Keresés

Részletes keresés

Mancikacica Creative Commons License 2017.01.04 0 0 180

"2005-ben nekem is kellett hitelt felvenni. Svájci frankos hitelben 19 ezer forint lett volna a havi törlesztés, a forinthitelnél pedig 38 ezer. Azért döntöttem a forinthitel mellett, mert a munkámnál fogva beleláttam a devizahitel kockázataiba, és az akkori főnököm is azt mondta, hogy a magyar gazdaság állapotát látva inkább a forinthitelt vegyem felmert az nem fog emelkedni" – mondta a bíróság előtt a tanú, aki ezért az akkor kétszer drágább forinthitelt választotta. Ezután érthetően nem tudta jó szívvel ajánlani az ügyfeleknek a devizahiteleket, pedig a vezetőségnek az volt az elvárása, így később kirúgták,

Mancikacica Creative Commons License 2017.01.04 0 0 179

Ki­tá­lalt a banki dol­gozó: belső tit­ko­kat árult el a de­vi­za­hi­te­lek­ről

 

http://ripost.hu/cikk-kitalalt-a-banki-dolgozo-belso-titkokat-arult-el-a-devizahitelekrol?source=hirstart

Mancikacica Creative Commons License 2016.10.13 0 0 178

Volt Quaestor-vezér juthat kedvezményesen belvárosi ingatlanokhoz

 

http://444.hu/2016/10/13/volt-quaestor-vezer-juthat-kedvezmenyesen-belvarosi-ingatlanokhoz

Mancikacica Creative Commons License 2016.10.13 0 0 177


Hét éven át ittasnak vallotta magát, hogy megússza a büntetést Pintér (Blikk)Budapest Alkoholizmusával és folyamatos részegségével védekezett eddig Pintér Zoltán, a tavaly márciusban több mint százmilliárd forintos hiánn­y­al bedőlt Buda-­Cash Brókerház csalással vádolt vezére.

upszi dézi Creative Commons License 2016.05.13 0 0 176

Valaki meg a  nyomozását unta!

 

 

napokban váratlanul meghalt a Fővárosi Főügyészség egyik ügyésze, aki a brókerbotrányban érintett Quaestor-ügyön dolgozott - értesült az Index. A Fővárosi Főügyészség megerősítette az információnkat, Bagoly Bettina lapunk megkeresésére közölte, hogy "a napokban váratlanul és tragikusan fiatalon valóban elhunyt a Fővárosi Főügyészség egyik kiemelkedő tudású és munkabírású csoportvezető ügyésze"

 

http://index.hu/belfold/2016/05/12/varatlanul_meghalt_a_quaestor-ugyon_dolgozo_ugyesz/

Tör-ölnek ! Creative Commons License 2015.07.14 0 0 175

Bevallotta, hogy nem szereti a káposztás cvekedlit...

Előzmény: kupony (172)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.07 0 1 174
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.07 0 0 173

Ott nem volt narancs-szál, ami bélyeget nyomott volna az ügyre. Szerintem tölts ki egy questor nyomtatványt, hátha fizetnek arra is valamit:)

 

Előzmény: brooklynpapa (171)
kupony Creative Commons License 2015.04.28 0 0 172

..3D-ben... the andybajnai film...szinte ingyen...

 

A Quaestor-vezér 
videovallomást tett

A nyomozók kérték, hogy rögzíthessék Tarsoly Csaba vallomását.

Előzmény: brooklynpapa (171)
brooklynpapa Creative Commons License 2015.04.27 0 0 171

A budacashkarosultak.hu

Szeretném ezúton a nagy nyilvánosság figyelmét kérni a közel 16.000 Buda-cash károsult nevében, akik eddig több mint 2 hónapja  csak hitegetést, mellébeszélést, és diszkriminációt kaptak a Quaestor ügyfelekkel szemben!

Inkorrekt az eljárás, a kommunikáció a károsultak felé egyenlő a nullával.

Bár jogállamban élünk, de nem tapasztaljuk a saját bürünkön. Elég szomorú!

Mivel bárkivel megtörténhet hasonló eset a jövőben, ezért nem mindegy hogy hogyan kezeljük és értelmezzük ezt a kialakult helyzetet, akár csak külső szemkélőként is!

"Veled is megtörténhet" 

Köszönöm a figyelmet.

 

Mutual Friend Creative Commons License 2015.04.26 0 0 170

Szerintem Fazekas miniszter tudja.

Előzmény: PermanentDestructor (166)
kupony Creative Commons License 2015.04.26 0 0 169

...kimenekült...

 

--A Baptista Szeretetszolgálat vasárnap tájékoztatta az MTI-t, hogy Tóásó Elődöt és a horvát Mario Tadicot kimenekítették Bolíviából. A közlemény szerint a Külgazdasági és Külügyminisztérium technikai segítségével közép-európai idő szerint péntek délután a 4650 méter magasságban lévő Chungara közúti határátkelőhelyen hajtották végre az akciót.

 

Tóásó családtagjait hamarosan Magyarországra hozzák

 

Orbánisztán: csónakázótó is lesz Felcsúton

Még alig csengett le a Felcsútra tervezett kisvasút híre, máris itt az újabb kilátásba helyezett fejlesztés a miniszterelnök kedvenc falujában: csónakázótó lesz a vasútállomással szemben. A tervek szerint a beruházást az önkormányzat valósítja meg, költségei egyelőre még nem ismertek a  jegyző szerint, ám a télen korcsolyapályaként funkcionáló tó hozzájárul majd a környék turisztikai vonzerejéhez. A fejlesztésnek helyet adó záportározó létrejöttét 2001-ben az első Orbán-kormány vitatható módon segítette 2,7 milliárd forinttal.

Előzmény: PermanentDestructor (166)
brooklynpapa Creative Commons License 2015.04.23 0 0 168

 

Közérdekű információ!

 

Ha Valaki Buda-Cash károsult itt jelentkezhet:

https://www.facebook.com/BudaCashKarosultak

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.21 0 0 167

...de hogy fogja megúszni az egymilliárd átutalását a következő főügyésznél?

Előzmény: helpyourself5 (164)
PermanentDestructor Creative Commons License 2015.04.20 0 0 166

Amúgy "Marcsi" hova mehetett?

helpyourself5 Creative Commons License 2015.04.20 0 0 165

Az átlagos lekötött betéti kamat 2014 elején 2,2% volt, most 1,6%.

http://www.mnb.hu/Statisztika/statisztikai-adatok-informaciok/adatok-idosorok

 

Nagyvonalúan adjunk ehhez 1%pontot az akciós, feltételek nélküli betétekhez (azért megmozdulni talán már érdemes), még ahhoz képest is 4%ponttal magasabb kamatot ígért 5+ éves időtávra, bármikor visszaváltható kötvények formájában.

Szóval masszív feláron ment a dolog.

 

A viszonyítási pontod téves. Aki quaestor kötvényt vett, az utánajárt, hogy mennyi a legmagasabb állampapírhozam, és mennyi a max kamat. Mint írtam ők a megtakarítók teteje, felettük csak a hivatásosok vannak. Mit érdekli őt mennyi az átlagos lekötés. Nem szempont. 2024N 4.49%. Ehhez kell hasonlítani. Elvileg kockázatmentes hozamhoz képest 1.5-2% kamatfelárat simán indokol egy vállalati kötvény, a kamat mértéke azt sugallja, hogy ez egy megbízható, növekvő, jól gazdálkodó cég akinek annyira nem kell a pénz. Szó nincs semmiféle őrült kamatfelárról meg dupla meg +70% hozamról meg egyéb bolondságokról amit itt leírtatok.

Előzmény: bogel (117)
helpyourself5 Creative Commons License 2015.04.20 0 0 164

Borkait kicsit hadd védjem meg. 2007-ben eladta Győr 10 vagy 20%-nyi Rába részesedését 2.200 Ft/rv-ért, miközben a tőzsdei ár a tranzakció nyilvánosságra kerülésekor majdnem 2.800 volt. 5 perc alatt esett 2.500-ra, ott felfüggesztették. Utána lassan lement egész 600-ig, most 1.100-1.200 körül van. Sokan szidták akkor - én is - hogy elkótyavetyélte az önkormányzat vagyonát, később összeállt, hogy az akkori folyamatok (tulajdonosi szerkezet, állami szándékok) miatt el kellett adni. Az információk nyilvánosak voltak, Borkai és csapata meg nem bízott a ballibekben és eladta azonnal amennyiért tudta. Annó sokan nem látták annyira sötéten a ballib oldalt mint ma, nem az volt a megítélésük, hogy ők a sátán népe és semmi jóra tőlük számítani nem lehet.

 

Szóval ez egy ilyen pálya, nem tökelütött ő, nem tudhatta, hogy a 20 éve stabilitást sugárzó Questor folyamatosan csalt.

 

S ha Borkai nem tudta, honnan tudta volna egy élet munkáját belepakoló nyugdíjas vagy évek megtakarításait hizlalgató vállalkozó, jobban kereső dolgozó. Ez a vékonyodó magyar középosztály ambíciózusabb, kockázatvállalóbb része, aki figyeli a kamatokat, befektetési formákat, próbál óvatosan dönteni, keveset kockáztatni. Aki náluk bátrabb az vagy tőzsdézik, vagy oktalanul az ellenőrizetlen cégekbe fektet be (Baumag, Tribuszerné, stb). Ezért kellett nekik kifizetni a valódi 1/4-ed kötvényrészt is, mert ők ma a megtakarítók legértékesebb, leginkább gondolkodó része - jó, nem közgazdászok és nem is jogászok - de ha kinyírják őket, azzal levágják a megtakarítók legfelsőbb, minőségi részét. Felettük már csak a hivatásosok vannak.

 

Egyébként a követendő magatartás (bank, biztosító, lízing, faktoring, közmű, nav, stb) mindig az kellene legyen, hogy egy-egy adott eset kapcsán felmerülő összes dokumentumot kikérni a meghivatkozott egyéb dokumentumokkal együtt, mindegyiket oldalanként dátumoztatni, aláíratni és lepecsételtetni sőt még egy összesítő átvételit is csináltatni a céggel. Szerződés, melléklet, szabályzat, díjtábla, kutyafasza. Otthon kijegyzetelni a gyanús pontokat, előkeresni a vonatkozó törvényeket, kigyűjteni azokból is ami homály majd az egésszel elmenni egy ügyvédhez (szakjogászhoz) aki az egész szarra rászán három napot 20 pénzért... Ami irreális. Mivel ezek a cégek nem vetik meg az átverést, lehúzást, ívben tesznek a jogainkra, a nagy nemzetközi multik, az állam/önkormányzat sok-sok hivatala - mit várjunk akkor a kisebbektől mint a questor? Ma a kisember állandó háborúban áll az őt lehúzni kívánókkal, ha nem ez a főfoglalkozása/passziója, akkor lépten nyomon megszívathatják. (Nekem ez is passzióm, de pl néhány hónapja kis híján lehúzott egy tetű faktorcég egy friss részletszabállyal 8.5m-re, utolsó ellenőrzésen buktak el. Jog szerint buktam volna, max pisztollyal lehetett volna elégtételt venni. Most megpróbálom a trükkjüket kissé módosítva visszafelé...)

 

(Eddig minden brókercég ahol számlám volt, később csődbement, vagy átvette a csőd elől az ügyfélállományát egy nagyobb. Egyszer nagyon közel suhintott a kasza.)

 

Egyébként hogy visítanának azok akik most nem kártalanítanák a kötvényeseket, ha egyszer az ő vagyonukat nullázná le valami, azt a vagyont amit gazdaságilag és anyagilag is biztonságban tudtak, de egy új törvénymódosítás miatt kockázatossá vált...

Előzmény: kupony (147)
Uff Creative Commons License 2015.04.17 0 0 163

avagy, ahol szar van, ott veréb is van. Örök életű igazság.

A legnagyobb bevételeket mindig is a emberi hülyeségre lehet alapozni ebben a túlnépesedett tömegtársadalomban. Ez sosem fog megváltozni.

Előzmény: anticonstitutionelle (158)
kupony Creative Commons License 2015.04.17 0 0 162

...dísz kriminális...és nincs 1 fidesznyik hozzászólás se... pedig mindenki-mindenki fizeti nemcsak a béközép.....

 

Quaestor: leállították a károsultak ügyfélegyeztetését

Leállította a felügyeleti biztos a Quaestor-károsultak ügyfélegyeztetését, egyben az erre meghirdetett április 20-i határidőt is eltörölte. Az ügyfeleket emiatt hátrány nem éri, őket a teendőkről később tájékoztatja a felszámoló – derült ki a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. közleményéből.

http://mno.hu/gazdasag/quaestor-leallitottak-a-karosultak-ugyfelegyezteteset-1282185

 

A brókerbotrányokkal kapcsolatos kárrendezés a pénzügyi szektornak évi 20 milliárd forintba kerülhet 6-8 évig, nem számítva a speciális Quaestor-alap bevás befizetés feletti feltöltését - közölte a Heti Válasz hetilappal Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója. - See more at: http://magyarhirlap.hu/#sthash.5IExIGXm.dpuf

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (154)
Mutual Friend Creative Commons License 2015.04.16 0 0 161

Szerintem a birkaja nem tudta ezt. Valaha OTP vezeto volt Marcsi cikkek szerint.  Onnan is lehet a bizalom.

Előzmény: Törölt nick (160)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.15 0 0 160

Nem az a gond. Elképzelhető ekkora hozam. Több is. Azt kell tudomásul venni, hogy extrém hozamhoz extrém kockázat tartozik. OTC ügylet esetén a kockázatok között van az is, hogy ellopják a pénzt...

Komolyan nem is értem, ebben az esetben mindenkinek tisztában kellet lennie azzal, hogy illegális betétgyűjtés zajlik, minden legális biztosíték nélkül...

Előzmény: Mutual Friend (159)
Mutual Friend Creative Commons License 2015.04.15 0 0 159

Én frissiben halottam tegnap az első órában. Kérem aki telhetetlen és 20% kamatot remél ...

Előzmény: anticonstitutionelle (158)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.04.15 0 0 158

http://hvg.hu/kkv/20150415_Karcagrol_indul_a_brokerbotrany_ujabb_hul

 

Nem klasszikus értelemben vett brókerbotrány a karcagi, viszont ez is jó nagy: volt, aki több tíz-, volt, aki több százmilliót adott a cégnek. A társaság devizázott, de nem volt engedélye, és a piacinál jóval nagyobb kamatokat ígért, így a fél város az ügyfele lett. Az ügyvezető Karcagon nagy tiszteletben állt, most nem találják sem őt, sem a családját.

 

Tribuszerné örökké él.

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2015.04.15 0 0 157

Ha jól értem, ez lesz végül is. Az MNB fog hitelezni a kártérítési alapban részt vevő cégeknek, akik viszont a bankadóban jóvá írhatják az ügyet. Tehát végül is furfangos és áttételes módon a felügyelet fizet nagyrészt, csak nem vállalják fel a dolgot...

Előzmény: Lédiell (156)
Lédiell Creative Commons License 2015.04.15 0 0 156

Kötvénynél az az igazságos, hogy a hitelező egyezzen meg a hitelt felvevővel. Magyarán a történethez semmi közének nem kellene lennie a bankoknak és más brókercégeknek, az ügyfeleknek Tarsolytól kellene követelniük a pénzt. Ha kiderül, hogy az állam, a hatóságok hibáztak, akkor pedig állami kártérítést kell fizetni nekik. 

Előzmény: Törölt nick (155)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.15 0 0 155

Értem, hogy mit írsz, csak szerintem az igazságtalan, hogy egyformán mindenkire rákenjük a szart. Pontosan úgy, mint ahogy a jelenlegi megoldás is az...

Előzmény: Lédiell (153)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.14 0 0 154

Sztrájkolnak a debreceni quaestorosok

A dolgozók felfüggesztették az ügyfélfogadást, mert kihagyják őket a kártalanításból. Tovább »

forrás: Index.hu

Lédiell Creative Commons License 2015.04.14 0 0 153

Mondom, hogy úgy csinálják, hogy a meglévő papírokat osztják szét arányosan az ügyfelek között. Ha a 2015/xxx sorozatból megvan 20 százalék, akkor mindenki 20 százalékot kap belőle. Ha a 2016/yyy-ból megvan 50 százalék, mindenki 50 százalékot kap. A Kelerben megvan, miből mennyi van megkeletkeztetve. 

 

Ez vegytiszta politika, hogy nem akarják, hogy bárki jobban vagy rosszabbul járjon a másiknál és persze a Magyar Nemzeti Kereskedőháznál. 

Előzmény: Törölt nick (152)
Törölt nick Creative Commons License 2015.04.14 0 0 152

Szerintem meg az derült ki, hogy nem lehet, mivel teljesen változó, hogy melyik ügyfél számláján mennyi a kamu és a frankó. Az sem lett volna igazságos, ha egyenlő mértékben terítik a kamukötvényeket a tulajdonosok között. Nagyon remélem, hogy ezután levonják a konzekvenciákat és az egész kibocsátósdi-elszámolósdi rendszert átalakítják, mert ez így komolytalan...

Előzmény: Lédiell (149)
marshalló Creative Commons License 2015.04.14 0 0 151

Amennyit visszaváltanak feltétlenül.

Előzmény: Törölt nick (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!