Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Senye Creative Commons License 2026.07.04 0 0 66260
Senye Creative Commons License 2026.07.04 0 0 66259

Sziasztok!

Eladó lett a Vitaránk, új autó vásárlása miatt, ha valakit érdekel, vagy ismerős keres, akkor egy link az adatokról. 

https://admin.hasznaltauto.hu/gyorsnezet/szemelyauto/23284387

Köszi

laci 53 Creative Commons License 2026.06.23 0 0 66258

E-mailben is kommunikálhatunk, simike.lacika@gmail.com 

Előzmény: bucu71 (66256)
laci 53 Creative Commons License 2026.06.23 0 0 66257

Szia! 

Eredeti vitara felnik. 6.5x17. Et 50 5x 114.3 közép furat..60.1. Grafit szürke, használt, de jó állapotúak. Tpms szelepekkel. Természetesen tökéletesen futnak, nincsenek lepadkázva. Tel :+36 30 9365665. Természetesen esetleges üzlet előtt gumisnál ellenőrízhetők. Siófokon vagyok. 

Előzmény: bucu71 (66256)
bucu71 Creative Commons License 2026.06.23 0 0 66256

Szia!

Lehetne a felnikről méreteket ill. állapotáról tudni valamit.

Nem publikus az email címed ott érdeklődtem volna.

Merre lehet esetleg megnézni?

Üdv Zsolt

Előzmény: laci 53 (66248)
Spriccpumpa Creative Commons License 2026.06.23 -1 0 66255

Attól is függ, hogy hány évre vetted.

Régebben alap volt a csere, főleg, ha saját autó volt.

Ma már padon bejáratott motorok vannak (elvileg), de ha megteheted, szűrd meg az 1000 km-es olajat és szedd szét a szűrőt, mosd ki, szűrd meg azt is és nézd meg, mi marad a szűrőn (persze, ha megfelelő szűrőpapírt/-vásznat használsz).

Én, minden eddigi új motornál cseréltem 1000 km-nél az olajat, a gép nem panaszkodott. 

Nos, nem a fiatal generációkhoz tartozom, sok mindent láttam már és sajnos, azok ellenkezőjét is.

Mindenki maga dönt és a felelősség is az övé.

Jöhetnek a beszólások.

Előzmény: MAN10 (66249)
MAN10 Creative Commons License 2026.06.22 0 0 66254

Köszi szépen. Annyi km, mint a tiédben van, nálam sose lesz. 🙂 De azért igyekszem rá vigyázni. Szép napot nektek! 🌞

Előzmény: DKori86 (66253)
DKori86 Creative Commons License 2026.06.21 0 0 66253

Gratula az autóhoz!

Nem kell, max ajánlott/egyesek szokták párezer km után. 1000km-nél egy (ingyenes? 2017ben még az volt...) kötelező átvizsgálás van mindenféle csere nélkül. Én anno a 0kmesen vett indigókék S-Crossomnál kértem, hogy "bejáratás után" cseréljünk olajat+olajszűrőt (láttam is a folyamatot!) a lelki békém megnyugtatása végett (akkoriban kb 25e forint volt, úgy voltam vele ennyi még férjen már bele az ún autó ára mellett...), de kötelezőnek nem kötelező, nem jár semmi garanciavesztéssel (a mostani S-Crossom egy 2016os 1.0 BoosterJet GL+, ennél a szerviztörténete alapján nem volt olajcseréje 1000km-esen, a 15ekm/1év ciklust tartották serényen, meg én is, nálam van már egy ideje, 254e km van benne, köszöni olyan, mint az új...olajat/vizet nem eszi stb. :) ).

Előzmény: MAN10 (66252)
MAN10 Creative Commons License 2026.06.21 0 0 66252

Köszönöm szépen a választ. Pont ilyesmik jártak a fejemben, hogy esetlegesen becsaphatnak. A vitaránál sem cseréltettem olajat az ezer kilométeres szerviz alkalmával. A könyvben sincs erről szó. De máshol olvastam, hogy ajánlott. Na jó, nem zaklatlak mostmár ezzel benneteket, meg egyébként is ez már nem Vitara, úgyhogy nincs itt sok keresnivalóm. 🙂

Előzmény: Senye (66251)
Senye Creative Commons License 2026.06.21 0 1 66251

Az 1000km-es szerviz gyári előírás, de csak átvizsgálás, olajcsere nincs, viszont ha már ott vagy, keresni akarnak, úgyhogy mondják az olajcserét. Nem kell, teljesen felesleges, ha kötelező lenne garanciavesztéssel járna, de nem. Egyéni elbírálás, kit ijesztenek vagy győznek meg vele, ha 10-ből 2x sikerül, már jól járt a szerviz. Az más kérdés, hogy sokan írták és tudjuk is, hogy létezik, hátraállnak az autóval és ki se cserélik, de kiszámlázzák, hogy megvan.

Előzmény: mica-r (66250)
mica-r Creative Commons License 2026.06.20 0 0 66250

Szerintem nem KELL, de mit mond a gyári előirás?

Előzmény: MAN10 (66249)
MAN10 Creative Commons License 2026.06.20 0 0 66249

Sziasztok. Gyorsan a lényegre térek. Igaz, nem Vitara kérdés. Elhoztam az scrosst, kell, muszáj olajat cserélni ezer km után? Mindenfélét olvasok, a vitaránál nem volt olajcsere,csak átvizsgálás egy hónapp után. Igen, olvastam, hogy mit írtatok. De KELL olajat cserélni? Köszi a válaszokat.

laci 53 Creative Commons License 2026.06.17 0 0 66248

. Sziasztok!

Eladó 3db.vitara felni, tpms-el. Ár : 65 000. Akár darabonként is. 

MAN10 Creative Commons License 2026.05.28 0 1 66247

Gl+, gyöngyházfehér, ahogy a Vitara is. Igen, ez a 110 lóerős. A Vitara ősszel lesz 6éves, 51 ezer km van benne.

Előzmény: DKori86 (66245)
MAN10 Creative Commons License 2026.05.28 0 0 66246

Köszönöm a válaszokat! Pont azért kérdeztem, mert kb 4-500 km lesz benne, amikor megyünk Pécs környékére pár napra. M4-M0-M6. Tehát szinte végig autópálya tempó. Nyilván nem fogom ölni. Ilyesmi képem volt nekem is erről, de azért jobb, ha megerősítik a véleményében az embert. Köszönöm a jókívánságot is hozzá. A Vitarát kedden viszem átvizsgálásra, beszámítják.

Előzmény: DKori86 (66245)
DKori86 Creative Commons License 2026.05.28 0 1 66245

Ja és gratulálok hozzá! Sok boldog km-t :)

(szín, felszereltség stb.? gondolom már a 110le-s lesz...)

Előzmény: MAN10 (66242)
DKori86 Creative Commons License 2026.05.28 0 0 66244

Szerintem extrém odafigyelést ezek már 10en éve nem igényelnek...ettől függetlenül a 2017es 1.4 BoosterJet 140Le S-Crossom anno 0km-esem én is igyekeztem némi odafigyeléssel bejáratni (most egy 2016 1.0 BoosterJetem van..). Ezeknek a kezelésije is valami olyasmit ír, hogy:

Én kb ehhez tartottam magam...röviden: a féket is próbáltam óvatosan bekoptatni a legelején, kerültem a neccesebb/hirtelen fékezéseket az első párszáz km-en, se túl alacsony fordulaton nem terheltem a motort se nem forgattam igazán ki (de annak a motornak is 6.ban vmi 2900 körül forgott 130nál, a mostani meg méghosszabb) és kerültem a nagyon tartós állandó fordulatot (plusz az első 50kmen - szeribtem csak bebeszélés - de eskü úgy éreztem a kanyargós úton hazafele, Egertől a 3asig mintha a gumi se úgy fogna/tapadna még, le kellett kopni a fedőrétegnek). Főleg a változó fordulat challenge volt mert 3 naposan indultam vele Horvátországba nyaralni (just-in-time érkezett :) ), és én is inkább lelkizős/odafigyelős tulaj vagyok >>> kifele egyáltalán nem használtam tempomatot és folyamatosan váltogattam a ritmust 100-120 néha 130 közt (ugye a bejáratás miatt nyomkodni még nem akartam, így "lefele hullámoztam" sebességben ami az éjszakai 0 forgalmas utazás "izgalmán" nem sokat javított :D pedig ment volna :) ismertem, ekkor már volt bő negyed éves ugyanilyen S-Cross anyuméknak a családban). Ezzel "be is járódott", hazafelé már fokozatosan "bátrabb" voltam, meg tempomatoztam is, aztán kapott egy olaj+szűrőcserét én ezzel elvettnek tekintettem a szüzességét. :)

Szóval ha kicsit oda akarsz figyelni rá az sose baj, de annyira túldimenzionálni se kell ezt. :) Ja! Talán a start/stopot (legalább) az elején lődd ki, hogy ne állítgassa le állandóan a 0km-es motort (én eleve sose használom...)

Kovala Creative Commons License 2026.05.28 0 1 66243

Főleg a 6 sebességes váltó miatt az még normál (130-140) autópályás tempó is a max fordulatszám fele alatt van, nyugodtan lehet normálisan használni. 5-6000 fordulatos előzéseket kellene mellőzni, azon kívül normális használat mellett nem kell figyelni külön semmire.

MAN10 Creative Commons License 2026.05.28 0 0 66242

Sziasztok. Úgy tűnik, meglesz az s-cross. A kérdésem az lenne, hogy ti hogy bántatok az új motorral? Persze nekem is a Vitara új volt, én óvatosan mentem vele eleinte. (Bár később se hajtottam túl). De itt pl autópályázásra gondolok konkrétan. Azt mondták- mondják, hogy ma már nincs bejáratós motor. 

laci 53 Creative Commons License 2026.05.24 0 0 66241

Sziasztok!   2016-os vitarához keresek eredeti alu keréktárcsát 1db.kellene.

MAN10 Creative Commons License 2026.05.23 0 0 66240

Köszönöm a véleményeket!

kgaboroo Creative Commons License 2026.05.22 0 0 66239

Amit Én hiányolok....lehetne több rakodóhely a műszerfal alatt, felett, oldalt. Megvenném újra.

Előzmény: MAN10 (66237)
Kovala Creative Commons License 2026.05.22 0 1 66238

10 év Vitarázás után februárban váltottam S Crossra. Az 1,6 szívó után az 1,4 turbó a csökkentett lóerővel is teljesen élhető, a magasabb nyomaték azért jó, csomagtartó, hátsó lábtér érezhetően nagyobb. A kétkerekes Vitara után ez négykerék hajtású lett, a februári átvétel után a 20-30 cm-es hóban nagyon-nagyon jól teljesített, Ausztria hegyes útjain is jártam, az aut váltót nem kértem, ha még valaha váltok, azt is megpróbálom. A hangszigetelés is jobbnak tűnik, még az ajtócsukódás hangja sokkal jobb lett, nem lemezhang hallatszik. Érezhetően kicsit nagyobb autós érzés van benne, ajánlani tudom, pedig a Vitarámat is szerettem, az is a családban maradt, a fiam használja egy régi SX4 helyett.

Előzmény: MAN10 (66237)
MAN10 Creative Commons License 2026.05.22 0 0 66237

Sziasztok. 6éve van Vitarám, de most vennék egy S crosst. Mondjátok negatív véleményt, rossz dolgokat róla. Köszi.

DKori86 Creative Commons License 2026.05.13 0 0 66236
DKori86 Creative Commons License 2026.05.09 0 0 66235

Na igen, ez még érthetetlenebb. Nem csak szabályos és biztonságos, sokkal sokkal kényelmesebb is az autó kihangosító rendszerét használni mint trükközni fülretartott kézzel vagy kihangosítva ölbe téve stb :D :/

Ezzel a GPS dologgal nem voltam tisztába, csak logikusnak tűnt, hogy használja vagy legalább app/beállítás függő, hogy használja vagy sem. A Noteban az Androidos fejegység egy utólagos appal, HeadUnitReloaderrel tudja az AndroidAuto szolgáltatást és ott ebben a programban a beállítások közt be lehet kapcsolni, hogy "assistként" használja e a fejegység(re kötött) GPS-t is a telefoné mellett..mondjuk ott pont szarul működik, mert ha bekapcsolom meghülyül és fake speedeket mutat meg elkezd laggolni a jel (pedig a rádió GPS antennája működik szépen), kikapcsolva szépen megy. Nekem 90%-ban a telefon az ülésfűtéskapcsolók feletti üregbe van téve, és ha feleségem is jön legtöbbször ugyanoda az enyémre ráteszi a telefonját...szerencsére nem tapasztaltam még GPSjel anomáliát (mától elővettük az S-Crosst és azzal csavarogtunk/shoppingoltunk, szokom a Geminit AA-n, az utasítások után még valóban sokat vár és kicsit lassú, de nagyjából érti mit szeretnék...talán tanul majd még szóval alakul). Szóval mindegy is :)

Előzmény: BXtwelve (66234)
BXtwelve Creative Commons License 2026.05.07 0 0 66234

Nekem az a legmegdöbbentőbb, hogy a legmodernebb autók, kategóriától függetlenül, luxus, közép, vagy akár egy Suzuki, a vezetők nagy része kézben tartott telefonnal beszél. 

Teljesen érthetetlen, mikor már egy tízes években gyártott Suzuki is stabilan, és jól használhatóan csatlakozik a telefonra, emberek így telefonálnak.

A GPS-re reagálnék. Nem tudja... :-)

Volt egyszer, hogy Wazevel navigáltam (Teló a középső üregben, mert az enyém nem melegszik), és azt vettem észre, én haladok, a kurzor a navin meg egy helyben áll. Nem értettem a dolgot. Párommal beszélgetünk róla, mi történhetett, nincs GPS jel?

Ja nincs, mert a telefonját rátette az enyémre, így leárnyékolta. :-)

Előzmény: DKori86 (66233)
DKori86 Creative Commons License 2026.05.07 0 0 66233

Hasonló véleménnyel látom abszolút ezt a navi témát én is. Az iGo (valahol valóban sajnos) utópia, az SLDA gyári navi egy ilyen "tartalék szerepfélére a semmitől több/jobb", ahogy Te is írod, de reálisan nézve kb az egyetlen (amúgy nem teljesen jellegtelen) keypontja, hogy mindig kéznél tud lenni, de ezen kívül őszintén? Elavult (látod a legutolsó térképcsomag 2024), szörnyen sután beszél magyarul és igen: használni (akár címet beadni neki, pláne köztes pontot, akár útvonaltervezési szempontot, akár mely pályaszakaszokra vigyen/ne vigyen stb.) Makó-Jeruzsálem a komfortja egy "előre elmentem a címet a telefonomon és az autó kijelzőjén csak rábökök", vagy hangutasítással rendesen vezérelhető telefontükrözéses apphoz képest (erre már csak ráadás, hogy ezeknél mindig friss a térképed és van forgalmi infód is...). Ezen belül már "ízlés dolga", hogy a netparázóknak (pedig mai szemmel nem annyira drámai forgalmat generálnak) akár offline is használható, kicsit talán letisztultabb GoogleMaps, vagy a még interaktívabban online (forgalmi események stb.) cserébe megjelenésében talán már zsúfoltabb, egyeseknél emiatt a használhatóság/átláthatóság határát súroló Waze a befutó (meg van egyéb más is). Szerintem (csak vélemény nem kritika) a gyári navi pártiaknak a 90%-a inkább csak nem/nehezebben boldogul, nem akar boldogulni a telefon+autó összepárosításával, mondjuk mert abszolút nem erőssége ez a vonal....szenved az aftermarket usb kábelekkel, nem érti miért nem működik, nem ismeri (ezért tart tőle lemond róla), hogy ~5e Ftért veszel egy stabil Dongle kütyüt és megszabadulsz a kapcsolódási anomáliáktól stb. Ha megfigyeled: nem egy fiatalabb Suzukiban (meg offokban) látom, hogy ott a szélvédőn/szellőzőn a tartóban a teló ÉS azon fut a Waze stb. ezt mindig megmosolygom :) ők szimplán nem tudnak vagy megszokásból nem akarnak (utóbbi kicsit paradox) a tükrözéssel próbálkozni, lehet azt se tudják van ilyen. :)

Én szeretem a tech dolgokat meg újításokat stb, viszont valahol közép-ortodox módon az autó nekem is autó, inkább az autót/autó által nyújtott tulajdonságokat keresem benne, mint egy intelligens/automata használati tárgyat, szóval megengedőbben de értem mire gondolsz, ilyesmi az én gondolkodásom is. :)

Ui.: valamiért nekem úgy rémlik/rémlett, hogy a telefontükrözéskor használja az autó gyári gps antennáját is segítségképp, de lehet haluzok :) nekem ~2hete szombaton a miskolci úszóversenyes tripen végig stabilan ment minden, anyumék meg épp nemrég mesélték, hogy ők is Harsány fele mentek az alsóbbrendű úton a Qashqaial Miskolcra első éves szervizre és nekik arrafele volt, hogy bekómázott a GPSjel >>> nekik az Acenta Qashqaiban csak telefontükrözés van, gyári navi és így GPS antenna sincs, én erre gyanakodtam :)

Előzmény: BXtwelve (66230)
BXtwelve Creative Commons License 2026.05.07 0 0 66232

Még mindig a fülemben cseng: újratervezés. :-)

Tetszett hibátlan magyarsága, nem véletlen.

Meg a 3 féle tervezési opció, leggyorsabb, leggazdaságosabb, legkövethetőbb.

Ezt még egyik mostani sem tudta megugrani.

Előzmény: daty55 (66231)
daty55 Creative Commons License 2026.05.07 -1 0 66231

Motorozni európában mindig IGO-val mentem.
Egyszer sem tévedtem el, mindig oda vitt, ahová kellett.
A folyamatos élettartamig szóló és ingyen frissítést különösen bírtam benne. :-)
Én is nagyon sajnálom, hogy egy ilyen szuper, és ráadásul magyar fejlesztésű navigációs szoftver eltűnt.

Előzmény: BXtwelve (66230)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!