Keresés

Részletes keresés

sz_b Creative Commons License 2014.06.26 0 0 13

Akkor viszont nem hobbi, hanem munka? Úgy már értem.

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.25 0 0 12

Mert, amikor azt javaslom majd, hogy így meg úgy kéne szervezni a dolgokat, ne mondhassa rám senki, hogy "na még egy irodakukac, aki azt sem tudja hogy melyik környékről van szó".

Nem csak hálózatismereti előnyei vannak, hanem rengeteg dolgozóval beszélek közben, akik elmondják a forgalmi szempontból fontos nyűgeiket. Te azt kérdezed, hogy miért én meg azt mondom miért ne. 

Előzmény: sz_b (11)
sz_b Creative Commons License 2014.06.25 0 0 11

úristen, valaki hobbiból végig akarja fotózni az összeset? minek?

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2014.06.25 0 0 10

Szegről-végről kapcsolódó oldal: http://budapestmegalloi.tumblr.com/ 

Lassan, de egyre biztosabban kerülnek fel ForTe kód szerint sorban a megállóhelyek.

Lamneta Creative Commons License 2014.04.16 -1 0 9

Hát ez a Báthory körbenevezés a Bajcsy sarkokon az eddigi átnevezési pöcegödör legalja megint. Ilyen alapon lehetne a megállók neve akármelyik random szám is a számegyenesen. Megtévesztőbb az se lenne  

Lamneta Creative Commons License 2014.04.08 -1 0 8

A BKK visszakeresztelte a Károlyi utcát Károlyi Mihályra

Bár a leghülyébbnek tartott utcaátnevezés ( Károlyi Mihályról Károlyira ) nem ma történt , a frissen kirakott Bubi-dokkolóra minden különösebb laca-faca nélkül kirakták az időközben kegyvesztetté vált magyar gróf nevét. A képet Városjáró lőtte pár napja, további[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu


IAtilla Creative Commons License 2014.04.08 0 0 7

Elég igénytelenül lett elnevezve a topik, javaslom az átnevezését. ;)

Lamneta Creative Commons License 2014.04.08 -1 0 6

Idióta turisták mindig is lesznek. De nem ők kell legyenek az etalon. Az értelmesebb hazaiknak viszont a helyi elnevezések a fontosak. Megállóelnevezésben pedig pláne. Ott van pl a legutóbbi őrület, a krisztinavárosi Róka utca a 178/105-ös vonalán. Szerintem azon a 8-10 házon kívül ami benne van, senki még csak nem is ismeri. Jellemző, hogy még utcatábla is csak az egyik végében van. Ennek ellenére két központi buszjárat megállónevének jó lesz - gondolták márciustól az ostoba BKK-sok. Mert sajnos van kinek fentről csak térkép e táj...  

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2014.04.08 0 0 5

50-es villamos

 

Határ út M - Pestszentlőrinc, Béke tér

 

Ha nem ez lenne a végállomása, még azt is gondolhatná a Pesten nem ismerős polgár, hogy valahova a Belvárosba megy, csak egy kicsit fura útvonalon: Lehel utca, Kossuth tér, Baross utca, Thököly út, Bajcsy-Zsilinszky út.

lxt Creative Commons License 2014.04.07 0 0 4

Ugyanígy, pl. az utcaneveket is, az önkormányzatok saját kényük-kedvük szerint változtat(hat)ják – talán ezért van az, hogy a megállók neveit a BKK is… ami ugye… azért csak nem a Micimackó Bt, az áldóját! Annyi sokmilliárd közpénz forog itt kockán!

 

Én nem tudom. Szerintem egy utca neve, az utcában lakók magánügye. Vagy tévedné(n)k? Ha egy utcában lakók tök jól elvannak úgy, hogy Lenin út, vagy gróf Batthyány Lajos főméltóságú úr, aki, egyébiránt a mi nagy jótevőnk, Isten áldja a nevét útja, akkor az önkormányzat… mondom az önkormányzat (és nem a gyámügy), miért is változtatja önkényesen az utcák, a BKK meg a megállók neveit? Amikor, legalábbis annak valamikori célját tekintve, pont azért jött létre a BKK (közpénzen), mint amiért az önkormányzatok is (közérdekből)… szóval csak kérhetnének-jelenthetnének az őket fenntartó lakosságnak. Erre fel?!

Olyan egyszerű dolgok ezek, mégse értem. Segítene valaki?

 

Akartam is kérdezni: kik is ezek az emberek? Már úgy értem; akik a saját nevükben, vagy a mi nevünkben, netán mások nevében, de lényegében helyettünk járnak el… amikor reggel bele néznek a tükörbe, kit látnak? Istent - borostásan?:-)

újmóni Creative Commons License 2014.04.07 0 0 3

Sőt, a 47-es lehetne Városház tér - Városház tér is... :)))) Mivel ugye ott a Károly krt-i lebontott pavilonsor helyén gyakorlatilag a városháza háta van.

 

 

Előzmény: mauzi (2)
mauzi Creative Commons License 2014.04.07 0 0 2

A 47-es villamost látva, remélem hogy a MÁV-nál is hamarosan követik majd a példát, és a Savaria IC a Baross Tértől az Éhen Gyula térig, a Tulipán IC a Nyugati tértől a Petőfi térig, a Baranya IC pedig az Alkotás utcától az Indóház térig fog közlekedni :)

 

Ha a 47-es egy olyan járat lenne, aminek mindkét végállomása (de legalábbis az útvonalának legnagyobb része) Budafokon volna, akkor érthető lehetne a településnév elhagyása, de így, hogy az útvonal legnagyobb része nem Budafokon van, sőt, olyan távolságra van tőle, hogy az ott közlekedő utasoktól nem is várható el az, hogy tisztában legyenek Budafok közterületeinek neveivel. (Sokan valószínűleg úgy veszik igénybe akár napi rendszerességgel a 47-es villamost, hogy talán még sosem jártak a vonal budafoki végén.)

 

Ha az volt a cél, hogy legyen a megnevezés rövidebb, és egyszerűbb, akkor valószínűleg azt a legcélszerűbb kiírni, hogy "Budafok", bár évtizedeken kereszül remekül kifért minden táblára a "Budafok, Városház tér", vagy "Budafok, Varga Jenő tér" (stb.)

 

... mert a 47-es villamos nem-budafoki szemmel nézve hova megy? Hát, Budafokra... Budafoki szemmel nézve meg már érdekesebb lehet, hogy a Városház térre, de Budafok meg nem olyan nagy, és nincs olyan kiterjedt villamoshálózata, hogy ott a "Városház tér" annyira fontos információ lenne.

 

A BKK mit mond erre? Dávid, olvasod a topicot?

 

nézek Creative Commons License 2014.04.06 0 0 1

frissítik, mint az androidot(is)

 

egy bökkenő van...kicsit sokba kerül, és esély sincs visszanevezni.

...sebaj...megtanujjuk...   :-(

Előzmény: Lamneta (-)
Lamneta Creative Commons License 2014.04.05 -1 0 0

:)

Lamneta Creative Commons License 2014.04.05 -1 0 topiknyitó

A BKK fennállása óta több mint 700 esetben módosították a jól ismert és megszokott megálló elnevezéseket. Nem egyszer tradicionális neveknek intve örök búcsút. Ráadásul ez a folymat nem állt le, hiszen a 4-es metró átadása kapcsán elkövetendő változtatások további ismeretlen számú - és hasznosságú - átnevezést generálhatnak még. Mindezt az utazóközönség teljes kizárásával, annak megkérdezése és informálása nélkül. 

A topik célja, hogy ez a lista, amennyiben szükséges lesz - márpedig minden eddigi tapasztalat alapján szükséges lesz -, utastapasztalatok alapján frissüljön, és ezáltal könnyebbé válhasson a budapesti tömegközlekedők tájékozódása.

A BKK részéről ugyanis ez a kérdés semmilyen formában sincs kezelve. Kijelölt tájékoztatási csapatuk nincs, nyilvános szinten az utasok általános informálását nem végzi náluk senki - vagy ha mégis, azt megengedhetetlenül alacsony szinten.

 

Az eligazodás érdekében az alábbi linken olvasható az átnevezések legfrissebb - civil segítséggel megtalált - listája: Átnevezések 2011 - 2014

Használja mindenki egészséggel!

 

Természetesen ha időközben a BKK munkatársai kedvet kapnak hozzá, hivatalos vagy félhivatalos információikkal elláthatják a topikot! Ezzel minden érintett - utas és utaztató egyaránt - csak nyerne.

 

Hajrá! Induljon hát az információcsere!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!