Keresés

Részletes keresés

NOMomentum Creative Commons License 2020.05.30 0 0 228

"Ezek után van kérdés az osszenoamiosszetartozikrol?" - Nekem lenne kérdésem.

Megszokhattunk tőled a bré king, meg az olyanfrisshogyna stílusú beírásokat, linkeket. Erre meg itt egy 2017-es indexes link...

http://index.hu/belfold/2017/04/24/megint_kubatovnal_bukkant_fel_a_valasztasi_irodanal_megjelent_kopasz/

 

Előzmény: Break Break béka (227)
Break Break béka Creative Commons License 2020.05.30 0 0 227

Ezek után van kérdés az osszenoamiosszetartozikrol?

 

 

 

 

 

 

http://index.hu/belfold/2017/04/24/megint_kubatovnal_bukkant_fel_a_valasztasi_irodanal_megjelent_kopasz/

 

  • A Fradi egy éve állítja, hogy a sportegyesület biztonsági cégének semmi köze sincs azokhoz a kopaszokhoz, akik tavaly februárban felsorakoztak a Nemzeti Választási Iroda bejárata előtt, és megakadályozták, hogy az MSZP-s Nyakó István beadhassa népszavazási kérdését a vasárnapi boltzárról.  
  •  
  • Tíz pontban elmondjuk, mi történt a kopaszok és az MSZP közöttKik voltak ezek az emberek? Miért kell egy kopasz különítmény egy népszavazási kérdés leadásához? Hogy előzte meg egy ősz asszony az MSZP-s politikust, ha később érkezett nála? Elmagyarázzuk érthetően a népszavazás körüli legújabb botrányt.Tovább
  • Csakhogy az egyik kopasz a Fradi Security mellényében most is ott állt Kubatov Gábor mögött, amikor a Fradi vízilabdacsapata április 5-én megnyerte az Eurokupa döntőjét – írja a 444.

 

https://index.hu/belfold/2020/05/29/a_rendorseg_szerint_nem_vonatkozott_a_gyulekezesi_torveny_a_deak_teri_tuntetesre/

https://hvg.hu/itthon/20200529_tuntetes_demonstracio_belugyminiszterium_mi_hazank_mozgalom

 

 

Azonnali magyarázatot követel Pintér Sándor belügyminisztertől a Demokratikus Koalíció arra, miért nem avatkozott be a rendőrség Mi Hazánk szélsőjobboldali párt csütörtöki tüntetésén. A közleményt Vadai Ágnes írta alá.

Az ellenzéki párt a Mi Hazánkat a kormány szélsőséges barátjának nevezi.

 

Mint közleményükben írták, miután budapestieket büntettek meg több százezres bírságokkal dudálásért, illetve embereket vittek el Facebook-posztok miatt, a szélsőjobboldali masírozást tétlenül nézték végig a rendőrök. Ezt politikai alapon döntötték el – állítja a DK.

 

A párt feltette a kérdést: lehet-e akkor tüntetni „a kórházakból kidobott emberekért”, Mészáros Lőrinc közpénzmilliárdjai miatt, vagy csak „nácik grasszálhatnak” a kijárási korlátozások ellenére.

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő úgy látja, hogy egyre leplezetlenebbül politizál a rendőrségen keresztül. „Nem lép fel a rasszista csürhével szemben, és szabadjára ereszti az indulatokat, de fellép békés célból és békésen véleményüket kifejező állampolgárokkal szemben” – fogalmazott a politikus a közösségi oldalán.

 

Ő is emlékeztetett: „Tegnap a rendőrség békésen asszisztált ahhoz, hogy egy több száz fős illegális tüntetés résztvevői rasszista szlogeneket skandálva és cigányok ellen — ráadásul érintettség nélkül — indulatokat szítva végigvonulhassanak Budapest utcáin, anélkül, hogy felléptek volna a tüntetők ellen. Ezzel szemben, amkikor Hadházy Ákossal és a Momentummal az elmúlt hetekben a Clark Ádám téren tiltakoztunk az egészségügyi dolgozók és a kórházakból hazaküldött krónikus betegek védelmében, ugyanez a rendőrség fizikailag nem gyülekező, az autójukban dudáló, vagy a biciklijükön csilingelő békés állampolgárokat büntetett meg egyenként akár több százezer forintra.”

 

 

Előzmény: Break Break béka (226)
Break Break béka Creative Commons License 2020.05.30 0 0 226

Retorika?

 

 

Egyesen hagyjak a betiltott huligán tüntetést és meg a forgalmat is lezárjak had tüntessenek nem pedig feloszlattak vagy a TEK-et hivjak rendet tenni.

 

 

Több embert jelentettek fel kevesebb dudálósból mint a BETILTOTT tünetesen a ciganyszervezett előtt üvöltözök közül !

medve talp Creative Commons License 2019.01.09 -1 0 225

Tüntetőket fenyeget veréssel, ellenzékiekkel balhézik a NER új kedvenc újságírója

 

Herczeg MárkPOLITIKAma 16:32 405

 

 

Most már ott tartunk, hogy az Origo a Vadhajtásokra hivatkozva szemléz egy HVG-s Fekete-Győr András-interjút is, a Magyar Idők arról ír, hogy percekre elérhetetlenné vált a Vadhajtások.hu, Bayer Zsolt pedig vasárnap az Echo Tv-s műsorában kezdte a műsort Bede Zsolttal, a Vadhajtások.hu újságírójával, és arról beszélt, hogy „imádom a palit”, és hogy „ez a helyes út, tehát ezt kell csinálni”.

 

 

A Vadhajtások egyébként rendszeresen futtatják az új szélsőjobboldali pártot, a kormánnyal majdnem mindenben egyetértő Mi Hazánk Mozgalmat, és olyan írások jelennek meg rajta, mint a „Jobbikosok? Magyarország legnagyobb patkányai!”, vagy az, amelyikben ezt üzenik az O1G-s kokárdát viselőknek, hogy: 

 

  • „Akin ilyet meglátunk, le fogjuk szaggatni róla, és ököllel fogjuk tele b.szkodni a fejét. És kurvára nem fog érdekelni, ha elszaladsz a rendőrségre, és miután üveggel dobáltad, tőlük kérsz majd segítséget, mert pofán lettél verve.”

 

Az, hogy szélsőjobboldali aktivisták politikai akciókat hajtanak végre, Magyarországon sem új. De amíg például Nagy-Britanniában az utcán verekedő ex-focihuligánt, Tommy Robinsont nem támogatja a kormány vagy az azzal szimpatizáló lapok – sőt, ez a figura még a szélsőjobboldali UKIP vezetőjének is sok volt –, addig olyan keleti, demokratikusnak kevésbé nevezhető országokban, mint Oroszország, Szíria vagy Irán régóta bevett gyakorlat, hogy ellenzéki szereplőkkel szemben homályos hátterű emberek lépnek fel megfélemlítően a hatalom jóváhagyásával.

 

Magyarország most jutott el oda, hogy a közpénzekkel telepumpált, központilag irányított propagandagépezet kifejezetten kívánatosnak nevezi a szélsőjobboldali Vadhajtások.hu balhézását.

medve talp Creative Commons License 2018.12.26 0 0 224
  1. Orbán alatt avathattak Szálasi emlékművet az országban újra!
  2. Orbán alatt állandó Fradi vendég (es a fidesz székház gyilkos védőjének nagy társa alább) az Adolf hasonmás
  3. Orbán és Szijjarto(!) volt aki ígérete ellenére mégsem tette meg az SS-ruhás Fidesz tag a kirúgását. 
  4. es most Orbán alatt hívnak pedo-vedekot, neonácikat a konferenciájukra

csoda ez a híre a világban?

 

 

 

 

https://index.hu/belfold/2018/12/25/new_york_times_orban_rendszere_ujfajta_egypartrendszer/

 

  • Magyarország (a faji tisztaság emlegetése, a nacionalista romantika miatt) fasizmus, Gestapo nélkül.

 

Keményebb véleményt fogalmazott meg Jason Stanley, a Yale professzora. A "Hogy működik a fasizmus?" című könyv szerzője szerint Orbán a fasiszta rezsimek taktikáit és ideológiáját használja fel a céljai eléréséhez. A kutató illusztrációként idézi a miniszterelnök februári beszédét: "Nem akarunk sokszínűek lenni úgy, hogy összekevernek bennünket (...) másokkal, olyanok akarunk lenni, mint amilyenek 1100 éve itt, a Kárpát-medencében lettünk."   Az etnikai tisztaság és a mitikus múltra hivatkozás a fasizmus jellemzői, szögezi le Stanley.

A cikk rámutat, hogy Orbán a központilag irányított médiának köszönheti, hogy hatalma ilyen erős: a tömegek a Fidesz által kreált valóságban élnek, és eszerint szavaznak. 

 

 

 

Előzmény: medve talp (223)
medve talp Creative Commons License 2018.03.24 0 0 223
  1. Orbán alatt avathattak Szálasi emlékművet az országban újra!
  2. Orbán alatt állandó Fradi vendég (es a fidesz székház gyilkos védőjének nagy társa alább) az Adolf hasonmás
  3. Orbán és Szijjarto(!) volt aki ígérete ellenére mégsem tette meg az SS-ruhás Fidesz tag a kirúgását. 
  4. es most Orbán alatt hívnak pedo-vedekot, neonácikat a konferenciájukra

csoda ez a hire a vilagban?

 

Előzmény: medve talp (222)
medve talp Creative Commons License 2017.12.31 0 0 222

 

  1. Orbán alatt avathattak Szálasi emlékművet az országban újra!
  2. Orbán alatt állandó Fradi vendég (es a fidesz székház gyilkos védőjének nagy társa alább) az Adolf hasonmás
  3. Orbán és Szijjarto(!) volt aki ígérete ellenére mégsem tette meg az SS-ruhás Fidesz tag a kirúgását. 
  4. es most Orbán alatt hívnak pedo-vedekot, neonácikat a konferenciájukra
Előzmény: hulohelo (221)
hulohelo Creative Commons License 2017.10.29 0 0 221

nyilas barbie es nyilas soros        tele vagyunk nyilasokkal

Előzmény: medve talp (220)
medve talp Creative Commons License 2017.10.29 0 0 220

Morvai Krisztina visszatért a Fideszbe

2017. október 27. 

 

Leszalámizza a rezsim a Jobbikot is. 

 

"A Fidesz megtért Nyilas Barbie-hoz"

Ő maradt, ahol volt.

 

medve talp Creative Commons License 2017.07.03 0 0 219

Előzmény: medve talp (201)
medve talp Creative Commons License 2017.06.11 0 0 218

  • Orbán is lépett Zagyva zsidózó fenyegetőzése ügyében
  • 2017.06.10. 12:44 
  • "Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy a jobbikos Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel" - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke szombaton az MTI-vel.

Azert alig ciki hogy a JOGERŐSEN ELÍTÉLT, antiszemita genetikázó Orbán jon most ezzel a Jobbik ellen (noha nem is jobbikos, hanem Orban őfelsége ellenzéke Schiffer barátja!) de BAYER ZSOLTOT MEG VEDI HASONLOERT!

 

    1. Bayer Zsolt az orgoványi vérengzéssel poénkodik
    2. Orbán nem volt hajlandó elítélni a konkrét vérontásra felszólító Bayer Zsoltot
    3. Orbán Viktor 2005 - "Nekünk egy nemzeti baloldalra is szükségünk van Magyarországon. Sokan persze szkeptikusak, mondván, hogy különbözõ, - genetikainak talán túlzás lenne mondani, - inkább fogalmazzunk úgy, hogy történeti meghatározottság miatt ennek az esélyei csekélyek
    4. Orbán Viktor 2007 - "A könyv alapgondolata az, mondta Orbán Viktor, hogy Magyarországon minden adott ahhoz a kultúrától a gazdaságon át a genetikai alkatig, hogy az ország erős ország legyen."

     

    Előzmény: medve talp (217)
    medve talp Creative Commons License 2017.05.08 0 0 217

    https://444.hu/2017/05/07/bayer-zsolt-a-taknyukon-es-a-verukon-rangatna-ki-a-civileket-a-parlamentbol

    • Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön. Hogy biztosan mindenkinek átmenjen az
    • üzenet, Bayer megismételte, hogy csak semmi finomkodás: Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat.

     

    Bayer "...én, mint európai kultúrkörnyezetben felnőtt polgár "

     

     

     

     

    Te mint kultúrkörnyezetben felnőtt polgár? Zsoltikám te mindig meg tudsz nevettetni! "

     

     

    ifj. Kerepessy Jenő Creative Commons License 2017.04.29 0 0 216

    Ti miért nem nyomtok szélsőjobboldali retorikát, és akkor nem 1,68%-on állnátok.

    Előzmény: medve talp (215)
    medve talp Creative Commons License 2017.04.29 0 0 215

    Az illiberális modellt húsz éve még a legvadabb szélsőjobbos terjesztette

    http://index.hu/belfold/2017/04/29/az_illiberalis_modellt_husz_eve_meg_a_legvadabb_szelsojobbos_terjesztette/

     

     

    Orosz befolyásolási kísérletek már az 1990-es évek közepén megjelentek az erőszakra hajlamos magyar szélsőjobboldal és szélsőbaloldal köreiben, de akkor még marginalizáltan: a hungarista Szabó Albert már húsz éve az eurázsiai szövetséget éltette - egyebek mellett ez is kiderül a Political Capital tanulmányából.

     

     

    Orbán (Vasárnapi Újság 2002. szeptember 22): Kitartás, ezt tudom mondani minden hívünknek - fejezte be a beszélgetést a volt kormányfő."

     

    medve talp Creative Commons License 2017.04.24 0 0 214

    http://index.hu/belfold/2017/04/24/megint_kubatovnal_bukkant_fel_a_valasztasi_irodanal_megjelent_kopasz/

     

     

    A Fradi egy éve állítja, hogy a sportegyesület biztonsági cégének semmi köze sincs azokhoz a kopaszokhoz, akik tavaly februárban felsorakoztak a Nemzeti Választási Iroda bejárata előtt, és megakadályozták, hogy az MSZP-s Nyakó István beadhassa népszavazási kérdését a vasárnapi boltzárról.  

     

    Tíz pontban elmondjuk, mi történt a kopaszok és az MSZP közöttKik voltak ezek az emberek? Miért kell egy kopasz különítmény egy népszavazási kérdés leadásához? Hogy előzte meg egy ősz asszony az MSZP-s politikust, ha később érkezett nála? Elmagyarázzuk érthetően a népszavazás körüli legújabb botrányt.Tovább

    Csakhogy az egyik kopasz a Fradi Security mellényében most is ott állt Kubatov Gábor mögött, amikor a Fradi vízilabdacsapata április 5-én megnyerte az Eurokupa döntőjét – írja a 444.

     

    medve talp Creative Commons License 2017.04.09 0 0 213

    Számítottunk rá, hogy előbb-utóbb megindul a hadjárat a pestibulvar.hu ellen.

     

    Tudtuk, hogy csak úgy nem írhatjuk le az igazat a fideszes korrupciós ügyekről és nem tehetjük büntetlenül, hogy a decemberi indulás óta, már több, mint 1.6 Millió egyedi látogató olvassa lapunkat.

    A napokban olyan fénykép nélküli, azóta megszüntetett Facebook profiloktól kaptunk “barátságos” üzeneteket, aki kivétel nélkül beazonosíthatatlan személyek nevét viselik.

    Hogy mindenki lássa, mi a színvonal ott, ahol fogalmazódnak a gyalázkodások, megosztunk Önökkel néhányat.

    Íme:

    • Kozma Zsolt: “Ha az anyátok erre szült benneteket, már el kellene takarodnotok a föld alá. Senkiházi, primitív hőbőrgő FÉLANALFABÉTA barmok.Unatkoztok,ezért lázítjátok az embereket.Utolsó férges melléktermékek vagytok egytől-egyig. “
    • Nagy Károly: ” Nektek semmi sem szent? Hogy a kurva anyátokba nem értitek, hogy Orbán nélkül már megdöglöttünk volna??? Mocskos férgek! “
    • Bertalan Noémi: ” Meg foktok puszulni, rohadékok”
    • Manyóca “ Ez kell nektek Soros bérencek? Ez kell?? Véditek ezeket a rodhadt, büdös Zsidókat? Tűntessetek csak amennyit akartok, addig mi iszunk egy kávét”

    Talán ennyi elég lesz.

    medve talp Creative Commons License 2017.04.02 0 0 212

    JÓZSEFVÁROSBAN IS ELFOGADTÁK AZ AMNESZTIA-JAVASLATOT!

     

    Az indítványt a jobbikos Pintér Attila önkormányzati képviselő nyújtotta be, a testület pedig 11 igen 1 nem 1 tartózkodás mellett megszavazta a 2017. március 9-i képviselő-testületi ülésen.


    A közgyűlésben a Fidesznek 11, a baloldalnak 3, a Jobbiknak és az LMP-nek 1-1 mandátuma van.

     

     

     

    Az elfogadott határozat szerint az önkormányzat arra kéri fel a köztársasági elnököt, hogy ,,az országgyűlés a társadalmi béke és a megrendült igazságérzet helyreállítása" érdekében alkosson közkegyelmi törvényt a 2006. október 23-tól 2010. május 13-ig terjedő időszakban ,,a politikai ellenállásként is értékelhető, polgárok által kifejtett tevékenységgel Magyarországon elkövetett, közbiztonsági, személy és dolog elleni bűncselekmények miatt folyamatba helyezhető, folyamatban lévő büntetőeljárások gyanúsítottjai és terheltjei, jogerősen lezárt és már végrehajtott ítéletek érintettjei vonatkozásában."

     

    medve talp Creative Commons License 2017.04.02 0 0 211
    nagyanyo5:0 Creative Commons License 2017.03.21 -1 0 210

    Oszd az ellenzékieket, ne siránkozz:)))) Momentum válaszol neked:DDDDD

    Előzmény: vajas kenyér (209)
    vajas kenyér Creative Commons License 2017.03.19 0 1 209

    Hajrá Szeged,Hajrá Botka.

     

    nagyanyo5:0 Creative Commons License 2016.12.15 -1 0 208

    A TV2 úgy látszik nagyon erősödik és ez vészjelzés az ellenzékieknek!!!!!
    Tegnap is elmondták, hogy Rogán hány bírósági pert nyert Juhász ellen:))))) Portrik mélyen nyúlhat a zsebébe:DDDDDD

    Előzmény: medve talp (207)
    medve talp Creative Commons License 2016.12.15 0 1 207

    Amilyen a vezér olyan a szolga

     

    De hogy ezt maga a TV2 es Andy Vajna bizonyítsa be?!

     

     

     

    Előzmény: mivvann (143)
    medve talp Creative Commons License 2016.10.24 0 0 206

    Újabb beéredt fideszes uszulás!

     

     

    A földön is rugdostak, de a sípot nem tudták elvenni

    Ádám egy profi sípot vett. Előre szóltak egy kisgyerekes párnak, hogy menjenek odébb, mert őket itt meg fogják verni. Legalább tízen ütötték fejbe, és még a földön is kapott. Tovább »

    forrás: Index.hu

    medve talp Creative Commons License 2016.08.26 0 0 205

    Anno így irt a szegény ártatlan NYILAS nagyapjáról.

     

    • 1948-ban Nagyapámat feljelentette egy zsidó. Elvitték. Az Andrássy út 60.-ba. Elôbb csak megverték, nagyon. Aztán kínozták… Közben odahaza, a régi házba beköltözött az a zsidó, aki feljelentette. Állt a szekér egy hajnalon, kint az öreg udvaron, rajta a minden, a minden tetején a nyolcéves anyám – így indultak valahová. Nagyanyám hangosan szavalta Ábrányi Emil Haza címu versét a zokogó anyámnak, a zsidó meg röhögött, a zsidó gyerekei is röhögtek.

     

     

    most mar tudjuk hogy spicli is volt.  

     

    Persze csak olyan Csurka István fele szegény  ártatlan spicli akit úgy megvertek - Lovas István szerint - hogy a bőre alól kellett az inge darabjait kivenni. Csurkának sosem volt ilyen hege...De megvertek mint Bayer nagypapit is hat így keservesen de spicli lett, mert  amúgy sose, egy nyilas olyat sose tenne.

     

    De persze  hős ellenálló spicli volt, mert komcsikat akart akasztani egyébként otthon....

     

     

    Előzmény: medve talp (204)
    medve talp Creative Commons License 2016.08.26 0 0 204

    A mocsok folyik belőled, megértem akik a medvét a kandalló előtt szeretik látni megnyúzva, a többi döglött trófea között

     

     

    nesze védjed az elvbarátaidat...

     

      Bayer először vallott felmenői múltjáról, Dr. Gimes Károly nyilas, majd III/III-as nagyapjáról. 

     

    De meg most is pofátlanul HAZUDIK!!!

     

     

     

     

    Anyai ágon volt mit kompenzálni?

     

    Erről még nem beszéltem sosem.

     

    Tehát volt.

     

    Igen, de nemrég tudtam meg. Nyilván a család legféltettebb titkai közé tartozott. Anyai nagyapám, Dr. Gimes Károly története.

     

    MIKÖZBEN MAR ITT az INDEXEN 2001-ben TÉMA VOLT!   Ja, 15 éve Bayernek de nemrég tudtam meg

     

     

    Előzmény: baculum (202)
    medve talp Creative Commons License 2016.08.21 0 0 203

    A mocsok folyik belőled, megértem akik a medvét a kandalló előtt szeretik látni megnyúzva, a többi döglött trófea között.

     

    Mi van irtanád te is a zsidókat-melegeket-komcsikat mint bayer?  

    Robbantgatnád a románokat mint Bayer?

     

     

    nesze gondolkodj ha nem esik nehezedre

     

    http://www.szombat.org/politika/koves-slomo-bayer-zsolt-kituntetese-a-zsido-kozosseg-szamara-kifejezetten-banto

     

    Nehezen tudom értelmezni, hogy aki hétről hétre a gyűlölködéssel hívja fel magára a figyelmet miért és milyen teljesítményre érdemel állami kitüntetést. A zsidó közösség számára kifejezetten bántó, hogy Bayer, aki nem egyszer antiszemitának is minősíthető szöveget írt, bármilyen állami elismerésben részesül. Az állami kitüntetéseket az egész nemzet, tehát a zsidó közösség nevében is adja a kormány. Mi is büszkék vagyunk azokra a díjazottakra, akik valóban kétségbevonhatatlan teljesítménnyel mutatnak példát. Ezért vagyunk kénytelenek megszólalni akkor, ha olyasvalakit tüntetnek ki, aki tevékenységével éppen a nemzeti közösség egyes csoportjai ellen szít gyűlöletet.

    Orbán Viktor szerdán hivatalában fogadta Köves Slomót, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbiját, ahol a miniszterelnök ismét határozottan elítélte Baráth Zsolt jobbikos képviselő előző héten, az Országgyűlésben tett szélsőséges kijelentését, majd világossá tette, a kormány minden kisebbségnek garantálja, hogy biztonságban élhet - közölte a kormányfő szóvivője.

    Előzmény: baculum (202)
    baculum Creative Commons License 2016.08.19 0 0 202

    A mocsok folyik belőled, megértem akik a medvét a kandalló előtt szeretik látni megnyúzva, a többi döglött trófea között.

     

    Előzmény: medve talp (201)
    medve talp Creative Commons License 2016.08.19 0 0 201

    zsidók-kommunisták-melegek kiirtásáról való elmélkedés jutalma:

     

     

    1. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben...”
    2. Akkor lesz itt jó világ, ha Budapesttől Kanizsáig minden fán egy kommunista lóg." (Mámoros tapsvihar.)
    3. Bayer Zsolt paktányokhoz hasonlítja a homoszexuálisokat ... buzi vonul fel, Oliver Cromwell rablóhúst csinálna valamenynyiből, kardélre hányná mindet."

     

    strapatóni1 Creative Commons License 2016.07.08 0 0 200

    Ipari tevékenység.

    Előzmény: fecskefészek (198)
    panthera negra Creative Commons License 2016.07.08 0 0 199

    akkor ezt átugorjuk nyugodjon békével, majd a rokonok részvétet nyilvánítanak. Ügy lezárva. Akik meg E. W. halálát is politikai propagandára próbálják itt használni fúvódjanak fel. :) 

    Előzmény: fecskefészek (197)

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!