Keresés

Részletes keresés

procaliber. Creative Commons License 2015.04.14 0 0 0

t0talcar

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.14 0 0 topiknyitó

Sziasztok,

 

Kb 2 hónapja karamboloztunk az autónkkal, és mivel megbíztam az addigi autó szervizemben, ezért - egy meghatalmazás keretében -velük javíttattam meg az autót.

Az utólagos javítási minőségi problémám túl kiderült az is, hogy a károkozó biztosítója totálkárat állapított meg, és felajánlotta az autó megvételét roncsértéken.

Erről engem a balesetet követő 5-10 napban kiértesítettek tértivevényes levélben, aminek feladás napjához képest az átfutása 2-3 nap volt.

Kiértesítette a meghatalmazottat is, aki azonnal, aznap lehívta a totalkár összegét és visszaadta az a megjavított autót.

Számla, jótállási jegy az természetesen nincs - ez egy külön kör lesz - viszont azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor valamilyen peres úton érvényesíthetek-e feléjük valamit?

Pl a biztosító ajánlata után nem értesítettek az autó további sorsát illetően - + konkrétan mit jelent a totálkár -, ezért utólag kötelezhetőek lennének-e az autó megvásárlására pl a biztosító által felajánlott összegben?

Utólag volt időm körbejárni jobban a témát, pl egy másik autójavító műhely látatlanban, fődarab cserék megjelölése + fényképek alapján 20-30%-kal alacsonyabb árajánlatot adott a javításra.

Ez utólag már semmit sem számít, gondolom.

Ha valakinek volt hasonló sztorija, az leírhatná okulásul, hogy nála mi történt..

 

Köszi a válaszokat előre is,

 

McB

 

 

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!