egész gyorsan reagált a booking,az alap foglalás árát vissza is utalták,már csak a különbözetet várom és a törölt foglalás szállásának az értékelésére adott lehetőséget,jó lenne ha más is tudna róla, mert két éve ugyanezt eljátszotta mással is
Volt már egy pár útam,de így még nem jártam: kifizetett, leegyeztett időpontú:20.00,- 23.30-ig írta a becsekkolást,- szállás atvétel előtt fél órával jelezteti a bookinggal,h nem fogad! Fasza, még a szerencse hogy nem csúcsidény,így sikerült lőni másikat,1órán belül a szomszéd településen már át is vettük,de hogx lehet ilyen g. a szállásadó,túlfoglalta vagy BL meccsre ment, bár vihar miatti áramszünetre fogta,gyökér,a környéken eső se nagyon volt! Kíváncsi vagyok hogy a bookingnak mennyi idő kell visszatéríteni? de azzal kezdték hogy email,-ben azt írtàk hogy én mondtam le, a vérnyomásom nem volt padlón...
Egy kisebb kutatást végzünk az induló vállalkozásunkhoz, ami egy fiataloknak szóló utazási portál lenne. Nagyon hálás lennék, ha Tudnátok őszintén válaszolni!
1. Első kérdésem az lenne, hogy ismered-e a Kiwi.com webportált?
2. Ha igen, mi a véleményed róla?
3. Mennyire egyszerű a használata; milyen nehézséged van foglalás és/vagy keresés közben?
4. Illetve áttérve a szállás foglalásra, inkább hoteleket (Booking) vagy apartmanokat (Airbnb) részesítesz előnyben?
5. Milyen tapasztalatod van velük kapcsolatban?
6. A weboldal áttekintésük mennyire egyértelmű és könnyen kezelhető?
Nagyon szépen köszönöm előre is minden válaszadónak!
(Dobáljatok meg pozitív-negatív véleményekkel egyaránt :) )
Azért az is megér egy misét, aki ilyenkor fizet! Van egy élő szerződésünk a foglalásra, és a bookingon keresztül az üzenőben megjelenik a szállásadó üzenet, ami arra figyelmeztet, hogy gond van a foglalással, fizessek, és ez nem szúr szemet a megrendelőnek? Én is kaptam egy ilyen üzenetet még a legelején, amikor még nem is lehetett sehol olvasni róla. Nem is kattintottam rá, mert tudom a booking nem kér ilyet, hogy kattints rá. Ott vagyok az oldalon, minek. Ott a hotel elérhetősége, azonnal felhívtam őket, mire egyből mondták, hogy nem is írtak nekem, minden rendben. Majd jelzik a bookingnak. Nagyon átlátszó volt. De amikor a booking nem fizetett pár vendéglátónak, akkor is felhívtam őket, hogy minden rendben van-e a foglalással. Csak egy telefon.
Én nagyobb gondnak látom, hogy a szállásadók kezdik nagyon kijátszani az oldalakat, és nem olcsó árakat adnak meg a bookingnak, vagy a szallas.hu nak, hogy közvetlenül náluk foglaljunk.
Az, hogy ellopták a szállásadók fiókjait az a booking sara.
Olyan fos az authentikáció, hogy az szégyen egy pénzzel foglalkozó cégnél.
Valóban a booking üzenetkezelésébe van beinjektálva a megtévesztő üzenet. Ha a user nem sasolja a címsort észre sem veszi hogy már nem a bookingon van.
Előre fizetéses, napokkal az érkezés előtt kell fizetni (a szállásadó határozza meg ezt tetszőlegesen, lehet akár 1 hónap is). Tehát ha nem fizet a vendég, automatikusan törlődik a foglalása. Szóval nem történhet meg, hogy hiába várja a vendéget (persze van ahol készpénzes fizetés van, de ez elég ritka).
Köszönöm a válaszaitokat. Egyébként most vettem észre, hogy van egy másik, tartalék szállás is, amit lefoglaltam ugyanerre az időre és szerencsére elfelejtettem törölni a foglalást. Erről a szállásról csak és kizárólag jókat írnak, 9.8-as értékeléssel és árban ez is korrekt. Igazából más lehetőségem nem igazán van, lényegében elfogytak a szabad szállások december végére, vagy iszonyat drágán vannak (Bookingon kívül is). Vajon nagy rizikót vállalok, ha most kifizetem, hogy biztosra menjek? Elvileg ingyenes a lemondás december 24-ig. Utólag már nem merik megemelni, az már akkora szemétség lenne, amit nem vállalnak szerintem. Ilyen aljasságot már a Booking sem tolerálna vélhetően.
Amíg van jobb opció, én sem őket választom. Jellemzően mindig a szállás saját honlapján preferálom a foglalást, de van amikor náluk éri meg jobban. Amúgy én is hallottam sok negatív sztorit róluk.
Régen volt egy Happy rooms nevű közvetítő (asszem megszűntek), na náluk volt pár tuti foglalásom, kár, hogy már nincsenek.
2-3 éve nagyon megváltozott a hozzáállásuk, ezért inkább kerülöm őket,mert ha véletlenül mégis náluk kell foglalni / nem játszik a konkurencia vagy a szállás saját oldalán keresztül / akkor szinte mindig van valami varia
Booking mentségére szóljon, hogy pár éve, mikor egy szállásadó megszívatott (gdanski apartman, valami elektromos probléma volt), az utazás napján véglegesedett, hogy nem lesz szállásom, a Booking (nem volt már hasonló kiajánlható szállás az árban), az Expediánál (!) szerzett nekem megfelelőt. Ehhez csak annyi kellett, hogy elérjem őket telefonon, az volt a nehezebb.
Amúgy egyébként miután a szállásadó nem volt hajlandó a pénzt visszautalni, azt megtette helyettük a Booking azzal, hogy majd ők peres úton behajtják.
De még egyszer, ez kb 5 évvel ezelőtt volt, lehet, azóta náluk is csökken a színvonal...
egyre aljasabb a booking is,asszisztálnak az ilyen szemétség,normál esetben garantálniuk kéne az árat vagy ha dől a foglalás a szállásadó miatt akkor hasonló kategóriát akár felár fizetése nélkül a bookingnak kéne rendeznie,próbáld felhívni a booking ügyfélszolgálatot
Személyesen én nem, de családtagom már találkozott ezzel a jelenséggel. Ez a szállásadó szemétsége. Nyilván beetetésnek szánta az alacsony árat. A Booking csak közvetít. Előfordul, hogy a valóságnak köze nincs a hirdetésben szereplő dolgokhoz. A Booking nem ellenőrzi az adatok helyességét szerződéskötés előtt, úgy tudom. (Én csak úgy jártam, hogy a szállás megkeresett, hogy tulajdonosváltozás történt, fenn akarom-e tartani így is a foglalásomat?)
Kb. 2 hónappal ezelőtt foglaltam szállást a Bookingon december végére. Aránylag olcsó volt, de azért nem gyanúsan. Nem kellett előre fizetni (érkezés előtt 3 nappal is elegendő), kaptam visszaigazolást, nem csak automatát: írták, hogy várnak minket szeretettel. Aránylag jó értékeléssel rendelkezik: 8.8, igaz csak 31 felhasználó alapján. Úgy voltam vele, hogy akkor ezzel minden rendben van. 2 nappal ezelőtt kaptam a Bookingtól egy üzenetet (nem a szállásadó, hanem a Booking ügyfélszolgálat küldte), hogy sajnálják, de rosszul adták meg az árat, és 50%-kal drágább lesz, ha nem fogadom el, 2 nap múlva törlik a foglalásomat. 5 éjszaka és egy komplett ház, tehát ez elég jelentős összeg. A kérdésem az lenne, hogy tényleg megcsinálhatják ezt, hogy csak úgy önkényesenm tetszőleges mértékben megemelik as már lefoglalt szállás árát? Ennyire patkány módon működik ez a rendszer? Ugye itt még azt sem tehetem meg, hogy értékelem a szállásadót, hogy legalább mások is lássák, hogy ilyen féreg módon megy ez... Elég nagy szívás ez, mert már alig van szabad szálláshely arra az időpontra.
Lehet, hogy már nincsenek szerződésben a bookinggal. Tavaly volt a probléma, amikor hosszú ideig nem fizettek a magán szállásoknak, és lehet, hogy felmondták a szerződést a bookinggal. Egyszerűen meg tudsz győződni róla. Bejelentkezés nélkül, vagy laptopon szintén bejelentkezésnél nélkül keress szállást azon a településen. Ha nincs köztük, akkor megszünt a szerződés. A booking sokszor fent hagyja a régi szállásokat is, hogy így beszéljen rá másikra.
Megnéztem a súgót, és azt írja, hogy a szállás szabályzatától függően lehet vagy sem. Ezért a pontos válasz, hogy szállás függő. Nekem van jelenleg is olyan foglalásom, amit kifizettem előre, és lehet, de a súgó válasza alapján szállásfüggő. Gondolom nézd meg a visszaigazolást, és ha a neved mellett ott a lehetőség akkor igen, de ha nem én akkor is írnék a szállásnak üzenetet, és rákérdeznék.