Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Erre csak annyit tudok írni, hogy olvass vissza! Nem fogom önmagam ismételgetni, bocsi.
Az idetévedt olvasónak pedig: nem, nem megy tönkre az automata pajzs a nem használat miatt. Többször próbáltuk elmagyarázni neki, ez is eredménytelen volt.
Szerintem az ajánlatod Ákosnak tedd fel,hisz,ő akar (vélhetően)palyzsot eladni.
Meg neki is van dp gépe,a 235-ös. Szerintem kérdezz rá,hátha ezt is elakarná adni.
Én már sok gépet eladtam,vagy inkáb úgymondom,elkótyavetyéltem,úgyhogy többet nem kinálok eladásra.
Hogy e világban én elvinném e itthonról a 240-est,nem tudni. Jó lenne,ha "odaáttra" vinni lehetne,mert én szivesen vinném magammal,ha megpusztultam........
Ha annyira izgat az impulzus,szerintem országodba biztos árulnak,még az is lehet,hogy olcsóbban,mint az iweld........
Egyébként pár napja izgattam fel,mert attól féltem,hogy ebben a nagy hidegben szétfagyott benne valami. Igaz,a garázsban van a kazánom,vagyis tiz fok volt ,még a mostani leghidegeb éjjeleken is. Működik,kutya baja. Ja,meg a kazetta pirosba merűlt,aztán próbáltam,hogy megérett e a kukába.Kop - kop,behoztam a melegre,meg pár napra a nap is kisütött,még működik.
Csak kazetta (igaz régi normál méret)kapható eléggé olcsón is :
Nem is néz ki otrombán......A parksyede 80dkg-ja viszont durva ! Ez utóbbira meg 1,2kg-ot irnak,hát ez mégdurváb...Lehet,hogy kartondobozzal együtt mérte a szerencsétlen........
Mintha úgy emlékeznék,hogy lidl- be találtad 10e- ért a palyzsot.
Mostmeg outlet- et irsz. Itt is 10e volt az ára?
Én átvenném tőled,utánvéttel.....Jó,igy már magasab az ár,de mégsem 20e......!
Ha ez a második nagykazettásod,ha nem használod tönkre fog menni.
Igaz,az ESAB- om kb 6éves,de pirosat jelez az akku szintjelzője. Behoztam a szobámba,meg rávilágit a nap,igy a piros led már nem jelez. Nos,megfigyeltem,az ilyen beépitett akkus kazetták kb ennyit birnak.
És ez helyébe akarnék egy újat.
Erősen gondolkodom,mert a jelenlegi régi sisak fél kg,a jelenlegiek meg még a 80dkg- ot is elérik.
A régi gyártású kiskazetát megkapni már 5ezerért is,ami berakható a régi sisakba.
Francba bele. Ma bementem megint az outletbe, hogy már úgyis elkapkodták. De volt még 3 db. Úgyhogy lecsökkentettem 2-re. Majd elmesélem, hogy milyen, ha valamikor használni fogom. Mondjuk, pont neked nem kell. Ennyi zsetonért ajándék volt, az a szitu.
Szóval van egy házi kendács traktorod. Ad el a picsába.
"Kötelező gépjármű felelősség biztosítás a hatósági engedélyel, és hatósági jelzéssel el nem látott jarművek küzül csak a segédmotoros kerékpárra kell kötni. Kerti traktorra nem írja elő a törvény. Mint ahogy állatierővel vont járműre és 300W-nál kisebb teljesítményű elektomotoros kerékpárra sem."
Ezáltal te nem tudsz semmi olyanra kötni. Kárt te fizeted.
Szerintem biztos hegesztettél fox-cell bevont elektródával. Na ez az iwel huzal épp igy ég,de még (bocs)aljasabban is. Vagyis kb 30mm próba varrat esetén valami pókháló szerű apró holmi lebegett előttem. Nos,ezért mondom,hogy a poros huzal oda való,ahová tervezték........kültérre.
Amit emlitesz,az 1.2mm-es poros élfelrakó,vagy gyök töltő huzal. Ha élfelrakó,akkor párna varrathoz,vagyis első réteghez szánták. És erre jöhet a tömör HCR keménység. Azért javasolják a (szerintem)a párna varratot,mert ez mintegy előmelegiti a tömeget,és van 30HCR keménység,és ez átmenet céljára van,hogy a tömör huzal varrata ne repedezzen......Ha pedig gyöktöltő,akkor csőhegesztésnél a fox-cell helyettesitő
Szerintem nem ne törekedj az impulzusos gépre. Te magad is előidézheted a jelenlegi fogyósoddal is a szép leolvadást,a buborékmentes varratot. Vegyél 92%-os corgont,és vedd vissza az előtolást egészen addig,még elkezd "hintázni",vagyis ég is a huzalvég,meg nem is. Na ekkor adj picit rá,hogy a hintázás megszünjön. Na kb ez az impulzus látványa. A DP esete másról szól. Ez esetben a huzal mintha ki - be járna,hol közel,hol távol van a krátertől,és a lecsepegő huzal permet szerűen olvad le.
Még a kisérletedhez annyit,hogy a hegesztés csattogó hangot ad,nem úgy mintha a megfelelő nagy huzalsebesség folyamatos recsegése......
Van egy tz-4k méretű kistrakeszom,trabi motorral. Ezt nagyon sok pénzbe kerülne,ha rendszámoztati akarnám. Ketté bontom,és terra formátumú,szarvkormányosra alakitom. Nos ez esetben nem kell műszakiztatni,mert kerti gép,de a forgalomba részt vehet,legálisan. Ja,a trabi helyére Briggs motort rakok. Esetleg biztositást próbálok intézni,de ez is necces,mert a biztositóknál ilyen jármű nem szerepel,vagyis nem tudják biztositani legálisan....... !!!!
Nem egy nagy durranás az impulzus,én is csak azért vettem,mert nem tudtam,hogy mit veszek.....
Amúgy,meg van jó oldala is,mert alunál jó,de szénacélnál a sima syn mig a befutó.
Amúgy meg corgon kell hozzá,láthattad itt lejeb,refse2 is sokalta,igaz ez argon volt....
Barkácsoláshoz sima mezei mig inverter is jó.....
Alig várom már a tavaszt,van egy kistraktor átalakitási térvem. Ez kint az udvaron fog történni,úgyhogy a porbelest is beüzemelem. Ez a tétlenség,ami most folyik,nagyon nem jó !!!
Csak egyetlen üzlet van Biatorbágyon, ott próbálják eladni a cuccost, ami nem fogyott el máshol.
Általában még az akciós ár alatt van minden, de a készlet mindig változik.
Addig lehet kapni valamit, amíg van a polcon, kb. ennyi.
Ha van ismerősöd arrafelé, kérd meg, hogy vegyen egyet.
Én nem vettem, mert hegeszteni sincs időm, akkó' meg minek. Ez holnapig még változhat.
Nem rég költöttem el egy rakás pénzt a Mastroweld Color Vision 4-emre. Új (jobb) fejkosár, mint ezen a Parkside-on + új plexik. Összesen majdnem 800 Ft volt ez a két dolog Kínából. :D
Ha nem hegesztesz alumóniumot, akkor lantánosat vegyél. Arany vagy kék színű, de jó esetben a csomagoláson is fel van tüntetve az összetétele. Lassabban fogy||párolog, mint a többi, jó az ívstabilitása is.
Voltam kora délután a Parkside outletben, hátha valakinek érdekes.
A gépből csak 1 db volt, a sitykából tizen darab.
Utóbbival már szemeztem, meg mintha megfogadtam volna magamnak, hogy ha leviszik 10e alá, veszek egyet. Azt hiszem, Manfred barátunk is csak annyi hátrányt említett, hogy kicsit nehéz. A német Lidl webshop szerint 660 gramm. link
Hacsak több dekás, akkor én megpróbálnám 2 komponensű epoxy fémragasztóval. Ezek fémport tartalmaznak, színben nem üt el, lehet csiszolni. Brutál erős, ha csak a fém saját súlyát kell megtartani, arra szvsz jó.
Egy 100 éves öntöttvas csillárról letört egy darab.
Nincs ötletetek hogyan lehetne visszatenni a helyére? Azt tudom, hogy az öntöttvasat hegeszteni nem lehet. Bármilyen megoldás érdekel, ami esztétikus eredményt ad.
Ragasztani nem lehet, mert ceruzavastagságú a darab és így nagyon kicsi lenne a ragasztási felület, nem tudná megtartani a letört darab több dekás súlyát. Igazából ötletem sincs mit lehetne tenni...
Én tudom, hogy tudod- nem a pb gáz a vágógáz de nem helyesen fogalmazol és ezért kell helyreigazítani amit írsz. Vedd figyelembe, hogy sok olyan ember is olvashatja írásod akik fiatalok és még az elején járnak a fémipari tudás megszerzésének. Mivel egy-egy hozzászólás gyakran rövid így én ajánlanám, hogy elsőre a hozzászólni valód írd le egy papírra és többször gondold át, esetenként javítsad és ez után írd be a megfelelő fórumra. Így kevesebbet kell korrigálni később a mondani valón ( mondjuk a mondat végét én is szebben megfogalmazhattam volna...).