Keresés

Részletes keresés

Kramcsák István Creative Commons License 2017.08.19 0 0 12
iimi Creative Commons License 2015.06.10 0 0 11

Köszönöm. 

Előzmény: öreg_néne_b (10)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.06.10 0 0 10
Előzmény: iimi (9)
iimi Creative Commons License 2015.06.10 0 0 9

Tudom, hogy nem ez a szőlő telepítés ideje, de évek óta keresek mazsolaszőlőt.

Akinek van valamilyen fajta (ami finom, nem túl érzékeny.. stb...) és esetleg lenne majd ősszel-télen fölösleges gyökeres töve, gyökereztetett vessző, vagy akár gyökér nélküli azt szívesen megvenném.

Nem kérem ingyen...

Itt a környéken nem sikerül évek óta beszerezzem... ha valakinek van jelezze legyen szíves...

Köszönöm!

 

Ali-bá Creative Commons License 2014.06.11 0 0 8

Csak olvastam, hogy van, de még nem találkoztam vele. Talán Szőlőszem ismer ilyen szőlőt.

Előzmény: Beer Monster (7)
Beer Monster Creative Commons License 2014.06.11 0 0 7

De hiszen te írtál puha magvút. Vagy csak hallottál te is ilyenről?

Előzmény: Ali-bá (6)
Ali-bá Creative Commons License 2014.06.09 0 0 6

Sejtelmem sincs. Én nem vagyok szőlős, csak van szőlőm (is). Kérdezd meg a Csemegeszőlő-n.

Előzmény: Beer Monster (5)
Beer Monster Creative Commons License 2014.06.08 0 0 5

Ellenben azt meg tudnád nekem magyarázni, hogy a puhamagvún mit kell érteni? Mennyire puhák az ilyen szőlők magjai, hogyan kell elképzelni?

Előzmény: Ali-bá (0)
Ali-bá Creative Commons License 2014.06.01 0 0 4

Nincs egyetlen magnélküli szőlőm se. Éppen 32 éve oltottam egy Szultán nevezetűt. Jó nagyokat hajtott , de fürtöt nem hozott. Évek mulva arra gondoltam, hogy biztosan a rövid metszés miatt. Meghagytam egy vesszőt addig nőni, ameddig akar (kb. 6-7 m lett) és a következő évben nem metszettem vissza gondolván, valamelyik rügyben, a tőkéhez közelebb vagy távolabb csak lesznek fürtök. Lett egyetlen fürtöm.  Mondanom se kell, hogy leváltottam más fajtára.

(Ha megbiztattok valamelyik fajtával, lehet ismét oltok valamilyen magnélkülit.)

Előzmény: Beer Monster (3)
Beer Monster Creative Commons License 2014.06.01 0 0 3

Üdv!
Magától értetődik, hiszen a növényeket is szeretjük, nemcsak a hasunkat ;)


Ültetéstől a tányérig, sőt tekintsük ezt a témát az általános magnélküli szőlő topicnak szvsz.

Előzmény: szölőszem (2)
szölőszem Creative Commons License 2014.06.01 0 0 2

Beer Monster:Gratulálok az új topikhoz.Nekem az a véleményem,hogy a mazsola készítéshez használt szőlőfajtákról is essen szó,mert csak a mazsola készítés nem sok látogatót vonz a jövőben itt a topikon.

Beer Monster Creative Commons License 2014.05.31 0 0 1

Magam is így értettem, a "bármelyik fajta" az előző mondatra próbált vonatkozni.

Előzmény: Ali-bá (0)
Ali-bá Creative Commons License 2014.05.31 0 0 0

Nagy0n nehéz lenne a többmagvúakat kimagozni aszalás előtt és az sem megoldás, hogy a mazsolából köpködjük ki a magokat. Én csaka magtalan (puha magvú) fajtákból tudom elképzelni még a házi, hobbi szintű előállítást is.

Előzmény: Beer Monster (-)
Beer Monster Creative Commons License 2014.05.31 0 0 topiknyitó

Az ipari készítésről még csak-csak található leírás, de az otthoniról például nem nagyon.

 

Szőlőből, azt beszélik, optimális esetben a teljesen magtalan, meg még az egymagvú való mazsolának. Kérdés, hogy bármelyik fajtából készíthető-e jó mazsola.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!