Fázol? Garantáltan felmelegít a gázcső mentén egy 13km+ séta Tétényliget-Százhalombatta között ahol aztán el lehet szopogatni egy innivalót is a hasonszőrű térképszerető önkéntesekkel! 🍻 https://wiki.osm.org/Hungary/20230218
Oregon550-es készüléken szeretném azt elérni, hogy egy útpont megjelölése után a képernyőn lássam a megtett utat méterben, majd az újabb útpont megjelölése után újból lássam az utamat méterben.
A végén az útvonalat és track pontokat szeretném megjeleníteni valamilyen térképen.
17 éves az OpenStreetMap közösség - BBB és személyes tortázás, fagyizás Ezt megünnepelendő szeretettel várunk minden érdeklődőt aki szívesen beszélgetne az utóbbi évek magyar térképezési eredményeiről vagy bármilyen kapcsolódó határterületről ami szóba esik. Jelentkezés:
☎️ BigBlueButton konferenciabeszélgetés és közös szerkesztés online
Kicsit pontosítsd, melyik útvonaltervezőre gondolsz, mert van pár, ami osm alapon működik. Nekem a napi frissítésű, Routino-mra nem jött jelzés mostanában, hogy gond lenne vele.
És akkor még egy kis javítás, hogy a vonalra kattintva ne csak az út adatait, hanem a hozzá tartozó túraút kapcsolatai is látszódjanak: https://overpass-turbo.eu/s/13Od
Szerintem, ha én szeretnék ilyet csinálni, inkább több kisebb hívásból állítanám össze az eredményt, valami kézenfekvőbb programnyelvben, nem egy ilyen nagy lekérdezést csinálnék. Könnyebb lenne szűrni az azonos jel értékű, de más nevű utakat. Meglenne a fő lekérdezés, és a most a foreach ciklusban lévő kéréseket pedig külön küldeném, és a választ rögtön lehetne elemezni, és az alapján tárolni. Persze, kérdéses, hogy mi a cél, egy térképes áttekintést akarunk, vagy csak egy listát az adott utak id-jével, esetleg statisztikákat a hosszakról, stb.
Már maga a szűrés is problémás szerintem nálad, inkább valami ilyesmi kellene: rel["route"="hiking"]["jel"~"(^k$|^p$|^s$|^z$)|(^k|^p|^s|^z)(3$|4$|c$|l$|q$|b$)"](area.searchArea);
a (^k$|^p$|^s$|^z$) a sávokat keresi, tehát k-val, vagy p-vel, vagy s-sel, vagy z-vel kezdődik, és utána vége is. A kifejezések közt a | a VAGY jelzése, a ^ a kifejezés elejét, a $ a végét jelzi.
A zárójel csoportosítást jelez. A második csoportban keresünk színre, és alakra is, tehát két csoportot is csinálunk, az első arra illeszkedik, ha k,p,s, z az első betű, míg a második a jelzés alakjára, tehát ha az adott karakterre végződik.
Tehát valahol így állunk, ha az összeset le akarjuk kérni:
Mivel nekünk nem kell minden, ezért valami olyasminek kellene a következő lépésnek lennie, hogy fogjuk az eredményül kapott kapcsolatok way tagjait, és egy ciklusban megnézzük, hogy hány kapcsolata van, és ha több, mint egy, akkor mehet a kimenetre. (és persze még itt is kell az (area.searchArea), mert a megyén túlnyúló kapcsolatok útjainak is csak a megyén belüliek kellenek) Tehát a foreach is jó irány, csak belülre még kell egy kis egyéb varázslás, de most ehhez már túl fáradt vagyok, ma tuti nem jönne össze, de talán tudod innen folytatni.