Keresés

Részletes keresés

evolúciómérnök Creative Commons License 2015.09.15 0 0 9

sírig tartó biztos jövedelem, karrier építés ! /ez biztos ide vonta a szemed .. :) /
/ a tudatos , értelmes lény, a buddhista, a buddha, a izééé ..  segyéb valakivé váltsági komlexustól szenvedők /teremtmények //

ami t máá … még mindig nem értek.
nem értem a lényt aki értelesnek tudja magát .. mert aztat tanulta .. hogy az… !
viszont léte során ami … végessége okan bizonyítja hogy semmi esetre sem eléggééé az!
léte során történelmi igazságokhoz alkalmazkodik … szerin tVAN. Léte során megfelellések- kell igazolja értelmességét, oly mód hogy eleget téve az elvárásoknak az ezért kapott juttatásokból tengeti izéjét. IZÉT írok hiszen az értelem-lét jellemzője.. hogy léte során szerzett tapasztalatai – információi alapján folyamatosan módosítja a valóság létének mikéntjét… ill teszi biztonságosabbá léttereként felfogható valóságát.
De az általam ember - emberiség –ként megismert lény-ek, illetékességi alapon „gondolkodhatnak” így valójában a gondolkodás ki sem alakulhat. Hiszen a valóság összetettségének ellent mondva, a fajon beül meg különböztetnek gondolkodókat .. ill. végre hajtókat. A gondolkodóknak nevezettek, találják ki a valóságnak vélt struktúra szabályokat amire a „civilizáltság” vélelmezését helyezik., ám ez nem haladja meg a hierarchia lehetőségeit, ami nem a túlélésről .. csak a fajon belüli kényelem ről szól… / dominancia / 
Így a gondolkodónak nevezett tevékenysége nem haladja meg, az állati ösztön engedte lehetőségeit, a dominancia megörzésének megvalósítását.
Ami szintén nem haladja meg a megásan fejlett eszközhasználat felismerhető tényét. Gyakorlatilag a halandói szellemiség biztosítja a szellemi fejlődés ellehetetlenítését.. hiszen a az egyén tudása sírba száll gondolójával. Az új szülöttet viszont megint csak hozzá lehet igazítani a „civilizációnak” nevezett igazság tartalmához… s ez az önpusztító létforma igazság- működés alapja nem haladja meg a kukac „MŰKÖDÉSÉT” .. ami egy almában lakva őli meg lét feltételeit …
Jelen esetben az őskáoszban kialakult tudatosodó lény .. feléli az őskáosz engedte valóság élmény lehetőségeit.. ám nem biztosítja a valóság fenntarthatóságát…
.. nem éri el a tudatos teremtő lény/ kultúra ideológiája szerint *isten*/ szellemiséget. Ami ismeri a létesülés azon feltételeit, miszerint * ha minden összefügg mindennel tudás birtokosa felel a valóság kölcsönhatásainak harmonikussá tételéért.. annak működési feltételeinek biztosításáról.. saját s minden egyéb érdekében .. tudván hogy léte csak a környezet/-ének / léte élménye által valósulhat meg.
*.. haláltalanság kapuja kitárva.

Előzmény: kalózúr (8)
kalózúr Creative Commons License 2015.08.29 0 0 8

ezt min 3000 éve tudnunk kellene... miért nem tanítják?

a közép út, mint tudatosodás korszerűbb nevén *evolúció* jelent meg a nyelvtani szó-fordulatokban .. a korszerűsítéseknek köszönhetőn, amikor elfogyott a mondandó régi jelenségekre új szavakat találtak ki isten országában, felsőbb rendúségük bizonyítékál..

az *Én*-ből semmi nem jön .. az Én tudástól lesz valakivé aki .. gondolhatja a valahogyant.. valahogyanná..
ezért éberség és tudatosodás adharma gyógyszere. mivel ebben rejlik az népi hiedelem .. miszerint" úgy vigyázom magamat míg másokat vigyázok, hogy túléljék tudatlanságukat., hiszen nélkülük megölne az unalom ...// nagyon régi buddha evangéliumokban találták//

Előzmény: evolúciómérnök (4)
evolúciómérnök Creative Commons License 2015.08.18 0 0 7

közép út magyarra fordítva hogy értsd ha magyar vagy, a szelleműség lényegét. mint halandói kontra haláltalan szelleműség.

amíg meg nem próbálsz nem teremtményi fizika alapján élni lenni . Addig valóban nincsen miért elhinned hogy az istent hit "porrá és hamuvá" tesz. Ezt szerintem minden Magyarnak tudni kéne.. de hát valahogy feledésbe ment. S a kényelem az értelem rovására lett
nem gondolom Magyarként hogy a valóság bármely pontja országabb része a világnak mint sem azt nomádságom diktálja. Ideje volna a politikát és a bolygót elhagyni

Előzmény: kalózúr (6)
kalózúr Creative Commons License 2015.08.08 0 0 6

" ...


amíg csak hazádért emelsz szót.. s ezt minden hazában megteszik.!!!. csak a feszültséget szítod ... ha a bolygó s a világ/egyetem/ lesz mindőnk hazája .. lehet szabadság .. addig csak báb vagy a papok.. politikusok.. bankárok kezében ... kik vergődésedből húzzák hasznukat ! *Emberi jog, oktatásrendszer * csak egy jelenkori szófordulat a * teremtményi állapot fenntartására..
a valóság multi-kulti. mindenki belerakja a mit tud.. .. az más kérdés .. hogy senki nem gondolja .. így van, így teremtünk.. Ezért nem a valósággal - világgal törődik .. csak a világból MÁR kinyerhetővel..MÁR elérhetővel ...
ha valami sosem volt azt nem lehetett elvenni .. nem *magyar-....-buddha* "csak" ember! A válási teremtményi ideológia áthatja bolygónk kultúráját.. több ezeréves előnyével.... . Így az " ember " valójában beleszületik *egyfajta gondolkodásmódba amit elsajátítva a magáénak vallja... s azt hiszi gondolkodik pedig csak begyakorolta.. szokás.........a szemelyiség >tudás szerinti.. tudással való be azonosulás.< // Ha az oktatással mesterségesen ! idézzük elő a különböző "lényeket" a foglalkoztatáspolitika kedvére s mégis azonos értékrendet-értékhitéletet várunk..... :)

// evolúció=tudatosodás //

Előzmény: evolúciómérnök (3)
kalózúr Creative Commons License 2015.07.21 0 0 5

....... a folyamat valami olyasmi.. az ürességben születik az emberség az emberségből születhet buddhaiság, igy lett a galaktikus birodalom neve , Evolúció.

Előzmény: evolúciómérnök (4)
evolúciómérnök Creative Commons License 2015.07.16 0 0 4

az ösztön nagy úr nem igazán kedvez az infrastruktúra fejlődésének. Véleményem szerint kellőn fejlett infrastruktúra nélkül, élményekre gondolni nem is érdemes .. csak .. szokásokra.

minden ideológiának megvannak a maga tudományának-fizikájának-kémiájának, korlátai .. szabadsága. Így az érteelm szempontjából nem a hatalomra erő fenartására kéne hajazni sokkal inkább az információ megosztással elérhető fen tarthatóbb -praktikus világ felé kéne haladni..az egy dolog hogyan volt .. hisz a monopolikus istent hitű ideológia szerint .. vannak ** illetékesebbek**. Ám azért mára(XXI. század) illővolna felfigyelni .. hogy a>>>>>>> valóságért való felelősség ***** nem átruházható **** sem nem átválalható *****<<<<. Így ha az oktatásrendszer nem ++gondolkodó lényeket, csak foglalkoztatáspolitikai játékosokat++ gyárt az nem értelmes fajt takar, nem fenntartható civilizációt..

Előzmény: evolúciómérnök (3)
evolúciómérnök Creative Commons License 2015.07.11 0 0 3

a politikai döntések .. a ma oktatásrendszere sem még ...nem az embert , csak a civilizációs ideológiát támogatják.
ez van.. evolúció.. szellemi fejlődés. Az *isten * valójában nem kevesebb mint az aktuális szokásrendszer engedte gondolkodás mód...ami mentén-által teremtődik a valóságként ismert tapasztalhatósági élmény.<

Előzmény: Törölt nick (1)
kalózúr Creative Commons License 2015.05.31 0 0 2

"

amíg úgy gondolod van miért ember életet áldozni, még ha az Te magad IS  ! ( nem vagy eléggé értelmes*/*buddha/ még )

/buddha/"

Törölt nick Creative Commons License 2014.11.28 0 0 1

egy átlagértelmiségi számára e témába vágó érdekes olvasmányok:

James Burke tudománytörténeti művei

Hargittai István: Út Stockholmba

Előzmény: ilsi (0)
ilsi Creative Commons License 2014.11.26 0 0 0

Hát jól össze kutyulódott! Ez táblázat!

 

NEVESEK ÉS NÉVTELENEK

Ketten ugyanazt fedezik föl, de egyiknek jobb a PR-ja

 

1) Pitagorasz, Kr.e. 562:

2 + b 2 = c 2

2) Babilon, Kr.e. 1500:

a Pitagorasz-tételt ismerték, a Pitagorasz számhármast is: 3, 4 ,5 egységnyi oldalú háromszög derékszögű.

 

1) Thalész, Kr.e. 585:

Napfogyatkozás-jóslás.

2) Babilon, Kr.e. 1500:

napfogyatkozás 18 évente.

 

1) Kopernikusz, 1510:

heliocentrikus világkép.

2) Anaxagorász, Kr.e. 462:

a nap izzó kőtömb, a föld a nap körül kering, a hold pedig földből van, fénye visszavert fény. Napfogyatkozás: a hold a nap alatt van. A csillagok melegét csak azért nem érezzük, mert távol vannak. (Halálra ítélték.)

3) Arisztarkhosz, Kr.e. 250:

a föld a nap körül kering, ami egy izzó kő. A nap 19szer messzebb van a földtől, mint a hold (valójában 400szor). Az univerzum végtelen, sok világ van (Lásd: „Multiverzum”).

 

1) Charles Darwin, 1859:

evolúció, a fajok eredete.

2) Anaximandrosz, Kr.e. 546:

A mozgás örök, ennek folyamán keletkeznek a világok, nem teremtés útján, hanem kifejlődnek. A mi világunk csak egy a sok közül. (Lásd: „Párhuzamos univerzumok”). Az élőlények a nedves elemből keletkeztek, az ember is a többi élőlényekhez hasonlón a halaktól származik, de különféle állatfajokból kellett kialakulnia, mert a hosszú csecsemőkor miatt nem maradhatott volna fent.

 

1) Alan Tuning, 1936:

számítógép, Tuning machine

2) Görögök, Kr.e. 212:

mechanikus asztrolábium, bronz + fa, 30 fogaskerék, előre jelezte a Nap, a Hold és 5 bolygó mozgását.

 

1) Berthold Schwarz szerzetes, 1410:

lőpor

2)Kínaiak, 500-ban:

tűzijáték, „gyógyszer”.

 

1) Johannes Gutenberg, 1454:

könyvnyomtatás

2) Pi Seng, kínai kovácsmester, 1041:

égetett agyagbetűk.

 

1) Amerigo Vespucci, 1495:

Amerika felfedezése névadó: Martin Waldsee Müller, német kartográfus, 1507.

2) Grenlendiger, grönlandi hajósok 1000-ben:

É-Amerika.

3) Christofer Columbus, 1492, róla „csak” Kolumbia kapta a nevét.

 

1)Carl Friedrich Gauß, 1831:

gátolta Bolyait.

2) Bolyai János, 1831: Appendix, Bolyai-Lobacsevszkij-nemeuklideszi geometria, (relativitáselmélet, stb. alapjai), elismerés 30 év után.

 

1)Amadeo Avogadro, 1811:

Avogadro-szám, részecskék száma egy molban, A. föltételezte, hogy állandó.

2) Josef Loschmidt, 1865:

elsőként számolta ki, mégis Avogadro-ról nevezte el J. Perrin 1909-ben, (németeknél néha Loschmidt-szám).

 

1)August Kekulé, 1865:

benzolgyűrű, „megálmodta”, nem Loschmidtnél olvasta?

2) Josef Loschmidt, 1861: benzolgyűrű.

 

1) Guglielmo Marconi, 1899:

rádió, Nobel-díj 1909, (Mussolini barátja).

2) Nikola Tesla, 1896:

USA-bíróság 1943: a rádió föltalálója Tesla.

 

1) Otto Hahn, 1944:

Atommag-hasítás, N-díj

2) Lise Meitner, 1944:

30 évig együtt dolgoztak, a N-díjnál meg sem említik.

 

1) Robert Gallo, 1983:

HIV-vírus, pereskedés után elismeri L.M. elsőbbségét.

2) Luc Montagnier, 1983:

HIV-vírus, N-díj 2008.

ilsi Creative Commons License 2014.11.26 0 0 topiknyitó

NEVESEK ÉS NÉVTELENEK

Ketten ugyanazt fedezik föl, de egyiknek jobb a PR-ja

 

1) Pitagorasz, Kr.e. 562:

2 + b 2 = c 2

2) Babilon, Kr.e. 1500:

a Pitagorasz-tételt ismerték, a Pitagorasz számhármast is: 3, 4 ,5 egységnyi oldalú háromszög derékszögű.

 

1) Thalész, Kr.e. 585:

Napfogyatkozás-jóslás.

2) Babilon, Kr.e. 1500:

napfogyatkozás 18 évente.

 

1) Kopernikusz, 1510:

heliocentrikus világkép.

2) Anaxagorász, Kr.e. 462:

a nap izzó kőtömb, a föld a nap körül kering, a hold pedig földből van, fénye visszavert fény. Napfogyatkozás: a hold a nap alatt van. A csillagok melegét csak azért nem érezzük, mert távol vannak. (Halálra ítélték.)

3) Arisztarkhosz, Kr.e. 250:

a föld a nap körül kering, ami egy izzó kő. A nap 19szer messzebb van a földtől, mint a hold (valójában 400szor). Az univerzum végtelen, sok világ van (Lásd: „Multiverzum”).

 

1) Charles Darwin, 1859:

evolúció, a fajok eredete.

2) Anaximandrosz, Kr.e. 546:

A mozgás örök, ennek folyamán keletkeznek a világok, nem teremtés útján, hanem kifejlődnek. A mi világunk csak egy a sok közül. (Lásd: „Párhuzamos univerzumok”). Az élőlények a nedves elemből keletkeztek, az ember is a többi élőlényekhez hasonlón a halaktól származik, de különféle állatfajokból kellett kialakulnia, mert a hosszú csecsemőkor miatt nem maradhatott volna fent.

 

1) Alan Tuning, 1936:

számítógép, Tuning machine

2) Görögök, Kr.e. 212:

mechanikus asztrolábium, bronz + fa, 30 fogaskerék, előre jelezte a Nap, a Hold és 5 bolygó mozgását.

 

1) Berthold Schwarz szerzetes, 1410:

lőpor

2)Kínaiak, 500-ban:

tűzijáték, „gyógyszer”.

 

1) Johannes Gutenberg, 1454:

könyvnyomtatás

2) Pi Seng, kínai kovácsmester, 1041:

égetett agyagbetűk.

 

1) Amerigo Vespucci, 1495:

Amerika felfedezése névadó: Martin Waldsee Müller, német kartográfus, 1507.

2) Grenlendiger, grönlandi hajósok 1000-ben:

É-Amerika.

3) Christofer Columbus, 1492, róla „csak” Kolumbia kapta a nevét.

 

1)Carl Friedrich Gauß, 1831:

gátolta Bolyait.

2) Bolyai János, 1831: Appendix, Bolyai-Lobacsevszkij-nemeuklideszi geometria, (relativitáselmélet, stb. alapjai), elismerés 30 év után.

 

1)Amadeo Avogadro, 1811:

Avogadro-szám, részecskék száma egy molban, A. föltételezte, hogy állandó.

2) Josef Loschmidt, 1865:

elsőként számolta ki, mégis Avogadro-ról nevezte el J. Perrin 1909-ben, (németeknél néha Loschmidt-szám).

 

1)August Kekulé, 1865:

benzolgyűrű, „megálmodta”, nem Loschmidtnél olvasta?

2) Josef Loschmidt, 1861: benzolgyűrű.

 

1) Guglielmo Marconi, 1899:

rádió, Nobel-díj 1909, (Mussolini barátja).

2) Nikola Tesla, 1896:

USA-bíróság 1943: a rádió föltalálója Tesla.

 

1) Otto Hahn, 1944:

Atommag-hasítás, N-díj

2) Lise Meitner, 1944:

30 évig együtt dolgoztak, a N-díjnál meg sem említik.

 

1) Robert Gallo, 1983:

HIV-vírus, pereskedés után elismeri L.M. elsőbbségét.

2) Luc Montagnier, 1983:

HIV-vírus, N-díj 2008.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!