Keresés

Részletes keresés

temerelájsz Creative Commons License 2020.06.01 0 0 4

Igaz nem Genius, hanem Logic USB-és PC hangszóró .

A Tescoban vettem már két éve, nagyon ritkán használtam , most a napokban bekapcsoltam de már nem

szólalt meg.

Igazából nem is igen volt rá szükségem, mert van több más Pc + bluetooth 

hangszóróm is, nagyobbak, sokkal jobb hangúak.

Nem is volt túl drága, tulajdonképpen arra kellett csak , hogy többféle hangzású hangosításom legyen.

Visszavittem a boltba, de természetesen nem foglalkoztak vele, mondván 6 hónap a garancia rá, de nem is volt

belőle több már.

Szétszedtem, vezetékek megtörve, leszakadva nincsenek, ici-pici panel van benne, 2 IC, kondi , potméter,

faék egyszerűségű.

Gondolom, vagy az IC-ék, vagy a kondi halt meg.

Neten láttam ilyen kis erősítő modult ha tudok szerezni beépítem.

Egyelőre, erősítőjét kiiktattam, a hangszóróit a jack csatlakozójával a walkmanembe dugva tudom hasznosítani.

Vikta81 Creative Commons License 2014.07.09 0 0 3

Misland, nagyon szépen köszönöm! Az 5.1-es beállítást átállítottam stereo-ra és most már minden működik. Köszi még egyszer! :-)

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.09 0 0 2

Közben megnéztem, a számítógépen a zöldes színű (lime) jack a két első (sztereo) kimenet.

Fekete jack a két hátsó hangszóró.

Előzmény: Vikta81 (-)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.09 0 0 1

VLC-kimenet beállítása:

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.09 0 0 0

Független a hangszórótól, ilyen jelenséget akkor lehet tapasztalni, amikor 5.1 hangrendszerben csak a két hátsó hangszóró üzemel. Gyakorlatilag a hátsó hangszórókból hallható hangot írtad le.

Vagyis nekem úgy tűnik, rossz helyre dugtad be a hangszórót. Gondolom, csak 5.1 hangsávot tartalmazó videóknál áll elő a jelenség, míg normál sztereónál nem.

Eleve a számítógépet be kellene állítanod sztereo (2.0) kimenetre. Az ne tévesszen meg, hogy 2.1 hangszóród van, annak bemenete ugyanis csak 2.0, amiből a hangszóró elektronikája állítja elő a 2.1-et. Mélytartományt középre irányítja egyszerű szűrővel, közép-magas marad a két oldalon.

Nem tudom, milyen hangkártyád van, csak egy példa, nálam így néz ki (de én kvadro rendszert használok jelenleg):

VLC-kimenet beállítása szintén sztereóra:

Előzmény: Vikta81 (-)
Vikta81 Creative Commons License 2014.07.09 0 0 topiknyitó

Szaisztok! Nemrégiben vásároltam egy új hangfalat az asztali számítógépemhez: a típusa Genius  SW-2.1 800. Meg is lennék vele elégedve, ha nem állt volna elő a következő probléma: bizonyos filmek/mesék (avik) lejátszásakor csak a zenei aláfestés és egyes szereplők hangja hallatszik (a többségük némán tátog). VLC Media Player programot használok, próbáltam változtatni a program hangbeállításain és a hangfal beállításain is, de sajnos mindeddig sikertelenül. Volna valakinek valamilyen ötlete? Előre is köszönöm! U.i.: abszolút laikus vagyok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!