Keresés

Részletes keresés

Toma03 Creative Commons License 2026.01.18 0 0 2685

Jövő héten jön valaki Zalaegerszegre 24 órás úszásra?

Blicca Creative Commons License 2026.01.03 0 0 2684

Sziasztok !

A gödöllői 6-órás úszás nevezéséről lemaradtunk, Nem hiányzik valakinek egy lassan (de biztosan ) úszó csapattárs ?

vau1111 Creative Commons License 2025.12.14 0 0 2683

Na elindult a nevezés a jövő évi Kopaszi gát öbölúszásra. 2026.06.20

Én most egy kicsit még hycomat vagyok, ha minden a tervek szerint halad, addigra már rendesen rendbe kell jönnöm. Az úszás, készülés is eléggé rendhagyó formát vett fel.

A BÁ 2026.07.18, ha valaki figyelmét elkerülte volna (az enyémet igen), több valós infó még nincs a honlapjukon

vau1111 Creative Commons License 2025.10.02 0 0 2682

Ez simán lehet valami szoftveres mizéria. Nálam is hasonló, évek óta, és független attól, melyik uszodában vagyok. Az adott napi formámtól jobban függ, van hogy nincs ez az aszimmetria, van hogy nagyon feltűnő. 

Előzmény: hipp_hopp (2681)
hipp_hopp Creative Commons License 2025.10.02 0 0 2681

Garmin swim 2-vel úszom és minden második hossz sokkal jobb, mint az előtte levő. Érzésre nem érzem, hogy jobb lennék. Nagyjából ugyanazt az erőt adom ki magamból. 

Előzmény: Toma03 (2679)
hipp_hopp Creative Commons License 2025.10.02 0 0 2680

nem, egyrészről az elmúlt 2 héten kemény 0 km-t úsztam. másrészről az októberi hétvégéim foglaltak.

Előzmény: Toma03 (2678)
Toma03 Creative Commons License 2025.10.01 0 0 2679

Ez mérésen alapul, vagy érzésre?

A medence alja milyen? Mert pl. a nagyatádi kinti 50-es medencében szerintem érezhető ilyesmi, amikor a mélyebb végétől a sekélyebb irányba úszunk, optikai csalódásként.

Előzmény: hipp_hopp (2676)
Toma03 Creative Commons License 2025.10.01 0 0 2678

Igen, sajnos betegség miatt kénytelen voltam kihagyni.

Egyébként is nehéz lett volna dönteni a BÁ és CR között, így nem kellett sokat gondolkodni.

18-án jössz?

Előzmény: hipp_hopp (2677)
hipp_hopp Creative Commons License 2025.09.18 0 0 2677

a nyárin jól látom, hogy nem voltál? 

Előzmény: Toma03 (2637)
hipp_hopp Creative Commons License 2025.09.18 0 0 2676

Ti tapasztaltatok olyat medencében, hogy az egyik irányban mindig gyorsabbak vagytok?
Hetek azt nézem, hogy igyekszem egyenletesen úszni, ennek ellenére, mindig gyorsabbak azok a hosszak, amikor a kezdő ponthoz megyek vissza. 

Mitől lehet ez? 

aydeen Creative Commons License 2025.08.13 0 0 2675

Uhh, ha úgy úsznék, hogy kint lenne a fejem szerintem letörne a nyakam a végére :D Nagy gratula, hogy így le tudod nyomni, és az idődhöz is!

Előzmény: Hemü (2673)
aydeen Creative Commons License 2025.08.13 0 0 2674

Köszönöm szépen a gratulációt, azért most már nekem is illene megtanulnom gyorsúszni :D

Előzmény: Cs._Pista (2671)
Hemü Creative Commons License 2025.08.12 0 0 2673

Akkor én most majdnem elértem a tavalyi eredményedet. Szintén mell, fej kint. :-)

Előzmény: aydeen (2669)
Cs._Pista Creative Commons License 2025.08.12 0 1 2672

A CETrenden (10 km) a férfiak eredményei az alábbiak:  2:30:22 /2:59:11 / 3:12:28 / 3:15:12 / 3:17:44 / 3:22:42 / 3:25:53 / 3:29:53 / 3:33:07 / 3:41:46 / 3:47:03 / 4:07:25 / 4:19:32 / 4:48:12 / 4:11:45 

A hölgyeké pedig itt van:   3:27:07 / 3:59:29 / 4:23:44 / 4:26:56 /4:44:17

Neveket nem írok természetesen, mert nincs jogalapom a közzétételre, de az enyém a félkövér ;-).

Cs._Pista Creative Commons License 2025.08.12 0 1 2671

Kedves aydeen, szerintem ez egy remek mellúszó és abszolútban is úszóidő. Csak gratulálni tudok nem semmi! Nekem a PBm. 2.17 "gyors"ban! Ez így leírva, kimondva azért elég vicces! Mondjuk a testalkatom és az életpályám erre predesztinált, de ez van ezt kell szeretni.

Hipp-hopp ez igen: nomen est omen! Beszédes nevedhez hűen nyomod! Kiváló úszó vagy ez nyilvánvaló.

hipp_hopp Creative Commons License 2025.08.12 0 0 2670

Köszönöm, Köszönöm!
Ez a PB-m! Most az elmúlt két évben sikerült, mindig javítani. Valószínűleg sokat dobott az is, hogy készültem a CET-re, így volt bőven hosszú úszásom. 
Jövőre szeretném, ha a nettó időm 1:30-n belül lenne, a bruttómon nehéz lesz, mert elég kényelmes vagyok ebből a szempontból. 

Előzmény: Cs._Pista (2667)
aydeen Creative Commons License 2025.08.12 0 1 2669

Sziasztok! Idén is sikerült teljesítenem, immár harmadik alkalommal összességében. Szokás szerint végig mellúszásban mentem (lassan lehet, hogy meg kellene tanulnom gyorsúszni is csak a rend kedvéért), a végén pedig jött a meglepetés: közel három percet sikerült javítanom a tavalyi időmön. 02:12:57! Abszolút nem számítottam rá, mert az idei évben nem jött össze úgy az edzés ahogy szerettem volna. Nyolc óra után rajtoltam valamivel, ekkor a vízhőmérséklet a part közelében még igen csak hűvös volt de néhány hajó távolságban már sokkal jobbnak éreztem. A Balatonhoz (és az előző két úszáshoz) képest tükör sima volt a víz, néha voltak csak hullámok - gondolom a közlekedő csónakok miatt. Rikító zöld sapkában úsztam, de így is többeknek sikerült majdnem átúszni nem csak a Balatont, hanem engem is. Néhány ilyen alkalmat leszámítva semmiféle incidens nem történt, szokás szerint hatalmas élmény volt! Jövőre ugyanitt!

vau1111 Creative Commons License 2025.08.11 0 1 2668

Sziasztok,

Én is gratulálok minden teljesítőnek (BÁ vagy CET). Nálam rezgett a léc, hogy mégis nevezzek (a csúsztatásokkal hely és idő is lett volna), aztán az utolsó pillanatban letettem az egészről. Bírtam volna, de már egy ideje kicsit túledzésben vagyok, nem mindig esik jól a hosszabb távú úszás. Főleg a medencében van motiváció hiányom, a szabadvíz továbbra is nagy szerelem, és nem akartam most ebbe belerondítani. 

Blicca, ugye megmondtam, hogy lesz az a pont, hogy a gyors lesz az őszinte választás. :)

Azt a hipp_hopp időt meg többször elolvastam, azt hittem elírás. 

Cs._Pista Creative Commons License 2025.08.11 0 1 2667

Kedves Blicca! Óriási hír! Gratulálok. FANTASZTIKUS VAGY! Én is felidéztem (magamban) szombaton , hogy az első CET-et amikor még 2008. tájékán 200 mell/gyors kombóban úsztam és mikor végeztem, akkor megfogadtam, hogy soha többé.. aztán Nézd mi lett belőle. Csak így tovább. Nem feledem én sem, hogy honnan indultam, és ma már nem tudnám mellben leúszni a BÁ-t, de így is nagyon büszke vagyok azokra az évekre amikor virtigli mellúszó voltam. Mindig tart az út, de hát mint a költő mondja "úton lenni boldogság, megérkezni halál".

Hipp-hopp ideje nem semmi! Számomra ez egy űridő, más dimenzió. Kiváló forma és teljesítmény, csak csodálattal vegyes érzésekkel gratulálni tudok! Szép munka! Mennyi a PB-d?

Cs._Pista Creative Commons License 2025.08.11 0 0 2666

Sziasztok!

Kedves Paula, a víz (Balaton) 24-25 fokos volt, szóval ideális - mármint a főpróbán.

A 100. CETRend ismét óriási élmény volt. Sikerült teljesítenem (negyedszer is), miként minden próbázónak. Nagyon ideálisak voltak a feltételek a medence 25-26 fokos volt. Az órám szerint 4.14 volt a teljes időm, a tiszta úszóidőm pedig 3.55.40. de az EVOchip mérés eredményére még várni kell. https://results.evochip.hu/results/result.php?eventid=NagyatadCetRend25TZt&year=2025&css=evochip.css&iframe=0&mobile=0&viewport=device-width&lang=hu

25 induló volt a 10km-en, illetve voltak váltók (4 vagy 5) is 10 fővel (10x1000m.)

Sajnos elég sokszor meg kellett állnom a sapkát, illetve a szemüveget igazítani, illetve 6km után le is kellett cserélnem a régire, mert annyira nyomta az orromat, hogy fájt. Azután minden rendben volt. Jól sikerült a frissítés is, működtek az energia készítmények és az izotóniás víz. Egyszer volt egy kis görcs kezdemény, de elmúlt. A pályámon 5-en voltunk és másodikként szálltam ki a vízből, de addigra már nem sokan maradtunk és kb. fél órán beül mindenki befejezte. Az egyik úszótársam mellúszással (néha háton is tempózva) teljesítette a távot! A szervezők ismét kitettek magukért, nagyon jó volt a hangulat és az életmentő gyors-masszázs és  marhapöri+nokedli. Az elején magabiztosan bekezdem, mert éreztem magamban az erőt, jól sikerült a felkészülés és nem aggódtam a láb elfáradása/görcsölése miatt, mivel nagyon sokat úszom (nagy méretű) uszonyban az elmúlt években. A végére persze lassultam, de az azért érthető. Nagyon jól esett a harangozás, ez tagadhatatlan. Jó volt találkozni a régi ismerősökkel, Istivel, Józsival és többi sportárssal.

Blicca Creative Commons License 2025.08.11 0 1 2665

Sziasztok !

Pár éve itt világgá kiáltottam, hogy elkezdtem gyorsúszást tanulni. 

Most úsztam át eőöször gyorsban a Balatont, nagyon élveztem végig az egészet. Valóban igaz - sohase késő.

hipp_hopp Creative Commons License 2025.08.11 0 0 2664

A Balaton-átúszás fenomenális volt. Igazán élveztem.
Kicsit tartottam a víz hőmérsékletétől, de hiba volt. Enyhén volt hűvös, de ez még pont a kellemes tartományba volt. Két sapkába úsztam, a fejem abszolút nem fázott. 8:15 után másztam be a vízbe. Igyekeztem nem nagyon megtolni az elejét, hanem okosan kezdeni. Emellett ahogy tőletek megtanultam, néztem a célt szemben. Sok ember úszott körülöttem, de hála égnek sokat nem kellett kerülgetnem. 
A víz kicsit hullámzott, szerintem főleg akkor, mikor mentek a kompok. Emiatt sokszor kellett megfelelő irányba állítanom magamat. Legjobb akkor volt, amikor megnyílt egy szabad úszó folyosó, azaz amikor senki sem volt körülöttem és előttem sem. Folyamatosan előztem az úszókat, és a gyorsúszókat is, kinéztem egyet, és addig nem nyugodtam, amíg el nem "mentem" mellette. Így természetesen egy idő után már elég jó tempóban haladtam.

Ami kicsit rossz volt, hogy alacsony volt a Balcsi, így szokatlan volt, de nagyon korán már sétáltak az emberek, és én is éreztem a talajt. Ekkor felálltam és elkezdtem sétálni, de annyira nem esett jól, így újra vízszintesbe helyezkedtem és megpróbáltam egy más technikával úszni gyorsba. De így sem tudtam lépcsőig úszni, mert a végén már annyira kicsi volt a víz, hogy az alkarom is a talajt ásta. 

Az első megállásom még 1:28 körül volt. Végül 1:30-n kicsit túllépve léptem fel a lépcsőre. 1:32-n belül lett a bruttó időm. 

hipp_hopp Creative Commons License 2025.08.11 0 0 2663

Hogy sikerült a CET-ek úszása?

PaulafromEurope Creative Commons License 2025.08.06 0 0 2662

Szia Pista,

Klasszat úsztál 😊 Hány fokos volt a víz?

Örülök, hogy tetszett a beszámolóm.

Létrehoztam egy facebook-csoportot, hogy lehessen beszélgetni úszással kapcsolatos témákról.

Ha van kedved/kedvetek, csatlakozz/zhattok:

https://www.facebook.com/groups/balaton.atuszok.kozossege

Üdvözlet,

Paula

Cs._Pista Creative Commons License 2025.08.04 0 0 2661

Sziasztok! Halottátok, hogy rászervezték a BÁ-t a Cetre? XD... (ez egy régi üzifalas poén bocs...)

A viccet félretéve, szombaton megrendeztem a saját BÁ-mat ami a CET főpróba is volt 2:1-ben.  Fonyódliget Sorbet fagyizó bejáró - Balatonboglár Sziget strand (oda és vissza) 10 km. (uszonyban és úszókesztyűvel - ezúttal 3.44.08) Csodás úszás volt, szinte tükörsima tóval. Közben esett az eső is. De megértem, hogy halasztottak, nagyon bizonytalan volt az egész napos időjárási helyzet. JA és... visszafele elhagytam a vadonatúj szemüvegem, szóval bő 4 km-ert szemüveg nélkül úsztam le. (nagyobb baj ne érjen)

Kedves Paula köszönöm a megosztást és a klassz élménybeszámolókat, megborzongató olvasni ahogyan legyőzted önmagad, fantasztikus és gratulálok. Cs_Pista

hipp_hopp Creative Commons License 2025.07.31 0 0 2660

így viszont nekem kiesik a Cet rend. :( A Balcsi átúszás miatt edzettem az elmúlt 8-9 hónapban. No mindegy! Csak legyen megtartva jövő szombaton... 
Sajnálom, meglátom, hogy akarom-e 25-sben úszni ősszel... 

magi_ Creative Commons License 2025.07.31 0 0 2659

Miután elmarad én megyek a Tiszai challengere. Reméltem, hogy nem egy napra fog esni a kettő.

hipp_hopp Creative Commons License 2025.07.31 0 0 2658

most hétvégén sem... 

hipp_hopp Creative Commons License 2025.07.31 0 0 2657

szerintem max uszodában, de már csak kicsivel több mint egy órát kell várni. 

Előzmény: PaulafromEurope (2656)
PaulafromEurope Creative Commons License 2025.07.30 0 0 2656

Sziasztok, mit gondoltok, úszunk?

Akinek van kedve, elolvashatja a blogomat, amelyet 10 év Balaton-átúszás tapasztalatairól írtam:

www.reconciliverse.com

(Ez az oldal később gyászfeldolgozással fog foglalkozni, a blog átmenetileg itt kapott helyet.)

Üdvözlet,

Paula 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!