"a Hivatal mint hatóság, mint hivatal, náci szarként működik és eltiporja a jogkövető polgárt."
A Hivatal az elvárásoknak megfelelően dolgozik. Azért ilyen éles a különbség. Mert mások az elvárások.
A gyámhivatali dolgozó sem hülye. Csak a legkisebb ellenállás felé megy el. A főnök a jár.hiv. vezetővel nem húz ujjat, mert oda a jól fizető munkája. A deviáns szülővel sem, mert nem szeretné, ha gyerekét laposra vernék a suliban.
Itt nem osztom a véleményed! A rendes munkáját végző tisztességes embert nem vehetjük egy kalap alá a szeméttel.
Igen, de itt a Hivatal az ami az emberekkel kapcsolatba kerül, hiába Micike nagyon rendes az egyik alosztályról, a Hivatal mint hatóság, mint hivatal, náci szarként működik és eltiporja a jogkövető polgárt.
"biztos van köztük is rendes ember, de mint hivatal, így működik az összes."
Bocs, ezt a hsz-t véletlenül átugrottam. Ugyanakkor meg is előlegeztem a választ a járási kormányhivatal példájával.
Minden területre érvényes, hogy fejtől bűzlik a hal.
"a jogtipró, beleszaró, ingyenélő lusta és törvénysértő csürhe benyomását adta"
Elhiszem. Mert a vezető ezt várja el tőlük, lényeg, hogy az őt irányítóknak megfeleljen!
Szakmaiság, Korrektség? Nem érdekli!
"Nem mindegy, hogy kit ócsárolsz.
De, sajnos igen."
Itt nem osztom a véleményed! A rendes munkáját végző tisztességes embert nem vehetjük egy kalap alá a szeméttel. Magad is utaltál rá, hogy nem biztos, hogy mindenki aljas.
Tegyünk már különbséget, könyörgöm!
Tudom könnyebb az általánosítás, ráhúzni mindenkire a vizes lepedőt!
Akkor miért nincs több tízezer cigánypurdé elvéve/kiemelve a családból...????
Érdekes módon inkább a fordítottja van: a cigány család helyezi nyomás alá a családgondozót/egyéb gyermekvédelmis kijáró hölgyet! Beígérnek egy "tudjuk hol laksz/hová jár a gyereked iskolába, elvágjuk a torkodat, stb. stb ......
És a helyben lakó családgondozó nem mer intézkedni. Így aztán hazaviszik a 20 nm-es ablak és fűtés nélküli putriba a tizenkettedik Ármándókát is ....
Gyámhivatali ügyben is azt adtam neki. Igazat. Nem itt van az ellentmondás.
Kiegészítem azzal, hogy olyanról is tudok a közvetlen környezetemben, hogy a gyámhivatal vezető csak a járási kormány hivatal vezetőjének engedélyezése után kezdhet vizsgálódni. Ha ő azt mondja ezt a családot nem zríkáljuk, akkor úgy is van.
Helyi kiskirály.
Élet halál ura, előtte még a polgármesterek is négykézláb közlekednek.
Volt szerencsém az egész vertikumhoz több ügyben és esetben. Mindegyik részlegük, legyen az a hivatal vagy csak szolgálat, a jogtipró, beleszaró, ingyenélő lusta és törvénysértő csürhe benyomását adta, holott biztos van köztük is rendes ember, de mint hivatal, így működik az összes.
Volt olyan, hogy a Hatóság 75 nap alatt méltóztatott megválaszolni egy levelet amire a törvény 15 napot ad nekik. És abban is teljesen mellébeszéltek.
A mentalitásuk ilyen. Nyomás alá helyezik a szülőt, főleg ha az valami kiszolgáltatott helyzetben van. Átlag tájékozottságú átlagos embernél ez pont elég ahhoz, hogy jégre vigyék. Kurva nagy lelkierő, magabiztosság és tájékozottság kell ahhoz, hogy kiszolgáltatott helyzetben el tudd küldeni őket melegebb éghajlatra.
Ne lovagolj a szavakon, hogy gyámügy-gyámhivatal-gyámlófasz...
Az első körben amikor borult a bili a sajtóban, minden kibaszott sóhivatal kivizsgálta saját magát és mindenki rendben talált mindent. Amikor ezt a szaros bilit is felrúgta a sajtó, akkor lépett a miniszter és történtek a látszatintézkedéses kirúgások.
Erre én nem emlékszem. Milyen eredménnyel zárult a gyámügy rugdosása?
Azzal amit írtál, hogy kirúgták a családgondozót."
Ismereteid hiányosak, felületes.
A gyámügy hatóság. Ott gyámügyi előadók ülnek köztisztviselői bérért. Egyes helyeken jól működik, máshol nem, általában a gyámhiv. vezetőn sok múlik. Közvetlenül a Kormányhivatal alá tartoznak.
A családgondozó az alapellátásban dolgozik. Az helyi önkormányzat a munkáltatója. Közalkalmazott.
A gyámhivatal felé tehet javaslatot, ha valami nem tetszik neki. Védelembevétel az első lépés!
Egy szülő nő beszűkült tudatállapotban van. Ezt kihasználni erkölcstelen, etikátlan és a törvény is taxatíve tiltja, de az ilyen állapotban kötött megállapodás is érvénytelen.
Ráadásul ismétlem, a szoc munkás hajlamos a nyomásgyakorlás eszközével élni, s borzasztó előnyben van, a paciens ott van egy idegen környezetben, kiszoilgáltatva mindenki másnak és akkor eléáll egy "hivatalos" ember, aki még hazudik is neki ezt-azt, amit nyilván utána letagad, de az aláírás már megvan.
Ez kurvára nem olvasni tudás kérdése. Mint mondám, hasonló fellépést már láttam.