A Fidesz ifjúsági szervezetének hat munkatársát tiltotta ki határozatlan időre Kövér László házelnök – értesült a Magyar Nemzet. A kormánypárti aktivistáknak azzal sikerült a szintén kormánypárti Kövér haragját kivívni, hogy kedden Simicska Lajost ábrázoló, "Ez is az enyém" feliratú matricákat ragasztottak a Jobbik irodaajtajaira a Képviselői Irodaházban.
„Nem a párthoz csatlakoztam, hanem egy programhoz, amely radikálisan szembehelyezkedik a Kádár-rendszerrel. Állhatatosan küzd ellene, és lecseréli egy élhető világra. A törvényességet, a szorgalmat, a minőséget képviseli. Beálltam a program mögé, lojális voltam a szervezet vezetőivel. De hazudtak nekem, és ezzel mélyen és végletesen megbántottak. Kihasználtak. Természetesen a párttal való szakításomig sokat vívódtam érzelmeimmel, a frakcióülésen elhangzottak sokkoltak, de a végkövetkeztetés higgadt, rideg döntés volt. Az otthonról hozott, majd az évek során bennem formálódott, a tapasztalatok révén is letisztult értékrend késztetett cselekvésre. A kilépéssel a közéletben addig eltöltött tizennégy év rám eső felelősségét is vállaltam. Úgy éreztem, döntésem valódi okairól nem beszélhetek. Ki hitte volna el?
„Egyesek mások becsapásával, félrevezetésével, újabban a pályázati rendszer kiskapuinak a kihasználásával próbálnak haszonra szert tenni, nagyjából munka nélkül, és utána ezt a hasznot felelőtlenül élvezik mások kárára” – ezt mondta Keszthely fideszes polgármestere, Ruzsics Ferenc hétfőn, miután a hagyományos keszthelyi szezonnyitó ünnepségen koszorút dobott a Balatonba.
A tagállamok tartózkodjanak attól, hogy politikai célból félelmet keltenek a migránsok és menekültek ellen, kérte kedden az Európai Parlament. A Fidesz képviselői egyetértettek, megszavazták az állásfoglalást, miközben a magyar kormány pont olyan kampányt folytatott hónapokig, amit elítél a nyilatkozat.
Azzal támadják, hogy az önkényesen, kézi vezérléssel irányítja a pártot, a vezetési stílus diktatórikus, ráadásul pénzügyi visszaélésekkel is vádolják a Fidesz némely vezetőjét.
Zárt ajtók mögötti, éjfélbe nyúló ülésén, kedden feloszlatta magát a Fidesz budapesti koordinációs tanácsa. Már korábban számítani lehetett rá, hogy a tanácskozáson heves viták alakulnak ki a Fidesz belső ellentéteiről. Galambos Pétert, a budapesti koordinációs tanács tagját, az egyik résztvevőt kérdeztem, milyen vitákról van szó?
— A budapesti Fidesz- tagok közül akadnak néhányon, akik élesen kritizálják a Fidesz vezetését. Az országos választmányt azzal támadják, hogy az önkényesen, kézi vezérléssel irányítja a pártot, a vezetési stílus diktatórikus, a legfőbb vezetőket csupán saját karrierjük érdekli. Emellett úgy vélik, hogy az egyszerű tagoknak nincs lehetőségük beleszólni a nagy politikába, háttérbe szorultak, ráadásul pénzügyi visszaélésekkel is vádolják a Fidesz némely vezetőjét.
Megnéztük, vasárnap hogyan teljesítettek az egyéni választókerületek 2014-hez képest. Lázár nagy király, Kocsis eredménye annyira azért nem tragikus, de van még pár ismertebb fideszes, akinek nincs oka az örömre. Tovább »
Elnést, de bután csodálkoztál, hogy egy valódi konzervativ a populista, kalandor orbánqrmány ellen szót emel vagy/és dolgozik.Én viszont egyáltalán nem codálkozom, hogy fogalmad sincs a konzervativ kifejezés értelméről.
Ja, olyan konzervatív, hogy a kormány ellen "dolgozik":((((
"A Polgári Konzervatív Párt egyszer és mindenkorra le akar számolni az unortodoxia kísértésével. A magyaroknak meg kell érteniük azt, hogy nincs cseles vagy éppen királyi út a felemelkedéshez, CSAK AZ ORTODOXIA működik."