Keresés

Részletes keresés

Zeki_ Creative Commons License 2016.11.06 0 0 134

Ahogy nézem, sokak a maguk kárán szeretnek okulni, és inkább hajigálták a pénzt a csalók zsebébe, sem mint hogy hallgattak volna rám.

Előzmény: Zeki_ (7)
tutam Creative Commons License 2015.06.28 0 0 133

"...(kiváló tanulmányt lehetne készíteni arról pl., hogy milyen látszat módszerekkel próbálják fenntartani az abszolút korrektség és felhasználó-barátság látszatát és közben mi a valóság, mennyire semmitmondók azok az "információk" amiket megosztanak, amikkel "támogatják" a játékosokat stb. és mi minden bevesznek sokan.)"

 

Egy csalással foglalkozó bűnbandának pont az a célja és lényege, hogy fenn tartsa a tisztességesség es korrektség látszatát! Ilyen a Wellbid is. ( kis hazánkban lásd a Budacash, Quaester, stb. brigádokat)

Akik meg a Wellbidnél dolgoznak ezek ismeretében is, mind akasztófára valóak!

 

A slusszpoén az, hogy régebben legalább valamennyire visszaosztottak a játekosoknak atekintetben, hogy ritkán, de lehetett nyerni ezt-azt. De most már még a latszatra sem adnak, sz@rnak bele. Korábban alig akadt olyan, hogy nagy értékű termékek 100 ft végérték alatt mentek el...most meg tele van ilyenekkel... az emberek értelmesebb része nem hülye, hamar levágja, hogy itt a full átb@szás megy csak, még a játék élményét sem adják meg nekik, így teljesen felesleges licitálni.

Persze a játékfüggők itt is megtalalhatók, még régebbi nevek is rendszeresen feltűnnek a bidcsomiknál - persze biden kívül soha nem nyernek semmi. :) :(

Előzmény: Umbala (132)
Umbala Creative Commons License 2015.06.28 0 0 132

Hát, a NAV sem a megbízhatóság mintaképe, ha már itt tartunk. ;)

 

A lenti idézet és a hozzáférés letiltása egyáltalán nem az adott oldal megbízhatóságáról szól.

 

A határozat jogalapja és indoklása ugyan az, mint az online fogadási oldalak letiltása (bet and win, bat at home stb.). Ezek alapján azok sem megbízható oldalak? Vagy pont ugyan annyira azok, mint a szerencsejatek.hu, aminek a monopolhelyzetbe hozását célozza az adott jogszabály. (vagy Andy Vajnáét ezen a fronton is, ha elfogadják  legújabb benyújtott módosítót...)

 

Az más kérdés, hogy az online fogadási oldalak (mint a wellbid is) egy laza mozdulattal tudják kijátszani a letiltást és mire a nagyszerűen működő állami apparátus észleli ezt és mozdul, addigra hónapok (évek) telnek el.

Azt azonban továbbra sem értem, hogy a wellbid milyen indokok és megfontolás alapján esik a szerencsejáték kategóriába?

 

Sok sebből vérzik és ezer okból lehetne vizsgálni, csesztetni, de ez pont nem az szerintem.

(kiváló tanulmányt lehetne készíteni arról pl., hogy milyen látszat módszerekkel próbálják fenntartani az abszolút korrektség és felhasználó-barátság látszatát és közben mi a valóság, mennyire semmitmondók azok az "információk" amiket megosztanak, amikkel "támogatják" a játékosokat stb. és mi minden bevesznek sokan.)

Előzmény: mycso (131)
mycso Creative Commons License 2015.06.27 0 0 131

Ehhh nem tűnik megbízhatónak.

 

Előzmény: Umbala (130)
Umbala Creative Commons License 2015.06.25 0 0 130

Igen, megadtam. Mérlegeltem (pl. jogszabály, valamint hogy hosszú évek alatt, számos országban történő működés és hasonló gyakorlat mellett semmilyen nyoma nincs annak, hogy bármiféle visszaélés is történt volna - valószínűleg a mostani gyakorlat jóval nagyobb business annál, mint megkockáztatni valami visszaélést, aminek a kiderültével buknák a jelenlegi igen jövedelmező üzletet) és továbbá arra gondoltam, hogy egy közepes minőségben beszkennelt jogosítvánnyal és lakcímkártyával ( finoman kitakart személyi számmal) ugyan mit tudnak kezdeni.

 

Amikor pedig utalványt nyertem, akkor küldték azonnal, amikor pedig nyertem és pénzre váltottam, az is perceken belül lezajlott, ha panaszom volt, reagáltak.

 

Más kérdés, hogy nyerni már nagyon régóta esélytelen és nincs kétségem afelől, hogy csúnyán sokat buknék, ha intenzíven belevágnék újra.   

Előzmény: akaka (129)
akaka Creative Commons License 2015.06.21 0 0 129

és te megadtad nekik a személyes irataid másolatait?

Előzmény: Umbala (123)
[nexus] Creative Commons License 2015.06.16 0 0 128

Egyik öreg barátom is bedőlt nekik. Sorra vette 3000 Ft-ért a wellbid saját kuponjait, amivel licitálni lehetett de mindig rálicitáltak valahogy. Hát nem érdekes? Végül aztán abbahagyta de bukott 15.000 Ft-ot.

Az is több mint figyelmeztető kellene vagy kellett volna lennie  legyen azoknak akik licitáltak, hogy bekérték a személyes adatokat. Sz.ig szám, név, lakcím, számlaszám stb. Fénymásolva vagy beszkennelve elküldeni  és csak után lettél jogosult licitálni.

Ez már kimeríti a  Btk. szerint a személyes adatokkal való visszaélés fogalmát is.

Bomc Creative Commons License 2015.06.13 0 0 127

10forintért oldalon úja működik :(

tutam Creative Commons License 2015.06.11 0 0 126

Igen, annyira tipikus! :)))

Messziről ráismerni az ilyenekre!

Előzmény: ZaphodBeeblebrox (124)
tutam Creative Commons License 2015.06.11 0 0 125

Dehogy adja, ne viccelj már!

 

Ez a legszebb a főoldalukon, csupán csak pár évet késtek:

"TÁJÉKOZTATÁS
Tájékoztatjuk a felhasználót, hogy a jelen honlapon közzétett tartalom, mint elektronikus hírközlő hálózat útján közzétett adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 1858726007 számú határozatával, 90 napos időtartamra elrendelte. Az ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel elrendelésére tiltott szerencsejáték szervezés miatt került sor. Az ideiglenes hozzáférhetetlenné tétel elrendelésének jogalapja a szerencsejáték szervezéséről szóló 1991. évi XXXIV. törvény 2. § (2) bekezdése, 37. § 14. pontja, illetve 36/G. § (1) bekezdése"

Előzmény: Rugó 63 (120)
ZaphodBeeblebrox Creative Commons License 2015.06.10 0 1 124

Tapsoljuk meg a Wellbid-es bérkommentelőt!:)

Előzmény: benitoo (122)
Umbala Creative Commons License 2015.06.10 0 0 123

Sziasztok!

 

Én, a magam részéről kb. nettó 80 ezer ft haszonnál járok. DE! Mindez a következőképp zajlott: tavaly ősszel regisztráltam, hirtelen felindulásból és megkockáztattam 3000 Ft-ot. Az alapelvem az volt, hogy ennél többet nem teszek fel, csak akkor, ha az egyenlegem mindenképpen pozitív marad.

 

A kezdőknek szóló utalvány és bid licitet könnyedén hoztam, majd utána több licitet is, sok megfigyelés után. A megnyert termékeket (két BID-re váltás kivételével) készpénzre váltottam és utaltattam azonnal magamnak, biztos, ami biztos. Ha tettem fel még pénzt, az csak akkor, ha a nyeremények azt bőséggel fedezték. Ugyanakkor már látszott az is, hogy nagyon könnyű bukni is sokat, de ennek ellenére reménykedtem, hogy kellemes kis fizukiegészítést találtam.   

 

Elég hamar elkezdtek azonban módosulni a szabályok és feltételek. Látszólag voltak hangzatos szólamok arról, hogy ezek mennyire jók leszek a játékosoknak, de mind egytől egyig csak nehezítést és a még kevésbé fair játékot jelentik. Érdemes (már már vicces) figyelni, hogy a politikai korrektség és a fair play látszatát keltve mennyire semmitmondó infókat jelenítenek meg (pl. statisztikák) és mennyire nem adnak egyébként semmi olyan támpontot, ami mellett egy kicsit is számíthatna a taktikai érzék. De végül is minek is adjanak, nem kötelező játszani, privát cég, maga által szabott feltételekkel.

 

Én úgy vagyok ebben a pozitív sávban,m hogy kb. január óta nem nyertem semmit, de nem is töröm magam. A meglévő bidekkel újabb bideket nyerek (vagy veszítek), de pénzt nem teszek fel. Ha kicsit több van, bedobok egy párat, hátha ráhibázok, de nagy licitversenyekbe nem szállok be. Így az illúzió és a remény még adott, viszont pénzembe nem kerül, hogy néha játsszak.  

Egy szó mint száz, iszonyú könnyű nagy pénzeket veszíteni, de ha kicsit megfontolt (és rengeteget figyel) az ember, van még némi esély. Bár a feltételek folyamatosan romlanak (pedig nem hiszem, hogy a régebbi szabályokkal olyan nagy ráfizetés lett volna...)

 

Azt azért nem értem, hogy a NAV milyen alapon tiltja le az oldalt a szerencsejátékokkal egy kalap alatt? Biztos számos dologba bele lehetne kötni, de ebbe pont nem. Persze, ha Andy Vajna csinálná ezt is, akkor nyilván nem lenne gond.  

benitoo Creative Commons License 2015.06.09 0 0 122

Sziasztok! 

6 napja regisztráltam a wellbid.com-ra, egy TV reklám miatt.

Feltöltöttem 3000 forint értékben bid-eket, már az első nap nyertem egy 4000 ft-os sadexo utalványt, és 300 bid-et, majd még egyszer másnap. Ezeket ma hozta meg a postás. Ma ismét nyertem egy 7000 forintos sadexo utalványt, igaz, töltöttem fel még bideket 1500 forintért.

Eddigi mérlegem:

-bidek vásárlása 4500 forintért

-Utalvány nyeremény 15000 forint értékben.

 

Szkeptikus voltam az oldallal kapcsolatban, de kiderült, lehet nyerni...

Bomc Creative Commons License 2015.06.08 0 0 121

Szerintem igen :)

Rugó 63 Creative Commons License 2015.06.08 0 0 120

Sziasztok!

Az APEH felfüggesztette. Kérdés, vissza adják-e az elbukott pénzeket, mint a devizahitel esetén?

tutam Creative Commons License 2015.06.03 0 0 119

Na ez okos döntés volt!!!

Előzmény: randi? (117)
Bomc Creative Commons License 2015.05.26 0 0 118

Túl szép, hogy igaz legyen a 600 Ft-os PS4

randi? Creative Commons License 2015.05.16 0 0 117

Üdv!

Én is regisztráltam, de mielőtt fizettem volna elkezdtem figyelni hogyan mennek a dolgok.  Azt észrevettem, hogy egyes termékek nagyon olcsón keltek el, másoknál elképesztően sok volt a licit. Ez lett gyanús, mert nem a "legjobb" dolgok lettek olyan drágák. Nem fizettem be, nem vettem bidet, így a nyereményem komolynak mondható :)

tutam Creative Commons License 2015.05.15 0 0 116

Sajnos azért üzemel még, mert nemzetközi cégként működik, akarom mondani nemzetközi szinten zajlik a lehúzás, nem pedig magyarországi kezdeményezés, amit hamar bezárhattak volna már -  amit megtettek már pár magyar koppintásos oldallal korábban.

 

Jópár ilyen álcázott pénzellopó oldal van a neten, mint a wellbid, amelyekből már nem egy eltűnt a süllyesztőben, mert durván lebuktak, emiatt senki nem játszott az oldalukon végül. De a wellbidesek olyanok, mint O. Viktor és bandája - képtelenség eltűntetni őket, sőt egyre jobban terjeszkednek nemzetközi szinten, azaz egyre több országban jelennek meg, hogy kifosszák az ottani naív embereket. Lásd: https://wellbid.com/countries

 

Nem lennék meglepődve, ha nem kispályás "üzletemberek" lennének a tényleges tulajdonosok ebben a ciprusra bejegyzett mutyicégben azóta, amióta - ha jól emlékszem 3 éve - eladták a lengyelek egy befektető csoportnak. Na ekkortól lettek egyre sóherebbek a nyereményekkel és egyre mocskosabbak a lehúzási módszereikkel.

A Smart automata használatának bevezetése pedig 100%-ig elfedi és számukra totálisan megkönnyíti a robotok alkalmazását az oldalukon, így emiatt már ennek ellenkezőjét bizonyítani szinten lehetetlenné vált. :(

Előzmény: Dani_2 (114)
gotznemarika Creative Commons License 2015.05.12 0 0 115

Későn találtam rátok! Regisztráltam egy ilyen felületen... pay pal ... 2000 bid 10000-ért... mert így érte meg. Olyan idiótának érzem magam, mint még soha. A regisztrációt majd a pay pal reisztrációt követően kaptam egy e-mailt a service@int.paypal.com -tól, hogy erősítsem meg az e-mail címemet, és akkor már tudok is pénzt költeni ezúton. Felébredt bennem a remény, hogy ha ezt nem erősítem meg, akkor talán... talán nem végleges a paypal-em és így nem megy le a pénz a bankszámlámról. Ránéztem a bankszámlámra és még nem emelték le róla az összeget, egyenlőre zárolva van. Tud valaki esetleg infót adni, hogy mi van ilyenkor? Törölném az egész paypal regisztrációmat, de be sem merek lépni, nehogy azzal erősítsem meg a regisztrációmat. Más aukciós oldalon már vásároltam probléma nélkül, most meg jól beleszaladtam... végülis megérdemlem, de hátha tud valaki tanácsot adni.

Dani_2 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 114

csodálkozom hogy ennyi panasz után (máshol olvastam több száz véleményt) ez az oldal Magyarországon még a mai napig üzemel és elérhető.....

lacas65 Creative Commons License 2015.05.10 0 0 113

Hát fiuk, lányok azért az nem kicsit gáz, hogy egy tonga szigetén bejegyzett cég, olyan szerencsejátékot üzemeltet, mellyel az igazi profitot úgy tudja elérni, ha a játékosokat lehúzza, mindezt úgy, hogy jogi úton támadhatatlanok, a játék menete pedig ellenőrizhetetlen. Nem minősítem az ide pénzt feltöltőket, elég annyi, hogy aki benne van, hagyja abba villám gyorsan, aki meg még csak gondolkozik rajta, annak pedig javaslom a kaparós sorsjegyet, mert még az is sanszosabb. Még egyszer: Mérlegelni! Mi késztetné a céget arra, mi szól mellette, hogy akár csak kis értékben is nyereményeket engedélyezzen? Semmi? Semmi!

Pityus53 Creative Commons License 2015.05.03 0 0 112

Egy éve nyitottam azt a fórumot, mert 2 dolog miatt kaptam fel a vizet. Felháborított, hogyha nem küldöm el a személyes adataim fénymásolatát, akkor nem juthatok a nyereményhez. A másik bosszantó dolog a beetetéses "újonc" nyerési lehetőség. Először úgy látszik, hogy milyen könnyen lehet nagy értékű árut megszerezni, de később derül ki, hogy alig van esély ilyeneket licittel megnyerni. Azért buktam 11000 forintot, mert nem voltam elég körültekintő.  Remélem saját butaságom például szolgál másoknak.  

enigma1965 Creative Commons License 2015.05.02 0 0 111

Köszi, majdnem én is rászaladtam! Így már tiszta a kép. Mielőtt regisztrálok valahova szeretek körülnézni, hátha tud valaki valamit a mutatványról. Ez is ilyen mint a Pontpark meg többi sz@rság, még betűt sem érdemes vesztegetni rá!!!

Előzmény: tnctb (110)
tnctb Creative Commons License 2015.04.28 0 0 110

Én tiszta szívből örülök neki, hogy sokan nagyon gyorsan felismerik azt, hogy miről is szól az egész, s annak is, hogy van aki veszi a fáradtságot és elolvas néhány fórum bejegyzést és racionális gondolkodással belátja, hogy nem szabad egy forintot se feltölteni az oldalra.

 

Ahogy szokták mondani, egy újszülöttnek minden vicc új, így jó ideig mindig lesznek olyan emberek akik sajnos a kísértéstől vezérelve bedőlnek ennek az átverésnek.

 

Jó lenne ha ezek a tapasztalatok nagyobb nyilvánosságot kapnának, s minél kevesebben járnának pórul.

 

Csodálkozom is azon, hogy a egyik kereskedelmi csatorna vagy bulvárújság sem gondolta elég érdekesnek, hogy írjon erről, se pozitív se negatív értelemben.

Dani_2 Creative Commons License 2015.04.25 0 0 109

Jó ideje tesztelem a wellbidet a haverommal,kb. 1 éve, kb. 20 000Ft-ot költöttem el idáig bidre, ügyeltem rá hogy ne merüljek bele mert akkor csak a pénzt nyeli el,mindig csak 1500FT-ért vettem bidet, a legtöbb amit nyertem egy 19000Ft-os termék volt, persze egy online webshopban ez a termék csak 15-be kerül tehát a bolti árakat is felnyomják, ennyi teszt után arra jutottunk hogy még a szerencsejáték zrt. "játékaival" is jobban járunk.

P1TT Creative Commons License 2015.04.24 0 0 108

Sziasztok

Nos én csak olvasgattam a kommenteket hogy mekkora kamu ez a "well" bid, aztán késztetést éreztem arra hogy leírjam az én véleményemet is erről az oldalról. Még tavaly ősszel találtam rá az oldalra, a tv-ben hirdették, akkor fel is néztem rá hogy egy próbát megér, persze beregisztráltam, és egyből a bid feltöltés jött be, fel is töltöttem az akkori 11000Ft kezdő összeget - mert így olcsóbb volt (kis naív :). ) Elsőre nyertem egy pendriveot, azt be is váltottam bidekre, de persze jóval kevesebb bidet kaptam mint amit 13000Ft-ért lehet beváltani. Ekkor volt kb 2700 bidem, és ki is próbáltam a normál licitálást. Elsőre utalványokkal és bid csomagokkal próbálkoztam volt hogy nyertem 100bidet, vagy egy utalványt 4000Ft-ért de rövid időn belül lenulláztam a bid mennyiségem így inkább abbahagytam.

Pár hete viszont újra felnéztem. Töltöttem fel 3x200 bidet az 1500Ft-osból így volt 600 bidem 4500Ft-ért. Megint az utalványokkal próbálkoztam, most egy Sodexo +200bid utalványt néztem ki péntek reggel fél 9kor. Volt összesen 2 futó aukció azok is 250Ft alatt, így azt gondoltam hogy kevesen vannak fent mint mondjuk estefelé, (akkor már 8-15 aukciók szoktak lenni, tehát sokan fent vannak.) Bele is vágtam a licitálásba, egyből betoltam egy smart automatát 15x auto licittel kezdetnek de aztán jöttek 15x szorzók... végül egy 40x-est, ha már bukok, akkor mindent jelleggel :) - és itt abba is hagytam a wellbid pályafutásom. Azt a nagy kamuszagot ami licitáláskor észre lehet venni nagyon feltűnő, csak a hülye nem veszi észre. A licit kezdetén volt 2 automata + én, persze az egyik hamar (kb 7. licitnél) ki is esett. Ketten voltunk, a másik az aukció közepéig bent maradt, de ahogy elfogyott a bidje egyből jött egy másik automata kb 15x licit erejéig de ahogy elfogyott a bidje megint egy másik "robot" bukkant fel, ezután még kettő jött (rögtön ahogy elfogyott az előző licitáló robot bid mennyisége már a másik licitált ellenem kb 5-6x egymás után). Mondom ilyen az életben nincs hogy pont akkor licitáljon amikor már elfogyott a bidje, és itt lett végleg elegem. Persze mondanom se kell hogy 600 bid nem volt elég egy 7000Ft-os csomaghoz míg mások (gondolom ennek az oldalnak a robotjai) legrosszabb esetben is 200biddel megússzák (5-10perc licitálással). Sokkal nagyobb esélyed van nyerni a lottón (és pozitívra kihozni a beleölt összeget) mint ezen az oldalon. Nem bánom hogy buktam, mert tanultam belőle és akár egy jól kinéző ígéretes, (akár sok pozitív véleményt kapott trágyadomb is lehet hazugság csak hogy sokan elhiggyék ami az oldalon folyik és még több pénzt öljenek bele hátha nyernek valamit, de milyen összegért?) Ha szeretnél sok pénzt kidobni az ablakon akkor inkább add oda egy rászorulónak vagy akinek nagyobb szüksége van a pénzre minthogy ezeknek a szarháziaknak jusson... Vagy csak simán tölts, tölts, tölts, és csodálkozz hogy miért nem nyersz egy árva garast sem.

tutam Creative Commons License 2015.04.23 0 0 107

Köszönjük a bérkommentet, majd értesítjük....!

 

De legalább ne írnál orbitális baromságot vazze - na igen, tudom, ennyi pénzért ilyen alkalmazottakat lehet találni - mert ugye KEZDŐKNEK szóló aukciót CSAK 1X NYERHET egy játékos, utána már nem indulhat ilyen aukción, csak normál aukciókon. Pont ez a lényege...

 

Ülj le, egyes!

Előzmény: bidder17 (95)
tutam Creative Commons License 2015.04.23 0 0 106

Már szinte azokon sincs.

 

Rettentően elkeserítő... :(

Előzmény: sutu97 (99)
tutam Creative Commons License 2015.04.23 0 0 105

Kedves levi!

 

Te tipikusan az az ember vagy, akinek mondhat és írhat bárki bármit, hogy NE TEGYE, te akkor is mész a fejed után, és akkor is megteszed, mert koppanni AKARSZ!

 

Neked minden áron (azaz 260.000 Ft árán) szükséged volt arra, hogy bukva egy rakat pénzt te is megtapasztald, hogy szivatják meg/le az embereket a wellbidesek.

 

Ennyi.

 

Megismétlem: olyan , hogy taktikai játék, MÁR NEM LÉTEZIK A WELLBIDNÉL, annyira megváltoztatták a játékosok hátrányára a szabályokat és a rendszereket. Korábban legalább egy kicsit figyeltek arra, hogy nem legyen teljesen egyértelmű az átverés (hosszú hónapok kellettek rá, hogy gyanút fogjon bárki is!!!), de ma már még a fáradtságot sem veszik ezen tények leplezésére.

Előzmény: levi198 (96)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!