Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2014.12.25 0 0 995

Klivinyi Kingát per pillanat inkább Tóth Gabival lehet fenyegetni....

Előzmény: vajas kenyér (994)
vajas kenyér Creative Commons License 2014.12.25 0 0 994

Igen pontosan erről van szó,ezen nem tudott túllendülni a csapat,elszúrom baj lesz,szúrja el más,ezért blokkoltunk le az esetek 80%-ban.Gondolhatjátok mi megy a női öltözőben.Tökéletesen kell koncentrálni,és ha ez meg van,akkor már át is ugrottunk egy másik szinvonalra,és csak igy kerülhetünk a legjobbak közé.Amikor már nem érdekli a játékost,hogy ront,mert megértette,hogy kell győzni,képességeinek tudatában már csak a háló érdekli,és már nem az öltöző,vagy az edző az elsődleges principium,hanem, hogy saját tudását adja. Klivinyi Kinga ha túl tud lépni saját árnyékán,akkor nem lesz olyan a kézilabda szakmában,aki Zácsik Szandrával fenyegesse.  

 

van_Persil Creative Commons License 2014.12.23 0 0 993

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=132887048&t=9018132

"mi a megveszekedett redvás 7szentségért nem lehet célul kitüzni egy EB-gyözelmet és mindent annak alárendelni? Mi mindíg csak azért szeretnénk kijutni valahova, hogy onnét kijuthassunk valahova, nyerni sohasem akarunk."

Előzmény: vajas kenyér (987)
RnD Creative Commons License 2014.12.23 0 0 992

'A jó szomszédi viszony példaértékü lehet számunkra!'

 

Annyira különbözik a skandináv országok közös történelme és a mi + a szomszéd országok közös történelme hogy ez irreális kívánság, attól tartok.....

Előzmény: doki74 (990)
RnD Creative Commons License 2014.12.23 0 0 991

....Az elmúlt pár évben a norvégok mellett nehéz kiemelni bárkit is, a szerencsétől és a pillanatnyi formától függ, hogy ki ér még oda a dobogóra....'

 

Épp ezért gondolom h a norvégoknak most könnyebb a dolguk. Tavaly azért - egy übermotivált és játékerőben a mi válogatottunknál gyengébb - szerb csapat meglehetősen magabiztosan kiütötte őket a vb kieséses szakaszában.

Előzmény: Tonio 2.0 (989)
doki74 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 990

Igen tudom benne volt de még sem furják a norvég edzök inkább támogatják !

A jó szomszédi viszony példaértékü lehet számunkra ! 

Előzmény: Tonio 2.0 (988)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 989

Persze, esett a színvonal, az oroszok egyértelműen meggyengültek, de a dánok meg azért valamennyire - ha nem is a korábbi szintjükre - visszaerősödtek, jön föl egy svéd vagy egy holland válogatott (én remélek egy erős lengyel gárdát is), a brazilok világbajnokok lettek, most Montenegró kivételével eléggé leszerepeltek, de az elmúlt évek alapján számolni kell a délszláv csapatokkal.

A dán sikerkorszak után jött egy norvég-orosz párharc, amiben az Eb-ket és az olimpiát a norvégok nyerték, a vb-ket meg az oroszok.

Az elmúlt pár évben a norvégok mellett nehéz kiemelni bárkit is, a szerencsétől és a pillanatnyi formától függ, hogy ki ér még oda a dobogóra a francia, spanyol, dán, svéd, montenegrói, szerb, magyar csapatok közül.

Előzmény: RnD (982)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 988

Hergeirsson már benne volt Breivik stábjában is, szóval nem egy külsős ember.

Lehet, ezt te jobban tudod, de a skandinávok amúgy is kiváló kapcsolatokat ápolnak egymással, nem hinném, hogy egy jöttmentként tekintenének az izlandira.

Előzmény: doki74 (986)
vajas kenyér Creative Commons License 2014.12.23 0 0 987

Az még nem fordult meg itt senki fejében, hogy a magyar válogatott győzni akarása szenvedett  csorbát ezen az eb-én,mint a 2012-es eb-ét leszámitva mindig az elmúlt 10-évben.Hozzáteszem ott is sok minden múlott a szerencsén.
 

doki74 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 986

"mitől jobbak nálunk a norvégok":

1) Stabilitás a válogatott edzöi stábjában

1) Igen hagyják az izlandi edzöt( külfödi ! )dolgozni, elfogadják nem fúrják.

2) A játékosok felé az elvárások (taktikai felkészültség, fizikum, gondolkodási sebesség etc.) már utánpótláskorban ismertek, mindenki tudja a maga feladatát a pályán, edzésen és azon kívül (önszorgalom)

2) A klubokban folyó munka sok estben (feladatok, heti edzésszámok, taktika ,kondi-erösítö tréningek,nyújtások ,videó elemzések,stáb...stb )azonos így a válogatotthoz érkezöket könnyebb beépíteni (erre jó példa a mostani EB).

3) megfelelö REGENERÁCIÓ

3) biztos ez is ,tudok olyat( nem norvég de biztos ôk is) aki meditál ,jógázik...

Regenerácíó nagyon összetett dolog kor, alkati tényezök ,játék-idö,stress türö képesség..stb, nehéz ezt  egy edzönek ezt egyedül végig csinálni. A baj az hogy igény nincs egy hozzáértö segítöre ...

4) Løke (akinek kedvenc dala minden bizonnyal: Sting: Englishman in New York ("I´m an alien..."))

4) Løke Ok ,de elötte is volt egy jó beállosuk (azt hiszem Lipcsében játszott) ôt is megoldanák valahogyan csak lehet beletelne

 

5 ) sok gyerek sportól már akár a baba úszástól kezdve 2-3éves kortól .Kézilabdára,(másra is) járhat a gyerek( 3éves kora óta hordjuk a gyereket kézire,tornára hetente) szervezett keretek között (akár egy kisebb faluban is ) és nem azért kezdenek el járni sportolni mert Lundék, Løkkek akarnak lenni (késöbb majd biztosan)hanem mert a sport szerves része az embereknek az éltükben, társadalmukban a napi munka után,elött...de ez már egy másik fórumot igényelne....

Előzmény: van_Persil (978)
doki74 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 985

Felmerül itt néhol, hogy mitől jobbak nálunk a norvégok. Szerintem például attól, hogy győztes meccs után nem fárasztják egymást azzal, hogy "az ellenfélnek nem volt ez tétmeccs és hagyott minket nyerni"...

Nyilván nem fárasztják egymást mert annyi meccset nyernek hogy belefáradnának...:-)

 

Előzmény: Llaca (977)
doki74 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 984

Akkor futott be Woltering ha jól emlékszem és kapus és átlövö poszton vertek minket . Nem volt az rossz csapat a legnehezebb ellenfél volt akit kaphatunk mert azt megelözö vb nem voltunk a 8.-ban ha az emlékeim nem csalnak.

Előzmény: lunanoctis (970)
RnD Creative Commons License 2014.12.23 0 0 983

'Løke (akinek kedvenc dala minden bizonnyal: Sting: Englishman in New York ("I´m an alien..."))'

 

...pedig már kezdtem reménykedni benne hogy ez az agyonkoptatott poén Lokéről már kimúlt, de úgy látszik még nem. Mondjuk Sting-gel ellentétben ő nem egy 'legal alien', legalábbis nálunk ezt a státuszt nem így hívják....

Előzmény: van_Persil (978)
RnD Creative Commons License 2014.12.23 0 0 982

'De épp az első 3 pont miatt - olyan profi a szisztéma, a stáb, a csapat, hogy 1-2 ember kiesését eddig szinte meg sem érezték, bármekkora világklasszis volt az illető...'

 

Azért azt se felejtsd - ebben a nagy norvégokról-áradozásban - hogy az utóbbi két-három évben a női kézilabda világversenyek színvonala erősen csökkent. A norvégok csak ezért tudják - gyengébb játékerejű csapattal is - tartani a helyüket a mezőny élén. Az oroszok már sehol nincsenek, Dániában a férfi kézilabdázás lett a fontosabb, Franciaországban és Spanyolországban szinte megszűnt a profi nőikézilabdázás. Sokat elmond az EB színvomnaláról hogy így is a spanyolok játszhattak - végülis megérdemelten - döntőt, egy olyan ország ahol a női kézi gyakorlatilag kaputt.

 

Magyarországon bezzeg zúdul a pénz ebbe a sportágba, el is értük a hazau rendezésű EB-n - a hatodik helyet. Összehasonlítva a magyar és a spanyool kézilabdázás anyagi lehetőségeit, hát éghet az arcunk, az biztos.

Előzmény: Tonio 2.0 (980)
_midnite Creative Commons License 2014.12.23 0 0 981

Valamelyik interjúban volt róla szó, hogy milyen kár, hogy a kispadon csak négy nem játékos ülhet. (a gyúró, az orvos és a kapitány ugye adott)

 

A francia-magyar meccsen kint voltam, és a második félidőben a francia kapusedző beült mellénk, az aktuális francia kapu mögé (rengeteg üres hely volt a szektorban...), onnan mutogatott a kapusainak, és onnan utasította őket cserére is.

Előzmény: Isthy1 (979)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 980

4. ponthoz: nem tudom.

Mármint azt tudom, hogy Löke világklasszis játékos, de az igazság az, hogy amikor látszott, hogy Hammerseng, vagy éppen Larsen már nem lesz válogatott, azt gondoltam, ezt megérzik majd.

Most meg azt gondoltam, hogy nincs Lunde, megfoghatóak lesznek. Lesérült a 2. számú kapus is, erre előhúztak a cilinderből egy harmadikat, aki az All Star csapat kapusa lett.

Ha Löke kiesne, az komoly problémát okozna nekik - gondoljuk most.

De épp az első 3 pont miatt - olyan profi a szisztéma, a stáb, a csapat, hogy 1-2 ember kiesését eddig szinte meg sem érezték, bármekkora világklasszis volt az illető.

Mi meg állandóan azzal jöttünk, hogy Görbe mennyire hiányzik.

És nagyon hiányzik persze.

De ha Tóth Gabit kapásból bevetjük... Jó, utólag könnyen okos az ember.

De akkor is.

Előzmény: van_Persil (978)
Isthy1 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 979

Az EB után Pálinger:

 

"Az általad menedzselt terület, a kapusok felkészítése nagyon jól sikerült. Mi zajlott másképp, amelynek ilyen jó hatása volt a kapusok teljesítményére?

 

Mindenképpen fontos, hogy legyen valaki, aki a kapusokkal külön foglalkozik. Büszke vagyok rájuk hogy így teljesítettek, ez az ő érdemük, és persze azoké is, akik egész évben foglalkoznak velük. De egyértelmű tanulság, hogy egy világversenyen is fontos, hogy legyen aki csak velük foglalkozik, aki az ellenfélből felkészíti őket, továbbá mentálisan is. Ez most nálunk jól működött.

 

Melyek a legfontosabb tanulságok kifejezetten a Te számodra, a kapusfelkészítés szempontjából?

 

Szükség van a külön kapus videózásra, illetve minden edzésen amikor a csapat taktikát gyakorol, akkor a kapusokkal külön gyakoroltunk, ez sokat segített abban, hogy 3 jó formában lévő kapussal tudtuk kezdeni az EB-t."

 

Tovább kell vinni ezt. Ki lehetne egészíteni azzal, hogy a kapusainknak tanítsa meg, hogyan kell kiválóan indítani, mert az még hiányzik. Ő azt is elég jól csinálta.

van_Persil Creative Commons License 2014.12.23 0 0 978

"mitől jobbak nálunk a norvégok":

1) Stabilitás a válogatott edzöi stábjában

2) A játékosok felé az elvárások (taktikai felkészültség, fizikum, gondolkodási sebesség etc.) már utánpótláskorban ismertek, mindenki tudja a maga feladatát a pályán, edzésen és azon kívül (önszorgalom)

3) megfelelö REGENERÁCIÓ

4) Løke (akinek kedvenc dala minden bizonnyal: Sting: Englishman in New York ("I´m an alien..."))

Előzmény: Llaca (977)
Llaca Creative Commons License 2014.12.23 0 0 977

De azt nem mondhatjuk, hogy a norvégok ne akartak volna nyerni ellenünk. Csak épp - abszolút racionálisan - amikor látták, hogy ez nem megy olyan egyszerűen, akkor már nem hoztak több áldozatot a győzelemért, mint amennyi ésszerű volt, és végül - talán - elengedték a meccset.

Mi meg a tornán mutatott legjobb játékunkkal nyertünk, egy közepes teljesítménnyel még így se ment volna. Ha nekik is tétmeccs, akkor nem biztos, hogy győztünk volna, de még ilyen körülmények között is kiemelkedő teljesítmény kellett ehhez az eredményhez tőlünk.

(Felmerül itt néhol, hogy mitől jobbak nálunk a norvégok. Szerintem például attól, hogy győztes meccs után nem fárasztják egymást azzal, hogy "az ellenfélnek nem volt ez tétmeccs és hagyott minket nyerni"...)

Előzmény: Tonio 2.0 (976)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2014.12.23 0 0 976

Igen, és a későbbi bajnok legyőzésével előbb a 17., majd a 7. helyen végeztek. Sokra mentek vele.

Most meg mi hatodikok lettünk, de csak mi vertük meg a végső győztest, bár persze hangyányit más a helyzet, hiszen a norvégoknak ez már tét nélküli meccs volt - és az önáltatás, illúziókeltés lehetőségét rejti magában, ezért veszélyes is.

De némi összekacsintós öniróniával mégis jó elmondani.

Előzmény: Fradista Utazó (974)
Fradista Utazó Creative Commons License 2014.12.23 0 0 975

Egyébként itt a 2008-as junior VB-döntő jegyzőkönyve. Nem kevés ismerős név van benne.

http://ihf.info/files/PDF/wchjuniorw08/exchange/fyromacedonia/pdf/82GP.pdf

Az edzők Heine Eriksen és Dirk Leun voltak.

Fradista Utazó Creative Commons License 2014.12.22 0 0 974

Izlandtól, Montenegrótól és Angolától(!) is kikaptak, és nem jutottak tovább a csoportból. Norvégián kívül Kínát tudták legyőzni. Amúgy a következő évben Szerbiában megverték Montenegrót, mindkét versenyen a későbbi világ- ill. Európa-bajnok csak Németországtól kapott ki.

Előzmény: Tonio 2.0 (971)
lunanoctis Creative Commons License 2014.12.22 0 0 973

Tényleg... Emlékszem arra az Angola elleni meccsre, amivel kiestek, ráadásul német kommentárral láttam. Korszakos élmény volt, teljesen új dimenziókat nyitott meg előttem káröröm tekintetében. Pedig a norvégok ellen tényleg óriásit játszottak és végső soron csak maguknak köszönhetik, hogy a végén semmire nem mentek vele.

Előzmény: Tonio 2.0 (971)
Fradista Utazó Creative Commons License 2014.12.22 0 0 972

Anne Hubinger tehetséges, de sokat sérült. Ő '93-as születésű, szóval, ha kicsit kevesebbet lesz sérült, még bőven van ideje felzárkózni. Megjegyzem, Susann Müller is a 2008-as U20-as világbajnok csapat tagja, '88-as, szóval még bőven lehet 5-6 jó éve. Az idei junior VB-n minket legyőző német válogatottban játszott Jennifer Rode, 1995-ös, 177 centi, nagyon ügyes játékos, a Bayer Leverkusenben játszik. Rode pont ellenünk nem volt jó, de jól játszott ugyanazon a poszton Maren Weigel, aki '94-es születésű. Őneki a felkészülési időszak legvégén elszakadt a keresztszalagja, ami még nem jelent okvetlenül sérülékenységet, de azt igen, hogy az idei bajnokságban egy percet sem játszott, így most nincs képünk arról, hogy mit tud.

 

A német válogatottban pont minden összejött az idén. Hiányzott a küzdeni tudás, de egyben hiányzott a játék élvezete is. Ez legalább részben biztosan abból fakad, hogy nem működött a játék, és addig rendben van, hogy nem a győzelem a fontos, de, ha nem megy a labda úgy, ahogy kéne, ha sosem áll össze igazán a játék, azt nem is lehet jó kedvvel csinálni.

 

OFF

Minevskaja ugyan valóban orosz, de német állampolgár, német iratokkal rendelkezik, ezért a nevét, véleményem szerint, úgy kell írni, ahogy németül is írják: Evgenija (Shenia) Minevskaja.

Előzmény: lunanoctis (969)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 971

Azon a magyar-németen Heine Jensen nagyon eltalált valamit,

 

Eszter tette naggyá szerintem. Sajnos.

 

Utána a vb-n talán egy norvég-veréssel nyitottak, na mondom, ez a csapat meg sem áll egy vb-dobogóig, mégsem olyan szégyen, hogy kikaptunk tőlük.

Aztán kikaptak Izlandtól (?) meg Kínával szenvedtek... emlékeim szerint a csoportból sem jutottak tovább, hatalmas leégést produkáltak - számomra érthetetlen módon.

Előzmény: lunanoctis (970)
lunanoctis Creative Commons License 2014.12.22 0 0 970

Azon a magyar-németen Heine Jensen nagyon eltalált valamit, az a német csapat brutálisan jól játszott - mi meg nagylelkűen hagytuk nekik. Akkor azt hittem, hülyére fogják verni a világot, aztán nagyon nem úgy lett.

Előzmény: doki74 (968)
lunanoctis Creative Commons License 2014.12.22 0 0 969

Köszi szépen az összeállítást, tényleg érdekes volt.
Ami eszembe jutott közben:

- érzésre német játékos magasabb életszínvonalat ér el civil pályán, mint kézilabdázóként, egyszerűen nem éri meg neki a hazájában profiskodni. Althausnak ritka mázlija van anyagilag nyilván ezzel a szkopjei kalanddal, a sportszakmai értékét az idei szezonban már bőségesen megcsodálhattuk.
- ha a játék élvezetére tanítják is a játékosokat, ebből jellemzően a német válogatottnál edzőtől függetlenül ritkán látszódik bármi is. Nekem az jön le, hogy ott vannak a pályán, de igazából bárhol máshol is lehetnének. Nem látom, hogy egy semleges nézőt meg tudnának nyerni maguknak az ún. kisugárzásukkal
- Minyevszkaja jobbátlövő poszton tragikus volt, de engem utólag is meglep, hogy mennyire nem volt Lörperen kívül olyan játékosuk, aki jobbkezesként jobblövőben legalább elfogadhatóan mozgott volna. Van tehetséges, balkezes, kevéssé sérülékeny lövőjük fiatalabb korosztályban? (Hubinger, ha jól rémlik, sérülés miatt hiányzott)

Előzmény: Fradista Utazó (964)
doki74 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 968

egyáltalán nem akarom a N.A- t védeni söt , de itt évek óta megy a hülyítés , magyarázkodás folyik minden szöv. kapitánytól  meg az Mksz felöl hogy most ö ezt csak folytatja...a sikeres 6.helyezetként. 

Közben neki meg az edzöknek fingja nincs mitöl jók a norvégok , svédek ,dánok , franciák ,németek( ha már kiselejteztek az olimpiáról minket) 

Norvégok  az eb-re egy új csapattal jöttek miért nyertek megint?  Ezt a kérdést szívesen feltenném a " szakmának" . 

 

Előzmény: Törölt nick (961)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 967

Köszi a kimerítő tájékoztatást!

 

Kíváncsi leszek, ez a hozzáállás a közeljövőben változik -e, különös tekintettel arra, hogy 2017-ben ők rendezik majd a női vb-t.

Előzmény: Fradista Utazó (964)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2014.12.22 0 0 966

Nézd, talán nem Egriről kéne vitatkoznunk, annyit nem ér ez az ürge, már bánom is kicsit, hogy nem bírtam megállni, hogy ne fejezzem ki (nem először), hogy finoman szólva sem kedvelem. :)

Ez nyilván ízlés dolga is, én a magam részéről sokkal jobban el tudom fogadni, ha egy riporter hibázik, téved, adott esetben még azt is, ha nem tökéletesen felkészült, mintha rendkívül elfogultnak, sőt rosszindulatúnak érzem. Egri esetében számos alkalommal olyan érzésem van, mintha személyes érzelmek alapján magyar csapatok (vagy játékosok, edzők) ellen drukkolna, vagy ha nem is így van, a maga igazát szeretné igazolva látni, ezért mond olyanokat, amilyeneket.

Emellett ez már tényleg nagyon szubjektív, de szerintem a poénjai többnyire erőltetettek, sokszor túlzottan okoskodónak érzem, engem egyszerűen irritál a stílusa.

Egyébként szakmailag megítélésem szerint a jobbak közé tartozik, de olyan sok a negatívum, hogy ezt nem tudom kellőképpen értékelni.

Nekem a kézit közvetítők közül Méhes a kedvencem, de alapvetően Matuzzal sincs gondom.

Előzmény: nicko (963)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!