Keresés

Részletes keresés

synthetichorizon Creative Commons License 2015.05.14 0 0 3

Ha valaki esetleg otthon van gumiarábikumos-dikromátos eljárásban, az megoszthatná a tapasztalatait a papír előkészítésével kapcsolatban (zselatin vagy PVA). :)

Apocza Creative Commons License 2015.05.14 0 0 2

Egy perverz ötlet: Lehet-e ambrotípiához hasonló hatást elérni zselatinos emulzióval (természetesen üveglemezen)? A technikát hasonlóan képzelem el: felvétel, hívás, stopfürdő, fixálás, mosás, majd szárítás után a nem emulziós oldal festése.

jmpetzval Creative Commons License 2015.01.20 0 0 1

 

Ennek igazán örülök. Több régi eljárást kipróbáltam, de elsősorban a kollódiumos nedves elejárás foglalkoztat, ezen belül is a klasszikus ambrotípia, a másolótechnikák közül pedig a argentotípia. Lassan hatodik éve foglalkozok ezekkel az eljárásokkal. Egy ideje előkészületeket folytatok a dagerrotípia kipróbálására is, bár annak még nagyon az elején járok.

 

Érdekelne, hogy mások hogy csinálják. Milyen felszerelést használnak, hogyan világítanak, mérik a fényt és exponálnak. Milyen vegyszereket és formulákat próbáltak ki, és minden ebben a témában.

 

Tehát akkor hajrá!

Előzmény: kis59vasutas (0)
kis59vasutas Creative Commons License 2015.01.20 0 0 0

Üdvözlet !Szerintem lesz érdeklődés...:)) Én biztosan.

Előzmény: jmpetzval (-)
jmpetzval Creative Commons License 2015.01.20 0 0 topiknyitó

Tiszteletem, van itt valaki, akit komoly szándékkal érdekelnek a történelmi fotográfiai eljárások - kollódiumos nedves eljárás /ambrotípia..../, argentotípia, cianotípia vagy esetleg a dagerrotípia, vagy bármi hasonló...  és szeretnének ezekről a csodálatos technikákról eszmét és tapasztalatot cserélni?

 

Ha igen, akkor ide lehet írni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!