Keresés

Részletes keresés

Amitma Creative Commons License 2016.10.31 0 0 18

Kíváncsi vagyok, szerintetek az alábbiak mennyit érnek:

nevjegyclub.hu    nevjegyklub.hu    pozitivklub.hu    dragam.hu    picim.hu    kreativmlm.hu    7000.hu    hunmarketing.hu    hunmarketing.com   netmunkak.hu    netmunkák.hu

Illetve melyikeket tartjátok értékesebbnek, melyikeket kevésbé?

Ha valakit érdekel bármelyik, itt tud érdeklődni: level.mobilon@gmail.com

Remete Ur Creative Commons License 2015.03.31 0 0 17

Ha valakit érdekel, az alábbi lnken vagy a kuponkódommal kedvezményesen tudtok tárhelyet és domaint venni a Tárhely.Eu-nál:

https://tarhely.eu/ugyfeladmin/aff.php?aff=1379

Kuponkód:KUPON09C8643C0

 

Csak ajánlani tudom őket, megízható korrekt és nagyon gyors cég minden területen!

papcsandra Creative Commons License 2015.01.31 0 0 16

Se komoly tartalom, se webshop nincs rajta, és a facebook oldalán sincs túl sok felhasználó. 50-nél szerintem nem ér többet.

Előzmény: DoubleDice (14)
New Bart Creative Commons License 2015.01.27 0 0 15

200-300 ezer Ft

Előzmény: DoubleDice (14)
DoubleDice Creative Commons License 2015.01.26 0 0 14

Szia!

 

Itt van példának egy domain név: uhdtv.hu Ki mit gondol, mennyit ér?

 

Íme a hirdetés szövege:


Önnek és ismerőseinek van HD felbontású TV-je?

Igen!? Persze, tulajdonképpen már mindenkinek ilyen van. Viszont van-e bármely ismerősének UHD felbontású TV-je (kb 4000*2000 felbontás)? Nincs!

Éppen ezért kiváló befektetési lehetőség előtt áll, hiszen pár év múlva mindenkinek Uhdtv-je lesz a "régi" HD Tv-k helyett. Adja el Ön a legtöbb TV-t az országban.

Az uhdtv.hu egy megbízható, presztizs értékű domain név, mely könnyen megjegyezhető. Már 4 éve élő domain, ezért könnyen optimalizálható, SEO barát. Ezt bizonyítja, hogy jelenleg a Google-ben az uhdtv kulcsszóra az 5. helyen áll, linképítés nélkül. Kis munkával az ultra hdtv-hez kapcsolódó kulcsszavakra az első helyre kerül az oldal, így értékes látogatók (potencionális vásárlók) fognak érkezni a weboldalra méghozzá teljesen ingyen. A későbbiekben nem kell reklámokra költenie, mert a legértékesebb látogatók így is az Ön oldalára fognak érkezni.

Ezen kívül tartozik hozzá egy1300-as Facebook rajongói oldal, Youtube csatorna és Google+ oldal.

Előzmény: Törölt nick (8)
New Bart Creative Commons License 2014.05.31 0 0 13

Elsősorban amit az előttem szóló írt, ha vásárolni szeretnél, akkor próbáld meg annyiért amennyit neked ér, ha esetleg nem tudod felvenni vele a kapcsolatot akkor próbáld meg a szolgaltatón keresztül, nekem volt, hogy ők segítettek felvenni a kapcsolatot a tulajdonossal. 

K. Slater Creative Commons License 2014.04.26 0 0 12

Én már vettem is és adtam is el domain neveket honlapok nélkül.

 

Hogy hogyan határoztam meg az árakat:

Eladásnál egy nemzetközi címről volt szó. Megnéztem a domain kereskedő honlapok adatbázisaiban, hogy a hasonló kategóriájú, típusú nevek mennyiért vannak meghirdetve.

Felraktam én is hasonló áron, aztán persze sokáig semmi reakció nem volt. Folyamatosan csökkentettem az árát, míg végül lecsapott rá valaki és elvitte.

 

Vásárlásnál .hu-s domain nevet vettünk. Nem volt meghirdetve eladásra, csak simán használaton kívül volt.

Itt egy előre meghatározott összeget szántunk a vásárlásra, amire az eladó rábólintott.

 

Ennyi. :)

Előzmény: Törölt nick (6)
doncike Creative Commons License 2014.04.26 0 0 11

De ha fájna, simán megszerezhetnék a domaint.

(Szerintem "hivatalosan" inkább nem tudnak róla, így senkinek nincs extra dolga vele.)

 

Ezért aztán nem is ér sokat a nav.hu; bármikor elviheti a jogos névhasználó.

Előzmény: Brixbrax (10)
Brixbrax Creative Commons License 2014.04.26 0 0 10

Van egy nav.hu domain. Sokan azt hihetik, hogy ez a NAV hivatalos honlapja. A honlap ráadásul tök megtévesztően főleg adózással kapcsolatos híreket RSS-el, és nagy pénzeket szakít a reklámon. Se impresszum, se contact. Ez már évek óta így van, a NAV-nál viszont ez láthatólag senkinek sem fáj. A NAV honlapja egyébként nav.gov.hu.

Előzmény: doncike (9)
doncike Creative Commons License 2014.04.25 0 0 9

Ha valaki csak azért regisztráltat egy domaint, hogy aztán annak a cégnévnek/márkanévnek használója (akár van bejegyzett védjegy, akár nincs) már ne tudja (vagyis csak tőle tudja megvenni), attól simán el lehet "perelni".

Jó pár ilyen ügy volt már, ezek mind nyilvánosan elérhetők.

 

Ez téma egyébként nagyon is kapcsolódik az érték kérdéshez, mert pont ezért nagyon nem mindegy, hogy egyébként kinek milyen névhasználati joga fűződik az adott elnevezéshez.

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.25 0 0 8

Érdekes lenne, ha lenne itt valaki, aki eladásra kínál egy konkrét címet és megvitathatnánk, hogy mennyit érhet.

Fáradt Vándor Creative Commons License 2014.04.24 0 0 7

Valóban kcisit eltértünk a témától, én csak azt az állításodat akartam cáfolni,hogy adott esetben nem perelheő egy domén...

 

Az árat vsz az határozza meg, hoyg mennyire lehet szüksége valakinek egy adott domainre... Az, hoyg hajlandó-e valaki kifizetni a kért árat egy adott domaiért, az más kérdés...

 

 

BTW, ha jól tudom, a domainrgisztrációs szabályzat már tiltja a domainek kereskedelmi célú regisztrációját....

Előzmény: Törölt nick (6)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 6

A védjegy kérdésnél szerintem egy magyar illetőnek elégséges az adott kifejezés magyarországi bejegyzettségét vizsgálni. Életszerűtlen, hogy minden országra kiterjedő utánajárást jelentsen az elvárható gondosság.

De elképzelhető, hogy vannak nemzetközi egyezmények, védjegy adatbázisok is, amelyekben elvárható megnézni a bejegyzés előtt egy címet.

 

Az alap kérdés nem is kizárólag ezekre vonatkozott, hanem tetszőleges egyéb, nem levédett vagy akár nem levédethető szavakra és hétköznapi kifejezésekre. Például hogyan lehet azt megállapítani, hogy egy épp most népszerűsödő kifejezést tartalmazó .hu domain mennyit ér? Nem tudom, hogy foglaltak-e a következők, csak hasraütésszerűen... 3dprinting, smartphone, selfie, bitcoin, otoslottonyeroszamok, bolondoknapja (utóbbi kettő pl. még biztos szabad és egész elől vannak az utóbbi hónap keresései között).

 

Vagy vegyünk egy konkrét példát a domainabc-ről... sajt.hu Ezt 150 ezerért kínálják. Miért nem 1,5 millió? Miért nem 15 ezer? Az világos, hogy minden annyit ér, amennyit adnak érte... de a nagyságrendet hogy lehet belőni szerintetek? Van valaki, aki már adott el vagy vásárolt domain nevet (amit nem ő maga foglalt le)? Hogy jutottatok el az ár meghatározásáig?

Fáradt Vándor Creative Commons License 2014.04.24 0 0 5

Ezek kereshető adatbázisok, úgyhogy elvárható. Begépeli a nevet és kiadja a gép, hoyg foglalt-e, avagy nem...

Előzmény: Törölt nick (3)
lxt Creative Commons License 2014.04.24 0 0 4

Láttam itt az imént (jobb felöl) egy hirdetést (frissítem a lapot, hát nem eltűnik… na mindegy) hogyaszongya: Aranyér? stb…

Induljunk ki ebből.

Mert rohadtul nem mindegy hogy aranyér, vagy aranyért.hu – amikor is, a t se nem tárgyrag, se nem a múltidő jele. Számít, hogy hány betű és milyen sorrendben követik egymást? Nem számít. Az számít, amit hiszünk.:-)

Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 3

Elvárható, hogy 193 ország cégjegyzékét és védjegy adatbázisát ellenőrizze? Aligha.

Előzmény: Fáradt Vándor (2)
Fáradt Vándor Creative Commons License 2014.04.24 0 0 2

Ha Magyarországon nem volt bejegyezve a márka, amikor lefoglaltad a címet, akkor nem tudják perrel megszerezni.

 

Ez nem igaz. 

 

2.2.1 A domain-igénylő a delegálni kért domain nevét a jogszabályok és a Szabályzat keretei között szabadon választja meg, ugyanakkor a lehető legnagyobb gondossággal tartozik eljárni abban a tekintetben, hogy az általa választott domain név, annak igénylése, illetve annak használata más személy vagy szervezet jogait (pl. névkizárólagossághoz fűződő jogát, személyiséghez fűződő jogát, kegyeleti jogát, szellemi tulajdonhoz fűződő jogát stb.) ne sértse. A domain-igénylőtől elvárható, hogy a domain név megválasztása előtt ellenőrizze a cégjegyzéket, illetve a védjegy adatbázist.

 

 

Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ha a márka védjegyeztetve van, akkor egyetlen országban sem sem jegyeztetheti be más a márkát domainnévként.

 

Más kérdés, hogy a külföldi cégeknél bevett szokás, hogy nem használják minden nyelvre az adott országban lévő domaint, hanem a www.akarmi.com/xx típusú szerkezetet hasdználják, ahol  xx a nyelvi kód... így pro forma csak egy domaint kell fenntartaniuk.

Előzmény: Törölt nick (-)
Tombolda Creative Commons License 2014.04.24 0 0 1

Beteg világban beteg értékrend.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 0

Vagy teljesen egyszerűen minden annyit ér amennyiért megveszik és nincs itt semmi okosság.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.24 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

 

Szeretnék egy új témát bedobni. Arról lenne szó, hogy milyen kritériumok alapján lehet meghatározni egy domain értékét. Nem teljes honlapra gondolok, mert annál nyilvánvalóan a forgalom és a szokásos elemzések alapján lehet tudni, hogy mennyi pénzt generál és abból kialakítható egy eladási ár is.

 

A domain kereskedős oldalakon elég nagy a szórás. Látszólag teljesen érteletlen címekért milliókat kérnek, értelmes címekért pedig hihetetlenül keveset. Csak két példa, hogy mire gondolok:

piviz.hu 7 millió

sajt.hu 150 ezer ( Mizo marketingesek, helló?! )

 

Az alábbiakban megpróbálom felsorolni azokat a szempontokat, amelyeket fontosnak tartok egy domain címnél.

 

- egy rövid, könnyen megjegyezhető domain név többet ér, mint egy hosszú (evidens, de kezdjük ezzel)

 

- egyetlen szóból álló domain név többet ér, mint az összetett szavakből álló címek ( cipő vs. sportcipő stb. ) vagy a kötőjeles címek ( Bár pl. a szolas-szabadsag.hu címet 10 millióért kínálják a domainabc oldalon. Ez reális ár? )

 

- ékezetes szavak (akár ékezet nélkül is leírva) kevesebbet érnek

 

- az extra betűk beszúrásával bonyolított domain címek, ahol a reklámokban mindig ki kell hangsúlyozni, hogy "miért ne úgy írd be ahogy hallod" ( pl. ceghmester.hu ) kevesebbet érnek, mint simán leírva ( Itt nem a konkrét holnapra vagy a szolgáltatásaikra gondolok, csak példának hoztam fel a címet. )

 

- csökkenti az árat, ha egy eltérő végződéssel már működik honlap ( magyar szavak + .com , amikor a .hu már foglalt )

 

- gyakran használt, felkapott, trendi szavak, kifejezések többet érnek, mint a ritka szavak ( pl. selfie vs. fotográfia )

 

- Magyarországon a .hu végződés többet ér, mint a .net és .com ( Lehet vitatkozni. A bankkartya.net 8,5 millióért van a piacon. Reális szerintetek? )

 

- a felfutóban lévő nemzetközi cégek elől megkaparintott .hu domain-ek ( Ha Magyarországon nem volt bejegyezve a márka, amikor lefoglaltad a címet, akkor nem tudják perrel megszerezni. Mennyit érne ma egy időben lefoglalt facebook.hu cím, amit azóta megvett a Facebook. )

 

Mivel lehet még ezeket kiegészíteni? Vagy mi az, ami nem számít ezek közül?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!