Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Gyöször Creative Commons License 5 órája 0 0 21010

Fekete? :-DD

Most itt 1:50kor motorszerelésből bejőve tényleg nem találom ki, de azt tudom, hogy nem premiumcontact lett.

Előzmény: BXtwelve (21009)
BXtwelve Creative Commons License 8 órája 0 0 21009

Megrendeltem az új gumikat.

Nem találod ki, milyen.

Előzmény: Gyöször (21008)
Gyöször Creative Commons License 8 órája 0 0 21008

>>Jah..kitaláljátok milyen elsőszerelésű abroncs van a Qashqai-on?! :D

Fekete?

:D

Előzmény: DKori86 (21000)
Gyöször Creative Commons License 8 órája 0 0 21007

Hello!

Mi lett a kijelző érintés-érzéketlenségével?

Előzmény: Varuzsló (21004)
Hobbit_G Creative Commons License 10 órája 0 0 21006

Korábbi suzukik esetén még évente cserés volt a levegő szűrő, ez is új dolog lett, mint a 45000km helyett a 150000km-es váltóolaj is, ami egy baromság. Utóbbi persze az adó miatt van számukra. Cimbi most vett használt leont, váltóolajcserét szakszervíz nem vállalja, nincs rajta leeresztő sem, komolyan veszik az élettartam olajat, ami miatt tudjuk hogy előbb széthullik a váltó... Xd

Én pislogtam első évnél mikor közölték ha nem nagyon koszos csak kifújják és megy vissza, nekem alap ennek a cseréje, mint pollenszűrő esetén is. Nem nagy tétel egyik sem, ezen kár spórolni... 

Előzmény: DKori86 (21005)
DKori86 Creative Commons License 11 órája 0 0 21005

Hát, ezt is szervize válogatna mennyire kötnek bele a hozott anyagba. Egyfelöl "érhtető", hogy nem tetszik nekik, hisz ezen is keresnek (=ez Neked nem jó), másfelől ilyenkor kötelezően beírják, hogy mit vittél, de tudsz spórolni rajta. "Papíron" utóbbinak is meg kellene állnia a helyét (egy esetleges garis gondnál is), de sokkal nehezebb/rámenősebb/asztalra csapós ha bármi baj van...szóval egyik olcsóbb, másik komfortosabb (kevésbé rámenős/szemtelen) ügymenet. Ezt Neked kell eldönteni :)

Levegőszűrőt nem ritkábban (2-3 év / 30/40e km) kell elvileg cserélni? Én minden olajcserekor szoktam, de ritkább hivatalos ciklus rémlik...

Ui.: durva a matek, ha azt nézed, hogy magadnak az anyagköltség kb 20eből szerintem megvan (de ez a 60+ a mai realitás, ez van)

Előzmény: Varuzsló (21004)
Varuzsló Creative Commons License 16 órája 0 0 21004

Kedves Topic Társak!

Kinek milyen tapasztalata van az 1 éves szervízről?

Júliusban lesz egy éves az Scross-om, több helyről kértem árajánlatot. Hát van szórás, de ez a legkevesebb. A karbantartási útmutató szerint az egy éves szervíz áll olajcseréből, olajszűrő cseréből. Már itt jött az első furcsaság volt olyan szervíz aki 0W-16 olajat tenne bele, a K14D motorba 0W-20 olaj a gyári előírás. Ezenkívül egy kivételével minden megkérdezett akar levegőszűrőt, pollenszűrőt cserélni, valamint ózonos tisztítást is felszámolnak. Az autóban jelenleg 6000 km van júliusra talán 7500 lesz. A levegőszűrő csereintervalluma 15000 km. Az autónak még meg van az " új illata " nem rontanám az ózonnal, ami egyébként nekem is van, tehát bármikor meg tudom csinálni. Az árak 66 ezer és 83 ezer között vannak. A 83 ezres nem számol levegő és pollen szűrőt, viszont irdatlan munkadíjat és "ingyen" mosást igen. Valaki próbált már a szervízre vinni olajat, elvégzik azzal is? ECSTAR 0W-20 olaj a gyári és gyári szűrőszettel kerül annyiba mint a szervízben csak az olaj. Erősen lehúzás szaga van a szervizelésnek, csak sajnos a garancia feltétele a márkaszervízben elvégzett időszakos szervíz. A Suzuki Magyarországnak sajnos nincs ráhatása a szervizekre.

Köszi, ha van valakinek tapasztalata.

DKori86 Creative Commons License 21 órája 0 0 21003

Kiült a mosoly az arcomra az EcoContact 6 felirat láttán :D (216/65 R17)

Előzmény: BXtwelve (21001)
Mutual Friend Creative Commons License 1 napja 0 0 21002

Matador? :)

BXtwelve Creative Commons License 1 napja 0 0 21001

1. Conti

2. Hankook

DKori86 Creative Commons License 1 napja 0 0 21000

Sziasztok!

Ma délelőtt amíg vártunk a Qashqai átadásra, kicsit üldögéltem a (többek közt Suzuki) szalonban egy GLX Panorama S-Crossban: a teli napfénytető nagy királyság, viszont a mostani GLX üléskárpit közepe (a széle műbőr...) kicsit meglepett, hogy ilyen nagyon nylon szerű lyuggatott, elég nyers-érdes anyagból van (szerintem ez "mostanában" lett ilyen, nem 2021től, a "mifélénkben" GLXnél még biztosra emlékszem, hogy nem ilyen volt)....akinek ilyen van: használni egyébként milyen (5 perc alatt ítélni kár)?

Jah..kitaláljátok milyen elsőszerelésű abroncs van a Qashqai-on?! :D

Airbag. Creative Commons License 1 napja 0 0 20999

könnyebb mástól várni a megoldást,mint saját gondolatból megcsinálni...

:-)

Előzmény: Gyöször (20998)
Gyöször Creative Commons License 1 napja 0 0 20998

Így így. Meghajtod az övet és áthúzod rajta. Ennyi lenne. De emberünk segítséget kér, csak ...

Előzmény: Airbag. (20997)
Airbag. Creative Commons License 2 napja 0 1 20997

szerintem csak heveder fordult el a csatt részében

el kell kezdeni a heveder részét félbe hajtva átforditani a csatt fém részében..

Előzmény: Gyöször (20993)
Mutual Friend Creative Commons License 2 napja 0 0 20996

Ez tény, de jött suliba egy infós rendőr, aki közölte így van, de bárk

Inkább csak arc volt e mögött semmi más.

Minap vornyikoltak hogy a fácse kezdi bekapcsolni a titkosított csatornát a messengeren és akkor most mi lesz velük ...

Egyébként mindenre ott a VPN meg a TOR bőngésző aki paranoiás ...

Előzmény: Hobbit_G (20986)
Mutual Friend Creative Commons License 2 napja 0 0 20995

Részletes számla készítése minden szolgáltatónak kötelező.

20 éve volt egy olasz robbantásos dolog talán, azóta  mivel akkor csak az odacsengetéssel komminikáltak a bűnözök az EU elrendelte hogy a fel nem vett hivásota is rögziteni kell.

Hangalapú rögzitést csak bírói végzéssel lehetséges.

Előzmény: Hobbit_G (20986)
Gyöször Creative Commons License 2 napja 0 0 20994

Nagy volt. Tehát kérdezgették hol vagyok, mondtam nekik itthon fekszem az ágyban és már tojok nagyívben magukra. Válasz de uram ön egy falopást jelentett be, emellett nem mehetünk el így. Mondtam nekik akkor menjenek a füst után.

Előzmény: kisfo (20991)
Gyöször Creative Commons License 2 napja 0 0 20993

És ha teszel be róla egy fotót? Tök izgin hangzik ez a megoldhatatlan átfordítós probléma, már teljesen rajta vagyok, hogy simán megoldjuk neten keresztül.

Előzmény: Kollartomika (20992)
Kollartomika Creative Commons License 2 napja 0 0 20992

Üdv. Azért itt kérdeztem mert ez egy s-cross fórum. A legközelebbi szervíz 60 km re van. Csak ezért nem szívesen aotöznék 120 km-t. Hátha van egyszerűbb megoldás is. Próbáltam én is átfordítani, de nem sikerült. Azért köszo

Előzmény: qtc (20987)
kisfo Creative Commons License 2 napja 0 0 20991

ha akarják tudják, ha valami nem akarózik úgy tesznek, mintha nem tudnák

Előzmény: Gyöször (20989)
Patifu Creative Commons License 2 napja 0 0 20990

35.000Ft / db az irányár

Előzmény: Gyöször (20981)
Gyöször Creative Commons License 2 napja 0 0 20989

Nálunk itt a faluban a Szabadság és a Kossuth út sarkán levitte egy kamionon szállított mtz fülkéje a komplett kábeldzsungelt egy sarki, mindenfeléis menő vezetékes karóról. Hajnal 4kor kb 4 éve

Bejelentettem de fogalmuk nem volt hová kell jönni többszöri magyarázás után sem.

A kertemből meg láttam egy éjjel,  hogy lopják a fát a mögöttünk lévő ártérből és mindig minket gyanúsítgatnak. Bejelentettem kb 6 szor hívtak fel a rendőrök hová kell menni, de már az első visszahívás előtt el volt tüzelve amit vállon betermeltek. Kérdezgették hol vagyok.

Előzmény: BXtwelve (20983)
Gyöször Creative Commons License 2 napja 0 0 20988

Nagyon szívesen tudunk neki egyébként segíteni is, ha pld lefényképezi az aktuális állapotot. Így leírásból persze nehéz.

Egyébként felhasználói hiba szokott lenni, az övcsatot nagyon szépen meg tudta fordítani az én fiam is a maddzagon, egész hamar meglett a technológia hogyan fordítsam vissza, hogy még aznap el tudjunk indulni az autóval miután becsatoltam.

Előzmény: qtc (20987)
qtc Creative Commons License 3 napja 0 0 20987

Miért itt kérdezed?

Nos, feltételezem, hogy a 2023-as autód még garanciális, tehát elballagsz oda ahol vásároltad avagy egy másik szimpatikus márkakereskedésbe és bejelented a hibát.

Ennyire egyszerű az a feladat, melyet meg kell ugranod.

Remélem segítettem.

Előzmény: Kollartomika (20982)
Hobbit_G Creative Commons License 3 napja 0 0 20986

Anno mi tanultuk suliban a butatelefonok korszakában cellaalapú pozíció azonosítás kB 7-10 méter volt. Itt se WiFi, se semmi egyéb nem kellett ehhez.

Az utcai GPS kB 3-5 méter pontosságú volt, de csak azért mert korlátozták, katonai 1 méteren belüli. Mindez 2000 előtt. 

Hozzátették minden telefonhívás rögzítve van, svédeknél volt vmi nagy szerverpark erre. 

Azóta sztem nem csak a hívás van mentve, a félretett telefon is szépen küldi a dolgokat.  

Nincs ezzel baj egyébként, főleg míg nem élnek vissza vele. 

Emlékszem akkoriban ment a router a legjobb tűzfal. Ez tény, de jött suliba egy infós rendőr, aki közölte így van, de bárki gépéhez hozzáférünk, bármilyen védelem is van rajta, számukra van nyitott port xd hozzátette csak feljelentés esetén néznek körbe, egész lakosság büntethető lenne a kalózprogramok miatt, evvel tisztában vannak xd

Nesze neked szabadnak hitt világ xd

Más : belement castrol váltóolaj, nagy difi nincs a módosított gyárihoz képest. Vissza 2 kicsit jobb (de melegebb is lett, így télen kiderül), de pl 1-et picit több erővel veszi. Összességében sztem nem jobb. 

Előzmény: BXtwelve (20983)
BXtwelve Creative Commons License 3 napja 0 0 20985

Én már elengedtem az Ecocontactot.

A tesztekben nem szerepel túl fényesen.

Előzmény: Gyöször (20981)
BXtwelve Creative Commons License 3 napja 0 0 20984

Engem "csak" a brutál zaj, plusz a pattogás zavar.

Csúszkálást még sosem éreztem.

Előzmény: Hobbit_G (20979)
BXtwelve Creative Commons License 3 napja 0 0 20983

Két éve a település melletti erdőben sétálva azt láttam, hogy a nagyfeszültségű távvezeték egyik drótja le van szakadva, és az oszlopon valami ég.

Jogkövető állampolgárként hívtam a 112-őt, mi a szitu.

Mondták maradjak ott, és átkapcsolnak a helyi tűzoltósághoz.

Hívtak is a lánglovagok. Elkezdtem magyarázni merre vagyok.

Szól az illető, nem kell magyarázni, mert lát engem. Pontosan tudja hol vagyok.

Szóval, nagy tesvír már régen mindent lát...

Előzmény: Hobbit_G (20978)
Kollartomika Creative Commons License 3 napja 0 0 20982

Sziasztok. 2023 as s crossomon a bal hátsó biztonsági öv csatja fordítva van.

Ha bekötöm az övet akkor van bent egy csavarodás. Valakinek van hasonló tapasztalata. Mi ilyenkor a teendő? Köszi

Gyöször Creative Commons License 3 napja 0 0 20981

Engem az irányára mindenképp érdekel!

Előzmény: Patifu (20980)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!