig az elvetettek közül egy sem mozdult pedig már két hete vetettem, remélem a mostani esős idő beindítja a magokat.

Előzmény: kles (2)
kles Creative Commons License 2015.05.01 0 0 2

Én növényeket ritkán vásárolok, inkább cserélek vagy magról nevelek, ezért megosztanám tapasztalataimat az internetes magvásárlással kapcsolatban.

 

Kaktusz magokat a succseed-ról szoktam vásárolni (succseed.com). Elég megbízható oldal, a vásárolt magok jól kelnek, ráadásul egy héten belül megérkezik a posta. Ritkább fajok magjai is megtalálhatók az oldalon.(pl. Austrocactus)

 

Trópusi egzóták magjait a fruitlovers.com-ról érdemes beszerezni. Már négy éve innen vásárolok trópusi gyümölcsfa magokat és eddig egyszer fordult elő, hogy nem csíráztak. Viszonylag drága, de megbízható oldal.

 

Aki trópusi gyümölcsök mellett egzotikus dísznövényeket, különleges zöldségeket szeretne vásárolni annak a tradewindsfruit.com-ot ajánlom. Az előbb felsoroltakból nagy választékkal rendelkeznek. Az évek folyamán azt vettem észre, hogy öreg magokat küldenek, ráadásul gyakran összekeverik a rendelt magokat.

Én csak dísznövény és zöldség magok vásárlására ajánlom, ugyanis a trópusi gyümölcs részleg baromi drága.

 

Tavaly vásároltam a rarepalmseeds.com-ról. Tapasztalat: néhány tétel szerintem már öreg volt, nem keltek ki, de a rendeléstől számítva 5 napon belül megérkeztek a magok! Inkább pálma kedvelőknek javaslom.

 

Új játékos a flyingfoxfruits.com. Magokat, növényeket, oltóhajtásokat és dugvány alapanyagot kínál. Ez a kertészet annónafélékre, mirtuszfélékre, szapotafélékre és garciniafélékre specilizálódott. A magok idényben vásárolhatók ill. előrendelhetők. Oltóhajtások és dugványnak valók egész évben kaphatók, de célszerű előrendelni. Növényeket csak kis méretűeket küldenek az USA-n kívülre. Hátrány hogy a weblapon feltűntetett kínálat nem naprakész, e-mailben kell érdeklődni. Ezért nem árt a jó angol nyelvtudás.  De az eladó meglepően kommunikatív, ez nagy előny. Jó ár-érték arányú oldal és mindig friss magokat küldenek.

 

Nekem ezekkel a webáruházakkal van tapasztalatom, remélem a fenti infókat  hasznosnak találjátok.

 

unartis: Creative Commons License 2015.04.27 0 0 1

A Prérikert-től rendelt már valaki magot, mennyire szállítanak életképes magokat, növényeket?

unartis: Creative Commons License 2015.04.27 0 0 0

Már írhatom, hogy évek óta rendelek agávé, jukka és kaktusz magokat a Mesa Garden-től. A magok viszonylag jól kelnek, tehát megbízható forrásnak tekinthető.

 

Az Alplains-al is pozitív a tapasztalatom, a tőlük kapott magok is nagyon jó arányban szoktak csírázni, itt nagyobb a választék, mert a szukulens( agávé, jukka és kaktusz és egyéb szukulens) csoporton kívül rengeteg évelő és egynyári vadvirág, növény magja rendelhető.

Előzmény: unartis: (-)
unartis: Creative Commons License 2015.04.27 0 1 topiknyitó

Kedves Fórumozók!

 

Olyan cégek listáját szeretném itt össze gyűjteni, ahonnan érdemes növények vetőmagját , esetleg felnevelt növényeket vásárolni.

A vásárlás történhet személyesen illetve webáruházon keresztül is, a lényeg az, hogy megbízható forrás legyen, tehát az áru amely a kertünk dísze lesz megfelelő minőségben kerüljön hozzánk!

Mert senki sem kíván több ezer forintot olyan dologra kiadni amely elpusztul(itt nem a hozzáértés hiányából adódó pusztulásra gondolok), esetleg gyenge selejtes terméket kap, amelyből esély sincs egészséges növényt nevelni.

Természetesen ezeket a tapasztalatokat is érdemes leírni okulásul másoknak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!