Keresés

Részletes keresés

kacagógerle Creative Commons License 2020.12.27 0 0 161

Lehet.

Előzmény: Ikaruszki (160)
Ikaruszki Creative Commons License 2020.12.26 0 0 160

Ezzel a riasztóval lehet lehallgatni is? Pl., belehallgatni a környezetebe, hogy a riasztás valós-e.

kacagógerle Creative Commons License 2020.11.29 0 0 159

Szia sanya300,

Mi lett a vége a sztorinak? Nekem is előjött ez a probléma, nem reagál semmilyen külső jelre. A kezelőről kapcsolható minden, de sem a távadó, sem az érzékelők jelére nem reagál.

Előzmény: sanya300 (154)
snow.dog Creative Commons License 2020.05.28 0 0 158

Biztonsági szempontból ez elég ciki. Ezek szerint egy megfelelő eszközzel az érzékelőd kívülről is elég könnyen hatástalanítható lehet. Feltételezem az eBay-en fillérekért árulnak zavaró adókat.

Előzmény: kacagógerle (157)
kacagógerle Creative Commons License 2020.05.26 0 0 157

Akkor válaszolok is magamnak, meg annak aki ilyen problémával küzd.:-)

Szoval nem nagyon szeretik a vezeték nélküli érzékelők a wifi router közelségét. A routert kikapcsolván tökéletesen működik a riasztás. Mivel a routerre is nagy szükség van, és áthelyezni nem tudom, így levettem a wifi térerőt a legalacsonyabb szintre, így talán nem zavar be annyira. Ezek után többször tesztelve, működött a riasztás.

Előzmény: kacagógerle (156)
kacagógerle Creative Commons License 2020.05.24 0 0 156

Nekem is előjött egy probléma a Lyd 111-el 5 év után. A készülék 1db. ajtónyitás érzékelővel működött idáig, de most nem tudom mi lett vele. Minden működik úgy mint idáig, egyedül az ajtónyitásra nem riaszt be a központi egység. Ha kinyitom az ajtót felvillan a led, de a központ nem veszi. Ha a tesztgombbal próbálom akkor működik, de nyitásra nem. Ha leszerelem az ajtóról az érzékelőt és a kezemben "nyitom az ajtót" akkor ugyancsak jó. Ha visszarakom a helyére, semmi. 
Ez azóta van, amióta be lett üzemelve a kamerarendszer routere. Létezhet hogy bekavar a router? egyáltalán milyen frekvencián adja a jelet az ajtónyitás érzékelő?

Előzmény: sanya300 (154)
GaborBear Creative Commons License 2020.04.18 0 0 155

Sziasztok!

1

Nekem egy plusz vezeték nélküli ajtónyitás érzékelő kellene (LYD-111C-hez). Van bevált, vásárolható típus, vagy esetleg valakinek megmaradt egy , amit nem használ? Esetleg vevő lennék rá.

sanya300 Creative Commons License 2020.02.12 0 0 154

Nos ha valakinek olyan gondja van, mint amit leírtam, egy a lehetőség. Sikeresen a szervizzel beszéltem, tudtak tanácsot adni. Tehát a Lyd 111 riasztó, egyik pillanatról a másikra nem reagál semmi külső egységre. Csak kézi gombos utasítást fogad, de semmire nem riaszt. Csak akkor, ha közvetlen riasztást adok az egységről. Külső sziréna hiába lett kikapcsolva, azt jelzi, a rendszer bekapcsolt állapotban van. Semmivel nem tudtam kikapcsolni. Első körben a külső szirénát leszedni, nincs e beázás. Igaz nekem szabotázs védelme bekapcsolt, nem is tudtam lekapcsolni semmivel. Mire megsüketültem olyan 5 perc múlva elhallgatott. Ott semmitnem találtam. A szerviz tanácsa, próbáljak egy gyári alapbeállítást csinálni, majd a távirányítót  újra párosítani. Ha az sikerül, csak megkeveredett a rendszer. de sajnos nekem azt sem engedne és fogadta el, hogy bármit is lenullázzak. Akárhogyan csináltam, próbálta, a szeriz menübe beenged de ott semmi változtatást nem engedélyez. Sajons ilyen esetben, a készülék alaplapja zárlatos és a fő egységet cserélni kell. Azt javítani nem lehet. Vagy ha valaki tudja, de foglalkozik ilyennel. 

 

Előzmény: sanya300 (153)
sanya300 Creative Commons License 2020.02.08 0 0 153

Cseréltem, de mivel 15 érzékelő van, kizárt mindegyik egyszerre megült volna le. De azokat is néztem, minden elme jó, érzékelők működnek, jelzést elküldik ahogyan a távirányítón is lehet látni.  Csak éppen az egység nem fogadja a jeleket. 

Előzmény: Vjacheslav (152)
Vjacheslav Creative Commons License 2020.02.08 0 0 152

Elem?

Előzmény: sanya300 (151)
sanya300 Creative Commons License 2020.02.08 0 0 151

Segítséget kérnék

Lyd 11 es riasztó van a hétvégi házamnál. Mai napon lemegyek és nem reagál a távirányítóra. Kiderült, semmi egységet nem érzékel. Távirányítókat sem. Telefonnal, gombbal lehet kezelni, de risztást semmit nem érzékel. A külső sziréna folyamatosan villog, mint ami aktív állapotban van. Ha áramtalanítom, akkor is, tehát látszatra aktívak néz ki a rendszer. Próbáltam új párosítást, hátha törlődtek. De nem, minden meg van, ha kitörlöm újra párosítom sem működik. Bedöglött az egyseg?? Újra indítás, áramtalanítás, lekapcsolás ugyanez. 

snow.dog Creative Commons License 2019.10.23 0 0 150

A EarKong Wireless GSM Alarm rendszerhez kapott leírás pontosan megegyezik a neten talált VIP-600 leírásával. A programkódok ugyan azok. Találtam még hasonló leírásokat, de azoknál a programkódok ettől eltérőek.

Előzmény: snow.dog (149)
snow.dog Creative Commons License 2019.10.22 0 0 149

Sziasztok!

 

Mielőtt ide írtam volna nézelődtem még milyen topikok foglalkoznak riasztókkal. A leglátogatottabb úgy látom inkább a profi megoldásokat tárgyalja, és mivel amit most vettem inkább ehhez a csoporthoz áll közelebb, ezért ide írom az eddigi tapasztalataimat. Bár ezt a topikot mostanában szinte senki sem látogatja, de hátha más is rászánja magát egy ilyen rendszerre. Nekem a képek alapján úgy tűnik, ez a rendszer is nagyon hasonló az eddig itt tárgyalt rendszerekhez.

Ennyi bevezető után jöjjenek a részletek.

 

Az AliExpress-en vettem egy EarKong Wireless GSM Alarm rendszert. A "B" minimális kiépítést választottam (9.030,- Ft).

Ebben az árban benne van a központ, a tápegység, 2 db távkapcsoló, 2 db vezeték nélküli nyitás érzékelő és 1 db vezetékes sziréna.

 

 https://www.aliexpress.com/item/32346380908.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.79264c4dXL31m1

 

Bár a leírásában (angol nyelvű, elég jól használható, bár nincs benne minden információ, pl. az sms vezérlés hiányzik) az akkunak NI-HI AAA*6 DC 7.2V van megadva, ebben szerintem nem az van. A leírásban szereplőről találtam képet, és az úgy néz ki, mintha 6 db AAA akku lenne összefóliázva. Az enyémben viszont egy sokkal kisebb méretű, kocka alakú akku van (talán Li-ion-akkumulátor?).

A vezetékes szirénának borzasztóan erős hangja van, beltérben nem ajánlom senkinek a használatát, szinte kibírhatatlan. Tudom hogy egy riasztónak legyen hangos a szirénája, de ez nekem túl hangos, ezért beltérre rendeltem egy kisebb hangerejű piezzo buzzert (még nem jött meg). Rendeltem hozzá egy füstérzékelőt, de annak meg az akkuja még nem érkezett meg. Ezért egyenlőre a két nyílászáró érzékelővel, illetve a két távkapcsolóval próbálkozom. Mindkét típust nagyon egyszerű volt a rendszerhez illeszteni. Az eddigi tapasztalataim alapján azt mondhatom az egész rendszert nagyon egyszerű kezelni, ha valaki veszi a fáradságot és alaposan áttanulmányozza a leírást.

 

Mivel még december végéig a Digi-nél ingyen használható a mobil kártya (Digi hálózaton belül egyenlőre minden ingyenes, sőt a korlát nélküli internet is ingyen van), ezért kísérletezésre kiváló, hiszen ilyenkor az ember akár több száz sms-t is elküldhet.

Felprogramoztam a telefonos és az sms-es értesítést, mindkettő hibátlanul működik. A központi egységet mint egy normál telefont is lehet használni, tehát bárki felhívható róla. A neten keresgélés során ráakadtam az sms-sel történő vezérlésre, az is rendben működik.

 

A távszabályzó egész messziről is használható (eddig kb. 30 m-ről próbáltam), és a nyitás érzékelő szenzor is működik kb. 25-30 m-re).

 

Nálam a lakásban üzemben van egy profi Paradox riasztó rendszer, ami be van kötve egy központba. Azzal nem igazán akartam kísérletezgetni, mert a vakriasztásokat elég borsos áron számolják. Szerettem volna egy olyan saját rendszert, amit teljes egészében én vezérlek, és a riasztásokat küldje el telefonon, illetve sms-ben (később talán bővítem wi-fi-re is). Erre ez a rendszer úgy tűnik alkalmas.

 

Még mindig csak barátkozom a rendszerrel, ezért szívesen fogadok minden hasznos információt. Amit eddig én tudok azt szívesen megosztom másokkal.

 

 

Janos Corvin Creative Commons License 2019.08.10 0 0 148

Sziasztok szeretném megkérdezni,hogy a lyd 111 és sorkapcsaba melyik pontokra kell bekötni a vezetékes érzékelőt és milyen kell hozzá olyan amelyik megszakitaskor riaszt ?

A másik kérdésem a vezetékes szirenat mely két pontra kell bekötni

Sajnos a használati utmutatobol nem derül ki.

 

Előzmény: Krissz03 (138)
lemoke17 Creative Commons License 2018.10.18 0 0 147

Sziasztok! Vezetékes mozgásérzékelő tápját hová kell bekötni? Ezzel szeretném szerelni: dsc lc-100pl

 

Steven75 Creative Commons License 2018.08.08 0 0 146

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Látszólag megpusztult a majdnem 2 éves iGET M2B riasztóm központi egysége.
Ha bekapcsolom, a kijelző háttérvilágítása világít, de nem mutat semmit, körülötte a piros ledek világítanak mind egyszerre, a billentyűzet is szépen világít.
Ezen kívül semmi életjel nincs, billentyűkre nem reagál, semmi csippanás, sípolás.
Találkoztatok már ilyennel?
Vissza lehet hozni házilag?
Van valami hard reset?
Segítségeteket előre is köszönöm!

lucifer 2 Creative Commons License 2018.07.04 0 0 145

Üdv

Érdeklődnék,hogy ennél a típusnál küld sms-t a rendszer állapotáról,ha telefonnal bekapcsolom ?

pl sms vissza jelzés a kikapcsolásnál,vagy bekapcsolásnál ?

Előzmény: Vjacheslav (139)
Haragati2 Creative Commons License 2018.02.14 0 0 144

A fém szekrény amúgy jó ötlet -lenne.

 

De, mivel mind a mozgásérzékelő ,távirányító  mind a SIM/GSM  egység  rádióhullámokkal 

kommunikál, azok is le lesznek fojtva! Vagy kivezeted a mobil és 433MHz-es antennákat, de ez sem ajánlatos.

 

Marad egy jól zárható műanyag, v. keményfa doboz,  massyívan a falba építve.

 

Legjobb elrejteni a kezelőt, pl. egy gardróbszekrénybe...

Előzmény: Krissz03 (138)
Vjacheslav Creative Commons License 2018.02.06 0 0 143

Szerintem elem probléma volt.

Most működik, de hónapokig csak a az ajtónyitót használtam, de azóta már újra megy mindkettő.

 

Mondjuk a az ajtónyitó régebben nem problémázott az ajtó vastagságán, de most nem reagál, ha a tokra rakom a mágnest, át kellett hidalnom, hogy közelebb kerüljön.

Előzmény: Krissz03 (141)
sanyi_26 Creative Commons License 2018.02.02 0 0 142

Egy gsm riasztó tapasztalatot osztanék meg.

M2B riasztóról van szó, szetteben (is) lehet vásárolni, a szett tartalma egy vezeték nélküli nyitás, egy vezeték nélküli mozgás érzékelő, 3 db távirányító és maga az egység.

Szerencsém volt a szettet megbontva, vezeték nélküli érzékelők nélkül sikerült megvennem a szettet, nekem négy darab vezetékes nyitásérzékelőre volt szükségem. 

A vezeték nélküli érzékelőkkel kapcsolatban nincs tapasztalatom, de nekem fontos volt, hogy ezen érzékelők miatt, ne legyen téves riasztás, jobban bízom a vezetékben. :)

Olyan helyen vettem, hogy használható magyar nyelvű utasítást kaptam hozzá, ezzel egyszerű volt programozni a rendszert.

Kb. két hete van üzemben a rendszer, eddig probléma mentesen, téves riasztás nélkül. Teszi a dolgát, a próbariasztásokon szépen tárcsázta a programozott telefonszámokat.

Két apró negatívum van a sok-sok beállítási lehetőség mellett:

  1. nem szabotázs védett a kezelő, kb 5 mp időre van szüksége, hogy tárcsázza a telefonszámot, tehát ha könnyen elérhető helyen van, akkor egy nagy kalapáccsal könnyen hatástalanítani tudja egy esetleges betolakodó. Ezt úgy oldottam meg, hogy csak létrával elérhető magasságban helyeztem el a kezelőt. Élesítéshez/hatástalanításhoz nem szükséges használni a tasztatúrát, helyette lehet alkalmazni távirányítót, mobil alkalmazást, sms-t, telefonhívást.
  2. Torz hang telefonhívásban. Nem lényeges mit beszél a riasztó, könnyen megjegyezhető a funkciógombok használata

Aki ilyenben gondolkozik bátran ajánlom a használatát.

Krissz03 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 141

Láttam a korábbi hozzászólásoknál, hogy volt problémád a mozgásérzékelővel (vakriasztást csinált). Azóta megoldódott? Mi volt a probléma? Remélem nálam nem fordul elő, de jobb felkészülni rá! :) 

Előzmény: Vjacheslav (139)
Krissz03 Creative Commons License 2018.01.12 0 0 140

Köszönöm a válaszokat! Szép napot! :)

Előzmény: Vjacheslav (139)
Vjacheslav Creative Commons License 2018.01.12 0 0 139

Nekem is villog, úgyhogy szerintem ez normális.

 

A riasztást zónáknénk be lehet állítani. A távkapcsolón van egy Home gomb, ami nem az összes, csak néhány érzékelőt használ csak.

Előzmény: Krissz03 (138)
Krissz03 Creative Commons License 2018.01.10 0 1 138

Sziasztok!

LYD-111-es rendszert vásároltam. A SIM behelyezése óta a Signal jel folyamatosan villog. Láttam több videóban, hogy ugyanennél (csak más néven forgalmazott) rendszernél nem villog. De minden rendben működik, csak érdeklődnék hogy akkor ez normális-e.

Hogy tudom azt beállítani, hogyha otthon vagyok akkor csak bizonyos (általam előre megadott érzékelők pl. nyitás érzékelők) üzemeljenek csak? 

Valamint jelenthet-e gondot, ha egy fényszekrénybe helyezem a központi egységet (hogy egy betörés alkalmával ne tudják megrongálni).

Köszönöm a válaszokat. Szép napot!

reepamester Creative Commons License 2017.12.26 0 1 137

Igen

Előzmény: kacagógerle (136)
kacagógerle Creative Commons License 2017.12.26 0 0 136

PIN kód kérést kikapcsoltad?

Előzmény: reepamester (135)
reepamester Creative Commons License 2017.12.25 0 0 135

Üdv!

 

Van egy VIP-606 riasztóm ami lejárt sim kártya (BLU M.) csere után az új Vodás kártyával nem talál GSM jelet villog a GSM illetve kb 5-10 percenként sípol egyet (nem képes hívni és fogadni sem!) holott ha a menüben ha kérem le a gsm signál erősséget akkor pedig megfelelőnek írja. Mi lehet a gond illetve hogyan javítható?

 

Válaszokat előre is köszönöm!

Sunup Creative Commons License 2017.12.25 0 0 134

Mi a probléma?

Előzmény: sanyi1104 (133)
sanyi1104 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 133

Valaki tudna segíteni a jelsszavas billentyűzet lezárás beállításban??? Leírtak alapján nem megy!

Sunup Creative Commons License 2017.12.16 0 0 132

A sziréna bekötése le van írva a fórumban,ha esetleg azzal lenne a baj.Külön a szirénát is le tudod tesztelni 4-5Voltos egyenárammal,figyelj a +/- polaritásra!Piros+,fekete-

Előzmény: joey l (129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!