Keresés

Részletes keresés

joco81 Creative Commons License 30 perce 0 0 24985
vaz05 Creative Commons License 16 órája 0 0 24984

Remélem. 

Előzmény: [tamkov] (24983)
[tamkov] Creative Commons License 16 órája 0 0 24983

Szerintem a széndioxiddal nem lesz gond, sokan használják, biztosan lesz valami megoldás.

Sok szódásnál és bizonyos cégeknél is ott a nagy tartály, talán majd kibővítik profiljukat palacktöltéssel és nyomáspróbával. Tűzoltós cégek most is töltenek, vizsgáztatnak co2 tűzoltó készülékeket, talán majd bevállalják a sima palackot is. Vagy majd valaki élelmes alakít rá vállalkozást :)

Előzmény: vaz05 (24981)
kunberci Creative Commons License 16 órája 0 0 24982

Nekünk van corgonból, és CO-2 -ből is tartalék. Nem mostanában kell mennem cserélni. Egy darabig el leszünk vele. Mi bérelni tuti nem fogunk sose, az nagyon drága. Akkor inkább legyen otthon tartalék palack.

Előzmény: vaz05 (24981)
vaz05 Creative Commons License 16 órája 0 0 24981

Nekem sem szimpatikus a porbeles. De ha netán csak bérelni lehet a palackokat, az nekem már nem fogja megérni. Jövő nyáron fog lejárni a nyomáspróba, meg valószínűleg ki is ürül addigra. 

Előzmény: kunberci (24980)
kunberci Creative Commons License 17 órája 0 0 24980

Inkább palackot vennék tartalékba. Nálunk a porbeles nem játszik.

Előzmény: vaz05 (24979)
vaz05 Creative Commons License 17 órája 0 0 24979

Az szuper hogy helyben van a bolt. Annyira nem is nézegettem a gépeket, csak a szemem kívánja. A palackcsere változások jobban izgatnak. (Még a végén veszek egy porbeles gépet) 

Előzmény: kunberci (24978)
kunberci Creative Commons License 17 órája 0 0 24978

Gondolom a héten valamikor. Mivel helyben van a bolt, így amikor jön az SMS, vagy email, akkor elszaladunk érte. Gyári kábelei mennek a szekrénybe. Már készen van a 35 mm2 kábelszett, ami a többi géphez is van. Annyi lesz csak, hogy kipróbáljuk, hogy működik-e? Ilyen hidegekbe már nem szoktunk hegeszteni.

 

Neked fekete péntek alkalmával nem volt valami kis gép, ami megnyerte a tetszésedet?

 

Egyik fehérvári fórumtársunk vett ilyen gépet, Neki is én ajánlottam. Inkább csak kíváncsiságból, és szerszámőrületből rendeltük meg a gépet. 

Előzmény: vaz05 (24977)
vaz05 Creative Commons License 17 órája 0 0 24977

Mikor érkezik a gép?  Én is kíváncsi vagyok rá (meg szerintem a többiek is), a kábelek viszont jó hosszúak, ez nem szokványos.

Előzmény: kunberci (24976)
kunberci Creative Commons License 18 órája 0 0 24976

Szia! 

 

Igazából nem nagyon volna szükség rá. Én szoktam hegeszteni kettőnk közül. A rilon is bőven elég lenne. Az a cél, hogy mindegyik háznál legyen egy MIG, és egy MMA gép. Inkább csak azért vettük, mert kíváncsiak vagyunk erre a Lincoln gépre. Meg most fekete péntek alkalmával annyi volt az ára, mint amikor megjelent a gép, amikor bevezetési akció volt. 

Előzmény: vaz05 (24975)
vaz05 Creative Commons License 19 órája 0 0 24975

Szia, gratula az új géphez?  Mikor érkezik, remélem lesz, teszt róla?  Ne mond hogy nincs párja a másik Promig-nek, ott a Hetra :).

Akkor van hegeszteni való bőven, miket csináltok? 

Előzmény: kunberci (24942)
BWels Creative Commons License 21 órája 0 0 24974

Basszus ez a fellépés nagyon kérészéletű volt. 

Előzmény: Törölt nick (24971)
NeomatiK Creative Commons License 21 órája 0 0 24973

Én nem tudom rá a választ.

Viszont kár így görcsölni a videók miatt. Elég frusztráltnak tűnsz, persze semmi közöm hozzá. Mindenkinek a maga felelőssége, hogy mit hogyan csinál börtön elkerülése végett, meg börtöntől függetlenül is, akármilyen témában.

#hegyibeszéd off

Előzmény: Törölt nick (24970)
MrJones512 Creative Commons License 21 órája 0 0 24972

Lyézus ereje... ezt a faszt! :)

Törölt nick Creative Commons License 22 órája 0 0 24971

Nem trollkodok ám.Kilépek,keresek egy másik csoportot.Mondjuk a férfi férfivalt:)Jól hangzik:) Szevasztok urak

Előzmény: Törölt nick (24970)
Törölt nick Creative Commons License 22 órája 0 0 24970

Nem a megtekintés vagy a nézettség volt a cél.Szerettem volna szakmai tudást ,gyakorlatba átültetni,és azt megosztani. Van egy videóm,talán 30mp hosszú.A jobb vállam,a jobb kézfejem,benne a pisztollyal,és a hegesztő ívfényt látni rajta,23 mp hosszban,majd abbahagyom a hegesztést,és talán egy 6 -8 cm sarokvarrat látható,videó vége.Közel 270 ember látta.:)Ezt hová rakjam?Az,ahol megpróbálok kitérni rá,hogy miért kell ezt vagy azt úgy tartani,hogy szilárd legyen a varrat,és ne szakadjon el,28mp hosszúságban érdekelt talán 60-80 embert..Erre tudsz választ?Ki tanul abból bármit,ha azt nézi hogy egy másik ember hegeszt?De komolyan?Csak leírtam nektek.ne menjen félre.Igazából ésn nem bánom ha 5 néz meg,meg azt sem ha 505. Az tette be,hogy az elméleti része,ami lehet,és ez nem túlzás talán még a börtöntől is megmentheti,a kutyát sem érdekli.Ezért jött az,hogy talán most már te is,teljesen feleslegesnek látom az iőt,és az energiát belefektetni a semmibe.De itt maradok trollkodni:)

Előzmény: NeomatiK (24969)
NeomatiK Creative Commons License 22 órája 0 0 24969

Szerintem úgy érdemes a jutúbos témához hozzáállni, azaz a jutúbra tartalmat gyártani, hogy ha kevesebben is nézik meg, mint ahogy várnád, akkor ne bosszankodj miatta, ne legyen keserű szájízed miatta, mondván, hogy mennyit dolgoztál vele és le sem tojnak, nincs pozitív visszacsatolás. Ezt bele kell kalkulálni sajnos, ez ilyen.

Abban biztos vagyok, hogy akit meg érdekel, tud meríteni, tanulni belőle.

 

Előzmény: Törölt nick (24963)
refse2 Creative Commons License 22 órája 0 0 24968

Köszönöm!

Sajnálom hogy nem volt érthető a kérdés.

Előzmény: Törölt nick (24964)
Törölt nick Creative Commons License 22 órája 0 0 24967

Benéztem ebbe a csoportba.Meg ki is léptem:)Olyan koponyák jöttek össze,akik mindent is tudnak.Igazából 8-10 posztot olvastam el,tényként közöltek konkrétan faszságot,és tényleg nincs rá más szó.A legdurvább egy rózsaszín háttérre,a melyik a leg jobb .... című kis hirdetés,alján szívekből sorminta...Annyira komolyan veszik magukat,hogy  esélytelen lenne bármit is átadni.kritikát bírom,és viselem amennyiben az jogos. De egy a tanulmányait az élet iskolájában végzett,de a saválló anyagok hegesztésének,önjelölt sámánjaként szereplő embertől,kicsit rosszul esne:)Elengedem ezt a témát:)

Előzmény: gss (24956)
Törölt nick Creative Commons License 23 órája 0 0 24966

Csak egy kérésem lenne, valószínűleg mások is örülnének néki, ha a videóban lassabban beszélnél. 😊

 

Már csak írok.Ez azért is jobb,mert így nem tudok hadarni:)

Előzmény: BWels (24953)
Törölt nick Creative Commons License 23 órája 0 0 24965

Dr Tibbs.Köszönöm az analitikai értékelést,mely részekben fedi a valóságot.:)Hasonló írásokkal,nyugatabbra hatalmas vagyonokat lehetne keresni.Igazából a műhelyben,magamban beszélni,egy kamerába bámulva,nem vicces,de egy idő után nem is zavaró.

Előzmény: Tibbs (24961)
Törölt nick Creative Commons License 23 órája 0 0 24964

WPS lapon kizárólag az adott helyen fizikailag jelenelevő eszközöket tüntetik fel.Védőgáz,alapanyag,hegesztőgép,az adott eljáráshoz,Nem várnak el olyat,hogy trafós gépen,ami egy tekerőn vannak számok 1 től 5 ig,ott valaki voltot állítson.Nem értem igazából mit szeretnél?

Előzmény: refse2 (24954)
Törölt nick Creative Commons License 23 órája 0 0 24963

Nem.több évtizedes tanári múlttal rendelkező emberektől kaptam bátorítást,arra,hogy próbaként vigyek egy felnőtt csoportot.Korábban már ausztriában diákoknak tartottam több alkalommal hasonló területen elméleti oktatást. Egyetlen egy negatív visszajelzést nem kaptam senkitől,pedig a tanári karban volt olyan ,akinek dugtam a feleségét.....Figyelj,amit a videókban kiejtek a számon vagy bemutatok,azért engem felelősségre vonhatnak,csak egy pl,zavaromban elfelejtem megemlíteni,hogy ha begyűri a co 2 gép a huzalt,akkor mielőtt bármit is tenne,kapcsolja már ki a gépet.Tegyük fel elfelejtem mondani. bemutatom hogyan kell elhárítani,persze kikapcsolt géppel,és megy tovább az élet.ha 3 hónappal később,egy fiatal srácnak felgyűri a huzalt,és az egyik cimbije látta a videóm,és belenyúl a bekapcsolt gépbe,és agyoncsapja az áram,akkor engem seggbe fognak baszni a kancigányok a börtönbe..Egy interaktív,egy helyiségben levő személyekkel,egészen máshogy zajlik az oktatás.Amiket látsz,ezer más dolog cikázik a fejembe,hogy ezt vagy azt mondtam e,erre,vagy arra felhívtam e a figyelmet.Így nem tudom mennyire világos,hogy mire célzok.Nálam könnyebben embert nem hiszem hogy be lehetne azonosítani.Hosszú évek tapasztalata alapján írtam le,amit kiemeltél az írásodban.nem szeretnék poént belevinni,sem magamról semmi egyebet elmondani,mert mint írtam,az emberek szarnak rá.

Előzmény: MrJones512 (24959)
Adamo_sx Creative Commons License 24 órája 0 1 24962

Szerintem a Youtube elterjedésével ez a tendencia teljesen általánossá vált, és nem csak a hegesztés, hanem minden területen. Az emberek megnéznek néhány videót (és pláne, ha egy jó szaki, jól megszerkesztett videója, amin az egész folyamat gyerekjátéknak tűnik), aztán mindenki arra számít, hogy hát, csak beállítom, aztán megy ez magától, hiszen láttam hogy csinálja. Saját magamon is érzem egy kicsit ezt a hozzáállást, de azért mindig igyekszem tudatosítani magamban, hogy ez nem teljesen így megy.

Ha konkrétan a hegesztést nézzük, én hamar rájöttem, hogy a beállítás csak egy dolog és az elindulásban talán egy kicsit segít, de attól nem lesz valaki jó hegesztő, hogy van egy jó beállítása. Persze, mi a jó beállítás? Mert amivel egy profi, sok év gyakorlat után hegeszt, azzal lehet, hogy én csak lyukakat égetek az anyagba, mert egyszerűen nem tudom elég gyorsan és egyenletesen tolni/húzni a pisztolyt, vagy awinál nem tudom kellően ütemesen adagolni a hozaganyagot, tartani a megelelő ívhosszt, anélkül, hogy belemártanám a wolframot az olvadékba és még ezer apróság. Ezek mind a rengeteg gyakorlással jönnek, de ezt sokan meg akarják spórolni. Persze ez sokunknak öröm, mert így kerülnek fel a jófogásra az alig használt gépek, az első csalódások után :-) .

Előzmény: jamesz64 (24952)
Tibbs Creative Commons License 24 órája 0 1 24961

Szerintem nincs gond az előadásmódjával, bár összesen 1 videót néztem csak meg :) (valami awi alapok voltak). Kissé feszült volt a videon, de gondolom nem ez volt a 100. feltöltése (magyarul senkitől nem láttam hasonlót).

 

A gond szerintem azzal van, hogy túlságosan sok mindent szeretne bemutatni - egyedül, egy olyan miniatűr közönségnek, amit baromi nehéz megszólítani. Cserébe nincs pozitív visszacsatolás, frusztrálja a helyzet, ezért én megértem, ha tele a tök vele.

 

Ugyanúgy a másik álláspontot is értem, ami a kritikus hangokat üti meg, csak a célját nem látom. Nem túl segítőkész a fórum, de amikor a hibát kell vadászni a másikban, akkor egy kicsit megéled - szakmai hibától kezdve a szimpla helyesírási hibáig bezárólag :). Vezet ez valahova, azon kívül amit látunk? Van egy társ, aki tett is valamit a szájtépésen kívül, és abbahagyta. Én azt mondom kár, nem lett volna szegényebb a magyar hegesztő közösség, ha továbbfejlődik a kezdeményezés (nyilván 1 ember nem tudja összerakni a teljes anyag vázlatát, bemutatni a hegesztési eljárásokat, tippeket, videózni, lektorálni, megvágni az anyagot, válaszolni a kérdésekre stb., stb., mindezt meló mellett).

 

Vannak olyanok, akiknek a magyar nyelv az egyetlen tájékozódási lehetősége, és biztos nem szívesen néznek egy angol/német videót a magyar helyett.

Előzmény: MrJones512 (24959)
blaszlo80 Creative Commons License 25 órája 0 0 24960

Én úgy gondolom ( a saját magam tapasztalatából kiindulva) ,hogy aki akar az tanul, aki meg nem akar az úgy sem fog ha pisztolyt tartanak a fejéhez. Aki érdeklődik a hegesztés iránt, az olvas egy kis szakmait, elvégez egy hegesztő képzést, informálódik. Mondjuk azt is saját példámból tudom,hogy azért a felnőttképzéseken sem fenékig tejföl az élet. Nem is olyan rég történt,hogy felnőtt oktatást úgy kezdtük meg szeptemberben a második tanév elején,hogy nem volt rezsi és szerencsétlen oktató aki kurva jó arc volt ( egy hegesztőnél ha jó az ARC az nem hátrány :-D ), tudott is hegeszteni mivel szakmában dolgozik széttárta a kezét,hogy srácok nem tudok veletek mit  csinálni míg nincs meg az anyag addig nem tud nekünk gázt, elektródát, huzalt stb. adni.  Alapanyag volt bőven,  12 főre volt 2 acetilén-oxigén apparát,  3 mig gép ( 1 iweld, 2 migatronic) amiből előbb 1 majd a második miga is megadta magát szóval maradt az 1 iweld gép. Volt 1 darab iweld awi gép amivel az utolsó félévben kezdtünk el hegeszteni mivel a keresztféléveseknek is kellett a gép mivel februárban vizsgáztak. Volt olyan oktató akit nem is értettünk,hogy miért tesznek be hozzánk hiszen megmondta,hogy tőle ne várjunk sokat mivel nem! hegesztő a szakmája és cnc képzést szokott oktatni.. 12-en kezdtünk és 3-an jutottunk el a szakmunkás vizsgáig. Sokan úgy gondolták,hogy ide elég csak beiratkozni, megjelenni az első osztályfőnöki órán aztán két év után a kezébe adják az embernek a bizonyítványt..hát nem így lett.. Volt aki nagyon jól tudott hegeszteni, csak a papírért jött de az előnytelen a többiekkel szemben akik rendesen bejártak elméletre, gyakorlatra stb. Volt aki az első órára sem jött el mert meggondolta magát de ezzel meg az a gond,hogy lehet olyan ember elől vette el a helyet akit érdekelt volna a hegesztés és komolyan vette volna a képzést. Szóval egy szó mint száz, ehhez is kell egyfajta elhivatottság mint mindenhez. Ha valakit komolyan érdekel a hegesztés és szeretné megtanulni az alapokat akkor beiratkozik egy felnőtt képzésre aztán utána már csak rajta múlik mennyire szeretné magát tovább képezni.

MrJones512 Creative Commons License 26 órája 0 0 24959

"A co géppel,egy 20 másodperces hidegvarratos videó elkészítését megnézte kb 280 ember.Ellenben a mély elméleti részt,ami igazából a tudás gerincét biztosítaná,és részemről 6-10-12 perces szájtépést igényelt,átlagban 28 másodpercig nézték az emberek.Ebből levontam a konzekvenciákat,nem látom értelmét semmilyen eszköz,eljárás,tipp,trükk,bemutatásának,mert hogy a leírtak alapján,ezeket már mindenki ismeri,vagy kurvára nem érdekel senkit,csak a co pisztoly gombjának nyomása,egy vízszintes,és egy sarokvarrat abszolválása."

 

Azt a konzekvenciát még véletlenül sem sikerült levonnod, hogy borzasztó előadó vagy?

 

Meg kellene tanulnod mesélni arról a szájbatekert hegesztésről. Úgy, hogy ne csak szakmai, de érdekes is legyél egyben.

 

(1 hint: ne csak azt idézd fel videókészítés előtt, hogy miről fogsz beszélni - azt ugyanis tudod. Az járjon át, hogy te miért is szeretsz hegeszteni.)

 

Előzmény: Törölt nick (24947)
BWels Creative Commons License 27 órája 0 0 24958

Jó reggelt, köszönöm szépen. 

Előzmény: gss (24956)
gss Creative Commons License 1 napja 0 3 24957

Persze. Megértelek ha inkább csapatsz még egy kört ingyenokítás helyett.Tiszta sor.

 

Huszonsok éve én is úgy kezdtem co-val parabola tartó falikart gyártani hogy az első szériát haver hegesztette fusiba a melóhelyén.

A bevételt kipótolva vettem egy szakadt félházi gépet. Egyszer hallottam normálisan beállított gépet dolgozni. Saját káromon jöttem rá mindenre.

Fémipari képzést kaptam, de hegesztést nem tanítottak. 

Ha vki negyedóra alatt megmutatta volna pl hogy milyen amikor kevés a gáz akkor az első habos varratnál először nem kezdtem volna a potit tekerketni meg az anyagot sterilizálni és csak utána ránézni a lefagyott reduktorra. Amire kendácsoltam faterral egy fűtést mert előfordult hogy gyorsan lefagyott (esetenként mert túl sok gázt adtam). Aztán rájöttem-ráéreztem hogy mi a kevés és mi a sok a gázból meg hogy hogyan mikor merre tekergessek mit.

Na ezeket egy egyszerű videó megnézésével megspóroltam volna.

Szóval azt erőteljesen vitatnám hogy nincs igény a tudásra.

...csak vannak emberek akik fröcsögve akkorisjobbantudják

Előzmény: Törölt nick (24951)
gss Creative Commons License 1 napja 0 0 24956

Amatőr hegesztés, lakatos munkák.

Előzmény: BWels (24950)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!