Keresés

Részletes keresés

lekváros abrosz Creative Commons License 2016.04.28 0 0 50

gyanítom, hogy igen

Előzmény: Never Man (49)
Never Man Creative Commons License 2016.04.28 0 0 49

Május elsejével elfogy a pénz, újabb tömés következik (?)

zöldkomcsi. Creative Commons License 2015.07.17 0 0 48

Szerintem olyan vetület is van ennek, hogy ha minden ország kinövi az adósságát, akkor a Föd el is pusztul.

Előzmény: Törölt nick (46)
Tör-ölnek ! Creative Commons License 2015.07.14 0 0 47

Még mindig "tömik"

Előzmény: Törölt nick (46)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.09 0 0 46

Sziasztok! Bocsánat a talán bugyutának tünö kérdésért, de egyre többet hallok olyan véleményt, hogy a görögöknek nem megszorításra lenne szükségük, hanem arra, hogy "kinövekedjék" a felpörgö gazdasággal az adósságoe. Oké, de a gazdasági növekedés milyen konkrét csatornákon keresztül fog bevételt termelni az ország költségvetésébe? Talán fogyasztás...ez jut most eszembe, de ehhez is versenyképesebb jövedelmek kellenek, ami megint csak "nem ingyen van" a költségvetésre nézve.

Szeretném kicsit jobban érteni ezt a folyamatot, amikor a gazdasági növekedés bevétellé válik. 

zöldkomcsi. Creative Commons License 2015.06.30 0 0 45

"NATO érdekek is vannak !"

 

igen, évi 10mrd euro körül van a katonai költségvetésük.

Előzmény: bojnik (43)
bojnik Creative Commons License 2015.06.29 0 0 44

http://www.vg.hu/gazdasag/ime-a-lista-amire-nemet-mondtak-a-gorogok-452765

 

"Közzétették azoknak az intézkedéseknek a listáját, amelyet az EB, az Európai Központi Bank (EKB) és az IMF javasolt Görögországnak a tárgyalások legutolsó körében - írja a Hvg.hu."

bojnik Creative Commons License 2015.06.29 0 0 43

Már az euró bevezetése előtt trükköztek ! A drága , korrupt olimpia sokat "segített"...

 

NATO érdekek is vannak !

Előzmény: Bradanek F (35)
kicsapott fakabát Creative Commons License 2015.06.28 0 0 42
Bradanek F Creative Commons License 2015.06.28 0 0 41

"Most tényleg, az ilyen idiótákat, mint én, fogják megkérdezni, hogy mi legyen a megállapodással?"
- méltatlankodott önironikusan egy vendéglátós. "Mindenki baromira okos, de hát hogy dönthetnénk? Akkor minek van a miniszterelnök? Képzeljen el egy kapitányt, aki a viharban azt kérdezi az utasoktól, hogy merre menjünk. Fogalmam sincs, mit hoz a hétfő, bármi lehet. De nekem most lett elegem Cipraszból."

 

Találó hasonlat

 

 

Egyszerűen, időhúzásról van szó.

 

Természetesen a népszavazás eredménye, a nem lesz.

 

 

Előzmény: icipicicsipa (39)
icipicicsipa Creative Commons License 2015.06.28 0 0 40

Görögországi "nemzeti (broaf) konzultáció."

 

Beindultak ott is a "nemzeti" lókupecek, hajrá.

 

Előzmény: Bradanek F (35)
icipicicsipa Creative Commons License 2015.06.28 0 0 39

"Én is levettem, hogy a jövő hétre biztosan legyen" - mondta a kisgyerekével és feleségével korzózó Kosztasz. A fiatalember - aki, ellentétben a görögök 20 százalékával, nem munkanélküli, de hogy mit is dolgozik, arra válasz helyett legyintett - aggodalmai ellenére bízik Alekszisz Cipraszban. A kormányfő népszavazási javaslatának is örül. A megszorításról szóló megállapodás tervezetét el is fogja utasítani.
"Aztán fokozatosan ki kell lépnünk az eurózónából és vissza kell térnünk a drachmához" - mondja, bár, hogy miként védené meg a fizetőeszköz értékét, az nem derül ki.

 


"Most tényleg, az ilyen idiótákat, mint én, fogják megkérdezni, hogy mi legyen a megállapodással?"
- méltatlankodott önironikusan egy vendéglátós. "Mindenki baromira okos, de hát hogy dönthetnénk? Akkor minek van a miniszterelnök? Képzeljen el egy kapitányt, aki a viharban azt kérdezi az utasoktól, hogy merre menjünk. Fogalmam sincs, mit hoz a hétfő, bármi lehet. De nekem most lett elegem Cipraszból."

Előzmény: Bradanek F (35)
Bradanek F Creative Commons License 2015.06.28 0 0 38

Brüsszel reagált

 

Bosszankodást váltott ki Brüsszelben Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök bejelentése, de egyelőre nem fújták le az Eurócsoport szombat délutánra tervezett ülését.

Több, nevének mellőzését kérő uniós diplomata úgy vélekedett, hogy Ciprasz bejelentése tovább bonyolította a helyzetet, hiszen a görög hitelprogram a hitelezők és Athén újabb megállapodásának hiányában június 30-án lejár, de arról, hogy a megállapodás létrejöhet-e, a görögök csak a határidő lejárta után kívánnak dönteni. Ráadásul – tette hozzá egy uniós szakértő – az athéni kormány harsányan kampányol a hitelezők javaslatai ellen.

Egy uniós illetékes úgy vélekedett, hogy az eurózóna pénzügyminisztereit tömörítő Eurócsoportnak immár azon a „B terven” kellene gondolkodnia, amelynek eddig – érthető okból, a kedélyek csillapítása érdekében – még a létezését tagadták hivatalosan.

Ez a „B terv” általános vélekedés szerint a „grexit”, vagyis Görögországnak az eurózónából való kényszerű távozása, e leválási folyamat rendezett mederben tartása lehet.

liberális demokrata Creative Commons License 2015.06.28 0 0 37

Az ING Bank vezető elemzője szerint  akkor lesz a legnagyobb gondban Görögország, ha az Európai Központi Banknak (EKB) esedékes,  július 20-án lejáró fizetési határidőt nem tartja be, mivel ekkor az EKB abbahagyja a görög bankok likviditásának finanszírozását, így tőkekorlátozások várhatók az országban. Balatoni András az MTI érdeklődésére elmondta, ha „jön az úthenger” és az EKB nem finanszíroz tovább, akkor Görögországban nem lesz megfelelő mennyiségű euró arra, hogy az emberek kivegyék a bankból a pénzüket, vagy megkapják fizetésüket. A június 30-án lejáró törlesztőrészlet a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) esedékes, ahol a szakértő szerint "lehet bizonyos trükköket alkalmazni" a határidőknél - fogalmazott. Balatoni András elmondta: ha Görögország kilép az euróövezetből (Grexit) és bevezetik a drachmát, akkor az IMF számításai szerint a GDP 8 százalékára rúgó recesszió lesz az országban, ami a legrosszabb forgatókönyv. Ha Athén vállalja a megszorítások költségeit, akkor is 2-3 százalékos recesszióba süllyed nagy valószínűséggel a görög gazdaság, azonban nem lesz bankpánik és az EKB is folyamatosan biztosítja a likviditást - mondta. A szakértő kiemelte: ez is nagy költség egy olyan gazdaságnak, amely alapvetően 2009 óta deflációs spirálban van. A Grexit hatását, a nemzetközi kockázatvállalási hajlandóság nagymértékű csökkenését a régió piacai közül a leginkább Magyarországon és Lengyelországban éreznék meg, mivel ebben a két országban a legmagasabb a külföldi befektetők részaránya a kötvénypiacon - mondta.

Előzmény: Bradanek F (35)
kicsapott fakabát Creative Commons License 2015.06.28 0 0 36

Jánisz Varufakisz görög pénzügyminiszter szerint az athéni kormánynak nincs felhatalmazása se elfogadni, se visszautasítani a hitelezők javaslatát, ezért folyamodott a népszavazás eszközéhez. "Nincs felhatalmazásunk aláírni egy fenntarthatatlan és életképtelen javaslatot" - jelentette ki Varufakisz, hozzátéve: "de visszautasítani sincs felhatalmazásunk az emberek megkérdezése nélkül. Ők lesznek a legvégső döntőbírók, hogy elfogadjuk-e".

Varufakisz, miután az Eurócsoport szombati tanácskozása nélküle folytatódott, elmondta: a következő napokban még lehetett volna javítani a javaslaton, amiről a görögök döntenének, és akkor a görög kormány javasolhatná azt a választóknak, hogy támogassák.

 

Bradanek F Creative Commons License 2015.06.28 0 0 35

Népszavazást írt ki Ciprasz a megállapodásról

 

 

Varufakisz: Nem írhatunk alá egy életképtelen javaslatot

 

http://magyarhirlap.hu/cikk/28966/Nepszavazast_irt_ki_Ciprasz_a_megallapodasrol#sthash.pW3EDsHx.dpuf

huncut világ Creative Commons License 2015.06.05 0 0 34

Ez nem ujdonsag. Ebben az evben ezt gyakran megemlitettek mar, foleg az utolso honapban.

Előzmény: Never Man (33)
Never Man Creative Commons License 2015.06.04 0 0 33

http://www.atv.hu/kulfold/20150604-gorogorszag-nem-fizet-az-imf-nek

 

Sejtettem, hogy lesz valami időhúzó trükk, csak senki nem tudta mi lesz az.

Előzmény: Never Man (31)
zöldkomcsi. Creative Commons License 2015.05.28 0 0 32

addig amíg a reál gazdaságuk teljesen le nem épül.

így volt itt is, mert az nem működött volna, hogy be is zárjon pl egy cukorgyár de pénz se legyen pl a rokkantsági nyugdíjakra. (...az lehet, hogy minket a saját pénzünkből tömtek, ezeket meg nem, azt nem tudni)

Never Man Creative Commons License 2015.05.27 0 0 31

“The money won’t be given,” Mr. Voutsis said. “It isn’t there to be given.”

 

http://www.nytimes.com/2015/05/25/business/international/the-heat-is-on-greeces-alexis-tsipras-from-inside-and-out.html?ref=business

 

- Kezdhetjük a visszaszámlálást! (?)

nézek Creative Commons License 2015.05.05 0 0 30

megint vadul rángatják a harangkötelet..    csőd...csőd.. csőd...    ordítozzák a politikusok, de már nem nagyon ugrik senki, hogy pénzt öntsön a folyóba...

Never Man Creative Commons License 2015.05.04 0 0 29

Egy puccsra azt szólná az únió, hogy tudomásul veszi mint szükséghelyzetet - azaz szavakban helytelenítené, de semmit nem tenne ellene. 5-10 év amíg gatyába rázzák az országot, aztán választások és jöhet újra a demokrácia ... egy ideig.

Előzmény: nézek (26)
allaid Creative Commons License 2015.05.03 0 0 28

Tömik még egyáltalán? Szerintem amit kapnak azt postafordultával küldik is vissza. Olyasmin megy a vita, hogy küldjék akkor is ha nem is kaptak ...vagy ne küldjék, de minden jövedelmező dolgukról mondjanak le és majd úgy.

allaid Creative Commons License 2015.05.02 0 0 27

Nem engedhetik "bedőlni", nehogy kiderüljön, hogy egy "bedőlés" után az embereknek még jobb lett, aztán ragadós legyen a példa. (-:

nézek Creative Commons License 2015.05.01 0 0 26

 

 

...mi itt égünk egy halálbüntetés mizéria miatt, a görögök meg puccsolgatnak...erre mit lépne a zunió..  nem szeretném, ha ez benézne, de amúgy izgalmas buli lenne...

Előzmény: anticonstitutionelle (25)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.05.01 0 0 25

katonai puccs lesz, abba a pillanatban hogy nem tud fizetni az állam....

Előzmény: lekváros abrosz (24)
lekváros abrosz Creative Commons License 2015.05.01 0 0 24

tehát továbbra is dolgoznak a kör négyszögesítésén....

Előzmény: anticonstitutionelle (23)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.04.30 0 0 23
nézek Creative Commons License 2015.04.30 0 0 22

ezért furcsállottam...nem én hagytam ki, hanem a hír így szólt...

így mindjárt más.

Előzmény: anticonstitutionelle (21)
anticonstitutionelle Creative Commons License 2015.04.30 0 0 21

egy bizonyos értékhatár felett...az kimaradt...

Előzmény: nézek (19)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!