Ha valaki nem ismerné még: (3) 4-7 (8) fő által játszható kártya alapú igen izgalmas társasjáték. "Ha egy férfi , kezében Winchesterrel, találkozik egy másikkal, akinél csak egy pisztoly van, azt gondolnád, az utóbbi halott ember… Hacsak a pisztoly nem egy Gyorstüzelő! Banditák vadásznak a seriffre, a seriff a banditákra, közben a háttérben egy szerencsevadász saját tervét szövögetve fogja egyik vagy másik oldal pártját. Röpködnek a golyók, de vajon a vadnyugati pisztolyforgatók közül kik a seriffhelyettesek, akik az életük árán is készek a főnöküket megvédeni, és kik a vérszomjas banditák, akik az életére törnek? A végére járhatsz, ha a vadnyugati hősök egyikének képébe bújsz, és te is fegyvert (kártyát) ragadsz! A világ legkelendőbb vadnyugati játéka új, kiforrottabb formában. Könnyebben tanulható és játszható.
Több mint 500 000 cowboy jóváhagyásával! "
Ha valakit érdekelne, egy magyar fejlesztésű kiegészítő: http://tf2bangexpansion.blogspot.hu/ :) Itthon könnyen ki lehet nyomtatni, az ajánlott papírtípus megtévesztésig hasonlít az eredetire (én a Copyguruban nyomtattam)
Köszönöm észrevételedet, és van olyan amiben egyet tudok érteni. Mi is szeretjük a gyors pörgős játékot, és természetesen senki nem szeret az asztalnál ülni és várni hogy végre vége legyen a partinak, (mert ő már kiesett és nem játszhat)! Mi ezért is szeretjük a Wild West Show kiegészítőt, van benne egy módosító lap amikor megint mindenki játszhat:Bone orchard (Temetőkert): Minden lelőtt játékos visszatér a játékba 1 életponttal, amikor rá kerül a sor, mindaddig, míg újra meg nem halnak. A karaktereiket véletlenszerűen kapják vissza. Ez egy játékossal akár többször is megtörténhet, amíg a módosító lap érvényben van.
Teljesen átalakítja a játék hangulatát, és igazán különleges helyzeteket hordoz magában. Pl: ha már halott volt egy bandita, egy seriffhelyettes, és a renegát, ők összekeverve kapják meg a karaktereket. Mondanom sem kell hogy milyen keveredés szokott ebből lenni. Ugyan ez van ha Helena Zontero van: A kártya érvénybelépésekor fel kell csapni egy lapot, ha az (kör), vagy (káró), akkor a seriffet kiéve minden még játékban levő játékos karakterét össze kell keverni, és véletlenszerűen ismét kiosztani.
Sajnos vannak olyan problémás helyzetek amik teljesen tönkreteszik a többiek játékát, és nem tudunk utána már olyan lendülettel játszani...
- a kiegészítők egymással korlátozottan kompatibilisak
- (ha új laptípust hoznak be - pl. dodge city-ben a zöld keretes lapok) lassítják az alapból egész pörgős játékot
Nálunk a lassításról szó sem lehet, az egyik előnye a játéknak, hogy több partit is le lehet zavarni két óra alatt, ergo semmilyen olyan kiegészítőt nem használunk, amit lassít. (dodge city zöld lapjai, gold rush, stb.). A problémát okozó, szemmel láthatóan normálisan nem tesztelt kártyákat simán kivesszük a pakliból. (pl. Gregory Deck)
Az egyetlen kiegészítő, amivel maradéktalanul elégedett vagyok, az a "high noon". A körönkénti véletlen események kicsit megkeverik a játékot, és maga high noon lap rövidre zárja a néha előforduló, végtelennek tűnő párbajt az utolsó két játékos előtt. (3-4 ember kiesik 10 perc alatt, az utolsó két talpon maradt pedig még passziánszozik fél órát, amíg a többiek nem tudnak játszani)
Nekem van azt hiszem négy kiegészítőm, de ami valójában használunk:
- alap pakli
- high noon (néha)
- a dodge city-ből a karakterlapok (kivéve: Apache kid, Vera Custer*)
*Előbbi azért, mert a Dodge city kiegészítőn kívül nem nagyon van olyan támadó lap, amivel meg lehet sebezni, és ugye magát a dodge city paklit nem használjuk. Utóbbi azért, mert a képessége új játékosonak bonyolult, és mindig van egy-két ember nálunk, aki először játszik)
köszi ezeket ismertem, de sajnos nem írnak minden helyzetre teljes körű magyarázatot...
pl:játék Wild West Show kiegészítővel, lányom Greygory Deck-et választotta, majd az alap képességek közül Suzy Lafayette Willy the Kid-et húzta az alap pakliból. Játék elindul majd egy postakocsi miatt fordul a Wild West Show felső lapja, ez pedig Showdown (Végső leszámolás) kártya volt. Majd szépen akkurátusan mindenkit egyesével lelőtt. Mi pedig csak ültünk és nem tudtunk semmit se tenni...
Védhetetlen kombináció, semmi értelme a játéknak!
másik példa: Simeon Picos volt nálam (Gold Rush kieészítő) Minden alkalommal, amikor veszít egy életet,kap egy aranyrögöt a kupacból. A játék során vásároltam Lucky Charm (Szerencse Amulett)Minden alkalommal, amikor a kártya tulajdonosa veszít egy életet, elvehet egy aranyrögöt a kupacból, ez mellé vettem még Rucksack (Hátizsák) A tulajdonosa 2 aranyrögért cserébe regenerálódhat 1 életet. (Körön kívül is használható, az utolsó élet megmentésére.) tehát amikor rám lőnek kapok két aranyrögöt, de a hátizsák miatt azonnal vehetek egy életet érte! Tehát soha az életbe nem fog lelőni senki!!!
Volt még kettő ilyen fura helyzet de most pontosan nem tudom felidézni, majd a fiam megmondja hogyan is volt...
Igen számodra ez természetes, te ebben profi vagy! :D
Megtisztelő, és köszönöm hogy emelted jelenléteddel döglött topikom fényét! Amikor létrehoztam akkor más volt még a gondolatom igazából... Olyan dolgokat szerettem volna megbeszélni amik játék közben merülnek fel, és sajnos nincsen pontos leírás még az eredeti szabálykönyvekben sem! Mi halmozzuk a kiegészítőket, és ez rendszeresen hoz érdekes játékmeneteket, pl elpusztíthatatlan karakterek, vagy védhetetlen erejű játékos kombinációk! Egyre több ilyen anomáliát tapasztalunk, és sokszor nem tudjuk hogyan tovább!
persze tényleg köszönöm a hsz-t, és nektek is további csodás játékot kívánok! :)
A BANG! egy igazi western-keretes kártyajáték, ami tényleg a vadnyugatra repít minket. Tulajdonképpen ez egy szerepjáték, ahol a szerepkártyák határozzák meg, hogy kinek milyen sorrendben kell játékostársait eltenni láb alól. A játékosok seriff, seriffhelyettes, törvényen[...] Bővebben!Tovább »
A társasjátékozás sokak számára egyfajta Pán Péter-betegség, és kifejezetten ciki bizonyos kor felett. De ha vesszük a fáradtságot, akkor kiderül, remek órákat tölthetünk el barátainkkal együtt. Most az olvasók energiáján spórolva magunk gyürkőztünk neki a játéktesztelésnek, kifejezetten sok játékos masszív küzdelmét igénylő játékokat kerestünk és próbáltunk ki. Ha már 7-10 ezer forintot költünk egy társasra, akkor ne vegyünk olyat, aminek semmi értelme. Kivéve, ha az a Vízirulett. Tovább »
Sziasztok! Az elmúlt időszakban egyre-másra jelentek meg a komolyabbnál-komolyabb hangvételű játékokról szóló irka-firkák. A Through the Ages , a Dicsőség Rómának : egyszerre mind remek, de annál komolyabb játékok, csak az igazán elszántaknak ajánlom őket. De hogy ne csak[...] Bővebben!Tovább »
A szilveszteri kötelező jókedv és mókázás ideje köszönt ránk pár napon belül, így ezen apropót megragadva ajánlok Nektek pár parti-játékot. Nyugodt szívvel vihetitek mindegyiket bármilyen társaságba, mert nagyon egyszerű szabályuk van, gyorsan lepörögnek és jókat lehet[...] Bővebben!Tovább »
Ebben biztosan igazad van, de nem is erre gondoltam igazán...
Egyébként nem kívülállókra gondoltam első sorban, az én is tudom nem az miatt veszik meg mert itt bárki is írogat.
Elég sok kérdés van jellemzően a kiegészítőknél a szabályokkal kapcsolatban, amit sokan sokféleképpen értelmeznek. Ezeket pl. meg lehet vitatni, értelmezni, mert nem vagyunk egyformák.
Arra gondoltam, hogy vajon mit vársz. A játék leírása, fellelhetősége, ára renbgeteg helyen fent van.
A játékélményt meg senki nem fogja leírni, mert milyen hülyén hangzik egy kívülállónak(és unalmas is), hogy milyen katarzis volt számodra amikor renegátként azt láttad, hogya bomba leviszi a seriff életét, aztán még rásoroztál 2-t a gyorstüzelőddel.
Sokat keresgéltem az interneten BANG! kártyajátékkal kapcsolatban, sajnos kevés információt találtam, ezért gondoltam egy topik létrehozását...
Arra gondoltam itt bárki kérdezhet, vagy megoszthatja a játékban szerzett tapasztalatait!
Az alapjáték megvásárlása után 4-7 fő játszhatja, de a Dodge city kiegészítővel már 3-8 játékos élvezheti a játékot. A Wild west show kiegészítő egy egészen érdekes színezetet ad, az amúgy sem unalmas játékmenetnek!