Keresés

Részletes keresés

VI. Uj Lanovka Creative Commons License 2014.10.06 0 0 88

Hol van most a Bradanek?

SchiSa Creative Commons License 2014.10.06 0 0 87

Lemondott Trócsányi kabinetfőnöke

Ő adhatta a Magyar Nemzetnek az ombudsmani levelezést. A miniszter elfogadta a lemondást. Tovább »

forrás: Index.hu

nooormális. ? Creative Commons License 2014.10.01 0 0 86
Biztos a csinos és olcsó pesti lányok miatt Nem a Norvégok pénzelik Mivel nem tudod miről lessz szó miből gondolod hogy tabu lessz a téma Csupán mondom mert kérdezted :-):-):-)
Előzmény: nagyanyo5:0 (84)
nooormális. ? Creative Commons License 2014.10.01 0 0 85
Jaj de szerettek ti gyáva fideszesek bebujni valaki mögé mint pl Józsefvárosi önkormi. Meg a több tiszteletet a Magyaroknak mikor valami idolodat külföldről lehülyézik :-) oszt az általam felvetett témával mi a szitu? Persze ott minden rendben
Előzmény: Bradanek F (81)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2014.10.01 0 0 84

Azt tudja valaki, hogy mért pünkt Bp-en akarják megtartani??? Netán a norvég alap pénzeli??? 1ébként azt hittem, hogy nem igaz az, hogy mindenre érvényes a szólás- és véleményszabadság!!! Vannak kifejezetten tiltott témák is!! Ez nem tartozik közéjük??? Csupán kérdem:))))

Előzmény: nooormális. ? (80)
IVPetya Creative Commons License 2014.09.30 0 0 83

Világos! Van sapka, nincs sapka!

Előzmény: nooormális. ? (80)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2014.09.30 0 0 82

Nem tetszik nekik egy esetleges konkurencia?

 

Mint látható, még fideszileg deklaráltan is: be se volt szorulva - egy picit sem.

Előzmény: Bradanek F (81)
Bradanek F Creative Commons License 2014.09.30 0 0 81

A józsefvárosi önkormányzat üdvözli ezt, és reméli, hogy kiszorul a droglobbi a hivatalból.

 

Remélem én is.

nooormális. ? Creative Commons License 2014.09.30 0 0 80

 Orbán utasitotta Pintért a rendezvény megakadájozásában , amit mint láthatod nem tehetett volna meg , most akkor mi van ? Felfüggesztik Orbánt , és Pintért ? :-)

“A TASZ határozottan elítéli a hétvégére tervezett fajvédő konferenciát. Ugyanakkor azt is határozottan állítja, hogy a konferencia belügyminiszteri betiltása, valamint a résztvevők beutazási és tartózkodási tilalmának elrendelése nem jogszerű és nem hatékony módja a fajvédőkkel szembeni fellépésnek, az sérti a véleménynyilvánítás szabadságát és a résztvevők szabad mozgáshoz való jogát.

Aki szólásszabadságát vagy gyülekezési jogát nem közterületen, hanem magánterületen akarja gyakorolni, annak a magyar jog szerint még csak be sem kell jelentenie a rendezvényt. Ennek megfelelően sem a belügyi kormányzatnak, sem a rendőrségnek nincs olyan hatásköre, amely alapján azt megtilthatná. Amíg a konferencián nem valósul meg bűncselekmény, nem sérülnek mások jogai – márpedig erről semmilyen nyilvános információ nem árulkodik –, addig a rendezvény békésnek minősül, azaz jogszerűen megtartható. A tiltás tehát nem tartozik a fajvédőkkel szembeni fellépés törvényes eszközei közé. A jogalap hiányát maga a közlemény is elárulja: „felhívja” rendezőket, hogy álljanak el a további szervezéstől, hiszen nincs törvényes eszköze a rendezvény megakadályozására. Ezzel az impotenciával magyarázható az is, hogy a tilalom mellett a belügyminiszter kénytelen beutazási és tartózkodási tilalmat is elrendelni, és ezzel nemcsak a fajvédők szólás-, hanem mozgásszabadságát is korlátozni.

Nemcsak a törvényes felhatalmazás hiánya teszi azonban jogsértővé a tilalmat. A fajvédők szólás- és mozgásszabadságának korlátozására tartalmi alapon, azaz önkényesen került sor, pusztán rasszista nézeteik miatt, anélkül, hogy törvényt sértettek volna. A tényleges jogsértés megelőzése helyett a konferenciát csak azért nem tarthatják meg, mert a kormány és a parlamenti pártok szerint a rendezők és a résztvevők rasszisták. Márpedig egy demokráciában rasszistának lenni, fajvédő nézeteket vallani önmagában nem lehet bűncselekmény és nem lehet alapja állami beavatkozásnak. Jogi szankcióval sújtani egy eszmerendszerrel egyetértőket a diktatúrák sajátja. Holnap kit és mit fog betiltani a kormány csak azért, mert nem tetszik a véleménye?

A TASZ irtózik a fajvédő eszméktől. Ettől azonban még nem gondolja, hogy ez okot adna arra, hogy azok az eszmék, amik mások jogait nem, csak jóérzését sértik, hatalmi eszközökkel betilthatók lennének. Ez az eset is jól mutatja, hogy a véleménynyilvánítási szabadságnak az alaptörvény negyedik módosításával beépített méltóság-védelmi korlátja valójában felszámolja a szabadságot, amennyiben a méltóságra, különösen a közösségek méltóságára való hivatkozás parttalan és tartalmi alapú korlátozást tesz lehetővé.

Végezetül a tilalom nemcsak jogsértő, hanem kontraproduktív is. Azon túl, hogy mártírt csinál a fajvédőkből, a kormány azt a hamis látszatot kelti, mintha a magyar kormány határozott lépéseket tenne az embertelen eszmék terjesztői ellen. Holott a jogalap hiánya miatt a tiltásnak a közleménynek nincs jogi kötőereje, így a konferencia megtartásának tényleges akadályát jelen pillanatban nem jelenti – ugyanakkor a fellépés látszata kiöli az állampolgári aktivitást, mert azt sugallja, hogy a magyar demokratáknak nincs tennivalójuk a fajvédő eszmék terjedésével szemben. A politikai fellépés, civil és polgári tiltakozás, valamint mindezek kormányzati katalizálása minden erőfitogtatásnál hatékonyabb eszköze volna a demokratikus értékek védelmének

Előzmény: Bradanek F (78)
nooormális. ? Creative Commons License 2014.09.30 0 0 79

Nálad is csak a félreduma van mint az idolaidnál . Ha férfi vagy bocsánatot kérsz

Előzmény: Bradanek F (78)
Bradanek F Creative Commons License 2014.09.30 0 0 78

Az ombudsman bizottsági meghallgatásán bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indított a hivatalában a tűcsereprogramról készült jelentés kapcsán. A józsefvárosi önkormányzat üdvözli ezt, és reméli, hogy kiszorul a droglobbi a hivatalból.

Előzmény: nooormális. ? (77)
nooormális. ? Creative Commons License 2014.09.30 0 0 77

Gpndolom nem fogsz bocsánatot kérni a sok rágalmazásodért Bratyesz :-)

 

Előzmény: Bradanek F (76)
Bradanek F Creative Commons License 2014.09.30 0 0 76

Fegyelmit indít az ombudsman.

 

Az ombudsman bizottsági meghallgatásán bejelentette, hogy fegyelmi eljárást indított a hivatalában a tűcsereprogramról készült jelentés kapcsán. A józsefvárosi önkormányzat üdvözli ezt, és reméli, hogy kiszorul a droglobbi a hivatalból.

Mint írják, Székely László a történtek kapcsán fegyelmi vizsgálatot indított és szigorúbb normákat állapított meg a hivatal működése során. „Bízunk benne, hogy ezek az intézkedések hozzájárulnak ahhoz, hogy a droglobbi kiszoruljon a hivatalából és maradéktalanul érvényesüljön a pártatlanság elve” – zárul a kommüniké.

Jobban kell figyelnie

Mint ismert, az Országgyűlés igazságügyi bizottsága nem állapított meg szabálytalanságot az alapvető jogok biztosa részéről a józsefvárosi tűcsereprogramot érintő jelentéssel összefüggésben, ugyanakkor felkérte Székely Lászlót, hogy a jövőben fordítson még nagyobb figyelmet a hivatal pártatlanságára. A testület keddi, zárt ülésen hozott döntését Rubovszky György, a bizottság kereszténydemokrata elnöke ismertette az újságírókkal.

Rubovszky György az ülést követően kifejtette: az alapjogi biztos összefoglaló jelentést juttatott el neki pénteken, s ezt a testület tagjainak is kiadta. E szerint Székely László belső fegyelmi vizsgálatot rendelt el a jelentésre vonatkozóan, a vizsgálat még folyamatban van – tette hozzá, jelezve, hogy a zárt ülésre tekintettel részletkérdésekről nem tud nyilatkozni.

Székely László a sajtó képviselőinek elmondta: a bizottság elfogadta beszámolóját és megállapította, hogy semmiféle törvénysértés nem történt. Az ombudsman jelezte azt is, hogy egy kollégája ellen fegyelmi eljárás indult. A hivatal munkatársa annyiban hibázott, hogy azt a látszatot keltette, mintha befolyásolhatná a jelentés elkészítésének időpontját.

toloba Creative Commons License 2014.09.23 0 0 75

Lázár János árnyékra vetődött?

 

 

Lázár János pénteken azzal támadta meg Székely László ombudsmant, hogy a józsefvárosi önkormányzatot a tűcsereprogram kinyírása miatti elmarasztaló jelentését a TASZ jogvédő szervezettel egyeztetve hozta nyilvánosságra. A TASZ szerint ez egyszerűen nem igaz, mert az ügyben bizonyítékként bemutatott levelezésrésztelek nem tőle származnak, hanem az ombudsmani hivatal két munkatársa között zajlottak.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nem egyeztetett az ombudsmani hivatallal a tűcsereprogramról szóló jelentés időzítéséről – jelentette ki a jogvédő szervezet drogpolitikai szakértője, Sárosi Péter hétfőn az M1 Ma reggel című műsorában.

A Magyar Nemzet pénteken azt írta, hogy az ombudsmani hivatal előre egyeztetett a TASZ-szal arról, mikor lásson napvilágot a VIII. kerületi tűcsereprogramról készült, a józsefvárosi vezetést elmarasztaló jelentés, amely végül az önkormányzati választások előtt egy hónappal jelent meg. Szerintük Székely László ombudsman leegyeztette a TASZ-szal, hogy később jöjjön ki a jelentés, mégpedig oly módon, hogy a programvezető nemcsak tájékoztatta a főosztályvezetőt a tűcsereprogrammal kapcsolatos fejleményekről és blogbejegyzéseket ajánlott a vizsgálatot folytatók figyelmébe, hanem egy májusi levélben már "lényegében a jelentés időzített megjelentetésére kéri a főosztályvezetőt, arra hivatkozva, hogy nagy médiamegjelenést szánnak neki, ám a következő időszak erre nem alkalmas, mert ő nyaralni megy".

 

Ezt követően a Fidesz teljes erővel betámadta az egyébként az ő jóváhagyásukkal kinevezett ombudsmant. Előbb Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter lemondásra szólította fel Székely László ombudsmant, Rubovszky György, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának vezetője pedig kezdeményezte az alapvető jogok biztosának bizottsági meghallgatását, majd a hétvégén Kocsis Máté, az ombudsman által lényegében elmarasztalt józsefvárosi polgármester fakadt ki Székely ellen.

Sárosi Péter azt mondta a tévében, hogy a Magyar Nemzet című napilapban megjelent levelezésrészletek nem tőle származnak és nem is neki szólnak; a levelezés a biztosi hivatal két munkatársa között zajlott. Hozzátette, hogy a VIII. kerületi önkormányzatot elmarasztaló jelentés késleltetésének szándéka annál is inkább nem igaz, mert az lett volna az érdekük, hogy a jelentés még a tűcsereprogram augusztusi bezárása előtt megjelenjen.

Sem ő, sem a TASZ más munkatársa nem olvasta a jelentést annak hivatalos megjelenése előtt, mondta, ugyanakkor természetesnek nevezte, hogy kapcsolatban álltak a hivatallal, hiszen a TASZ beadványa nyomán kezdte el vizsgálni a tűcsereprogram elleni támadásokat az ombudsman, és a 2013 novemberében továbbított beadvány benyújtása után is tájékoztatták a hivatalt az ügy további fejleményeiről. Szintén természetes, hogy érdeklődtek a jelentés megjelenésének időpontja iránt, hiszen kezdeményezőként a sajtóban nyilvánosságot kívántak teremteni a jelentés tartalmának – tette hozzá Sárosi Péter.

 

http://hvg.hu/itthon/20140922_Lazar_Janos_arnyekra_vetodott

VI. Uj Lanovka Creative Commons License 2014.09.23 0 0 74

Igen hasznos volna, ha a MaNem az ellopott leveleket közzétenné kitakarások nélkül, a levélfejjel együtt. Vagy akkor talán az derülne ki, hogy a belső levelező rendszerből kiloptak valamit, aztán a kitakarásokkal azt a látszatot keltették, hogy a TASZ a levelezőpartner?

Előzmény: Bradanek F (69)
VI. Uj Lanovka Creative Commons License 2014.09.22 0 0 73

"Nagy vihart kavart a TASZ és az ombudsmani hivatal ügye."

 

Vihae a biliben. Egyeztetni egyébként mindig előre szoktak. Ami utólag van, az a magyarázkodás.

Előzmény: Bradanek F (30)
VI. Uj Lanovka Creative Commons License 2014.09.22 0 0 72

Az ott csak hűtőrács a fején.

Előzmény: ooloo (58)
Az igazi Vitobácsi Creative Commons License 2014.09.22 0 0 71

Bárkihez odamegyek, hogy megpróbálja...

Előzmény: bassus (68)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2014.09.22 0 0 70

Én meg itt Esztergomban a 6-os villamost.

Előzmény: Bradanek F (69)
Bradanek F Creative Commons License 2014.09.22 0 0 69

Kocsis Máté az ombudsmani hivatal bocsánatkérését várja.

 

Az ombudsmani hivatal bocsánatkérését várja Kocsis Máté (Fidesz–KDNP), Józsefváros polgármestere a tűcsereprogrammal összefüggő levelezés ügyében.

Pénteken a Magyar Nemzet a birtokába került levelezés alapján azt írta: a biztosi hivatal előre egyeztetett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezettel arról, hogy mikor lásson napvilágot a VIII. kerületi tűcsereprogramról készült, a józsefvárosi vezetést elmarasztaló jelentés.

bassus Creative Commons License 2014.09.21 0 0 68

Vagy Téged mert te egy rossz komcsi vagy?

Előzmény: Az igazi Vitobácsi (59)
SchiSa Creative Commons License 2014.09.21 0 0 67

messzehordó mordeháj ápr. 15.   19

 

Azt nem tudom mit sikált el az exmunkásőr zoltai, de vajon lesz-e majd, aki az ő ügyét elsikálja? 

 

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9216801&la=131798900

Előzmény: fák,juh (65)
ooloo Creative Commons License 2014.09.21 0 0 66

Az MSZP-nek miért fájt volna? A tagjai és a hívei között nyilván sok az egykori komcsi párttag és/vagy mókásőr. A történelmük része.

 

Itt a fórumon minden évben előfordult Zoltai pufajkás képe. Aki nem tudott róla, az süket és vak.

Előzmény: fák,juh (65)
fák,juh Creative Commons License 2014.09.21 0 0 65

Nem azt mondtam, hogy fáj, hanem addíg amíg nem állt oda melléjük akkor még nem is volt komcsi, meg munkásőr.

Előzmény: ooloo (64)
ooloo Creative Commons License 2014.09.21 0 0 64

Nekem nem fáj, ha a Fidesznek ő kell.

Előzmény: fák,juh (62)
ooloo Creative Commons License 2014.09.21 0 0 63

A levéltitok megsértése bizonyosan a Btk.-ba ütköző cselekmény, a "szarkavarás" viszont csak talán az: kellene hozzá keresni egy passzust. Az ombucmanó együttműködése a bejelentővel (ad absurdum tegeződve) nem bűn, az a törvényi kötelezettsége.

Előzmény: fák,juh (61)
fák,juh Creative Commons License 2014.09.21 0 0 62

Igazad van, Zoltai komcsi is meg munkásőr is meg stb.

Előzmény: ooloo (40)
fák,juh Creative Commons License 2014.09.21 0 0 61

Neked ez az "ellopott egy magán levelezést" mindíg sokkal fájóbb mint ha lelepleznek valami szarkavarást.

Előzmény: Az igazi Vitobácsi (6)
Háténimmárkitválasszak? Creative Commons License 2014.09.21 0 0 60

"Ebből csak az jött le"

 

Az a csoda, hogy valami egyáltalán.

Továbbolvasva: az is qrva rosszul.

Előzmény: Bradanek F (46)
Az igazi Vitobácsi Creative Commons License 2014.09.21 0 0 59

Ők a jó komcsik.

Hogy a fidesz mániások ilyenkor nem köpik szembe magukat...

Előzmény: ooloo (58)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!