Keresés

Részletes keresés

abstand Creative Commons License 2022.06.23 0 1 32

Nekem a D5 mint munkaeszköz tökéletesen megfelel, csak keveset van lehetőség használni.

A Nikon Z csúcsgépe, nem lehet jobb a jónál. Ami jó, azt nem kell megjavítani...

Előzmény: seeman (1)
seeman Creative Commons License 2016.04.20 0 0 31

80 kép, lehet csócsálni! :)

See our Nikon D5 real world samples gallery

Előzmény: szugyii (28)
SzekelyG Creative Commons License 2016.04.07 0 0 30

+1 a D800-ra, szuper gép!! 

Előzmény: seeman (29)
seeman Creative Commons License 2016.04.07 0 0 29

Vegyél D800-ast! :-)

Előzmény: szugyii (28)
szugyii Creative Commons License 2016.03.31 0 0 28

Kösz az infót!

Előzmény: BotondAdam23 (27)
BotondAdam23 Creative Commons License 2016.03.29 0 0 27

Egy nagyon érdekes teszt a D5 zajszintjéről és dinamikus tartományáról. Mint kiderül az összes FF Nikon gép közül a legalacsonyabb a DT-a és a legmagasabb az alapérzékenységen a zajszintje, körülbelül a Canon EOS 6D-nek felelnek meg az értékei. Ugyanakkor magas ISO-n fordul a kocka, és a magas érzékenységhez képest kiváló képminőséget produkál a gép. Nem olyan hülyeség az egész tervezési szempontból, mint elsőre tűnik, főleg ha belegondolunk hogy a fő felhasználási területe közepes-magas érzékenységen lesz a gépnek. 

http://www.dpreview.com/news/9402203921/nikon-d5-shows-drop-in-dynamic-range

seeman Creative Commons License 2016.01.25 0 0 26

Az eredeti 645 képmérethez képest (56 X 41,5 mm) ez csak egy cropos gép.

:)

Előzmény: képfaragó (25)
képfaragó Creative Commons License 2016.01.25 0 0 25

A középformátumú méret elnevezés erre a gépre azért ez esetben marketinges túlzás. Tudom, hogy a mai világban ez a trend, de én utálom ha valaki vagy valami nagyobbnak akar látszani, mint ami.

Előzmény: Fuzi69 (23)
Fuzi69 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 24

Minek, ha jó így is?

Előzmény: BotondAdam23 (17)
Fuzi69 Creative Commons License 2016.01.25 0 0 23

Bocs, hogy canon-os létemre belevau, de ha profi váz akkor ennek a specifikációját olvasd el. KF méret :-)

https://pixinfo.com/hirek/2014-04-15_275036

Előzmény: képfaragó (11)
Nikkor300f4VR Creative Commons License 2016.01.12 0 0 22

Nikon D5 fotók + "béta" teszt (Ole J. Liodden):

http://oleliodden.com/photo-gear/field-reviews/beta-test-report-nikon-d5/

Nikkor300f4VR Creative Commons License 2016.01.09 0 0 21

:) Mindenki kíváncsi rá, márciusban meglátjuk!
Addig is be kell érnünk ezekkel:

Nikon D5 12fps:

Nikon D5 14fps:

Előzmény: bbm.75 (20)
bbm.75 Creative Commons License 2016.01.07 0 0 20

A Nikon D4 lassan 4 éves, mint az 1Dx. A D4s egy ráncfelvarrott D4. A 153 AF pontból 55 választható (használható) szinte, mint eddig. Az érzékenységre kíváncsi leszek, mennyire használhatóak a képtelen magas értékeken. Biztos jó gép, de meg is kérik az árát.

Nikkor300f4VR Creative Commons License 2016.01.07 0 0 19
Nikkor300f4VR Creative Commons License 2016.01.06 0 0 18

A Canon soha sem siette el a bejelentéseit, ők nagyon megfontoltan mozognak, jóval nagyobb is a cég, s a DSLR piac csupán a portfóliójuk / árbevételeik egy töredékét teszik ki, ezt sokan elfelejtik.
Mondjuk ettől még lehetnének kicsit innovatívabbak.. (mint a Nikon, Sony, Fuji, Oly, stb...)

Egyébként elvileg már ugye nem is kell sokat várni, hisz valóban idén jönnek ki a megváltó "utódok", az 1D Mk II és az 5D Mk IV, mindenki ezt várja..
A külföldi Canonos fórumok is izzanak mostanság, tegnap óta pedig különösen, mivel nagy port kavartak a D5 és a D500 specifikációk, alaposan fel van adva a lecke.. :)

Viszont biztos vagyok benne hogy a Canon ismét beállítja a mércét, s elvileg most még újabb szenzorral jönnek ki, rossz gépet én még nem láttam tőlük :) olyat még nem csináltak (mondjuk az 5DS/R-t nem nagyon értem, sztem kicsit túllőttek vele a célon..)

Hamarosan meglátjuk..

BotondAdam23 Creative Commons License 2016.01.06 0 1 17

Most hogy a D5-öt bejelentette a Nikon, Canonosként úgy érzem hogy a Nikon ismét egy erős jobb horgot vitt be konkurensének. Nem csak azért, mert kevesebb mint 2 éven belül lecserélte a zászlóshajóját, miközben a Canonnál mindig nem történt bejelentés, pedig a jelenlegi csúcsmodell több mint 4  éve van a porondon. Azért is, mert-bár a Canon még nem jelentette be az 1DX mark II-t -előre sejthető, hogy a Nikon AF rendszerével és érzékenységével nem fog tudni versenyezni. Persze majd később a teszteken meglátjuk, hogy mennyire marketing a 153 af pont és a 3,28 milliós érzékenység vagy mennyire nem, de ettől még fáj a 1DX, 5D, 6D vonal már 4 éve nem kap vérfrissítést.

Nikkor300f4VR Creative Commons License 2016.01.06 0 0 16
képfaragó Creative Commons License 2014.10.23 0 0 15
bbm.75 Creative Commons License 2014.10.20 0 0 14
Canon EOS 1Dc
NJani Creative Commons License 2014.10.18 0 0 13

De mégis azt gondolom, hogy nem létezhet olyan gép, amely profi fotós eszköz, és egyben profi videó is.

Miért ne ? Csodálkoznál, ha azt mondanám, hogy pl. a tévékben futó szappan operákat néhány 5D Mk II-vel veszik fel ? Pedig igen.

A fotózás oldaláról tekintve semmilyen plusz kapcsoló, menüpont, kihajtható monitor nem kívánatos.

Mi az, hogy plusz kapcsoló ? A kapcsolók funkciókhoz vannak kötve, nincs olyan gomb, ami csak "céltalanul lóg a levegőben". Miért baj a kihajtható monitor ? Hány olyan profi riportfotóst mutassak neked, akik boldogok lennének ha a profi gépükön kihajtható volna az LCD és akkor a tömegben fej fölé emelt géppel is látnák a témát és nem vakon lőnének.

Egy profi álomgépen nem lehet semmi felesleges dolog.

Felsorolnád ? Hogy neked valami nem kell az egy szubjektív dolog, másnak lehet, hogy szüksége van arra a "felesleges" dologra.

mert én a minél jobban letisztult, felesleges dolgoktól mentes fényképezőgépet preferálom.

Mi az hogy letisztult és mik a felesleges dolgok.

képfaragó Creative Commons License 2014.10.10 0 0 11

Nem szoktam videózni, és nem is értek hozzá. De mégis azt gondolom, hogy nem létezhet olyan gép, amely profi fotós eszköz, és egyben profi videó is. A fotózás oldaláról tekintve semmilyen plusz kapcsoló, menüpont, kihajtható monitor nem kívánatos. Egy profi álomgépen nem lehet semmi felesleges dolog. A mostani gépeken még viszonylag elég jól megoldották, hogy amíg a videót nem kapcsolom be, addig szinte észrevétlen marad. De ez a szint a videósoknak sokszor kevés, oda valószínűleg más kezelőszervek optimálisak. Ezért egy profi csúcs fényképezőgép nem mehet el jobban a videó felé mint jelenleg. Szóval a Nikon D5 amely profi fényképezőgép lesz, nem javíthatja lényegesen a jelenlegi videós lehetőségeket. Lehet esetleg olyan gépet kialakítani, amely a videós szempontokat is jobban súlyozza, de az egy másik verzió, mondjuk D5V lehet. Ez persze az én véleményem, mert én a minél jobban letisztult, felesleges dolgoktól mentes fényképezőgépet preferálom.

Előzmény: SzekelyG (10)
SzekelyG Creative Commons License 2014.10.10 0 0 10

Sajnos csak 10 éve vagyok Nikon tulajdonos.

Ugye Te sem gondoltad komolyan hogy a gépek videó minősége leáll 2014 után a fullhd minőségnél?

És igenis hasznos a videó és úgy látszik ebben az országban csak nekem több mint 10 éve komoly videókat készíteni Nikon fényképezőgépekkel. Amikor a D90 meg sem jelent feltettem a videózási lehetőségek kérdést több előadáson és azt mondták nem megoldható DSLR géppel. DE megoldották és egy Nikon tulajdonost és egyben fórumtagot akartál elkergetni videokamerát venni holott a Nikon céget ez visszahozhatja a kút mélyéről!!

Mert vannak problémáik és nem csak a D600 modellel hanem mindennel!

Előzmény: képfaragó (8)
XYphotography Creative Commons License 2014.10.10 0 0 9

Én komolyan nem tudom, miben fog komolyan előrelépni a D5...

- Több pontos, nagyobb lefedettségű AF? Esetleg PDAF (nem hiszem)? Itt sztem mindenképp várható valami előrelépés, mert már szinte minden váz megkapta a jelenlegi "csúcs" AF-et. Én mondjuk bármelyik vázban örülnék egy olyan custom AF opciónak, ahol beállíthatom, hogy bizonyos százalékon belül ne válthasson távot az AF akkor sem, ha az aktív mezők nem találnak éles pontot (= követéskor ne ugorjon át a háttérre, ha lecsúszik az AF-mező a témáról - amúgy sem életszerű, hogy az oldalirányban mozgő téma hirtelen 30 métert távolodik...). A nem túl népszerű 3Dtracking helyett meg betehetnének egy olyan módot, ami nem színinformációk alapján választ aktív fókuszpontot, hanem mozgás alapján - ami mozog, azt követi.

- Nagyobb felbontás... nem tudom... akkor már szinte a teljes FF vonal 24MP szenzorokból fog állni a 8xx-et kivéve. Minek?

- Az eddigi tendencia alapján gondolom meglesz "papíron" az ISO 816ezer. :/ Ha felbontást növelnek, remélem legalább a D4 tényleges érzékenységét sikerül megtartaniuk :)

- Gyorsabb sorozat. Nagyobb felbontású szenzornál azt macerás lesz feldolgozni :) Viszont a D4S-nél már elkezdtek játszani a sorozat közben tovább nyitva maradó tükörmechanikával, ez alapján el tudom képzelni, hogy elektronikus zárral növelik az FPS-t (pl. 10-et csapkod a tükör 1 mp alatt, de közben 2 kép készül a nyitott periódusokban = 20 FPS).

- Beépített wifi nem ártana, de csak ha tud legalább 30-40 métert és persze normális üzemmódokat (FTP, stb.) nem csak az olcsóbb kategória bohóc üzemmódjait.

- Az egyetlen igazán hasznos előrelépés a beépített rádiós vakuvezérlés lenne (egyidejűleg megújított SB-700 és SB-910 mellett), emiatt még érdemes is lenne majd váltani rá.

+1 ötlet: az IOS mintájára a drágább eszközeiben a Nikon elhelyezhetne egy NanoSIM kártyatartót és egy GPS egységet, akár beépített pár órát bíró energiaforrással, amivel "elvesztés" esetén követni, illetve távolról hatástalanítani lehetne az eszközt. Azaz ha netán ellopják és nem sikerül megtalálni, az új "tulajdonos" egészen egyszerűen ne tudja használni a gépet. Ha egy 200.000 Ft-os (brutál profitot beleértve!) eszköz tudja ezt, 7 jegyű árcédulánál is beleférhet a büdzsébe.

képfaragó Creative Commons License 2014.10.10 0 0 8

Bocs, remélem nem bántottalak meg.

Előzmény: SzekelyG (6)
képfaragó Creative Commons License 2014.10.10 0 0 7

Nálam nem elsődleges a profi alkalmazás, annak az eddigi gépekkel is meg tudok felelni. Egyszerűen szeretem a fotózást és a fényképezőgépeket. Talán az a legfontosabb, hogy nagyon kidolgozott, jó formájú nem behemót, tökéletességet sugárzó, szerethető gép legyen. Olyan, mint az F6-os. És hozza azért a mai élvonalbeli gépek tulajdonságait, fontos dolgok ne hiányozzanak, kacatokat el lehet hagyni, vagy a sokadik almenübe eldugni.Jó lenne egy olyan lítium akku, amely 6AA helyébe lenne behelyezhető vagylagosan.És a cserélhető mattüveget is elő kellene venni a spájzból.

SzekelyG Creative Commons License 2014.10.10 0 0 6

A macskámnak nem mondom ezt a szót!

Majd a Nikon vezéreinek mondd ezt, én a Nikon bajonettes objektívjeimmel és mikrofonommal Nikon DSLR géppel szeretnék komolyabb videókat készíteni. ÜDV!

Előzmény: képfaragó (5)
képfaragó Creative Commons License 2014.10.10 0 0 5

Sicc, vegyél videókamerát.

Előzmény: SzekelyG (3)
képfaragó Creative Commons License 2014.10.10 0 0 4

Határeset, elfogadom.Persze csak akkor ha a bajonett ugyanaz mint eddig, csak egy kicsit hátrébb kerül és így a nikkor optikák egy sima közgyűrűvel korlátozás nélkül használhatóak. Egy másik közgyűrűvel pedig a canonok. :) Tényleg meleg volt ma....

SzekelyG Creative Commons License 2014.10.10 0 0 3

4K videót illene Nikonnak is beletennie mert valószínű nem csak kacsintanék vele!! :)

XYphotography Creative Commons License 2014.10.10 0 0 2

Ennyire meleg volt ma? :D

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!