Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2014.09.05 0 0 5

szokasos gépelesi hibaimat nezd kerlek el -:)

Előzmény: Mumu (4)
Mumu Creative Commons License 2014.09.05 0 0 4

Arrol is nagyon erdemes beszelni amit te emlittesz az Issten hoiyg ugymondjam "betelepitese" az eletunkbe..En a kereszteny eszmerol irtam de nem abj ha elkalandozunk tole..

A kereszteny eszme lehet fuggetlen az Istenimadattol akkor ha elfigadjuk mint azemberi gondolkozas gyumolcset..hiszen azert ért be es maradt meg  a kerszteny humanum,tolerancia es  a ygengek segitese merterre abba az idobe mar erzekeny lett az emberi gondolkozas...A kereszteny eszme  es erkolcs jezus nelkul is szep  szebb ha kothetjuk valakihez aogy ezt a gondolkoazsunk  neha kéri..A kerdes hogy ezt a mar tolunk elfigadott eszmeisget beteszuk a vitrinbe es olykor leporoljuk vagy a mindennapokba élünk vele

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.05 0 0 3

Tudom, hogy ez egy más szempont, mint ami téged érdekel, te az  álszentségre szeretnéd "kihegyezni" a dolgot, én a racionális gondolkodásmódra.

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2014.09.05 0 0 2

Nem tudom, valahogy az európai emberek hitvilága is az Isten köré csoportosul, sokan mondják, hogy ők azért hisznek Istenben, de a megváltás, érdekes módon nem foglalkoztatja az embereket (pedig szerintem a kereszténység jelentős eleme). Vagyis szerintem ez a mai embereket meghatározó tudományos alap gondolkodás jellemzője, az Isten még mint teremtő, belefér az érdeklődésükbe, de valami olyannal,  aminek nincs anyagi egzisztenciális vetülete, nem tudnak mit kezdeni.

Hozzáteszem, hogy igen kevéssé sikerült belesimulnom a keresztény vallásgyakorlatokba, szóval nem igazán tudom, hogy a templomon belül mik történnek. Némi fogalmam van csak róla.

Előzmény: Mumu (-)
Mumu Creative Commons License 2014.09.05 0 0 1

 vagyok köszönöm mindnyajunk neveben majd emglatjuk leszunk-e vitakepes partnerek.A tema nem mindenki temaja  ...

Előzmény: Operator (0)
Operator Creative Commons License 2014.09.05 0 0 0

Csak sikerült megnyitni.:-)

Mumu Creative Commons License 2014.09.05 0 0 topiknyitó

Csak megismételhetem a bemutatskor mondottakat. Manapság sokat beszélünk a kereszténységról. De a tetteink alig követik Jézus tanitását.Lénézük a szegényeket,a nyomorultakat az aggokat.A lakoság kb.15% teszi magáéva a keresztényi idealok"at,kb a fele követi szigoruan az elöirásokat de legalább a lakoság fele  valja magát kereszténynek egyesek karier keressztények "

Nincs igazam ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!