Keresés

Részletes keresés

sauze Creative Commons License 2014.11.30 0 0 9

De jó volt visszanézni a videóidat :)

Mennyire éri meg Morlaix miatt visszajönni Bretagnba, mi arra nem jártunk. A képeid alapján simán (meg amúgy is...)

Zsefe Creative Commons License 2014.09.10 0 0 8

Sziasztok!

2014.07.29-én indultunk. Úti célunk Bretagne.

Képek, videók rövid beszámoló (folyamatosan, ahogy az idő engedi) a https://www.facebook.com/uticelok.hu?ref=hl oldalon. (úgy tudom akinek nincs facebookja az is láthatja).

zsefe

vélemény Creative Commons License 2014.07.15 0 0 7

Én 2011 júliusában voltam ott. Első este megnéztük Mont St Michelt az esti nyitvatartáskor. Este 6 és 10 között 5x esett az eső. Hirtelen beborult és 15 percig ömlött, majd hirtelen elállt, kiderült.  40-50 perc múlva megismétlődött. A másnap délelőtti látogatáskor csak 3x esett, ugyanígy.

St Maloban nagyon hideg volt, felvettük minden ruhánk. Viszont  fürödtek néhányan az óceánban. Nem nagyon sokan, de nem is csak egy-két ember.  Quimperben is első nap  még szakadt, másnapra derült ki.

Előzmény: sauze (4)
sauze Creative Commons License 2014.07.15 0 0 6

Köszi, lesz még pár kérdésem, de azt inkább abba a témába írom, ahol elkezdtetek erről beszélni, hátha másoknak is hasznos lesz.

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9178577

kardio1 Creative Commons License 2014.07.15 0 0 5

En màjus elején voltam tavaly Bretagne-ban. Esô nem volt egy csepp se a hét alatt, de a szél sokat fujt. Ma reggeli idôjàràsjelentésben 22-23 fokot mondtak a levegôre és 17-19 fokot a vizhömérsékletre Bretagne-ban.

Előzmény: sauze (4)
sauze Creative Commons License 2014.07.15 0 0 4

Jófejek vagytok, köszi!

Egyébként milyen időre lehet számítani az óceán parti helyeken? Érdemes vinni szandat, papaucsot, vagy inkabb hűvösebb széldzsekis idő jellemző? 

Az óceánban ilyenkor lehet csobbani egyet, vagy hideg ahhoz?

vélemény Creative Commons License 2014.07.14 0 0 3

Az eddigieken kívül szép város még Quimper, onnan Locronanba kirándultunk. Fougeresben érdekesebb a vár, mint Vitreben, viszont ott szebbek a favázas épületek. Rennesben is érdemes eltölteni egy napot. Nekünk nagyon bejött Bretagne.

Előzmény: sauze (-)
kardio1 Creative Commons License 2014.07.14 0 0 2

Saint Malo mellett Dinard és Dinan és érdemes egy vizitre. Rennes mellett van Fougères vàrosa vàrral, Vitré szintén elég közel van (középkori vàros vàrral. Ha fogékony vagy az Arthur és a kerekasztal lovagjai  mondakörre, a Brocéliande-i erdô (forêt de B.) Rennes mellett van, tôle nyugatra. Az északi parton nyugatabbra van Cap Fréhel és Bréhat szigete, vagy akàr a Côte de Granit Rose (csodaszép rozsaszin sziklàjjal teleszort tengerpart), a délin pedig a Carnac-i menhirek, Vannes vàrosa és a Morbihani öböl. Ha belefutsz egy helyi "bàlba" (Fest-noz), ne hagyd ki, mindenki breton tàncokat tàncol (be is lehet àllnià, bretonul beszélnek többnyire és enni is lehet a helyszinen).

Előzmény: sauze (-)
freyya Creative Commons License 2014.07.14 0 0 1

http://www.cegesutazasok.hu/Bretagne_Franciaorszag

A Barakának van hosszú hétvégés Bretagne-i útja, onnan is mazsolázhatsz ötleteket. 

sauze Creative Commons License 2014.07.14 0 0 0

Most látom, hogy már van ilyen téma, átnézem azokat is!

sauze Creative Commons License 2014.07.14 0 0 topiknyitó

Sziasztok, 

10 nap múlva indulunk Franciaországba, azon belül Rennes-ben fogunk megszállni.

Van pár biztos program (Saint Malo, Saint Mont Michel, Normandia), azonban még lenne 3-4 szabad nap amire programot akartok szervezni.

Ismerek pár külföldi oldalt ahol ajánlanak úticélokat, ám először tőletek kérdezném, hogy ki volt már erre, és mit érdemes Bretagneban megnézni?

Köszi a válaszokat!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!