Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
"Eldobható palack bármire tehető. 500grm tól 2 kg íg van. Persze drágább."
Á, nekem jó (lenne) a cserés szódáspalack. A franc se fizetné szívesen az "eldobható" patron árát minden egyes alkalommal. Ahhoz azért túl gyorsan fogy ki és elég drágácska.
Neem, az nem lehet. Hiszen szentül megfogadta hogy soha többet nem ír ide, és mint tudjuk ő egy becsületes és szavatartó ember aki sohasem tenne olyat, hogy elbújva egy újabb álnév mögé megszegi a saját szavát.
Gyakorlatilag kint hegesztünk, mer' még csak tető van a fejünk felett. 10 l/perccel megélünk.
De nem is ezt akartam mondani!
Ezek a minipalackokat nem is folyamatos melóra találták ki, hanem ad-hoc munkára: ha pl. fel kell ragasztani két zsanért a kertkapun, vagy összefogatni pár darab zártszelvényt, megfoltozni egy berepedt alkatrészt, ilyesmi. 10-15 perc aktív hegesztési idő a kisebb javítási munkák jó részét azért lefedi, na!
(Persze a 2-5 kilós tűzoltópalackok azért bőven jobbak, de ott meg az újratöltés elég khmmm... nyűgös.)
Kb négy nap alatt,közel kilencezer megtekintés,nem semmi !
Itt úgy nézki,senkit nem érdekel a cucc.....!
Te adnál érte kb harmincezret,plusz patronok árát ?
Ez a szakállas egér,is gondolom,hogy nagy tudással bir,bár a satupadja igencsak tiszta,vagyis előző munkáinak nyoma sincs,vagyis reklámózó piskóta , nem felhasználó.
Fél kg,kint,vagyis 15L/p esetén,kb 15 - 20perc,aztán kiürült....... Ha lidl szódapatronja is fél kg,akkor 5 - 7000ft csere esetén húzós ár. A jóval töb csere,jóval töb szennyeződést vihet a reduktorba.Igaz,porkohászattal sajtolt fém szűrő is lehet a reduktorba,de én már láttam olyat,hogy rézforgács volt a szelep alatt,vagyis hiába a preciz szűrő,ha szennyesen rakják össze....A pici membrános szabályzó,durva. Vagyis még kintre a 15L oké,de bentre a 6L mennyiség már lehet ingadozó is.Nincs magasnyomású feszmérő,úgyhogy min két palackot használnék,mert nem tudni pontosan,hogy mikor fog kiürülni.........Nekem nem kéne.
Én eleve légmentesen lezárva tárolom (Auchan 6 literes "zip" zacskó), d eegyszer kint felejtettem vagy két hétig ősszel, és megszívta magát párával. Akkor szar volt. De másik két hét a radiátoron megoldotta.
Porbeles huzalt én is vettem (lidl, kis tekercs) szél esetére, de inkább csinálok szélárnyékot és megemelem a co mennyiséget mint hogy a porbél csúnya és drótkefét igénylő taknyolását lássam.
(lehet hogy több gyakorlattal nem csak taknyolást produkálnék vele)
Ha nem kaptam volna kis palackot ismerőstől ingyen vsz inkább vennék ilyen sodastream palackot (töltögetném a nagy műhelypalackról)
De ettől a kicsi kínai reduktortól félnék, mennyire pazarol és meddig működik, mennyire bírja a terepmunka strapát...
Ha hegesztőgépgyártó lennék biztos kiadnék egy gépet amiben benne a reduktor is és csak bele kell csavarni a sodastream palackot de megoldva hogy nagy külön palackra csatlakozás lehetősége is meglegyen.
Több éves porbeles huzalt próbált valaki? Ha száraz helyen volt tárolva ugyanolyan marad mint újkorában?
Megoldás lehet,gumipókkal a gép oldalára fogatni a pici palackot,aztán pici géppel keritéshez kivonulni.Rugalmas a költöztetés,rugalmas a munkavégzés,de ha fúj a szél a mutatvány megbukott.
Aki ilyen picibe gondolkodik,jobban jár a porbeles huzallal,műhely munkánál kocsira pakolható berendezés,5,vagy 10kg-os co2 palackkal.
A normál méretű kinai reduktorok is neccesek,a szabályzó tűszelep egység egybe sajtolt,ha lenne hozzá csere,egység,úgy ahogy elmegy,de ezeket hol job,hol balmenettel szerelik,és ugyebár ezek beragasztózva,nem szabványos sajtolt hatszöggel,és ez rövid,vagyis mire a hozzáértő kibányássza,kuka az egész reduktor.
Az ilyen (filmbéli)pici reduktorok pont igy néznek ki belül,de még kiseb bennük minden,vagyis egyszer használatos(amig működik korrekt)hiba esetén kuka.
Hogy megéri e ilyen pici palackkal dolgozni,elgondolkodtató,ha porbelesre gondolok,lehet ez utóbbi eszköz az olcsób.......még akkor is,ha a huzal ára dupla a tömörhöz képest.......
Ismerem Attila munkásságát: itt voltam én is, csak más nicken (MrJones512).
És hát azt azért meg kell, hogy mondjam: nekem pölö nem csak ő ment az agyamra itten, hanem azok is, akik minden hozzászólására a legnagyobb légycsapójukkal ugrottak rá. Ráadásul néha bizony igaztalanul.
Oszt' az egy dolog, ha egy topikban valaki nettó agyfasz. Őt le lehet takarni szépen, vagy átugrani, vagy oszlatni a hülyeségét - kény és kedv szerint. De ha a topik egyre inkább arról szól, hogy egyre többen agyfaszok... azzal igazából már nincs mit tenni. Az már csökkenti a vonzerőt. Nálam, legalábbis.
Majd nézz be a hobbi modi oldalára,és a 199-es kérésem alapjául kértem az irásaim törölni.Itt megtalálod ezeket,vagyis a modi szerint nem követtem el sem topik rombolást,sem semmi mást. Ugyanakkor a 199-es ottani kérésemre senki más (amit már te nemláthatsz,hogy miféle hangnem volt)irásának törlését nem kértem.
Ezt a három sort,neked tiszteletből irom,mert jó ember vagy,épp úgy mint egy másik társunk.
Az üzleti ajánlatod is kösz,még úgy érzem,hogy fog világitani a 240,meg a 2800-as gépeim drótvégei,csak várok még egy kis hűvösebb szellőre...................
Szeb jövőt,mint ahogy láttad,a pontom,sem kérdést nem teszek fel,sem válaszolni nem fogok.
Pedig a lézer holmival kapcsolatban,lett volna néhány kérdésem,de (nem irom a töröltek hangnemét)mégsem kérdezek,pedig jó volt néha,még igy emberileg ismeretlenül is trécselni...............
Pako , megpo....ot,állitása szerint zaklattam a topikot,a másik tag meg böfögésnek tartotta.
Igy magam kértem,hogy a saját irásaim,egészen 38000-ig törölje a modi.
Nincs kőbe vésve,hogy itt kérjek tanácsot,láthattad,egyedül a te válaszod a legkorrekteb,és segitőkész is !!!
Ezen túl mellőzöm az itteni kérdéseim. Egy harmadik tag,egy másik modinál,ezt panaszolta : " Érdeklődnék hogy (régóta sokakat zavaró) paranoid értetlen szellemi fogyatékos rendszeres offtopic agymenését nem lehetne valahogy korlátozni?"
Mivel nevet nem irt,de sajnos érzem,hogy a tisztelt tag kire célzott !!!!!
Érdekes a világunk !
Még a cold eljárásról,hátha te tudsz tőlem többet :
Egyszerűsítve. Nagy áramerősség igen kicsi ideig. Hasonlóan az Attila által annyira meg nem értett cold weldinghez. Kurva nagy áramerősség, kibaszott rövid ideig (800-1000A, egytized vagy század másodpercig). Erre sem az MMA, sem pedig az AWI apparát nincs felkészítve - az invertereseknél letilt a pwm, a trafósoknál meg a szekunder belső ellenállása (vagy valami ilyesmi rémlik) lesz a nehezítő tényező.
Karoszériás cuccal volt dolgom, papa* 65ös szeget hegesztett fel rátette a karoszéri húzó kalapácsot azt azzal adta neki, vagy pár tonnával húzta... de ott nem volt ilyen körbefolyásos varrat.
*öreg szaki aki még a régi szakadt teherautók alvázát javitgatta.
Ahogy írtam: "Karosszéria-egyengetéshez használt csaphegesztő videótól beindult a fantáziám, de engem a valódi csaphegesztés érdekelne, főleg az ívhúzásos..."
Ezekkel az ellenállás-hegesztéssel működő készülékekkel nem lehet 5mm átmérőjű (vagy akár 8mm átmérőjű) csapokat hegeszteni. Azt sem hinném, hogy egy ilyen gépet egyszerűbb/célszerűbb átalakítani ívhúzásos technológiára. Mint ahogy erősen kétséges, hogy házilag bármilyen gépet érdemes-e átalakítani ilyen technológiára, de azért kíváncsi vagyok, hogy bárkinek van-e tapasztalat a tárgyban. A karosszériás gépek kb. ~2mm átmérőjű csapok esetén adnak tökéletes beolvadást a vékony lemezen - a reklám videóban az ilyen vékony csapokat nem is lehet letörni a vékony lemezről károsodás nélkül, mert kiszakítják a lemezt, ezért le kell vágni a túl jól sikerült minicsapokat a lemezről, majd meg kell csiszolni a helyüket. A gyűrűn lévő hozaganyag témát pedig végképp hagyjuk...