Keresés

Részletes keresés

idejétmúlt Creative Commons License 2025.07.10 0 1 37456

Ez utánfutó....

Nem kell nekem, megvagyok ezzel. Már van szerezve pár extra alkatrész ha beszarna.

Mostmár megvan a 120+km vele.

A tandemmel eddig mentünk 400+km  tert.. Azt az tán egy éve van meg.

Előzmény: AttiLaci (37455)
AttiLaci Creative Commons License 2025.07.10 -1 0 37455

https://www.facebook.com/share/1YmDgrtzR1/

Találtam neked egy cangát.

Ez igaz,hosszú,de a szélessége viszont baráti.

Koppintsd le,jóval egyszerűb legyártani,mint a háromkerekűt......

Előzmény: idejétmúlt (37454)
idejétmúlt Creative Commons License 2025.07.04 0 1 37454

Ez kb 10 éves. Nem hinném hogy nagy gond lenne egy ilyet legyártani.

Előzmény: idejétmúlt (37453)
idejétmúlt Creative Commons License 2025.07.04 0 1 37453

Még gondolkodom hogy megvegyem eeee.

100e re tartja a csávó kb. 200angol pénz.

Na én ennek a felére gondoltam. Szar kijelző, ha megdöglik hamar, csak kibasztam a pénzt. Meg valaki már basztatta az elejét mert a csavaron is látszik.

Amúgy meg tud ac t is mint megnéztem.

Egyik lenne az alus gép másik meg az acél. mind1 csak pöcsölök. Szükség nincs rá.

Biciglihez visszatérve: szerinted mért csináltam tavaly kipróbálásra egy 3 kerekű szart?

350e ft tol felfele vannak ezek a szarok errefele használtan.

Ez a babboe 500 felett.

Nekem még a plusz donorral együtt meg szállítás megállt az egész 190e ft ba.

https://www.facebook.com/share/1BwNTWZ76A/ ezzel is szemezek de elektromosítanám.

ilyenem van most

https://www.facebook.com/marketplace/item/1228581291780702/?ref=search&referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3Ad87dee7a-c678-4412-8d44-4bb9f014cea2

Mindegy van most 4 elektromos bicigli, 1 trike elektromos, 1 cargo postás, meg a tandem.... Na a két utolsó kurvára nincs használva....

Napi 4+km megy az enyémbe mert azzal járok dolgozni. Délután meg 6+km a gyerekszállítónak mert azzal szedem össze a gyerekeket.

A tandemhez képest nincs + idő, a kétkerekűhöz képest meg +3 perc 2 km teren.

Legutóbb 25 perc volt hazajutni a kocsival... biciglivel 8 perc...

Szerkezetileg érdekes mert taiwanba gyártják.. Londonba meg veszik mert olcsóbb mintha kocsit tartanál fent.

Egy helyi gyártó se csinál ilyet, ami azért érdekes mert nem nagy kihívás a váz ha megvan a gépesítés. 2 mm vastag az anyag. Hajlik is. Mikor nincs lent az egyik kereke pl kátyú érezni ahogy csavarodik a váz.

65kb+ 3 gyerek még annyi, plusz én 90kg az olyan 220kg. Két gázteleszkóp segít kormányozni. Majd tolok fel pár képet az aljáról.

Előzmény: AttiLaci (37452)
AttiLaci Creative Commons License 2025.07.04 0 0 37452

Ugyanilyet láttam,csak kék szinű volt,és hasznàlt. Egy biciklis bolt árulta,3.5misiért..... Hú......mondok ezért már autót adnak. Te jutottál az eszembe,le is fotóztam,de a fotó nemjó,mert más drótszamarak is előtte voltak.....

A lényeg,hogy érződik az országunk szegénysége.....

A csikos kijelzős gépet igy kaptad meg,vagy nálad ment tönkre......? Mitől,mi történt vele?

Előzmény: idejétmúlt (37451)
idejétmúlt Creative Commons License 2025.07.04 0 0 37451
Előzmény: AttiLaci (37450)
AttiLaci Creative Commons License 2025.07.04 -1 0 37450

A linked webforditása nem tartalmazott mig impulzust,csak szóltam.......!

Van egy kölyök cicám,nos ő a làbam szárán próbál felmászni,ha éhes,ilyen izgatott.....Nem zavarja,hogy a körmei engem bántanak,nos,ő állat.......ugye érdekes a mérlegelésem.......!?

Ha messze van a webáruházad,vagy a gép szervize,kükdjed el futárral.......

Amúgy nem lehet rosz gép,a beállitásait ábrákkal is kijelzik......

A sima pulzus is már nagy dolog,tökéletes a varrat,bár korgon kell hozzá. Mig pulzus az iweld esetén is dc,úgyhogy aluhoz is jó,ja ide már argon kell.

Láttam egy olyan kétkerekű cangát,aminek kosarába elől két gyerek elfér,az elsőkerék a szerkezet elején van,de a kosár mögött kormányozható,ja és akkus is.

Előzmény: idejétmúlt (37449)
idejétmúlt Creative Commons License 2025.07.04 0 0 37449

Mán megint állat vagyol...

Mig pulse is van benne, meg tig is.

Csak nem AC. viszont ilyen a képe....

Előzmény: AttiLaci (37448)
AttiLaci Creative Commons License 2025.07.04 -1 0 37448

Háááá,persze,hogy nem pörög ebben a forró nyárban,még tovább melegiteni ezt a meleget,mindenki,aki teheti strandol,vagy hűvös szobából néz kifele,hegesztés helyett.......

Én is levettem a fűnyiróm késeit,mondom felrakom a kopásait,de nincs kedven küzdeni vele,meghát nem fű nől,hanem egyből szénaaaaaa !!

A gép amit vettél,érdekes,vagy nem tudom értelmezni :

Csak tig esetén impulzus,mig esetén miért nem ?

Tetszett a molnárkocsi tartozéka......

Előzmény: idejétmúlt (37447)
idejétmúlt Creative Commons License 2025.07.03 0 0 37447

Úgysem pörög a fórum..

szóval találtam egy ilyen gépet elég ocsóóón/kb 100 e ft/ viszont becsikózódik a képernyője... meg kb 5 óra oda vissza út...

https://www.weldingdirect.co.uk/Weldstar-Infinium-4-in-1

Csikasz58 Creative Commons License 2025.06.20 0 0 37446

Ha valaki megelégszik a Parkside minőséggel akkor annak ajánlom- A facén most van egy új 40 A-es plazmavágó hirdetve 35E Ft-ért. Szerintem ennyiért még megéri megvenni.

Csikasz58 Creative Commons License 2025.06.20 0 0 37445

Én nem panaszkodom hanem mint írtam a helyén kezelem a kapott információt. Ha akarod érted ha akarod nem érted vagy éppen más aki olvassa nem érti mit is írok mert hosszabban nincs kedvem klaviatúrázni. Én tudatos embernek tartom magamat. De, hogy topik témától ne térjünk el és mégis a tudatosságról is írjak- mostanában vettem egy hibás inverteres kis kínai hegesztő gépet 3000 Ft-ért (kábelek nélkül). Személyesen mentem el érte mert egy közeli községben volt megtalálható és a facén hirdették. Mikor megkérdeztem mi történt vele: "Se kép,se hang." volt a válasz. Ránézésre ( 3 másodperc) kevés kilométer volt benne mert a dinse aljzat, burkolat állaga tökéletes és szinte adta magát a "tökéletes hiba" megállapítás is egyben. Hazahozva rögtön szétszedtem és nagyon gyorsan eljutottam a hibakeresés közben, hogy jó volt a szimatom azaz nem totálkáros berendezés azaz nagyon olcsón javítható. Miért írom ezt- mert a tudatosságot emlegettem és szerintem kis rizikó állt szemben a tudatossággal. Persze hoztam mást is az eladótól, hogy még tovább csökkentsem a rizikó faktort ( 40 darab 125x1 mm-es Hilti vágó korongot 10 E-ért).

Előzmény: tfe_tng (37443)
tfe_tng Creative Commons License 2025.06.19 0 0 37444

Ez lemaradt:

az én én teszterem is "atombiztosan" tudja megkülönböztetni 2 cm-es távolságra a fázis vezetéket más a nullától vagy más üres vezetéktől

Ez a különbség, nem sípol két centire. Sőt, egymáshoz nagyon közeli vezetékek esetén is (5mm) csak akkor sípol a fázisra, ha konkrétan a szigeteléshez érintem a végét. 

Előzmény: Csikasz58 (37442)
tfe_tng Creative Commons License 2025.06.19 0 0 37443

Nézd, arra próbáltam rávilágítani, hogy van ennél jobb is és még az igazán jó sem túl drága, de engedjük el. Ha boldog vagy a mostanival, akkor miért panaszkodsz ? :)

(nyilván a többi dologgal egyetértek, nem erre teszem fel az életem én sem, de praktikus és sokszor jól jön, ha van)

Előzmény: Csikasz58 (37442)
Csikasz58 Creative Commons License 2025.06.19 0 0 37442

Nem tudom mi az a "szar"... az én én teszterem is "atombiztosan" tudja megkülönböztetni 2 cm-es távolságra a fázis vezetéket más a nullától vagy más üres vezetéktől. A lényeg az emberen van, hogy hogyan értékeli az információt amit a teszter lead és nem kell annak Fluke-nek lennie. Nekem nagyon érzékeny és a statikus feszültségre is sokszor jelez így ha nem kapcsolom ki bizony besípol a zsebemben is. De mindent a helyén kezelek- pld. a fáziscerkát is mert mindig viszem magammal de túl sok következtetést nem vonok le belőle ha jelez. Inkább vezeték szakadás kereséshez vált be anno régen mikor még nem volt ömlesztve a rengeteg műszer, érzékelők, kijelzők, stb. De a legstabilabb teszter amit viszek magammal mindig az a próbalámpa mert...mert szeretem használni.

Előzmény: tfe_tng (37441)
tfe_tng Creative Commons License 2025.06.19 0 0 37441

Pont ezért írtam, hogy a jó sem igazán drága (pláne ha szkópod is van, ahhoz képest ingyen adják)

Az, hogy villanyszerelő boltban vetted, semmit nem jelent, nálunk például a szomszéd falusi boltban kimondottan rádtukmálják a kínai szart, gondolom mert nagyobb a haszon rajta. 

Előzmény: Csikasz58 (37436)
idejétmúlt Creative Commons License 2025.06.18 0 0 37440

67 e ft ért nem igazán van alternativa.

Pozitiv a cserélhető munkakábel.

Előzmény: LGyz (37437)
Csikasz58 Creative Commons License 2025.06.18 0 0 37439

A szokásos kínai masina. Hasonlókkal van tele a net így mindegy melyiket veszed meg. A legszebb mikor az ember olvassa a gépleírást .. jelen esetben pont az említett gépről -"Fejlett IGBT-vel és intelligens vezérlőrendszerrel működik, tovább javítva a teljesítményét."

AttiLaci Creative Commons License 2025.06.18 -1 0 37438

Amit kinéztél,minden bizonnyal hegesztés céljára tervezték.

A fórumban a következő gépek szerepeltek eddig.;

Iweld , Alfaweld, Jasic, Mastroweld,Blm,stb.

A te gépneveddel nem találkoztam......

LGyz Creative Commons License 2025.06.18 0 1 37437

Ismeri valaki a Serini FireMIG 160 ECO kombinált hegesztőgépet?

Jelenleg a lincos.hu webáruházban kaphtó akciós áron kb. 67eFt-ért.

Megérné új gépnek otthoni barkácsoláshoz?

Csikasz58 Creative Commons License 2025.06.16 0 0 37436

Villamossági boltban vettem anno ötezervalahányszázért ...már ha számít valamit az ár amit sugallasz. Nem vagyok villanyszerelő így bizony nekem tök felesleges drága ipari cuccokat beszereznem és mivel csak "teszt" így helyén is kezelem. Az érzékenysége zavar ezért téves jelzést is adhat így más eszközöket használok szükség esetén. Műszerem meg van bőven analógtól az oszciloszkópig  ha valamit meg akarok közelíteni elektromos céllal. Ennyike.

Előzmény: tfe_tng (37433)
Paco155 Creative Commons License 2025.06.16 0 0 37435

Bár nekem csak két kínai van de mindkettő érzékenysége állítható az egyik hi/lo  a másik 4(vagy 5?) lépésben.

Előzmény: tfe_tng (37433)
refse2 Creative Commons License 2025.06.15 0 0 37434

Mert csavarhúzóként is használhatom és csak 1400 pénzbe került.

Előzmény: Csikasz58 (37431)
tfe_tng Creative Commons License 2025.06.15 0 0 37433

Hát akkor valami igazi szart sikerült venned. Az enyém atomstabil, még a sorkapocsba bekötött vezetékek közott is meg tudja különböztetni megbízhatóan az áram alatt lévő vezetéket, pedig össz-vissz fél centi van közöttük. Mondjuk jó drága fluke cucc, annak idején fizettem érte vagy egy tizest, most is van vagy 17...

Előzmény: Csikasz58 (37431)
rfc Creative Commons License 2025.06.15 0 0 37432

Szerintem amennyiért a kínai becslővasat vetted, kaptál volna egy használt Duspolt.

Más. Elfogyott az OK 43.32, megbontottam egy Goldroxot (RC). Szintén könnyű gyújtani, de mintha kevésbé folyna meg.

Előzmény: refse2 (37422)
Csikasz58 Creative Commons License 2025.06.15 0 0 37431

Ha van multimétered akkor minek doptál ki pénzt erre a masinériára. Nekem is van ugyan egy sípolós teszterem de úgy utálom mert abszolút megbízhatatlan...bekapcsolva hagyva mindig sípol minden xarra. Beteszem a zsebembe már akkor is sípol. Amit szeretek az a fáziscerka, próbalámpák és persze a sípolós multiméterem. Lakatfogóm csak AC van így nem nagyon használom pedig egy jó minőségű ac/dc multi nagyon jó lenne hegesztőgépekhez. Most nemrégen kellet mérnem plazmavágó áramot így kénytelen voltam barkácsolni egy analóg műszer és egy sönt kombinációval mérőeszközt.

Előzmény: refse2 (37430)
refse2 Creative Commons License 2025.06.15 0 2 37430

Köszönöm a hozzászólásokat.

Rámértem multiméterrel a két fázisra és úgy van ahogy írtad, 410 voltot mutatott.

Azt hittem valamit elkötöttem.

Előzmény: d_feco (37423)
gss Creative Commons License 2025.06.14 -1 1 37429

Nem értesz a vilannyhoz, nem is akarod/tudod már felfogni az ezzel kapcsolatos elméleti tudást, de annyi baromságot hordasz össze már megint hogy mindenki kiröhög és lehüjéz.

Refse műszerén 1 érintkező van, az egy fázishoz való.

A tiéden 2 érinkező, az 2 fázishoz való.

Van olyan amin 3 érintkező van, az való 3 fázishoz.

A holdfázis méréséhez meg van egy "hold" gomb némelyik műszeren.

:-)

Előzmény: AttiLaci (37425)
gss Creative Commons License 2025.06.14 0 0 37428

Tegnap kipróbáltam haverom 180as Riland mig-jét amit a tanácsomra vett.

(Nagyjából elmagyaráztam neki merre hány méter a miujság,és pár perc alatt belejött.)

Egész tűrhető szinergikus gép 135ért.

Szellőző venti nem megy csak akkor ha melegszik, egyszerűen állítható jól működő szinergia,fém előtoló de picit üt a görgő,gagyi munkakábel,korrekt tápkábel, megszokást igénylő kijelzés. Áramot nem ír ki csak feszt és a hozzá tartozó előtolást. Gázt pazarolja, nagy az utó áramlás ideje.

Csikasz58 Creative Commons License 2025.06.14 0 0 37427

"Olvass és láss!" Rá vagyon írva - AC 12-300 V ! "Ohhhh jeeeee"!

Előzmény: AttiLaci (37425)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!