Olyan servezetnek érdemes felajánlani, amelyek nem az 1%-os felajánlásokból élnek. Ha a bevétele 80-90%-a egyéb forrásokból származik, feltehető hogy az 1%-okat tényleg hasznos célokra fordítja, és az egyéb bevételeiből autókázik vagy sörözik.
Azt a részt pedig a krisnásoknak szoktam, akik legalább tényleg jótékonykodnak kajaosztásokkal, még náluk is jobb helyen van, mint az államnál és történelmi egyházzainknál (ami azért szomorú).
Amíg a srácaim iskolások voltak, addig az iskola alapítványának adtam. Most van egy öt éves beagle kutyám és a beagle fajtamentésnek adom...nem csalódtam bennük. Amikor bevezették a kötelező chipet, az összes kutyát ingyen chipeltették(ez akkor volt kb. 4 ezer ft) vm. ivartalaníttatnak, állják az orvosi költségeket. Ilye-olyan rák alapítvány, meg gyermekekkel kapcsolatos(lélekre ható) segélyezés részemről kizárva. Akkor szoktam adni, ha személyesen ismerem, de akkor is csak kézből kézbe.
Jaksity Gyurinak értelmi sérült gyerekei vannak, tuti, hogy nem adna pénzt szélhámosoknak. Szóval az ott felsorolt alapítványok valószínűleg okésak.
Nagy cégek, OTP, Mol, Magyar Telekom stb. oldalán is érdemes megnézni a társadalmi szerepvállalás rovatot, ők is átvilágítják alaposan, kinek adnak, akár külön osztályt is fenntartanak a szponzoráció intézésére. Ők sem fognak szélhámosoknak adni egy vasat sem.
Engem például érdekelne, hogy melyik egyház mit vall – hasamra ütök! – az abortuszról, eutanáziáról, homoszexualitásról, a szabad piaci versenyről, a liberalizmusról, a kapitalizmusról, a földönkívüliekről, a világbékéről, a toleranciáról stb. Ennek függvényében döntenék.