Keresés

Részletes keresés

nogradi medve Creative Commons License 2016.03.17 0 0 199

http://valasz.hu/itthon/kazahsztannal-is-rosszabb-mutato-15-anyat-vesztettunk-a-szuleszeteken-117750

 

Tragikus a helyzet a magyar szülészeteken. Szó szerint. Az elmúlt 15 évben nemhogy csökkent volna az anyai halálozás, még nőtt is. Egyedül vagyunk ezzel a térségben. Ötször annyi anyát veszítünk el a szülések miatt, mint a lengyelek.

A szülési anyai halálozásról készített összeállítást a WHO. Lelkendezve közölve, milyen jelentős az előrelépés ezen a téren világszerte. Ez igaz, de nem nálunk; a magyar mutató romlott az elmúlt 15 évben. Megnéztük hát, mi történt, és még csak nem is a világ csúcsegészségügyeihez mértük magunkat, hanem a szomszédos állalmokéhoz.

A volt szocialista országok közül a lengyelek állnak a legjobban, három anyai halálozással százezer élveszületésre számolva, ami óriási dolog, lévén hagyományosan keveset költenek az egészségügyükre. (Igaz, most már ők is többet, mint mi.)

Ráadásul világviszonylatban is dobogósnak számítanak, Ausztriával, Európa egyik legjobb mutatókkal rendelkező egészségügyével azonos a mutatójuk.

Szlovákia hat anyai halálozással német színvonalon van, megelőzve a gyakran a világ legjobb egészségügyeként jellemzett franciákat.

Jóval előttünk állnak a horvátok is, mindössze nyolc anyai halálozással, és Észtország és Szlovénia is, kilenc-kilenc szülési tragédiával. A litvánok tíz, a bolgárok 11 anyát veszítenek el százezer élveszületésre vetítve, és mi még mindig nem következünk. Kazahsztán és Bosznia-Hercegovina is előttünk jár, Magyarországon 17 anyát veszítetünk el százezer szülésre vetítve, s ezzel a szerbekkel vagyunk egy szinten.

Persze Magyarországon már régen nincs százezer szülés, valójában 15 anya halt meg. A mutató segít a nemzetközi összehasonlításban, s azt jelzi, hogy miközben nálunk elvétve szülnek csak otthon a nők, tehát a gyermekek elvileg a legmagasabb biztonsági követelményeknek megfelelő kórházakban jönnek világra, az anyai biztonság messze nem olyan, mint ami elvárható volna.

Főként, ha megnézzük a korábbi adatokat, 1990-hez mérten hatalmas a fejlődés, akkor 100 ezer szülésre még 24 haláleset jutott, csakhogy kétezerben a mainál még jobban álltunk, akkor 15 anyai halált jegyeztek fel százezer szülésre, 2015-ben már 17-et. Miközben a csehek, a horvátok, a lettek, a litvánok mind-mind képesek voltak a fejlődésre, nálunk romlottak a viszonyok. Sokat elárul a lengyel helyzet is, 1990-ben ott álltak, ahol mi most (17), de 2000-ben már 8-as értéket jegyeztek fel náluk, innen jöttek fel újabb 15 év múltán 3 anyai halálozásra százezer lakosra vetítve.

Mindez annál is elgondolkoztatóbb, mert mi eközben a világ pénzét kifizettük a szülészorvosoknak, vagyis itt aztán nem lehet a nyomott orvosi jövedelmekkel védekezni. S mégis szégyenletesen rossz ez a mutató. Miért? Talán ezek az anyák nem fizettek? Vagy fizettek, de hálapénzes rendszer kevéssé biztonságos, mint másutt a nem hálapénzes? Esetleg az orvosok nem mernek egymás betegeihez nyúlni? Vagy mi történik itt?

Szögezzük le: mindez azt jelzi, hogy durván rossz állapotok tapasztalhatók a magyar szülészeteken, ami annál aggasztóbb, mert közben úgy teszünk, mintha minden rendben volna.

Pedig nagyon nincs.

nogradi medve Creative Commons License 2016.03.17 0 0 198

http://valasz.hu/itthon/fidesz-alelnok-nem-biralta-meg-ilyen-durvan-a-kormanyt-117758

 

„Személyi alkalmatlanság”, „nemtörődömség”, „nagyképűség” – bírálta kormányának intézkedését valaki, akitől ön a legkevésbé várta volna.

Ha a tanárlázadásról van szó, Németh Szilárd Fidesz-alelnök nem ismer sem Istent, sem embert.Kiosztja a tüntető pedagógusokat, nekimegy a demonstráció egyik vezetőjének, Pukli Istvánnak, és még azt is kiszámolja, hány forint kárt okoztak az államnak azok, akik a Nem megyek suliba napon nem mondták le az ebédet.

Közben meg ilyeneket bír nyilatkozni a mai Demokratának: „A pedagógusoktól, szakmai szervezetektől, sőt a Klikből is érkező információk alapján egyértelmű, hogy a Klik eddigi, rövid ideje tartó működése során finanszírozási, rendszerszintű és személyi alkalmatlanságból fakadó működési hibák, zavarok tapasztalhatók. Ki nem fizetett számlák, késve elszámolt túlmunkák, fullasztó bürokrácia, a »vízfej« létből adódó tehetetlenség, nemtörődömség, nagyképűség.”

A megoldás persze szerinte nem a tüntetés, a hecckampány, hanem a párbeszéd, a párbeszéd, és ismét csak a párbeszéd.

Mely párbeszédhez csak annyit tennénk hozzá, hogy annak elindulásában valószínűleg nem kis szerepet játszottak azok a nyomásgyakorló akciók, amelyek rákényszerítették a kormányt a tárgyalásra. Ellenkező esetben talán még mindig ott volnánk, ahol a part szakad, és Németh Szilárd alkalmasint nem olyan megállapításokat volna kénytelen tollba mondani, ami egy lázadó pedagógusnak is a becsületére válna, hanem esetleg még mindig Hoffmann Rózsa vinné a közoktatásügyet, ilyen nyilatkozatokkal: „Iskolák tucatjai, százai nyilatkoznak úgy, nagyon jó, hogy létrejött a KLIK, azt érzik, hogy van gazdája az iskolának. Ugyanazt kaphatják meg az ország egyik felében, mint a másikban.”

Amiképpen viszont a kormány háza táján megvilágosodtak a KLIK szörnyszülött mivoltát illetően, a tüntetők úgy vesztik el napról napra a megmozdulás kezdetén még széles körben elismert hitelüket. A keddi – csupán hisztériapotenciálban erős, mondanivalóban fájóan bágyadt – megmozdulás és szánalmas ultimátum a bocsánatkérésre ugyanis kizárólag arra volt jó, hogy még a kiábrándulófélben lévő fideszeseket is meggyőzze arról: na, ez az, amiből soha nem kérünk.

Így ha valakinek volna oka elnézésért esedezni, az éppen Pukli István, illetve az eredendően rokonszenves szakmai felháborodást vulgárpolitikai aprópénzre váltó társai. Most, hogy a még röppályára állás előtt kiérdemesült politikusreménységek pantoptikumában örökbérletet készülnek váltani – a bohóctüntetéssel önmaguk paródiájává váló – Árok Kornél és Kónya Péter mellé, nyugodtan mondhatnák pedagógustársaiknak: bocs, hogy így elhülyéskedtük az egészet. Mea culpa, hogy magyartanár létünkre nem voltunk képesek megfogalmazni egy épkézláb követeléssort, és megkövetjük mindazokat, akik azt gondolták, idióta politikai performanszok nélkül fogjuk képviselni több tízezer kolléga jogos követeléseit. De, tehetnék hozzá, a legnagyobb hibát akkor követtük el, amikor nem kértünk meg egy történelemtanárt, tartson kiselőadást arról, milyen is az, amikor egy forradalom éppen felfalni készül a saját gyermekeit.

nogradi medve Creative Commons License 2016.02.29 0 0 197

http://valasz.hu/itthon/komoly-figyelmeztetest-kapott-az-orban-kormany-117509

 

Pontos adat nincs, és talán nem is lesz – mert ki számolná össze a hiányzásokat, nyilván a Klik nem fogja -, de a szervezők szerint ötvenezer diák szülője demonstrálta gyermeke otthontartásával, hogy támogatja az oktatási rendszer ellen lázadó pedagógusokat.

Ami sokkal magasabb szám, mint amire a Facebook-on szerveződő megmozdulással kapcsolatosan bárki is számított. Ismétlem, pontos adatok nincsenek, amit ki lehet olvasni az országos és vidéki média híradásaiból, hogy leginkább Pesten és a nagyobb városokban volt jelentős a hiányzások száma, Budán és a kisebb településeken mérsékeltebb lelkesedés övezte a távolmaradós demonstrációt.

Személy szerint két iskoláról tudok: az egyikben alig lézengtek néhányan, a másikban 480-ból 120 diák jelent meg, leginkább az alsósok. Mindkettő pesti intézmény.

Sok szülővel beszéltem: akad, aki attól tart, hogy majd retorzió éri a gyermekét, mivel nem ment iskolába, és van, aki meg attól tart, hogy majd retorzió éri a gyermekét, mivel ment iskolába. És ez kiválóan leírja Magyarország jelenlegi lelki- és egyéb állapottyait.

A kormánypárti politikusok egyelőre nem nagyon beszélnek a szülői lázongásról, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szerint megvezették őket a pedagógusok demonstrációi mögött álló pártok.

Egyébként az internetadó elleni tüntetéseknél is kábé ez volt a kormány kommunikációs csapásvonala, persze csak eleinte, mindenesetre én azért elgondolkodnék ezen a pedagógustüntetés-ötvenezres diáksztrájk-Salgótarján dolgon.

nogradi medve Creative Commons License 2016.02.05 0 0 196

http://valasz.hu/publi/szomoru-hir-erkezett-itt-a-terrorveszelyhelyzet-117185

 

Közelednek az álláspontok – hogy ezzel az elkoptathatatlanul örök semmitmondással jellemezzem a helyzetet, miszerint a Jobbik bizonyos feltételekkel mégis csak tudná támogatni a Fidesz terrorveszélyhelyzeti alkotmánymódosítását. Például, ha a kabinetet rendkívüli hatáskörrel felruházó veszélyhelyzetet 60 nap helyett 15-re vezethetné be a mindenkori kormány.

Talán épp a „mindenkori kormány” képe lebeg a Jobbik elnökének szeme előtt.

Persze Vona Gábor csak álmodozhat, annál érdekesebb viszont, hogy mit gondol, mivel és hogyan érvel a jelenlegi miniszterelnök. Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádió vendége volt, ahol értelemszerűen a terrorveszélyhelyzet is szóba került. Emígyen:

Elegendő információ áll rendelkezésre arról, hogy megnövekedett a terrorveszély Magyarországon, és hitelt érdemlő információink vannak arra nézve, hogy terrortámadásokat készítenek elő magyar emberek ellen, mondjuk, úgy, ahogy ez Párizsban történt nem régen, vagy úgy, ahogy a Brüsszelből érkező tudósításokban ezt láthattuk, ezért van szükség az alkotmánymódosításra, arra, hogy a kormány megakadályozhassa: a terrorveszélyből terrorcselekmény legyen - jelentette ki a miniszterelnök a 180 percben. Magyarország ma nem tartozik a különösebben terrorfenyegetett országok közé, aminek az az oka, hogy "nem engedtük be a migránsokat".

Arra a kérdésre, hogy a magyar alkotmányban most szereplő különleges jogrendek nem jelentenek elegendő eszközt, Orbán Viktor azt felelte: így van, ez a helyzet. Jelezte ugyanakkor: óvatosan kell eljárni, mert a szabadságjogok fontosak, azokat az indokoltnál jobban nem szabad korlátozni, de "első helyre az emberek biztonságát kell tenni, meg kell őket védeni".

Na, nézzük akkor, mi van itt nekünk. De még mielőtt, elevenítsük fel, miféle hatalommal bírna a magyar kormány az egyelőre megfogalmazatlan terrorveszélyhelyzet esetén:

- korlátozható lesz a rádiók és tévék működése,

- a távközlési és informatikai hálózatokat és berendezéseket igénybe veheti majd az állam, vagy elrendelheti ezek használatának mellőzését,

- korlátozható lesz a légi, vízi, vasúti forgalom

- nemzetközi egyezményekre tekintet nélkül szigorítható lesz a határforgalom

- korlátozható, vagy tiltható lesz a közintézményekbe való belépés vagy forgalom,

- el lehet majd rendelni a posta-, és internetforgalom fokozott ellenőrzését,

- meg lehet majd tiltani az ország bizonyos területén való tartózkodást, sőt egyes területekről a lakosság kitelepítése is elrendelhető lesz,

- korlátozni lehet, vagy akár meg is lehet tiltani magyar állampolgároknak a külföldre utazást,

- meg lehet tiltani vagy korlátozni lehet majd a külföldiek beutazását,

- a külföldi személyekkel, szervezetekkel valló kapcsolattartás is korlátozható lesz

Szögezzük le ismét, hogy továbbra se árulta el senki, mit is jelent konkrétan a terrorveszélyhelyzet. Amikor a kormány, vagy a kormánypárt képviselőit kérdezték erről, azt tudták válaszolni, hogy például amikor Röszkénél rátámadtak a bevándorlók a rendőrökre, vagy elfoglalták a Keleti Pályaudvart, vagy tömegesen kóboroltak az autópályán. Csak hát ezek közül nyilvánvalóan egyik sem volt az, hiszen mindegyik helyzetet meg lehetett oldani rendkívüli intézkedések nélkül.

És akkor mindenképpen szólni kell arról is, hogy van olyan jogi szakvélemény, amely szerint már a jelenlegi magyar jogrend részeként létező „váratlan támadás” is nagyjából ugyanezekkel a lehetőségekkel ruházza fel a kormányt.

De ez még rendben van, a kormányfő szerint nem megfelelő a jogrend, mások szerint meg az, erről lehet vitázni. Ezzel viszont nehéz:

„…hitelt érdemlő információink vannak arra nézve, hogy terrortámadásokat készítenek elő magyar emberek ellen.”

Mert például a közmédia, de mások is reggel óta teljes erőből harsogják bele az éterbe meg a világhálóba, hogy:

Terrortámadásokat készítenek elő magyar emberek ellen!

 Két eset lehetséges:

Tényleg a titkosszolgálatok tudomására jutott, hogy terrorakció készül Magyarországon. Több a rendőr az utcákon, ismét kivonulnak a gépfegyveres katonai rendészek, fokozottabban és látványosabban őrzik a terrorakcióval fenyegethető intézményeket, megerősítik a rendőri jelenlétet a fontosabb turisztikai célpontoknál. Na, ebből semmi sincs.

Másik lehetőség, hogy a kormányfő csak úgy bedobta ezt, hogy tovább emelje a terrorveszélyhelyzeti kommunikációs szintet. És akkor végtelenül szomorú vagyok.

Nem, ez nem igaz, még annál is szomorúbb.

nogradi medve Creative Commons License 2016.02.04 0 0 195

http://valasz.hu/uzlet/putyin-maga-furja-meg-a-paks-ii-projektet-117135

 

Az alacsony olajár miatt lehet, hogy Moszkva nem tudja hitelezni az ötven külföldön épülő nukleáris reaktor építését, köztük a paksi második blokkot. Szaúd-Arábia és Irán stabilitása meginoghat, káoszba döntve a Közel-Keletet. Exkluzív háttér a friss Heti Válaszban.

HIRDETÉS

A külföldi atomerőmű-építést, köztük az új paksi blokkot Moszkva az olajbevételekből hitelezi – állítja az Atomic Insights virginiai kutatóintézet. A világon Venezuelától Vietnamig 15 orosz atomerőmű épül, és előkészítés alatt áll további 35. Márpedig a beruházások megtérülése hosszadalmas, ezért az alacsony olajárak kétszeresen is negatívan hatnak az orosz gazdaságra. Így érthető, hogy miért fújták le a törökországi atomerőmű építését már tavaly tavasszal, jóval az orosz vadászgép novemberi lelövése előtt.

Az olaj árának további csökkenése így maga alá temetheti a nemzetközi erőművek Moszkva által gondosan kitervelt hálózatát.

A mostani, alacsony olajárak okozta válságot a kitermelési versenyben első helyezett Szaúd-Arábia okozta, mivel 2014-ben spekulációba kezdett a világpiacon. A művelet lényege, hogy csúcsra járatják az olaj felszínre hozását: ma már napi 12,5 millió hordó olcsó olajat pumpálnak ki a sivatagból, ami a két évvel ezelőtti mennyiségnél 1,5 millió hordóval több. Ezzel Rijád túlkínálatot okozott a világpiacon, leverte az árakat, és igyekszik kivéreztetni a konkurenciát. Ezek után maximalizálnák a nyersanyag árát, mely így az elképzelések szerint meghaladná a 2014-es szintet. A versenybe Irán is beszállt, a hónap elejétől már el lehet adni a perzsa állam olaját a világpiacon, miután a nagyhatalmak feloldották a Teherán elleni embargót.

 

 

 

Az olajválsággal kapcsolatos exkluzív összeállításunk a február 4-i Heti Válaszban olvasható. Lapunk elektronikus formában a Digitalstandon is megvásárolható.

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.07 0 0 194

Ölni kell, Viktor

 

 

Habony még egyszer átpergeti ujjai közt az ábécét. A Gucci táskából utoljára előkerülő attitűdvizsgálatok táblázatain egyre lejjebb halad, és nézi az elmúlt kampányok töltőtollvérfoltjait. A korábbiak még dicső ütközetek fakuló nyomai, az alsók viszont meg sem alvadtak, olyan gyorsan jött a vereség és az újabb összecsapás.

 

 

http://www.168ora.hu/velemeny/fidesz-jobbik-halalbuntetes-habony-kubatov-lista-valasztas-135603.html

King_of_Giants Creative Commons License 2015.04.17 0 0 193

 

A válasza: „nem”, ezek maradtak, akik voltak."

 

Bródy mondja a frankót

Előzmény: nogradi medve (187)
martinaxe7 Creative Commons License 2015.04.17 0 0 192

A Heti Válasz főszerkesztője e heti vezércikkében azt írja, a Fideszből többen indulhatnának a Kóka János-hasonmásversenyen, az erő mögül pedig hiányzik az erény, ezért bizalmi válság alakult ki.

 

http://hvg.hu/itthon/20150416_Borokai_Melyul_a_bizalmi_valsag_a_Fidessz

AeNau Creative Commons License 2015.04.03 0 0 191

"Látszik, nem a tények vezérlik, hanem a személyes indulat."

 

:))  Mint az Rtl-t a pénz beszél....

Előzmény: rudi_ur (189)
nogradi medve Creative Commons License 2015.04.03 0 0 190

1, nem éppen a szivem csücskei ezek a médiák.... idetéve a hirtv-t is, (meg még másokat) ( és akkor nagyon nagyon diplomatikusan fogalmaztam...)

 

2, viszont még mindig nagyon sok fideszhivő nézi (és persze vakon hisz ezeknek, ahogy eddig) ezeket, és "érdekes" lehet számukra, hogy azok a médiák, amelyek eddig istenitették orbánt, most bizony a "sárba" tapossák.....

Előzmény: rudi_ur (189)
rudi_ur Creative Commons License 2015.04.03 0 0 189

Az, hogy a HV és az MNO OgV ellen fordult, csak még undorítóbbá teszi számomra ezeket a médiákat.

 

Látszik, nem a tények vezérlik, hanem a személyes indulat.

Nos erre meg köpni lehet!

 

 

 

nogradi medve Creative Commons License 2015.04.03 0 0 188

olan édes, amikor az mno ekézi a kormányt:-)))

 

http://mno.hu/vezercikk/kulcsar-tarsoly-1280184

 

Épp ezért a Buda-Cash- és a Quaestor-ügyben kimondott minden egyes szónak különös jelentősége van. Két hét leforgása alatt nem lehet több, egymásnak homlokegyenest ellentmondó magyarázattal előállni a minisztériumok, egyes politikusok és a brókerház közötti kapcsolatról. A mai napig nem tudjuk pontosan, mikor és milyen indokkal adott utasítást a kormányfő az állami befektetések kivételére. Mi szükség volt a miniszterelnök és a Quaestor-vezér levelezésének átmeneti titokban tartására? Hogyan lehetséges hosszú évekig könyvelést hamisítani és fiktív kötvényeket kibocsátani a pénzügyi felügyelet orra előtt?

Miért nincsenek bilincsben a hamis elszámolásokat hitelesítő auditorok? A rendőrségnek vagy az ügyészségnek miért nem tűnt fel azonnal, hogy egy hat elemit végzett, börtönviselt személyre bízta állítólagos több százmilliárdos vagyonát a Quaestor vezetősége?

Ennyire együgyűnek nézik a keményen dolgozó kisembereket?

Sajnos, úgy tűnik, hogy igen.

nogradi medve Creative Commons License 2015.04.02 0 0 187

érdekeségek:

 

 

http://valasz.hu/publi/ballib-kutyabol-fideszes-szalonna-111176

 

 

Kövér László 2006 és 2010 között több rendezvényen is előállt Tamás Gáspár Miklós korábbi nagy kérdésével: lett-e/lesz-e/lehet-e „bolsevik kutyából demokratikus szalonna”? A válasza: „nem”, ezek maradtak, akik voltak. A Kövér-féle témafelvetés aktualizált változata így hangzik: lett-e balliberális kutyából Fidesz-kompatibilis szalonna? A válasz – sajnos – igen. Legalább öt okom van arra, hogy ezt mondjam:

 

1. Amióta beütött a brókerménkű, a Fidesz azt mondogatja, hogy ez szocialista botrány, hiszenTarsoly Csaba cége a Gyurcsány-érában jutott 17 milliárd forint összegű, fedezet nélküli hitelhez az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Banktól. Nos, ha Tarsoly tényleg szocialista oligarcha volt (ami nem igaz), akkor miért engedte át a Fidesz magához? Miért adtak neki parlamenti belépőt és diplomataútlevelet? Csak nem azért, mert lehet balliberális kutyából Fidesz-kompatibilis szalonna?

 

2. Szijjártó Péternek nem ez az első diplomataútlevél-sztorija. Az előző ciklusban magát a fideszes elszámoltatás egyik célszemélyét, Kóka Jánost részeltette hasonló okmányban. Miért kellett emígyen megsegíteni a volt SZDSZ-elnök magángazdagodását? Csak nem azért, mert lehet neoliberális kutyából Fidesz-kompatibilis szalonna?

 

3. És itt van Zoltai Gusztáv volt hitközségi vezető, aki jelenleg a Lázár János-féle Miniszterelnökség szerződött tanácsadója. Hogy miért kell egy, a legutóbbi időkig hithű balliberálisként mutatkozó exmunkásőr a Fidesz-kormánynak? Csak nem azért, mert lehet MSZP–SZDSZ-kutyából Fidesz-kompatibilis szalonna?    

 

4. Ma már ugyancsak a kancellária kötelékében mozog Szili Katalin, az MSZP egykori elnökhelyettese, aki a legutóbbi választáson azzal vétette észre az egyébként észrevehetetlen pártját, hogy comb- és dekoltázsvillantó bérhölgyeket fogadott egy köztéri autómosás erejéig. Miért kell Szili? Csak nem azért, mert lehet igaz szocialista kutyából Fidesz-kompatibilis szalonna?

 

5. És a kedvencem: Csókay Ákos. Az állam javaival sáfárkodó Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.vezetői hierarchiájának második embere. Akiről a minap derült ki, hogy még 2010 után is Bajnai Gordon legszűkebb stábjában dolgozott. Őt miért is kellett átmenteni a mának? Csak nem azért, mert lehet bajnaista kutyából Fidesz-kompatibilis szalonna?

 

Én lennék az utolsó, aki kikelne az ellen, ha valódi értékteremtő emberek túlélnének egy-egy kormányváltást Magyarországon. Talán nem vagyok nagyon méltánytalan, ha azt mondom, a fenti ötös esetében nem erről van szó. Talán Kóka az egyetlen, aki időközben nemzetközivé tett egy mobilfizetéssel foglalkozó magyar vállalatot, azaz fel tud mutatni valamit. Mégis: ha hat éve bárki azt merészeli mondani, hogy Kókát, mint Fidesz-kompatibilissé vált szalonnát kell emlegetnem, helyből kikértem volna magamnak.

nogradi medve Creative Commons License 2015.03.27 0 0 186

nogradi medve  15 perce    0 0 1217

http://valasz.hu/publi/orgovan-bela-arnyeka-111004

 

részlet

 

Tegnap véget ért Orgován Béla vezérigazgatósága, rövid, de tanulságos volt. Nem történt más, csak az, amit a csőd szélén billegő cégek alkalmazni szoktak, remélve, a hatóságok is úgy reagálnak, ahogy szoktak: engedik, hogy hülyének nézzék őket.

Ismerjük a módszert, vásárolunk valamit, mert jó ára van, mert azt hisszük, valami újszerű dolog. Azután kiderül, hogy nem működik, egy baromság, iszonyú drágán vettük, jól átvágtak bennünket.

Vinnénk is vissza, és akkor jön a meglepetés, a céget közben eladták, de legalábbis új ügyvezetője van: a falu bolondja, egy szerencsétlen hajléktalan, egy fekete munkát kereső a Moszkva térről. Emberünk elcsodálkozott, jé, nem sódert kell lapátolni, hanem beleülni ebbe a szép, bőr főnöki székbe, ami még forog is? A valós vezető, tulaj közben megpattant a pénzzel. Az adóhatóság pedig hiába próbálja meg beszedni a sokmilliós, százmilliós, milliárdos adóhátralékot, igényt, követelést az új tulajdonostól. Nem megy neki, hiszen az új vezető egyetlen fontos tulajdonsága, hogy nincs semmije. Nemcsak a mi pénzünk ugrott, de az államé is. Milyen agyafúrt.

Lenne. De valójában ebben semmi elmés nincs, szimpla másolás, mindenki tudja, hogy ez így megy, így szokásos. Talán a NAV kivételével, de persze ők is, csak éppen nem hivatalosan, mert ha hivatalosan tudnák, csattanna néhány bilincs, és mindjárt nem így mennének a dolgok. De nem csattannak. A dolgok meg így mennek.

----------

 

Megérjük, hogy a hatóságok azt érzik majd kockázatosabbnak, ha nem lépnek ilyen ügyekben, mint ha azt, ha lépnek? Meglátjuk.

nogradi medve Creative Commons License 2015.03.27 0 0 185
nogradi medve Creative Commons License 2015.03.27 0 0 184
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2015.03.02 0 0 183

És 18ra komplett 1ség lesz:))))

Előzmény: nagyanyo5:0 (181)
martinaxe7 Creative Commons License 2015.03.02 0 0 182
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2015.03.02 0 0 181

Igen, már eszembe jutott, hogy jön a Stockholm szindróma:))) Minél többet ostorozzák Orbánt, annál inkább jön:))))

martinaxe7 Creative Commons License 2015.02.26 0 0 180
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.23 0 0 179

Ne röhögtess! :-DD

Előzmény: nagyanyo5:0 (178)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2015.02.23 0 0 178

Messze bizony!!!! 3 év!!! Addig jöhet egy aszteroida is:(((( Viszont ez azt is jelenti, hogy van bőven idő a mézre:)))) Jön az, profibbak annál, hogy kihagynák és a nép, az Istenadta NÉP, megint az urnák elé megy és hálás szívvel húzza be az xet a fideszhez és gondolnak külföldi testvéreikre, akik szintén:)))) Okos a fidesz politikája, nagyon is!!!!

Előzmény: nogradi medve (177)
nogradi medve Creative Commons License 2015.02.23 0 0 177

http://mno.hu/vezercikk/ozd-ujpest-veszprem-1274113

 

 

részletek

 

Több is veszett a kormánypártok számára tegnap Veszprémben, mint a kétharmad. Nem szakadt meg ugyanis a Fidesz hónapok, egészen pontosan a nagy fölénnyel megnyert önkormányzati választások óta tartó rossz sorozata – vereség Ózdon, Újpesten, Mezőtúron és másutt –, mi több, most már egy olyan terepen is kudarcot vallott, amit hagyományosan az övének tekintenek.

 

----

Az elmúlt időszak eseményeit és a tegnapi kudarcot a kormánypártok felfoghatják időben jött figyelmeztetésnek. A sikeres kormányzást semmilyen külső tényező nem veszélyezteti, s a parlamenti többségük ugyan mostantól valóban nem kétharmados, még mindig példátlan arányú. A miniszterelnöknek – ha úgy ítéli meg – hatalmában áll korrigálni a kormány politikáján, személyi változtatásokról is szabadon határozhat. Ésszerű lenne lépnie, hiszen a Fidesz–KDNP támogatottságának eróziója kezd elgondolkodtató méreteket ölteni.

Persze lehet azt is mondani, hogy a következő általános választás még nagyon messze van…

 

 

nogradi medve Creative Commons License 2015.02.23 0 0 176

http://valasz.hu/publi/on-is-bevette-a-dumat-a-polgari-magyarorszagrol-szegyellje-magat-109833

 

 

részlet 

 

 

Tájékozódom, ezért kérdezem a kormányzati agytröszt idetévedő képviselőitől: konzervatívként, régi reakciósként lehet még bízni abban, hogy a külhoni magyarság ügye fontos, vagy tekintsünk rá cserélhető eszközként, amit addig használunk, ameddig szavazatokat hoz? Kikerül majd az ismert Kölcsey-idézet az Alaptörvényből, ha majd úgy látjátok, nem volt elég jó termék oda? Ja, tényleg, a legfontosabb: mikor nevezik át a mások mellett Csoóri Sándor, Tulassay Tivadar, Schmidt Mária, Matolcsy György, Marton Éva és Lánczi András védnökségével működőPolgári Magyarországért Alapítványt? Nagyon ciki lenne egy tévedésért alapítványt szervezni, nem?

Úgy általában: elhiggyünk-e bármit (értsd: bármit), amit a választott kormány képviselői a célokról mondanak, vagy óvatlan pillanatban, amikor nem figyel a sok paraszt, kacsintsunk csak össze: ne a terméket figyelje, úgyis csalunk!

 

nogradi medve Creative Commons License 2015.02.23 0 0 175

http://valasz.hu/publi/valaki-szoljon-mar-a-fidesznek-hogy-vege-van-109756

 

részlet

 

Szóval a pékek ellen indított háború folytatódik, pedig már azt hihettük, észbe kaptak a Fidesznél, és ez a szerencsétlen ötlet is süllyesztőbe kerül az internetadó és a drogteszt mellé. (Tényleg, valahogy elhalványult a drogfenyegetettség most, hogy kiderült: a menekültek még annál is veszélyesebbek.)

De ha már ismét itt a téma, akkor szögezzük le újfent, hogy a pékség manapság már nem az a pékség, ami egykoron volt. Jellemzően már nem hatalmas kenyérgyárakból rajzanak ki hajnalban a kenyeres autók, hogy a dolgozó nép szorgos munkanapjának indításához megkaphassa a friss napi betevőt, hanem ezernyi apró, pici, kicsi és közepes családi, baráti, és egyéb vállalkozás készít mindenféle finomságot, és sokuk épp, hogy megél abból, hogy szerencsére akadnak, akik megfizetik, ha nem a tucatáru kerül az asztalukra.

A rezsicsökkentés szép volt, jó volt, hasznos és jogos is volt, kellett. Örültünk neki. De több bőrt már nem lehet lehúzni róla.

nogradi medve Creative Commons License 2015.02.23 0 0 174

http://valasz.hu/itthon/het-allitas-a-fidesz-veszpremi-veresegerol-109885

 

részlet

 

1. A vasárnapi időközi választás elemzői konszenzust felrúgó helyzetet hozott: Kész Zoltán közel 10 százalékponttal vert rá a fideszes Némedi Lajosra. Ilyesmit előre egyik közvélemény-kutató sem mért.

2. Tévedés, hogy Kész Zoltán kőjobbos körzetet hozott el: Veszprém 1-es vk. inkább átlagosnak mondható a pártpreferenciák szempontjából, bár tény, hogy az utóbbi idők eredményeit látva erre az eredményre szinte senki sem számított. (Ld. az első állítást.)

3. Ez nem Kész Zoltán győzelme volt, hanem a Fidesz veresége: a mélyelemzést majd egy publicisztikában és a csütörtöki lapszámban közöljük, de első és második ránézésre is világos, hogy a törzsszavazók távolmaradásukkal büntették meg a kormányerőt.

4. Az előző állítást nem semlegesíti, csak árnyalja, hogy pártlistás választás esetén nyert volna a Fidesz-KDNP. Kész Zoltán „függetlensége” mögé felsorakozott az összes balos kis- és középpárt, amik külön-külön nyilván buktak volna.

5. Nem volt kifejezetten alacsony a részvétel: ez a 40 százalék körüli választói hajlandóság egyáltalán nem gyászos, Újpesten például 30 százaléknál alig mentek el többen.

6. Vége a kétharmadnak. Ez a tény azonban nem közjogi szempontból fontos (egy csomó parlamenti szavazásnál a jelenlevők kétharmada számít, tehát ha a Fidesz jól uralja a pillanatot, bőven lehetősége van trükközésre), hanem szimbolikusan.

7. Végérvényesen el lehet engedni baloldalon azt az érvelést, hogy a választási rendszer miatt a Fidesz nem legyőzhető.

nogradi medve Creative Commons License 2015.02.23 0 0 173

http://valasz.hu/itthon/kesz-gyozott-elvesztette-a-fidesz-a-ketharmadot-109880

 

részlet

 

A Nemzeti Választási Iroda honlapján közzétett adatok szerint a szavazatok 99 százalékának összeszámolását követően a voksolás eredménye a következő:

  • Kész Zoltán, független 42.66 % százalék
  • Némedi Lajos, Fidesz-KDNP 33.64 százalék
  • Varga-Damm Andrea, Jobbik 14.14 százalék
  • Gertsmár Ferenc, LMP 4.57 százalék

 

Mindez azt jelenti, hogy a független Kész Zoltán szerezte meg a parlamenti helyet, így a Fidesz elveszítette kétharmados többségét.

Kész: a hatalom igazi kritikusa leszek!

A veszprémiek megtették, amit az ország megkövetelt, megszűnt a Fidesz-KDNP kétharmados kormányzása a parlamentben - jelentette ki az időközi választás győztese, Kész Zoltán (független) vasárnapi veszprémi sajtótájékoztatóján.

A választáson a több baloldali párt és civil szervezet által támogatott jelölt úgy fogalmazott, hogy Veszprém eddig a királynék városaként volt ismert, mostantól " a józan ész városa". "Érzem a felelősséget, a hatalom igazi kritikusa leszek" - fogalmazott Kész Zoltán.

 

pukoon Creative Commons License 2015.02.12 0 0 172

csak kányáskodik!

 

-hol van ő a szarkáskodástól!! -DDDDD

Előzmény: nyúllabda (171)
nyúllabda Creative Commons License 2015.02.12 0 0 171

felcsaptad a szinonima szótárt?

Ha eddig eljutottál akkor az értelmezőben nézd meg mit jelent és nézd meg hozzá amit írtál.

Ja látom magad is röhögsz azon amit írtál, 

Előzmény: fák,juh (169)
pukoon Creative Commons License 2015.02.12 0 0 170

oviG csak még jobb lesz, ha támadják, csaxóólok

 

-olyan, mint egy sémita! (abba őrül bele,ha nem foglalkoznak vele, ha nem üldözik)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!