A topligába (ENG, GER, ITA, ESP, FRA) igazolás +20 pontot, a legalább 2 BL hellyel rendelkező, de nem topbajnokságba, a szaúdi ligába, MLS-be, Dél-Amerikába, topligák másodosztályába igazolás +10 pontot ér drafthely számításakor?
Én meg azért tartom megfontolandó ötletnek, mert a topcsapatok perememberei továbbra is aránytalanul túlértékeltek.
pl. tavaly Endrick a téli pótdraft idején 14 meccs alatt 99 percnél járt, mivel Real játékos simán hozza a csapatpontokat, így ha távozott volna tudja teljesíteni a 30%, 30 pontos határt, de csapatpontot leszámítva semmi haszna nincs (tudom az én játékosom volt)
Idei példa Spallettinél Zhegrova elkezdett játszani, ha még játszana 3 nyertes meccsen és jan. 31. körül ligán kívülre megy ő is teljesíti a kritériumot kb. 10 meccs 200 perccel. Erre te adnál pótdraft helyett? Félév múlva már nem is emlékszel arra, hogy ő a Juvéban volt.
Nem azért mert az én játékosom, de pl. Taty Castellanos 24 pontos (11m+2g-2s+13p) ő nem ér pótdraft helyett, pedig ő egy középcsapat kezdőcsatára volt, pechemre 6 meccsen sérült volt, amikor a Lazio 11 pontot szerzett (van olyan képessége, hogy vele is szerez ennyi pontot). OK, ő az én rendszeremben sem ér drafthelyet, mert rosszkor volt sérült, de nem érzem igazságosnak, hogy egy Lazio szintű csapat kezdő centerének a távozása nem ér drafthelyet.
Az egészből azt akarom kihozni, ami már régóta a vesszőparipám, hogy a topcsapatok perememberei nagyon túlértékeltek ebben a rendszerben a csapatpontok miatt. Egy 7-14. hely közötti csapat csatára viszont aki szerez mondjuk 6 gólt és kap 2-3 sárgát + 2-3 meccset ki is hagy már nem biztos, hogy összeszed 30 pontot.
Zsolyika felvetette, hogy a pótdrafthelyet érő játékosnál a játékpercek (is) számítsanak.
Ez ha jól értem a határt jelentené, x játékperc alatt nem érne valaki pótdraftot, és a határ felett számolnánk a pontokat, gólokat, lapokat, hogy ki a jobb?
Hogy lenne az, tisztázzuk a szabályt a februári pótdraftig.
Az alapötletben van fantázia, de az a félelmem, hogy ezt a kategóriát egyszerűen mindig az nyerné, akinél több játékos játszott. Az osztályzatok 95%-a 6 és 8 között alakul. Ha valakinél az egyik szám 0, akkor ezt a hátrányt a többi játékosa aligha tudja "ledolgozni".
Az egyszerű összeadásnál igazságosabb (és talán izgalmasabb) lenne, ha - kb. mint a kupában a büntetőknél - a nevezési sorrendben összevetnénk az osztályzatokat és 11 minipárbajból lenne eredmény ebben a kategóriában. Így a nullázás sem jelent akkora hátrány, csak az egyik párbaj elvesztését.
Nekem a csapatpontokra a gondolatom, hogy valamelyik oldal (sofascore, whoscore vagy eredmenyek.com) osztályzatai alapján összeadjuk a nevezett játékosok osztályzatait és a magasabb összosztályzat alapján nyerné valaki a kategóriát. Ez nem 5. kategória lenne, hanem a csapatpontszámítás módosítása.
Akkor leszavazva a javaslat, Ádám vélhetően nemmel szavaz, ZSolyika az ötlet társgazdája igennel, az 4-2 a nemek javára.
Áthidaló ötlet a csapatkapitányé, a 80.perc utáb beálló játékos gypzelem esetén csak 3, döntetlennél 1 pontot kapjon, a kapitánysága ne érjen (a gólokat, lapokat kivéve)
Szabazásra bocsátom, legyen a Fantasy Serie A-ban is szabály, mely szerint a csapatpontok kategóriában a 80.perc után beállított cserejátékos, aki nem szerez gólt, idai évtől ne kapjon csapatpontot (azaz haa csapata győz, vagy döntetlent játszik 0 pontos legyen)
Igen Faramir
Nem Juvefan, madbalee, Alki
A célt értem, de az sem jó, ha a 80. perc után beálló játékos nem ér többet, mint az egyáltalán nem játszó játékos. Esetleg lehetne felezett csapatpontokat adni a meccsvégi cseréknek, ha ez a számolást nem bonyolítja túl.
A cél az, hogy a topcsapatok (Inter, Nápoly, Juve) 1-2 perces állandó cseréi ne érjenek többet, mint pl egy Como, Torino, Genoa kezdője. Ha más ötlet van, szóljatok.