Kezdetnek ez a topic próbálja felölelni a klasszikus 0-ás játékvasútak (Märklin, Blechspielzeugeisenbahn, tinplate, coarse scale) teljes témakörét. Azért "nem PV", mert a PV-nek és más magyar játékvasútaknak már külön fóruma van, amelyet ez a fórum szeretne kiegészíteni.
Figyelembe véve a gyűjtői közösség létszámát és átfedéseit, az S-es, 1-es és Std. klasszikus játékvasutas témák is beleférnek a topikba, amíg nem igényelnek majd külön topikot.
Olvass kicsit alaposabban, nem kért segítséget se tölem, se mástól, csak "belengette" az árut. Utána pedig mindenki mondta a magáét, én is, Te is, meg mások is. Amit viszont megígért konkrétan Neked is, hogy jelezni fog, ha eladásra kerül. Tehát ha úgy érzed lemaradtál róla, akkor inkább neki kellene panaszkodnod.
Egyébként a eladó sorba került hagyaték minöségi Marklin tartalmát tekintve, valóban ott kapta meg a legjobb árat. Ami pedig a Roglint illeti, abban mindketten egyetértünk, hogy jó helyre került. S inkább örüljünk a kolléga szerencséjének, mintsem azt várjuk el, hogy hülyére hype-olt árakat fizessen mindenki minden alkalommmal.
Egyébként ha nagyon szeretnél egy Roglint, akkor ezúttal Neked is megnöttek az esélyeid, mert egyvalaki megint kiesett a táplálékláncból...
Ezzel az eladó is egyet ért? Mert ő olyan segítséget kért tőled is ahol a legjobb áron tudja értékesíteni! A szavaidbol az derül ki hogy még örülsz is neki hogy kb harmad áron kelt el.
Mintha némi ellentmondás lenne a szavaidban. Ha véleményed szerint jó helyre, s hazakerült, akkor direkt jó, hogy nem verték fel neki feleslegesen az árát. Néha nem véletlenek a kerülöutak...
Igen! Látom megfogadta a javaslatodat és bagóért adta el egy olyan oldalon amit a magyar gyűjtők csak egy apró része figyel. Nagy kár volt megfogadnia a tanácsodat, bár szerencse hogy nem kerűlt ki az országból ez a remek Magyar játék. És jó helye lett.
Szükségem van egy 0 -ás méretű, eltolható ajtajú BUCO gyártmányú hűtő, vagy tehervagonra. Kérlek benneteket, hogy akinek van felesleges ( lehet romos állapotú is ) írjon privátban.
Ha csak a vételár számit, akkor javasolnám a német Ebay-t. Több ottani 00-ás kolléga kedveli a Roglin-t és még biztos lennének páran akik nagyon kedvelnék...
Minden bizonnyal számíthat az is, viszont (lehet rosszul) én mégis azt gondolom, sokak okkal szeretnék magukénak tudni a "darabot" , saját gyűjteményüket öregbítvén.
Üdvözlök mindenkit! Néhány korábbi hozzászólásban, olvastam a Roglin kétrészes szerelvényről..Nekem van egy valóban nagyon szép példányom. Nagy valószínűséggel, "gazdát" fogok keresni neki. Valójában nem sok információm van a járműről, csak amit itt olvashattam, valamint egy "szegényes" cikket találtam az interneten róla.
Elkészültem a C 50 mozdonyommal. Pannónia mozdony motorja hajtja. Sajnos e miatt egy kegyes csalással kellett élnem. Mivel az eredetije keskeny nyomtávú a 0-ás méretű kicsinyítésnél nem fért bele a motor. Ezért az elkészült mozdony 1 : 32 arányú az eredetihez képest. A vezető fülke egy Zeuke személyvagon két végéből és az Előre mozdony két ajtajából van. A többi lemez alkatrész saját készítés. A lámpák eredetileg egy Faller mozdonyon voltak. Most 12 V -os rozsszem izzók van. A menetiránynak megfelelően világítanak.